O hesap tutmuyor. Başka bi başlıkta bir arkadaş yapmıştı hesabını. Euro'ya çevrildiğinde de afaki artışlar söz konusu.
Printable View
Accord alayım dedim, temizine 50-55bin istiyolar...
Öyle ha deyince satılmayan arabalar bile yüksek rakamlı. Bekliyolar. Nasılsa bi tanesi çıkar alır diye.
Kapora yolladığım arabayı bile sattıklarını görünce soğudum. Bakmıyorum şimdilik. Zaten 10nisanda eğitime başlicam... Dönüşte alırım bişeyler.
Valla piyasayı uçmuş görmüşken dur bende itelerim mantığıyla gittikleri sürece satamaz kimse aracını,bikaç araç var favorimde haftada 1 ilan fiyatı düşüyolar.
Hele kimi arabaları ilandaki fiyatından 5lira 9 lira dahi altına alabilirsiniz,balon bir piyasa mevcut şuan malesef.Adama diyorum xx araç yy km' de bu kadara satıldı daha geçen gün zz fiyat olmaz mı onu alaydın diyo,lan alabilseydim alcaktım zaten tırrek diyorum(içimden) sonra benim dediğim fiyatı ilanına giriyo nah alırım arabanı al senin olsun.İpin ucu puştun elinde çünkü her sektörde.
arabanım değer kazanması diye bir şey yok, mantıken mümkün değil zaten :) Olan şey paranın değer kaybetmesi. Dolar euro olarak hesaplayın bakalım araba değer kazanıyor mu? Bugün 50 bin euro ya satılan araba seneye 55 bineyro ediyor mu? Vergi artışları olmadan mümkün değil.
Şu gerçek ki eşşek gibi enflasyon va. TL'de bekleyince para pul olup gidip gidiyor. O yüzden araba bile bür yatırım
aracı haline dönüşmüş vaziyette.
sayfalarca yazılıp saatlerce tartışılabilir bu konu hakkında
ama tartışanların hepsi aracını ilana koyarken yine ***** sitedeki fiyatlara bakarak koyacaklar
ve bu konu burada tartışılmaya devam edece
sitemizin satılan araç bölümünü de takip ediyorum maşallahı var
4 5 parça (kapılar) lokal boyalı 70 binde golf mk 4 2001 model otomatik aracımızı p.tesi sattık 31 bin tlye
2 sene evvel Ocak ayında sitedeki en pahalı Accord ilanını ben koymuştum. 2.4 2006 modeldi ve ondan daha pahalısı yok idi. 37.500'e vermiştik alan adamında arkasından gülmüş idik bu kadar para verilirmi bu araca diye, alan adam aracı arkadaşına satmış 49.000 Tl'ye geçen ay. Araçta nokta hasar boya yok idi ben satarken muhtemelen adam da temiz baktı ki bu miktara satmış.
Geçmişte şöyleydi, geçen yıl böyleydi, 4 ay önce şu rakama aldımdı ya da şu rakama sattımdı muhabbeti sadece canınızı sıkar. Yapacak pek bir şey yok, sıfır fiyatları arttığı müddetçe ikinci el fiyatları da uçacak ne yazık ki. Olan elinde düşük modelli araç olanlara ya da aracı olmayanlara oluyor. Makas sürekli açılıyor çünkü.
Hadi ben de aynı muhbbeti yapayım içimize dert olsun, 2016 Ekim ayında 0 km Leon FR Euroleauge edition ACT DSG bayi fiyatı 83 bin TL idi. Şu an 0 km FR almaya kalkın, 99 bin TL'cik...
hele yerli araç çıksın,siz o zaman görün piyasayı :D:D
hey yavrum heyyy
şirket aracını çocuklardan biri dokundurmuş. ikame araç olarak 2016 model sümbül 1.2 benzinli bir araç vermişler.gazlamazsan gitmiyor 50 kuruş yakıyor gazlarsan corvette kadar yakıyor. güvenlik,direksiyon hissi,yolda gidişi 0 üzerinden 0... merak ettim bu arabayı alan enayiler kaça alıyor diye baktım 40 bin lira filan fiyat yazmışlar.şahin alırım lan.. hakkaten alırım.
piyasada vw honda bmw mercedes audi gibi markalara talep oldukça asla düşmez.. golf 300 bin tl olsun gene alan birileri çıkar bu ülkede..
alternatiflere yönelin alternatif piyasası oolmıyan araçlar hala fiyatları normal rakamlarda
Şuan iyi , referandumdan sonra bu fiyatları mum ile arariz
Öyle bi mantık yok yalnız.
Beni de aradılar son aracımı satarken. 34 küsur yazmıştım, tam hatırlamıyorum. Neymiş; aynısını arkadaşına 31'e almışlar. Ee onu al diyorum, satmıyor ki diyor. Ben niye satayım ki.
Senin gözünde o aracın piyasası 30-31 bin ise o fiyat aralığına araç bulmak senin sorunun; satıcının değil. Misal benim dizele geçmem icap ediyordu. Yine piyasa ortalaması altında araç bulup aldım. Hem de ilk sahibinden aldım. Satıcı kabul etmeseydi başka araç bakacaktım. İnsanı darlayacak değiliz ya.
Evet piyasa yüksek. Ama her zaman için makul araç bulmak mümkün.
