eskiden adama saygı vardı,şimdi paraya.
Printable View
eskiden adama saygı vardı,şimdi paraya.
Degisik araclarla gidince vale ucret ustu vermemek icin cirpiniyor, fiat panda ile ayni olan parca fiyati x10 oluyor :) sanmiyirumki parasi olanlarinda cok huzuru var :)
Kullanılan aracın bir de şöyle bir sıkıntısı oluyor. Bir iş yaptıracaksınız, C segmenti Focus - Fluence gibi araçla gidince 100 lira denilen iş Mercedes BMW'yle gidince 150 oluyor.
Yes bu kesinlikle var
En basitinden gözümün önünde baloncu millete 10 lira dediği balonu bana 20 lira dedi ters ters baktım gözünün içine , anladı ama geride kıvıramadı halada dümbük öyle satıyor bana :)
Sağolsun kızımda gördümü yapışıyor mecburen alıyoruz baloncuda beni gördümü seviniyor artık iyice yüzsüzlüğü ele aldı :)
Bu en çok bizim ülkede var sanırım. Rusya'dayken o Lada vazlara bir güzel kızlar biniyordu ki o kızlar bizim burda olsa e46yi bile küçümser öyle tiplerdi
http://img.feedfloyd.com/media/post/...c9529ff776.jpg
her şey bunla başladı.
@halilcakir
Süleyman Demirel'in üstündeki dişleri yapılı baloncuyu diyorsan o ruh haline göre satar abi.:D
Beyler yadırganacak birşey yok, yeri geldiğinde aynısını sizde yapıyorsunuz. Youtube'da konuyla ilgili envayi çeşit video var.
Yolda yürürken önünüzdeki biri yere düşsün biri yardım edene kadar sizde tereddüt eder ellemesiniz, biri yardım etsin sizde ilgilenirsiniz. Giyimi kötü olan birisi sizden yardım istese biriniz dönüp bakmazsınız ama kılığı, kıyafeti yerinde birisi sizden yarım istesin zamanınız var ise yardım edersiniz.
Giyimi iyi olan bir çocuk restauranda yanınıza gelse gülümsersiniz ama evsiz gibi giyinmiş üstü başı yırtık pırtık olan bir çocuğu yanınıza bile yaklaştırmazsınız hatta çantanızı saklarsınız.
Adamın tipi şekilsiz olsun ama giyimi iyi olsun ve kullandığı otomobilde Ferrari olsun, döner bakarsınız. Ama aynı adam bu sefer biraz yıpranmış veya rengi solmuş kıyafet giysin ve döküntü bir otomobile binsin bu sefer suratına bile bakmazsınız.
Geçen gün bir yerde evli veya sevgili iki tip geldi. Adam bildiğiniz at hırsızı kılıklı, kadının dip boyasının zamanı geçeli yıllar olmuş, kılık kıyafet desen yerlerde ama bunlar çıkışta son model Cayenne'e bindi gitti. Aynı isanlara bir bakım yap yine Cayenne'e binsinler yadırgamazsın ama kılık kıayfet ve davranış yerlerdeyken Cayenne'i çaldılar mı diye düşünmedim değil.
Ankarada boyasız göçük onarımı yaptığımız bir iş yerimiz var. Birgün kısa boylu tombul kısa kollu gömlek giymiş gömlek cebinde de sigara olan birisi yayan şekilde dükkana geldi
Müşteri- siz burada her arabaya bakıyonuz mu
Ben- tabiki
m- bende bentley var bakarmısınız ? ingiliz arabası ya anlarmısınız ?
b- tabiki. Bende soylu aristokrat bir aileden geliyorum babam lord benim.
ben müşterinin bende dalga geçtiğini düşünürken 2 saat sonra bentley ile geldi amca...
ülkemiz hülooooooğğğ laşıyor anladınız siz..
