Arkadaşlar selam,
Geçen sabah işe giderken Topçunun orada motorize memur abimiz bizi çevirdi. Aracı alalı 2 ay oldu alan arkadaş plaka silindiği için gitmiş normale yakın bir plaka bastırtmış. ( halbuki ne kadar kolay da çıkıyor maliyetide aynı) hatta daha ucuz. neyse.
Abimiz çevirdi bu plakaların orjinali nerde dedi dedim bagajda silinik diye önceki sahibi bunu bastırtmış. mühür yok bunda yasak bunlar bu patlama olaylarında herkes polis bu plakayı nasıl görmez mobese nasıl görmez diye polisin üzerine geliyor hiç mi duymadınız kendi üstünüze düşeni neden yapmıyrsunuz filan gibisinden giydirdi bi güzel.
ruhsatı getir dedi - hayatımda ilk kez ruhsatsız çıkmışım o gün... işte biraz sohbet muhabbet neden oldugunu ne olgunu falan fılanı anlattık.
ruhsattan yazdı. 95 tl app den 427 gıbı bır rakam soyledı ıyıce ayıldım ben tabı.. abı dedım maasın yarısını verelım oldu olcak aksama burdaysan getıreyım gostereyım fılan dedım. neyse o ara sıstemnınınde acılmamasıyla 95 e gonderdı..
plaka ıcın subeye gıttım oradakı memur sıstemden baktı Aracın trafıkten men dedı. dedım nasıl olur falan fılan..
tabı aldı benı bır dusunce acaba arkadan yarım mılyar da gelcekmı dıye..
e devletten gırdım baktım sadece 95 tl gozukuyor ve ayrıntılarda 23/2a ceza gozukuyor.. ehlıyete yazmıs 10 puan gıtmıs.
Sımdı sorum
23/2a da plaka ve belge dıyor..
23/2a eger ruhsat yoklugundan sa okey. tutarda o kadar eyv. ama trafıkten men nasıl oldu ?
arac uzerınde plakanın bulunmamasından sa o zaman ceza tutarında nasıl oynama oldu ?
palakaları araca yapıştırdım, pekı sımdı ? trafıkten men ı nasıl kaldırtabılırız ? kımı forumlarda çevirme yapanlarında sistemden dusurebıldıgını soyluyor. kımısı tescıle gıdıceksın dıyor. kımısıde vıze...??
tabıkı en dogru cevap gene yetkılı bırımden gelecek ama bılen varmı ?
ona göre işten izin alacaz yada yolda memur gorunce yada ceza yazana gıdıp gosterecem dusurmesını rıca edecem!