Olmazsa öyle yaparım benim için sorun yokta araç annemin üstüne çalışan kadını uğraştırmak istemiyorum bakalım pazartesi belli olur :)
Printable View
Bir plakanın b*kunu yiyemedik
Benzerinden birtanede ben atiyim. Gorundugu uzere hologrami mühürü herseyi orjinal.
Dunde merter Migrosun ordan e5e baglanan ara yolda cevirmeye denk geldim Camlarimi ic isiklarimi açarak gayette baka baka durdurmadilar bile
http://i217.photobucket.com/albums/c...319_133050.jpg
geçmiş olsun. APP plaka sorununu zamanında bende yaşamıştım ama eski plakaları bagajımda tuttuğum için memur abi, 5 dk içerisinde değiştirmezsen yazıcam cezayı dedi hemen gözünün önünde orijinal plakalar ile değiştirip cezadan ve men edilmekten yırtmıştım.
Şehir merkezinde hiç çevirmeye denk gelmedim...Mühürlü BJK app var.
Şehirler arası bir kaç çevirme noktalarındakiler durdurdu fakat kimlik ruhsat vs. kontrolü yapıp bıraktılar.Orjinalleri bagajda saklıyorum tertemiz duruyor ama yinede insan korkuyor. O cezayı yemeden polisin gözünün önünde söksem ceza yazar mı?
Osman reis,
Plakalar dandik diye app plaka diye bişey çıkarttık milletçe, belli bir zamana kadar kullananlara amenna diyorum, hatta ben de kesinlikle laf etmiyordum applere ama 1 senedir yasaklandığı da duyuruldu hani,(özellikle 23. maddeyi değiştirip genişlettiler bunun için), devlet orjinali takacaksın diyorsa takacağız, yıpranırsa eline ince bir fırça-siyah boya alıp boyaması zor değil, çok kötü durumdaysa zaten eskilerini götürünce trafikten fiş veriyorlar, gidip yenisini bastırabiliyorsun. Bulunduğun yerde güzel basmıyorlarsa plakayı, başka ilçeden fiş alıp orada da bastırabiliyorsun.
Bu arada bende de zevk var ama senelerdir app bastırmadım 4 farklı aracım için. Ne yüz göz olacam polis milletiyle :)
Ayrıca bu gösterdiğin plakanın dışındaki siyah şeritler iptal edilmiş, orjinallikten çıkartmışlar zaten onu.
Şu da bir gerçektir ki devletin bu işe el atması lazım, gittiğim ülkelerde kötü durumda plakalar da gördüm ama kaza yapınca, yıpranınca da gidip hemen yenisini bastırıyorlardı, bizdeki gibi leş bi şekilde binen yoktu diyebilirim.
Şunlar sadece Macaristan'dakiler:
Gezdim Gordum Kareledim - Photos | Facebook
Polisle İletişimde Çok Önemli Kusur Armasına Gerek Yok Sürekli Havalimanı Arasında Gider Gelirim Hiç App Plakama Takmadılar, Geçenlerde Akşam Saat 21:00 Civarı Karaköyde Seyir Halinde Giderken Ekip Aracı Yanıma Gelip Plakamı Anons Etti Sağ Çektirdi Camlarım Kapalı Camlar Filmli vs. Direk Kendileri İnmeden Evrakları Alıp İndim Sigortamın Evrakı Bagajdaydı Ellerinde İpad Benzeri Mobil Cihaz İle Plakamı Yolda Sorgulama Yaparken Zorunlu Trafik Sigortasının Olmadığını Görmüşler Cezai İşlem Uygulanıcak Dedi Böyle Birşeyin Mümkün Olmadığını Söyledim Bagajdan Evrakı Getirdim Baktı Etti Yapıcak Birşey Yok Sistemde Yok Olarak Gözüküyor Dedi Israrım Üzerine Merkezi Arayıp Merkezden Teyid Aldı Hoparlörüde Açtı Merkez Aracın Sigortası Mevcut Cevabını Verdi Bu Yüzden Aracınızda Sigortanın Evrakını Bulundurun Ben Bulundurdum Onada İnanmadı Ama Asıl Konu Direk Kendisi APP Plakanı Sök Cezai İşlemi Mevcut Dedi Teşekkür Ederim Vs Dedim Özür Dilediler Bide Yanlış Bilgi İçin Devam Ettim Böyle Kibar Polislerde Mevcut.
Birkerede Şirket Aracımızla Sefaköyde Huzur Operasyonu Adı İle Gerçekleştirilen Çevirmelerden Birine Denk Geldik APP Yine Mevcuttu Orjinalliğinden %100 Emindim Zaten Polis Direk Mühürü Elinle Silip Fenerle Kontrol Etti Sorun Yok Dedi Devam Ettik .
nenım applerde orjınal muhurlu ve hologramlı. daha basıma bırsey gelmedı ama bakacaz bırsey olacakmı
@academian97
aslında sorun şurda şimdi ben emmiyetten fiş ile aldım plakamı zaten , bizim burda çevrede hiçte sorun yaşamıyorum polislere sordum sıkıntı yok bizim plakamız diyor
ama ben kadıkoye gidince sorun yaşıyorum bu plaka ile sıkıntı burda gidip kadıkoyden mi plaka basıtırıcam tekrar :)
@onursumer
İletişim konusu çok önemli, çevirme dışında şöyle bi git tanış, muhabbet kur, bütün sıkıntıları atlatırsın.