Babam 76'da Almanyadan granda almış. Gecen sene rahmetli olanakadarda bindi. Araç merakı hiç olmamıştır. Mahalleye geldiğinde Ankara Aydınlıkevlerden iki daire veriyorlarmış. Benim öyle şeylerde gözüm yok derdi. Uzun süre kendimde audi tt kullanmıştım babamla biyere arkalı önlü gittiğimizde insanlar garip garip bakıyorlardı cok sefer babam'a arabası için muhabbet geçer komik paralar teklif ederlerdi o sizin altınızdaki araçlardan cok eskitir daha derdi öylede oldu. İnsanları ceplerinde parayla değerlendiren insanlar Ya sonradan görmüş yada sonradan bile görememiş insanlardır. Mütevazilik malesef cok zor.
citroen c4 ile akasya avm ye gidip valeye bıraktığımda dönüşte 1.5 saatte getiriyorlardı arabayı.Şimdi artık direk valenin olduğu yere kapısına koyuyorlar girişin https://forum.donanimhaber.com/image.../smiley/s3.gif Kesin onlara talimat veriyorlar çekici güzel araçları kapıya diğerlerini arkaya koyun diye.Bu her yerde böyle ama bu ülkeye özgü birşey değil.
Ankara tuhaf şehir 2 aracımı ordan aldım bir arkadaşada camry almışdık 2006 yada 2007 yılında sadece ordaki bayide vardı sıfır... gittik aldık benzinlilkde pompacı abi niye benzinli aldın bu araba alınırmı çokda para vermişsindir parana yazık etmişsin muhabbetleri etmeye başladı :)) arkadaşda iplemez öyle morali bozulucak adam değil ağzının payını verdi para benim zevk benim sen işine bak dedi adamda bozuldu gitti ..
Cidden tuhaf garip memleket o açıdan..
Kayınpederin spring i park ederken bi motorlu kurye girdi parkedeceğim yere.Park yerinin yarısına girmişim dayı senin yaptığın ayıptır dedim.Bu motor senin arabandan pahalı diye cevap verdi.Cümlesinde anlam ve mantık ararken cevap verememiştim adama.
Evet abi dediğin gibi verdiğin örnek çok doğru ama inan onun bu konuyla alakası yok , 15e yakın ülke gezdim , bir çoğunda perakende noktaları hep böyle. Tamamen firmanın çizgisi ve inanılmaz disipliniyle alakalı. Turiste satış yapan yerler bu konuda hassas , çünkü turist yeri geliyor parmak arası terlik şort tişört geziyor :) New yorkta gayet paspal pespaye rolex - gucci - armani vs. vs. bütün mağazaları gezdim 4 dönüyordu adamlar etrafımızda :)
ankaradan bir örnek daha veriyim sahibinden de goretex motorsiklet pantalonu bakıyorum tam korumalı falan .. dainese buldum bir tane sıfır fiyatı 1700 tl falandı o zamanlar çocukda 800 tl ye satıyor temiz az giymiş belli resimlerden sıfır gibi ... pazarlık bile etmedim kardeş dedim goretex mi eminmisin tam modeli nedir bir bakarmısın içinde etiketinde küpüründe yazar dedim..
demez olaydım :)) aynen şuna benzer bir şey yazmışdı "ohhoo zaten ürünü satıyorum birde bunlarla uğraşamam bir zahmet internetten araştırı ver" :))) ....
araştırıyım canım benim araştırayımda neyi araştırıcam :)) model yazmamışsın cins yazmamışsın bir şey yazmamışsın dainesin elli bin çeşidi pantalon modeli var hangisidir nerden bilicem :)) neyse cevap yazmadım uslüpdan dolayı..
