Bence profesyonel expert hizmetleri geldiğinden beri , bahsetmiş olduğunuz konulardaki sıkıntılar bir nebzede olsa hafifledi
Printable View
Bence profesyonel expert hizmetleri geldiğinden beri , bahsetmiş olduğunuz konulardaki sıkıntılar bir nebzede olsa hafifledi
Ben cliomu sattıktan sonra 2. el megane 2 alayım dedim. Araba cincik gibi. Ustama götürüyorum lifte kaldırıyoruz 2+1 yapmışlar aracı. Önü başka kıçı başka araç. Öyle öyle derken 10 tane araca baktım. 10uda sıkıntılı. Baktım olmayacak sıfır jetta aldım. Çok dikkatli olmak lazım.
misal ben seni tanımıyorum, satılığa çıkardığın bir araba hoşuma gitti aradım, arabada 1500 tl hasar gözüküyor nedir bunun sebebi desem benim dalga geçeceksin öyle mi? Sora bir de etrafta benden şikayet edeceksin 1500 liralık hasarı soruyor ne sapkın adammış diye...
Vay arkadaş ülkede esnaflığın geldiği yere bak... Yarın pazara gittiğinde elma alırken çürüğünden vermedin dimi dediğinde pazarcı da senle dalga geçsin, kıyafet alırken defolu olmasın diye bakarsan tezgahtar da senle dalga geçsin normali bu mu yani?
aaa olur mu her haltı çok iyi anlamak zorundasın, neden çünkü türkiyede esnaflık müşteriyle DAŞŞAK geçmeyi gerektirir. Hem ne biçim adamlarız biz, alacağımız malla ilgili detaylı soru soruyoruz. Oysaki ben parayı arka bahçedeki ağaçtan topluyorum. Ne olur bi sikim sormadan alıversek şu araçları yahu, valla sapkınlık var bizde üstad..
Çok merak ediyorum, araç alırken 1500 liralık hasar görünce ne yapıyorsun ? Eminim ki canın sağolsun olur öyle diyorsun, hiç sorgulamadan ederi neyse onu verip alıyorsun değil mi ? Fiyat kırma falan yok yani ?
7-8 bin e kadar olan hasar kayıtları göz ardı edilebilir ama tutupta 500 - 1000 liralık hasar kaydınada laf eden olursa bi ..iktirgit derim bende
Bunu diyeceğim aklıma gelmezdi ama işte bu yüzden küçük esnafla iş olmaz.
Adam günde 50-60 liraya çalışacak, beyimiz adamın hayatı boyunca biriktirdiği parayı yatıracağı araç için 3 dakika açıklamayı çok görüp daşşak geçecek.
Ne diyim? bu şekilde küçük esnaflar batıp yerlerini daha kurumsal firmalara bıraksınlar.
Esnafları bu kadar gömmeyin , alıcıların büyük çoğunluğu hasar kaydının detayı ile değil de o hasar kaydı üzerinden nasıl fiyatı öldürürümün derdinde.
Ben araç alıyorsam satıcı her sorduğuma cevap vermeli detayını öğrenmeliyim,hasar kaydı yoksa 2 parça boyası varsa sorarım tabi neden kayıt olmadığını belki araba pert 2 parça boyalı olamaz mı olur.Sorulardan rahatsız oluyorsanız ve açıklamak size zor geliyorsa bu mesleği yapmayın.
bide şimdi temizlik boyası çıkmış ne demekse? yada vardı da ben yeni gördüm
satılık araba daha 2013 model, yazmışlarki "araçta temizlik boyası var" ön kaput,bagaj ve tavan hariç!
Kardeş sen galerici misin? Dükkanın, vergi levhan vs. bu işe dair herhangi bir belgen var mı?
Yoksa bu forumlarda orda burda ucuz araba kovalayan, iki yerini süsleyip iteleyenlerden misin?