2000 model şahin 15.000 tl bugün vermedim. Piyasa bu :D
yazdığın şeye inanmadım,renault'nun sitesine baktım. başlangıç fiyatı 73.500 yazıyor :D :D :D gözlerime inanamadım.Çok net söylüyorum eğer bu araba o para ediyorsa şahinler 15 bini, ek kasa civic 30 bini çok rahat hakeder. 39 kasa bmw filan en az 50 bin olması lazım.bence ikinci el piyasası çok ucuz.
Piyasa böyle gitmeye devam ederse hedef 2023'te millet şimdinin 20bine kadar olan araçlarını almak için 2-3 yıl kredi öderler o da o dönemde mevcut olursa orta sınıf tabaka diye tabir edilen maaşlı mimar,mühendis,avukat filan.... Clio symbol var ya :) onun 0km'si rahat 150bin olur onada artık iş adamıyım ben patronum diyen küçük esnaf alır batmadıysa tabii.... audi gibi markalara da artık kim biner az çok tahmin edersiniz onlarda 300binden aşağı olmaz
2014 te 20.000 e alıp 28.000 e tabırı caizse geçirdim dediğim 2000. model 3.18 i cuma gunü 32.000 e peşin para geri aldım hemde sattıgımda 180.000 deydı şuan 230.000 de 1 parça fazladan değişeni var :) 37-38.000 tl para isticem bide buna gerisi siz düşünün
parası değerli olan iyi bir araç alsın ucuza revize etsin restore etsin sıfır araçdan misli misli ucuza geliyor ve sıfıra yakın araba kondisyonunda aracınız oluyor. sıfır sandık motor getirtseniz sıfır kaporta döşeme yaptırtsanız bir aracı gene güncel sıfır rakamlarından misli misli ucuza geliyor..
eskiden restore restorasyon işleri pahalıydı sıfır almak daha mantıklıydı. şimdi herşey tersine döndü restorasyon restore işleri sıfıra göre çok daha ucuz ve makul işin güzel yanıda paran oldukça yapıyorsun maddi olarak kendini sıkıntıya sokup sıkıştırmanada gerek kalmıyor..
Biraz ütopik olacak ama Bulgardan alıp gelicen bu işi yapan firmalarda var ver 10-15 buradaki en az 50-60 lık araca denk gelir yakalandığın yere kadar dolaş ne vergisi var ne birşeyi yakalandığında ne kadar geçiriyorlar? o kadar da gezinen araç var acaba ne yapıyorlar?
arabasızım ve artık aklımın ucundan bile geçirmiyorum araba almayı. İnşallah bir gün gelecek ve tek yön uçak bileti alıp gideceğim. Tek istediğim o
Bulgar Gürcü işi ile ben olsam uğraşmazdım. Bizim burda ihbar ediliyor. kaç kişinin aracı yakalatıldı. Bende aramıştım trafiği hatta 1-2 defa yakalandılarmı bilmem. ama artık gezmiyorlar.
Yok ben demem istedigimi net anlatamadim heralde sanirim,fiyati satan belirler buna hem fikiriz zaten ancak adama diyorumki xx fiyat olur mu hemen geliyim aliyim,yok olmaz diyo sonra ya benim teklif ettigim ya da altinda bi fiyattan fiyati guncelliyo boyle olunca da ben de almicagimi belirttim bu isin ticaretini dâhi yapiyosan 500-1000tl takilmamak lazim,kurtarmasa zaten dedigim fiyat veya dusugunu ilana girmez. Hayatimda pazarlik yapmadan satin aldigim seyler heralde market/marka giyim urunleridir. Bilmem anlatabildim mi,adam zaten benim dedigim fiyati girdiginde son fiyat tarzinda politika izlemiyo.
Ben çok anormal bulmuyorum bu durumu, anormal bulanlar hangi kıstaslara göre değerlendiriyorlar?
Sıfır araç fiyatının ikinci eli etkilemeyeceği mi düşünülüyor, don gibi bir kere giyilince başkasının almayacağını mı düşünüyorlar, veya ekmek gibi bozulacağını vs?
58 bin liraya vti
28 bine 1.4 is satıldığını görene kadar bende inanmıyordum ama gerçekmiş
Bizim komşu Bulgar kapıda bi cl500 birde xc90 var adamda şirket aracı olarak da fluence var daha ne olsun :) bizde debelenip duralım
Şuan emin olun %90 bayi elindeki 2016 modelleri eritmek için hala otv yansitmadilar, o 2016 lar bitince siz izleyin .
Şuan araba alma niyeti olan bence beklemesin
nisan sonu beyaz eşyadaki ötv indirimi bitiyor hoş gerçi bir yansımada olmadı tam aksine beyaz eşyada ötvyi düşürdüler fiyatlar yükseldi.. millet koştura koştura gitti beyaz eşyaya abandı milletin sonradan açıldı gözleride geç oldu iş işden geçdi..
bu devirde artık yapılmıycak aftermarket satılmıycak donanım yok alın kafanıza göre indual ne varsa kendiniz doldurun her şeyi sonradan yapmanız mümkün hemde uygun fiyatlara. araştırın bakın.. bugün comfortline vw ayarında bir aracı kendiniz bile aftermarket ürünlerle orjinalmiş gibi yapabilirsiniz.
10bine kadar araba baktım - yok
15bine kadar araba baktım - yok
18bine kadar araba baktım - var - 2000 toros veya 98 ESELİKS
Keyif bırakmadılar ki insanda . Yaşama sevincimizi alıp götürdüler sadece araba konusunda değil hayal kuracak bir şey bırakmadılar. Aynı kafadayım ve aylardır aileme baskı uyguluyorum , kız arkadaşımla gelecek planlarımız arasına girdi zaten ama bir an evvel gerçekleştirmek lazım.