Ýnþaat lazým abi iþ lazým iþ :D
Printable View
moskova hava alanýnda kuzey kore askerlerini görmüþtüm ellerinde 큰 전투 (büyük taarruz) adlý askeri raporlar görmüþtüm. Geçmiþten günümüze kadar Çin ve Rusya Kuzey Kore'yi destekledi hala da destekliyorlar. Kuzey Kore çok sýkýntýlý bir yer. Sürekli nükleer ile ilgili araþtýrmalar yapýyorlar. Ama þu da bvar nükleer bir savaþ baþlatmak bana göre çok zor. Kuzey Kore anca hýrlar, havlar çin ve rusya, amerika vs gibi ülkelerle savaþ çýkmasýný kesinlikle istemez nedeni ise ticaretlerinin kesilecek olmasýdýr.
Rebelh in yorumlarýna katýlýyorum. Google, Wikipedia tarzý sitelerden bu ülkenin askeri ve nükleer gücü hakkýnda yorumlarda bulunmak çok manasýz. Biraz derin düþünmek lazým bu tip konularda. Herþey gördüklerimizden veya okuduklarýmýzdan ibaret olmayabilir! Abd nin ülkesinden 6.000 mil ötedeki yerlere demokrasi götürme safsatalarýndan herkes býkmýþ durumdayken, girip çýktýklarý yerlerde ölüm, acý, hastalýk, bombalý saldýrýlar, uyuþturucu ticareti, silah ticareti pik yapýyorken aklýný kullanabilen herkesin bunlarý düþünüp yorumlayabilmesi gerekir. Güney Korenin durduk yerde kimseye kafa tuttuðunu düþünmüyorum, Abd nin Çin ve Japonya ile iliþkilerini güçlendirip kendisine tehdit oluþturan Kuzey Koreyi zayýflatma düþüncesi var. Kuzey Kore bu hamlelere karþý duruþunu sergiliyor. Elinde nükleer güç var, ve tehdit oluþturuyor. Böyle olmasa Abd neden uðraþsýn "kýytýrýk denilen" Koreyle??
Þöyle söyleyeyim Güney Kore'yi savaþtan itibaren baþta Amerika olmak üzere bir çok ülke destekledi tabi en çok Amerika destekledi. Kore'ye kýytýrýk demeleri bence çok saçma nedeni ise þuan elektronik, mekanik, raylý sistemler vb gibi alanda dünya'da ilk sýralarda. LG, Hyundai (otomotiv, raylý sistemler, askeri sistemler), Samsung vb gibi bir çok markasý var (iþ hacmi , ihracatý, yatýrýmlarý vs çok büyük oranda) hatta Sony'nin elektronik kýsmýný Samsung aldý. Japonlar'da sadece entertainment kýsmý kaldý. Gelelim Kuzey Kore'ye;
Kore'de uzun süre yaþadým (hem devlet görevlisi olarak hemde master ve doktora için). yan dairemde doktor bir arkadaþým vardý savaþtan ailesi güneye kaçamamýþ doktor arkadaþýmý kaçýrmýþtý. ayda bir demir parmaklýklar arkasýnda görüþebiliyordu. Kuzey Kore'de evlerde yapýlan denetlemelerde genralin fotoðrafý olmadýðý takdir de o evdekileri kurþuna diziyorlarmýþ (Anne ve babasýnýn söylediði) halký fakir (general tüm parayý nükleer araþtýrmalarýna ve kendi ihtiyaçlarýna harcýyor. Önceki postumda da dediðim gibi Kuzey Koreyi Rusya ve Çin desteklemekte. Amerika'da göz daðý verme çabasýnda. Geçen gün cctv (Çin kanalý) 'nin haberlerinde Çin'deki dokuzlular Kuzey Kore'ye herhangi bir saldýrý anýnda baþta Amerika olmak üzere bir çok ülke ile ticaretimizi bitirir ve Kuzey Kore'nin yanýnda savaþýrýz diye açýklama yaptý. Çin'in Amerika ve diðer ülkeler ile ticaretini bitirmesi demek söz konusu ülkelerin ekonomisinin güme gitmesi demek. Bunu da hiçbir ülke göze alamaz.