Hoş ikisi de olsan farketmez, 1500 lira hasarı soran adama ileri geri konuşamazsın.
tabı komple kotu nıyetlı cızıkler ıcın temızlık boyası,
arabayı yabancı yere parkettık komple cızdıler kaskodan boyattık. dıyorlar.
bırtane mıto ya gıtmıstım oda oyleymıs.. allahım o arabayı boyayan usta heralde azıyla puff puff yaptı.. 2012 mıtoda boya akıntısı vardı... kımı yere boya gelmemıs fılan.. ama temız dursun dıye yapılmıs yanı.. sıkıntısız..
Bir malın değeri neyse ederide o dur ne eksik nede fazla bir X şahsindan 5 liraya alınan mal , y kisisine geçip emeksiz bir şekilde 9 lira etmez, hadi taş catlasin 5.5 lira etsin.Buradan kendini çok uyanık zanneden al-satci galericiler sesleniyorum. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner yada dünkü yediğin hurmalar ...... diye başlayan bir söz vardır bu tip kişiler için biçilmiş kaftan. Bu lafları üzerine alınması gereken kişiler kimse onlar alınsın.
Benim en nefret ettiğim muhabbet şu;
- Senin aracından daha iyisi, dolusu, boyasızı vs. daha ucuza var, biraz fiyat düş.
Kardeşim sen gerizekalı mısın? Madem çok daha iyisi daha iyi fiyata var neden bu arabaya bakıyorsun?
Fiyat kırmak için böyle aracı boklayanı gerçekten tekme tokat dövesim geliyor. Bunu normal alıcı da yapıyor galerici de
yüksek modelli arabalarda da genel fiyat kırma modu;
Sıfırı 100 bin tl. İlanda 90 yazıyor, ben 92ye teklif aldım 85'e ver. Her zaman gerçekte satılmakta olan fiyatın minimum 3-4 bin altını söyleyip daha da fiyat kırma modundalar.
dürüst ve net olun satılamayacak araba yok.
bu konuda en net örneği vereyim.
2006 model, 100.000km'de 6 parça boyalı 159'um tam 24 saatte satıldı.
neden?
3 parça boyalıydı ben alırken, satıcıyla konuşarak ve bilerek aldım, zaten şasede bir şey yok, yüzeysel boyalardı çamurluk vb. Ancak bagaj kapağının üzerinde, sol ön kapıda ve ön çamurluk uçlarında kozmetik olarak gözümü yoracak yerler vardı ancak boyasızdı, 3 parça da ben boyatmış oldum, toplamda 6 parça etti.
hem fotoğraflarını her zaman bilgisayarımda sakladım, hem de taktığım en ufak vidanın, ne zaman nerede ne fiyatla takıldığının excel'ini tuttum.
Aracımı almaya niyetlenen kişiye gönderdiğimde , mersinden kalktı geldi. 24 saat sonra anahtar ondaydı.
aracı alan kişi @ucarozcan , kendisi dostum oldu, ayda 1-2 konuşuruz, arabadan çok memnun olduğu gibi, kendisi de sürekli geliştirmeye devam ediyor. şeffaf, dürüst iş budur, böyle yapılır. piyasadaki çakallara kendinizi mıncıklatmayın.
excel'den bir örnek olsun;
http://i.hizliresim.com/Qvkojj.png
Sırf bu yüzden etraf boyasız 80 model araba kaynıyo. Boyasız derken, hakikaten boyasız, boya o kadar yanmış ki arabanın rengi mengi kalmamış, komple kirli beyazla gri arası bir renk olmuş. Bu arabanın komple boyalı cıncık gibi olanından daha fazla para etmesinin sebebi de bu. Vaktiyle çakal galericiler, sırf malı öldürmek için "bu arabanın kapısı boyanmış, 5 lira az eder" dedikleri için piyasa bu halde. Şirket sahibinin hususi arabası, yüksek modelli BMW, Mercedes veya dengi, gösterişli bir araba. Buna anahtar taksalar çizik mi binecek bu adam? Ya da rötuşlayıp mı binecek? Hayır, çizilen parçalar boyanacak. Kaza yok, vuruk yok, değişen yok, ama arabanın ederi emsallerinden en az 10 bin az. Bunun nedeni binici olarak ben miyim? Ya da bu duruma ortak mıyım? Kesinlikle hayır.
