Alınır mı acaba satarmıyız geriye para çöp yamaha sevimli gelmiyor bana vespa sprintler çok güzelde brodway parası
Printable View
Vespa 2 nci eli hızlı ama o paraya yazık günah
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres şu Pejolar çok hoş duruyor
Aslında en rahatı pcx 150lik alıp devam etmek 100 km=2 lt
Ben elektrikliye biniyorum. Ne kadar yakıyor tam bilmiyorum. Bir şarjla 1 hafta işe gidip geliyorum. Günde yaklaşık 8-10 kilometre yol yapıyorum. 4500 watt olandan aldım. Maaşallah yokuş filan dinlemiyor. Yükleme alanları filan gayet yeterli. Evin tüpünü değiştirmeye de onunla gidiyorum un, buğday filan gibi çuvalla taşınan şeyleri de onunla taşıyorum. Tek kusuru: Hızını 45 te kesmişler. Yazılımla 70-80 e kadar çıkabiliyormuş. Bir de şarjı zayıflarsa 30-35 i geçmiyor. Yine de bana büyük rahatlık sağladı. Plaka yok ruhsat yok ehliyet gereksinimi yok sigorta yok verdi yok muayene yok ses yok soluk yok miss. Bir de hız sabitlemesi var ne güzel sağ elimi bırakıp sürebiliyorum. Günde 20-30 kilometreye kadar yol yapanlara daha kapsamlılarını hararetle tavsiye ederim.
kesinlikle doğru. O yüzden işin siyasi kısmını es geçiyorum yazmıştım. Benzeri çok durum var yazabileceğimiz maalesef.
Özelleştirmelerin sonrasını incelemek lazım mesela. Ya da örtülü ödenekleri sorgulamak, sayıştay denetimleri vs.
Ama güzel bir noktaya değinmişsin "nereden buldun" mevcut hükümetin görevi devralması ile ilgili taslağı tarihe gömmesi arasında geçen sürenin ne kadar manidar olduğunu az çok araştıran insan bilir.
o konulara girersek çıkamayız.
Tabloyla ilgili şunu yazayım bu rakamların vergi aslına dair bir indirim olduğuna dair ifade yok.
Uzlaşma komisyonlarında idare genel hatlarıyla vergi aslını tahsil edebilmek için mükelleflerin vergi cezalarında "pazarlık" ile ciddi indirimler yapabilir.
Bu tabloda da aynı şekilde fazlaca indirimi görüyoruz, ama bu demek değil ki diğer firmalara bu tür indirimler yapılmıyor.
He ne var siyasi yakınlık ile pazarlık gücü artmıştır orasını bilemem. Listedeki firmaları savunmuyorum yanlış anlaşılmasın.
Uzlaşma kurumu tahsil açısından kullanılan bir mekanizma olmasına rağmen bu denli indirimleri doğru bulmuyorum.
Vergi asıllarına bakmak lazım kaynak alırsak yorum yaparız yine.
2010 senesinden beri dizel araba kullanıyorum ki hiç sevmezdim ne öyle traktör gibi araba mı olur derdik alay ederdik. .
Dizel araca geçtim 108 TL e dünyaları gezdim ulan dedim bu neymiş Bee yılda 30 bin km yol yapıyordum
Zaman ile düştü şuan yılda belki 8 10 bin dizel araba ile yol yapıyorum , eskiden afedersiniz sıçmaya bile araba ile giderken şimdi metrobus ateşli akşamlar daha cazip geliyor
Herkes hala sabah trafikte demek ki kabak tadi vermemis devam.. az bile yapmislar 10dan asagisi kurtarmaz. Su veren itfaiyenin hortumunu..
bencede benzin 10tl olmalı
bu ne ya herkesin altında 100-150 bin tl lik araba
kim fakir kim zengin ortaya çıksın bilelim değilmi :)
ayrıca yine bazı gezetelerde belgelerde ortaya çıkmıştı. zaten chpli vekil ispatladı bunu mecliste ama hiç yandaş medyaya düşmedi bu konular.Alıntı:
Cengiz’in yaklaşık 425 milyon TL’lik vergi borcunun ‘sıfırlandığı’ günlerdir konuşuluyordu.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda MHP’li Mehmet Günal’ın “Cengiz’in parasını açıkla, takdir edelim” sözleri üzerine, Bakan Ağbal, iddianın ispat edilmesini istedi. Bunun üzerine CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal 24 Aralık 2010 tarih ve 21 Eylül 2010 tarihli belgeyi göstererek bakandan halka doğru bilgi vermesini talep etti.
‘Belge devlet kayıtlarında mevcut’
Tanal’ın sözlerine yanıt veren Ağbal, “Bu belge devletin kayıtlarında mevcut, her türlü denetime tabi tutulmuş resmi bir belgedir. Hukuka aykırı bir işlem yapılmamıştır” diyerek Cengiz’in vergi borcunun silinmesi olayını doğruladı.
Tanal’ın olayın Cengiz ve bakanlık arasındaki uzlaşma sonucu gerçekleştiğini iddia etmesi üzerine Ağbal, “Maliye bakanlığında, uzlaşmada hiç kimsenin haksız bir yere 1 kuruş vergisi indirilmez, indirilmesi de mümkün değil” diyerek bu iddiayı da kabul etmiş oldu.
Ne olmuştu?
Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki Merkezi Uzlaşma Komisyonu, Cengiz İnşaat’ın 2005-2009 yıllarına ait 424.4 milyon TL’lik vergi cezasını ‘sıfırlamıştı‘.
örneğin Yandaşa kıyağın belgesi – Sozcu Gazetesi
Devlet kasasına giren para sizce doğru yerlere harcanıyor mu sizce? Vergi denetimini ayarlamak devletin elinde aynı fikirde değilim.Doğudaki kaçak elektrik kullanımına niye ses çıkaran yok?Tüm devlete ait büyük kurumları git özelleştir kendi adamlarına peşkeş çekerek sat üç kuruşa ondan sonra vergi yetmez tabi.
bir benim motor pirim yapmamış 2011de aldım 3bin tl ye
2.elde halan 3bin tl
keşke dolara yatırsaymışım :P hiç işim olmaz valla deli iş görüyor.
Senin yazdığın bozulmanın son noktası. Önceki mesajlarımı okursan eğer konuyla ilgili fikrim net.
Sayıştay denetimi yok bu ülkede. Dehşetengiz kaynaklara sahip bir örtülü ödenek var hesapsız kitapsız kullanılan.
Bizim kendimize şunu sormamız lazım madem alınan vergilerin hakkaniyet gereği kullanıldığına inanmıyoruz neden bunu yapanları seçmeye devam ediyoruz ?
Benim cevabım: Bir kitle var "komşu da pişer bize de düşer" mantığında nemalanmaya çalışan.
Cahilliğinden ötürü olayları algılamayan "çalıyor ama çalışıyor, çalıyor ama benim paramı çalıyor" diyen kitle.
diğeri de bunları gören daha aklı başında takım tutar gibi değil de rasyonel olarak siyasi tercihini şekillendiren kitle.
Gel gelelim bu kitle daha az olduğu için sesi yeteri kadar çıkmıyor.