Bir de araban dikkat çekiciyse 100 metre uzaktan görünce "al bunu, al bunu" deniyor hemen. :)
içişleri bakanlığından terör ve bombalı araç olaylarından dolayı mühürü ve hologramı olmayan plakalı araçlara ceza yazılması çekilmesi ve trafikten men edilmesi konusunda ocak ayında emniyete yazı yazmışlar , 2 hafta önce bmw 520 araçta başımıza geldi.cezayı yedik :) ... app de mühürler tam ise sıkıntı yok :)
Olaylara bak arkadaş insanlar neler neler yaşamışlar pes :D
plakalıkla takın app nizi.
Pleksite olunca veya direk yapıştırınca mimleniyor.
Önceki aracımla mühürlü app+pleksi ile gezdim hiçbir çevirmede sıkıntı yaşamadım. Bu aracı yeni aldım henüz 1 defa çevirmeye girdim. Üzerinde mühürlü app var. Mühür mavi kısımda dikkatli bakmayınca çok belli olmuyor. Yukarıda denilen gibi elinde ipad benzeri bir cihazla yaklaştı. Araca doğru yaklaşırken öne eğildi plakaya göz gezdirdi cama geldi. Ruhsatı uzattım buradan herşeyi görüyoruz beyefendi ehliyet yeter dedi. Uzattım ehliyeti bana baktı fotoya baktı. Buyrun iyi günler deyip yolladı. İzmir'e geldi 1 haftalık. Öne orjinal plakayı taktım çok çirkin duruyor ama riske girmemek gerek. :D
Müsait bir zamanda emniyetten çıkaracam yeni 2 plaka. Orjinal plakaya pleksi ile gezerim. Riske gerek yok bence. Bir de şu fatura vs. diyolar. Atarım ruhsatın içine.
Plakanın dışardamı basıldığını, odadanmı verildiğini nasıl anlarız? Arabamı yeni aldım ben üzerinde app var, bağcılar appye benzer plaka basıyor diye duymuştum varmı öyle birşey?
Daha önce yazmıştım bekliyorum diye mahallemizdeki galerici abi sağolsun emniyete falan gitmeden halletti işimi taktım orjinal plakalarımı kafam biraz daha rahatladı :)
evde 6 tane app plakam var son seferde çıkanları aldılar yoksa 8 olcaktı hahaha :D
Bıle bıle lades olmus
her yerde bas bas bagırıyorlar app yasak dıye
takın orjınal plakayı kafa rahat gezın
Orjinal plaka 35 TL ise Beşiktaş APP 200 TL olsun herkes kazansın :)
orj plakayı çıkatmak için ne yapmamız gerekiyor? araç sahibi olmadan ruhsatla gitmemiz yetiyormu?
ben gittigidiyorda bjk baskı app plaka bastırdım tek muhurlu 6 kere çevirmeye 1 kerede jandarma kontrolune girdim hiç birşey demeiler
Başkan bu ''Beşiktaş''baskı plakaya bjk diyince,kulübü zan altında bırakıyorsunuz lütfen :)
Sadece arkaya APP takıp öne orjinal plaka taksak sıkıntı yaşarmıyız acaba?
Şimdi benim durum karmakarışık :)
Ön APP Mühürsüz, ama bagajda mühürlü APP var
Arka Mühürlü APP var
Bagajdaki Mühürlü APP ve Arkadaki Mühürlü APP yi söküp eskitip emniyete versem eskidi bu deyip yenisini çıkartabiliyor muyum.
Ayrıca gişedeki Memur beyler haaa bu APP gel sana bide 400 lira ceza yazalım derler mi ?
Hafta içi gidip halledeceğim umarım bu plaka işini
Bugün atv haberde yine çıktı can sıktı :( bence ruhsatın orjinal ve ya mühürlü olup olmadığına bakmak lazım. Kaçakçılık yapsam appden yakalanmam heralde.
Ölürüm Türkiyem...
1 2 hafta önce arkadasımla bağdat caddesinde oturuyordum saat 12.00 ye gelıyordu standart cevirme film li arabaları almalar vs adam gözümün önünde ferrariyi bağlamak istedi sofor diyordu bu araba böyle ben nere takım plakayı olmaz dedi dedim bağladı herhalde plakayı taktı bantla tam çekici geldi 2 tane bmw geldi ferrari devam etti yoluna
video yu paylaşmaya girmiştim bende.2.dk ya masaya dikkat :)
Plakam demiri boyu b.oku püsür özel diyoda güzel diyoda ama ince 2:03'te gör aşağıda kabak gibi appler var :D Ayrıca memurda scirocconun üstünde özellikle mühür aradı bulsaydı bukadar tatava yapmaz gibimi geliyordu. Jiptekide zaten bisiklet vs plakası onun hiç kacarı yok :)
Bu sabah Karşıyaka trafiğe gittim. Hemen arkasında plaka basım atölyesi mevcut. Eski plakalarımı götürüp bir form doldurdum , plakaları kestim teslim ettim. Karşılığında verilen yazı ile atölyede 5 dk da plakalarımı teslim aldım. Aracın üzerindeki plakaları misina ile çıkarıp yenilerini taktım. Kafam rahat. 40 TL ücreti var.