yapılmışı da varmış.
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres
Printable View
max 750 kg ağırlığında olucak şekilde 4m uzunluğunda römork/şasi kısmını alıp üstünü kendimiz yapıp trafiğe çıkarabiliyomuyuz ? eğer çıkıyosa ruhsatsız olucağı için trafikte istenilen belgeler nelerdir, bilgisi olan var mı?
temiz gözüküyor ama ilk mesajda belirttiğim gibi seneye yapabilirim en erken karavan projesini. bir de karavan dönüşümünden sonra artacak sigorta masrafları biraz soğuttu beni açıkçası projeden. 4x4 pick up ile çekme karavan almak daha mantıklı geliyor şu an için.
Selam, bu mesajını gördüm ve bende merak ettiğim bazı şeyleri sormak istiyorum.
Transporter alıp basit bir yatak ve webasto yapmak istiyorum çadırda değilde araç içinde yatmak için bunun için ucuz olan panelvan mı almak lazım yoksa camlıvan mı?
Panelvanlarda arada koruma sacı var onu çıkartınca muayeneden geçiyor mu?
Transporterlarda Cityvan seçeneği alım maliyetinde çok bir fark yoksa eğer belirttiğiniz kullanım için çok daha işlevsel olacaktır. Kanun hükümlerini bilmiyorum açıkçası ama en arkada tek sıra koltuğu açılır kapanır hale getirip arkadaki tek sıra yan camları da karartma veya perde ile kapatarak daha düşük maliyetle işinizi görebilir. Araçta kaldığınız durumlarda da çevre ışığı ile karanlıkta kalmadan işlerinizi görebilirsiniz.
Karavan düşünen arkadaşlara bir soru hiç o tuvalet kasedini boşaltmayı denediniz mi? Deneyin ondan sonra almaya karar verin. İstediğin kadar tablet at abi felaket bir koku.
2.5 sene çekme karavan tecrübem ve motokaravan araştırmam (çekme karavanı sattım motokaravan geçmek için ilerde hayal)
moto karavanda yapılacaksa en uygun olan fiat ducato yada amca çocukları (peugoeut toyota falan)bundada ötv ödenmediği için panelvan alıp karavan çevirince panelvan olduğu için muaynede falan sorun yaşarsınız.bildiğim kadarıyal fiat grubu bu ducato avrupada falan karavan çok yapıldığı için bizdede projesi falan hazır olur firmalarda panelvan'dan otomobil ruhsatına çevirmeniz gerekiyor.ondada ön koltuk tek olucak yolcu tek ve şöför.önce çift koltuk olunca otomobil olmuyor.
vw caravella içinde alırken camlı otomobil olabilen seçin bayiye sorun.her caravella (panellavn olan) sonrada projesi cizilse dahi otomobil yada karavan ruhsatı alamıyor.caravella'da panelvan üretilenler özellikle o şekilde üretilmiş sonradan otomobil olmuyor.ama sanırım minibüs camlı ve yarım camlı olanlar ticari yada otomobil ruhtası alabilirsiniz.
örnek vereyim ducatı sıfır panelvan 12500TLmilyon + firmalarda içini yapmaya 1000TLmilyon istiyor toplam size 22500TL geliyor.dışarda hazır satılan panelvan karavanlar var onlarda 3.000Milyon 3.2500TL ya biz daha ucuza mal ettik bunlar niye pahalıya satıyor derseniz aslında daha ucuza satılıyor sizin 2.2500TL yaptığınız karavan değil panelvan onun ötv sonra projesi otomobil ruhsatı daha pahalıya geliyor.
(ben 2-5 sene avrupa ürünü çekme karavan hafta sonları tatilde yaşadık.tuvalet kokusu içinde tablet değil sıvı olan mavi bir su var ondan ve ekstra lavanta kokusu var pembe ondan koymanız lazım o zaman koku yapmıyor bunları koymayıp yada az koyarsanız azda olsa koku yapıyor)
(kendi yaşadığım tecrübe ve araştırmlar yazdım.türkiyede avrupa kalitesinde moto karavan yapan 1-2 firma gördüm 1mobihome 2rivakaravan)