Ahaha bu muhabbete bayılıyorum yahu. En son Compact'ı satarken Ankara'dan biri aradı. Biraz konuştuktan sonra;
- Birader yanlış anlama ama aynı donanımda olanını 2 bin aşağısına aldık daha yeni
+ İyi ona binin madem
- İşte bi arkadaşa aldık, o da satmıyor
+ Ben hiç satmıyorum o zaman o paraya :)
Aynı şahıs kaparo ödemeden bayram dahil 15-20 gün bekletmemi teklif etti bir de. Para almadan niye bekleteyim diyorum, ben sana nasıl güveneyim diyor. Yav he he deyip kapattım en sonunda.
Bugün 12 bin lira hasar kayıtlı 2012 otm. sunrooflu fluence privelege aldım 34 liraya. nedenmiş bilmem ne sorgulamadım. rakamda anlaştık arabayı aldım muayene ıvır zıvır halledeceğim pzt. devrini alacağım. mal yorgunsa abi araba yorgun bize şu paraya yarar , abi tramer var şu rakama bize yarar diyoruz. çar çakal ayağı malı öldürme bitirme yok bizde.
al bendende o kadar abi. buradaki arkadaşlar birşey bildiklerini sanıyor 1500 tl hasar kaydını sorgulayarak. reel piyasaya çıkıp sorsunlar sorgulasınlar satıcı onlara gülmezse şerefsizim.
merak etme ayakçı değiliz. kendimize göre çevremiz itibarımız var. yarın istesem tezgah kurarım ama gerek yok.
mersin sitil otomotiv 2 senedir ortaktım 3-4 ay önce ayrıldım. süsleme püsleme yok bizde abi. internettende araba falan kovalamıyorum. telefonum yetiyor. eşimiz dostumuz kalkındırıyor bizi çok şükür. üstüne yine basayım hatta ileri gideyim 1500 lira hasar kaydına takılacak adama araba satmam. gitsin sıfır km araba alsın. ruhsatı istesin gitsin sigortacısından , servisten nerden soruyorsa sorsun. gitsin sıfır km araba alsın.
merak etme ayakçı değiliz. kendimize göre çevremiz itibarımız var. yarın istesem tezgah kurarım ama gerek yok.
Konuşurum gerekirse arabamıda satmam , mal benim para onun !!!
mersin sitil otomotiv 2 senedir ortaktım 3-4 ay önce ayrıldım. süsleme püsleme yok bizde abi. internettende araba falan kovalamıyorum. telefonum yetiyor. eşimiz dostumuz kalkındırıyor bizi çok şükür. üstüne yine basayım hatta ileri gideyim 1500 lira hasar kaydına takılacak adama araba satmam. gitsin sıfır km araba alsın. ruhsatı istesin gitsin sigortacısından , servisten nerden soruyorsa sorsun. gitsin sıfır km araba alsın.
Genel kanı olarak galericilerden gıcık alındığının ve soğuk bakıldığının farkındayım ama bu şekilde bakılmasına üzülüyorum. keşke her esnaf benim kadar dürüt ve düzgün çalışsa !
sen bari yapma @wolkanku abi. senin araba konusunda ne kadar hasta biri olduğunu biliyoruz. elinden onlarca araba gelip geçen ticarethaneden bu derece araç detayı beklemek hastalıklı kafadan başka birşey olmaz.
Ne memuru alkol bey ?
Beyler yapmayın etmeyin şu devirde hasar sorgulaması mı yapılır ?
5664 de kimmiş ... Lütfen cahil cahil işler yapmayın
' ibrahim33 ' lütfetmiş araba satıyor ...