adam altı üstü bir pantalonun içine bakıcak buna erindi üşendi .. :)) saniye tutsan 3 saniyesini almaz.. üstüne sanki bedavaya alıyoruz bağış yapıyor sanki paşam.. 800 tl az paramı altı üstü bir pantalon .... :)) hala aklıma geldikçe gülüyorum :))
504 vardı 74 kasa paslı bakımsız babamın vefat eden akrabası yıllarca kullanmıştı oda zamanında patronundan almış araç 2 el di yani. okula arada sıcak havalarda onunla giderdim. özellikle de kafaya çekerdim :P ders bitimi dağılırken millet yanımdan geçenler çoçuktaki özgüvene bak ben olsam gelmezdim böyle bi arabayla vs. bi ton konuşuyolardı :D eğlenceli oluyodu dinlemek :D
Aynısını çok severek,stres atma amacıyla alıp tutkuyla bindiğim civic'te yaşadım.Arkadaşta eminim instagramda görse paylaşacağı tipte araba yani.Ama dediğiniz gibi yapıp sırayla 11 adet aracı sadece çay içmek için akşamdan akşama aynı yere götürdüm.Bunların içinde yarım otobüs,tırın kafası,suv,motor falan var.Çekiciye römorku da takacaktım ama akşam vakti yemedi tabi.
Ama yüz ifadesi herşeye değer.
Memlekette bunlar sık yaşanıyor.Hani böyle kallavi mekanlarda falan başına gelse gam yemicem de pilav arabasından hallice yerlerde bile olunca insan dumura uğruyor.
Bu özellikle Motorsiklet ile ilgili bir algı bence. Ben de trafikten bezip 6-7 binlik bi skooter la 36 yaşımdan sonra sewmeme rağmen motora başladım. 4-5 ay sonra ewimin sokağında ben anayoldayken otoparktan yeni bi passatla laps diye cikip havaya ucurdu beni bi tanesi. Sonra ben yerdeyken arabaya bakmalar, kalk kalk hastaneye götiriim SENİ ler, hay allam ya gitti tampon cık cık lar vs. Profil itibari ile o yaptığı hava, sadece 150 - 160 binlik bir arabanın vermiş olduğu özguven fakat yaşı desen tutmuyor, tipi kiyafeti, konusması yerlerde, oturup iki kelime edilecek tip değil. işte böyleleri ile sadece 3-4 dakika yüksek perdeden konusup onlara kim olduğumu anlatmadan edemiyorum. Sonra da 10-15 K tramer için abi, ben motoru senden alayım, hic uğraşmayalim, Abi sen niye American Hastanesine gittin yaa battık walla, abi sen müdür müşsün bizim düğünü senin otelde yapalim vs...
Yani bazı anguslarda motorsiklete, özellikle ucuz skooter vs ye binenin tamamen gariban olduğu algısı var maalesef. Ayni kazayi şahinle yapsa, bu kadar atar yapmayacağina eminim çünkü arabadan extradan 2 kişi inmesi, haydar vs çıkması gibi suprizler de var..
Mesela bi kere de Range in aynasına tıkladım hafiften, sonra geri gelip duzeltip ac camı var mı bilşey bakalım dedim. eliyle sigigit cekti! Sonra yumrukla aynayı kırınca da kızıyo! Angus işte!
Cahillikten dolayı cahillik başka bir şey değil.
2003 sti varken başıma çok gelirdi özel günlerde sağa sola giderken kullanırdım
bilen park etmek için yalvarırken bilmeyen boş yer tarif ederdi.
akrabalar sat şu çakal arabasını düzgün bi passat vs al derlerdi. :D
asagfg jantlı bi e46 vardı coupe çocuğa sordm motoru ne söylemem dedi , kaputu aç olm dedim açmadı arkadaşta olm disklerine baksana bildiğin 3.16 işte ya yaptı çocuk arabasına binip gitti ahadfhd :D
90'ların sonunda Musevi bir adamın şoförlüğünü yapmaya başladım. Kendisi Sultanhamam tüccarlarından ve eski tefecilerdendi. Büromuz Aşirefendi caddesinde eski bir handaydı. Patronun Nihat isimli bir arkadaşı vardı. İkisi de 70'li yaşlardaydı o zamanlar. Adamın ne iş yaptığını bilmiyordum ( hiç bilemedim zaten ) Fakat çalıştığım 7 sene boyunca hep aynı takım elbiseyle gördüm kendisini.
