exca- Nickli Üyeden Alıntı
valla önceki sayfada ki bi iki yorumdan sonra güldüm istemsiz. Türkiye'de araç alım satımı boktanlaşır ancak, ileri gitmez bir adım dahi. Bu araç alım satımı vs işlerini gelip burada yapmaya kalksanız(almanya) bir hafta anca alır satarsınız onda da zor bela kazanırsınız. Ama ikinci hafta ama üçüncü hafta elinizde patlar, yediğiniz ceza yanınıza kar kalır.
Burda araç satıcıları export tabir ettikleri araçlar dışında belli bir meblağ üstü araçların servis kaydını falan hep verir size. Aracı da satarken burasında bu var, aküsü bitmek üzere, don lastiği yırtık diye belirtir. Yoksa ne olur, iki hafta içinde enlemesine geçirirler çıkan masrafı. Sıkıyosa ödemezsin ya da aracı geri almazsın dediğinin dışında bişey çıktığında. Başta para cezası sonra hasipe yallah derler adama.
30 değil 300 araba satsan bu araçla ilgili detay vermek zorundasın satıcı olarak. Satıcı malını anlatacak, bu işten ekmek yiyen işimi dürüst dört dörtlük yaparım diyen hakkını verecek.
Doktora gittiğinizde size iki cümle eksik bilgi verince kıyametler kopar ama, kimse demez klinikte günde 80-90 hasta bakıyor bu insan. Neden görevi-mesleği bu, sana neyin olduğunu söyler. Mantık aynı, herkes işini düzgün yapmalı.
Tekrar söylüyorum, kendi düşen ağlamaz. Bu piyasa bir günde kendiliğinden bu hale gelmedi. Konu sahibi arkadaş, sen de bundan yine alınma. Ama kendin diyosun adam 30 araba satıyo nasıl versin bilgi, altı üstü 30 aracı idare edemiyosa bu insanlar bu işi yapmicaklar. Yapabilecek takip edebilecek olan girecek bu işe. Kaydı olmayan aracı da çiçek böcek diyip piyasasından çakmicak kimse kimseye. Ne zaman bu işler yoluna koyulur piyasa o zaman adam olur. Özetle boşa hırpalanmayın böyle gelmiş, böyle gider..