Tabi ki sorgusuz sualsiz alacağız
Kendisi 2 . el piyasasını domine ediyor
yeri gelir alıcıyı azarlar, yeri gelir burada ona buna ' bebe ' şeklinde takılır ...
o degilde ibrahim33, lafa gelince telefonum yeter, seklimiz yeter, cevremiz yeter tribindesin ama bu araba kac para eder konusunu asindiriyon devamli, bu kaca alinir su kaca satilir diye. buraya su kac para eder yazip biri ucuz al derse araba alip satinca esnaf mi oluyosunuz anlamadim gitti. memleketin yarisi esnaf olmus
5664'e mesaj atıp tramer öğrenmek ve detay sorgulamak 10 TL'lik maliyeti varken, bu mesajları göndermeyip ben nerden bileyim demek saçmalık. Sen bunu yapıp müşterine 'al kardeşim hasar kaydı bu kadar, değişenler bunlar' demiyorsan işine saygın yok. Esnafım diye ortalıkta dolaşma. Eğer esnafsan sana hakaret edilmediği sürece kimseyle dalga geçemezsin. Hadi diyelim geçtin o zaman ekmek yediğin kaba tükürmüş olursun.
Çok hasar kaydı sorulmasın istiyorsan pert araba işine gir. Ben yaptım hayatımda yaptığım en kolay işti. Araba zaten hasarlı hiçbir düzeltme yapmadan kapının önüne koyuyordum adam bakıyordu. Hasar ne gözüküyor sorusuna 'pert' diyordum. Gerisi pazarlık ve satış işlemiydi.
Diyarbakır, Urfa esnafına yamuk yapma şansın yok. Çünkü orası senin sürekli ekmek teknen sen o adama kötü mal satarsan bir daha sana gelmez. Bu ticaretin genel kuralıdır. Sürekli müşterine en iyi şekilde davranırsın ki ticaretin bozulmasın diye. Bende pert araba satarken sürekli benden araba alan adama en az hasarlı olanını söylüyordum. Hatta hiç bakmadan çekiciye yükle diyordu. Ben bunu yaptım diye kalkıp dünyanın en güvenilir adamı olmuyorum.
Birde 'bir zahmet benim sözüme güvensin' demişsin. Araba al sat yapıcaksın ve sözüne hiç tanımadığın adamın güvenmesini bekliceksin. İyi o zaman karşılıklı güven varsa bana 40.000 TL'lik araba sat 20.000 TL'si peşin geri kalanı da 3 ay sonra yollarım desem güvenicek misin? Karşında ki sana güvenicek sen ona neden güvenmiceksin?
Birde ekspertiz garantili diye araba satmaya çalışma. Senin gözünden bir şey kaçar araba da başka bir şey çıkar adam bunu belgeler davar açar. Olan senin adına olur. Adamın parasını iade bile etsen adın çıkar. Birde benim bildiğim ekspertizler garanti vermez. Dükkanda bakılır araç orada neyi varsa söylenir ve yazılır. Dükkandan çıktıktan sonra adam gider orjinal parçayı boyalı ile değiştirir dava eder diye ekspertizler kendini korumaya alıyor.
Birde şu bir bakışımla araba satarım, bacak bacak üstüne atınca müşteri bağlarım gibi gerçeklikle ilgisi olmayan klişe şeyleri bırakalım. Ben dükkanın önünden geçenlere en seksi bakışımı attığım halde adam gelip mal almıyor. Varsa bir taktiği yeşillendir bi zahmet.
@B16 en seksi bakış kısmında resmen ağzımdaki suyu püskürdüm.
Beyler cahillik etmeyin, günlük daşşak geçilme dozunu alan konudan çıksın kasıyo..
hee amk , hepiniz çok biliyonuz. herşey sizin internette gördüğünüz gibi değil.
Birisi de gelip sen " dokandı" yazdın diye senin daşşak geçse hoş mu olur ? Milletin bir şeyden anlamadığında sana soru sorması ne kadar normal ise, senin de " dokandı " yazman o kadar normal.