Günlerden bir gün yanıma geldi, sohbet muhabbet derken konuyu aldığım maaşa getirdi ve öğrendi. İşte sana şu kadar versek kızımın yanında çalışır mısın dedi. Teşekkür edip kabul etmedim. Hanın görevlisi bir abimiz vardı, yanına gittim. - Abi, bu Nihat amcanın durumu nedir, kimdir ki bana iş teklif ediyor dedim. Hatta utanarak söylüyorum ama önce ayağına ayakkabı alsın filan diye saçmalamıştım bile.. Görevli abi yaklaşık 5 saniyede, 10 tane kadar han ve iş merkezi sayıp, Nihat amca onların sahibi demişti :D:D
O gün hayatımın en güzel derslerinden birini almıştım. Tahtakale konusu geçince yazmak istedim :)
Benimde en pahalı aracım s2000 olmuştu :)
Bir kez başka otopark'ta bırakmam gerekti otopark dışında aracı bırakarak içeri girdim fiyat ne 1 gün kalacak misafirim dedim 15 tl dedi tamam dedik anlaştık aracı sordu Honda abi dedim.
Arabayla içeri girdim adam garip garip bakıyor indim parayı verdim kardeş sen honda dedin ama bu ne yaaa dedi
abi bunla içeri girsem 50 diyecektin dedim çok uyanıksın doğru diyosun dedi :D
Yine bir otoparka beyaz partner ile gittik şurası boş oraya al dedi görevli arkadaş.
Camaro ile gidince buyur abi hoş geldin kapı açmalar aracı ben alırımlar.
Arabayı satmamda ki sebeplerden bir tanesi de aslında bu yaşanılanlardır ya zengin sanılıyorsun ya fakir sanılıyorsun motor aldım ne güzel :))))
Eşini dostunu arkadaşını tanımak isteyen varsa işleriniz kötüymüş düşmüş gibi yapın :)
Arkadaşımın hanımı anlattı gecen tam bu konuluk :). Polosu var hastaneye kontrole gidiyor acıbadem bakırkoy'e, kendi arabamla gidip valeye verince otoparka indiriyorlar geçen bakımdan dolayı eşimin arabayla gittim (4 GC) doktora cıktım geldim her hafta otoparka inen araba bmw olunca kapıda bekliyodu girişe cekmişler beklemedim diye anlatmıştı
benimde bir e30'um var shell'de başıma geliyor. bakıyorum pompacı a180'nin camlarını siliyor, benimkinin yüzüne bile bakmıyor. Hatta 3cm spor yay aldım maslakta çok bilinen bir işinin ehli var, o bile montaj öncesi fiyatı söyleyip kabul ediyo musun demişti. Maalesef burası Türkiye, bunlarda milattan önce kalma tipler..
Otomobil bir insanın ekonomik durumunun göstergesi olmamalı. ben buna yıllardır iğreti olurum. Çok yakın aile dostumuz var. 40 ın üstünde dairesi ve dükkanı kirada. aylık geliri 100 bin in üstünde fakat 2006 model otomatik polo ya biniyor. on numarada hayatını yaşıyor. yılın yarısı yurt dışında gezer. muhteşem bir evi var ama arabası bu.bende hiç birzaman 1 tane arabaya çok yüksek paralar bağlamayı doğru bulmuyorum.
Benim prensibim yaşayabileceğin en güzel evi al, araban seni A noktasından B noktasına götürsün yeter...... Seni tanımayan birine ne hava atacaksın....
Kriz çıkınca görürüz kredi ile alınan lüks arabalara ne olacağını......
İshak Alaton veya Üzeyir Garih'in bir sözü vardı "Biz insanları kıyafetine göre karşılar, muhabbetlerine göre uğurlarız" diye...... Seni tanıyanlar-tanışanlar biliyor zaten, no problem....
Para ile imanın kimde olduğu belli olmaz
Örnek instagram :D