Yorumlara baktım da henüz aradığım heyecan ; numara - adres vermeler başlamamış , başlayınca çağırın bizde masaya koyalım :D
Şimdi ben fiyatı ortalama 60-65.000 TL eden bi arabamı galeriye götürüyorum,adam bana diyor ki 45'e senden alırım 50'ye tezgaha koyarım,yeminler,kuranlar çoluklar çocuklar havada uçuşuyor. Sonra eve gidiyorum,hemen sahibinden.com'dan stalk YaresulAllah diyip galerinin ilanlarına bakıyorum o da ne,benzer özellikteki arabayı(Km ve ufak tefek donanım farklılıkları var koltuk rengi,bardaklık gibi vs.) 68.000 TL fiyatlı ilanını görüyorum. Bunun tam olarak tanımı nedir? Ticaret mi?
hasar kaydı neyden olduysa 500 tl de olsa alıcı bunu soracak satıcıda şundan yada bundan demez neyse olan net bir şekilde durumu söyler. ne yazık ki biz millet olarak kusur saklama yoluna gidiyoruz. berberinden öğrencisine araba al satçısı doldu piyasa binicisine araba düşürmüyorlar. arabaya tek bir çivi çakmadan fırsatçılık yapılıyor. şuna da gözümle şahit oldum tdi polo hatasız olunca iyi paraya satılıyor diye daha ucuza satılan 1.2 1.4 düz benzinli boş model olanı alıp kaportasını aktaranı mı dersin gürcü arabası getirip kaportasını aktaranı mı dersin özellikle lüks arabalarda. sonra 3.000tl hasar kaydı olan arabaya bakıosun bakıosun boya yok olmaz tabi. ha bide komple mikron boyacılar var. keşke durum olsa sıfır alsak millet olarak bitik durumdayız. inşallah denk gelirse resim çekip yayınlarım yıldız sanayiinden gökkuşağı gibi çıkan çok gürcü arabası gördüm.
91 model aracımın bagaj yazı yeri cizikti mavi renkte beyaz cizik belli oluyor dayıda yaşını başını almış bu boyanın orjinali varmı diye sorunca cıldırmıştım
98 rover aracımada öyle kıl adamlar geldiki bu aracın direksiyonu yıpranmış mı diye direksiyonu incelemişti o adam zaten araba satın alamaz
Bugün çift taraflı parkedilen bir sokakta sağ tarafta boş park yeri buldum. Trafiği bloklamayayım diye sol taraftaki garaj girişine yanaştım, arkamdakiler geçince çıkıp sağa yanaşacağım.
Solda dururken yol verdiğim araçlardan biri, beyaz audi A6, 06 xx yyyy plaka, gelip kasten sağ aynamı kopartıp kaçtı.
Hemen arkasındaki lavuklar da yol vermedi peşine de çıkamadım. En son iki araba arkasındayken de yol çıkışına 10 metre kala iki önümdeki, beyaz audinin arkasındaki lavuk durdu ve yanındaki kadını indirdi. Kadın da inmek bilemedi. Geri yürüdüklerinde caddeye çıktım ama hemen sağa dönüşte de kavşak var, nereye döndü bilemedim.
Polisi aradım, gerçi önceden başıma geldiği için starletle ne olacağını da biliyordum ama, yine de arayayım dedim. Durum tabi aynı, iki araçta olay yerini terkettiği için git napıyosan yap dediler.
Bundan bir kaç ay önce de yine bir lavuk yüzünden yine aynı aynam kırılmıştı. Bi ton paraya yaptırmıştım tramer olmasın diye. Şimdi yine öyle yapacağım çünkü aracı satma arefesindeyim.
Ayna 700TL bu arada.
Yani bugünküyle geçen aydakini kaskodan yaptırsaydım bir ay arayla 700er TL işlenecekti tramere.
Buradan çıkacak sonuçlar:
1) Bence 5000tlye kadar olan tramer kayıtlarının, şu döviz kuruyla ve ledsiz sinyalsiz yaris aynasının bile 700tl olduğu piyasada hiç bir önemi yok.
2) Kimseye iyilik yapmayacaksın. Beklesin enayiler ne yol veriyorsun.
3) 500bin TL lik araca binse bile en nazik tabirimle eşşek yine eşşek.
4) Trafikte birine vurursak inip adamın anasına sövüp kaçacağız ki binip kovalasın. Böylece rapor tutulamıyor. Kimse bir şey yapamıyor.
5) Yivsiz av tüfeğimi evden araca indireceğim.
Söyleyeceklerim bu kadar.