mavi kartlıda ekstra oğrenci vs gibi ozel bir şart aramıyorlar herhalde sen ma plaka alıcaksındır teminat olayını araştırman lazım :)
Printable View
aynı şeyi söylüyorum bende :) eşiniz aracı getirip gümrüğe bırakacak ve Türkiye de çalışma izni veya Türkiye de yabancı uyruklu öğrenci ise teminat yatırıp MA plaka alabilir. bu şartlar yoksa maalesef araç birkaç ay kullanılıp geri götürmeniz gerekecek. Ve üst segment araç almayacaksanız teminatlardan dolayı hiç mantıklı değil. 4-5 bin euro luk araç düşünüyorsanız atıyorum sonunda sıkılıp satmaya kalkışınca satamazsanız gümrüğe yani devlete hediye etme gibi bir durumda var.
şöyle bi anımı anlatayım... Bulgaristan vatandaşıyım 4-5 yıl önce e39 530d getirmek istedim burada kullanmak için. 4 gün Bulgaristan da kaldım. haliyle Türkiye' ye giriş vermezler hayatta. dedilerki bir kapıdan geçemezsen ötekini dene... Kapıkule den denedim olmadı, döndüm hamzabeyli ye oradan da çıkartmadılar dedim bu böyle olmayacak heralde son bi şans 200 km ileride Kırklareli dereköy kapısı var. zaten kuyrukta o kadar çok beklemişimki diğer 2 kapıda gece oldu. Memur hiç bakmadı günüme zaten çay kahve makara yapıyolardı gittiğimde 6 ay mührü vurdu geçtim.. 6 ay sonra aracı geri götürdüm çünkü işten güçten zaman kalmaz bu işi koşturmak için. biraz şans işi. bu işi yapacaksanız aracı alıp geleceksiniz artık şansınıza ne kanun varsa halledersiniz bi şekilde. tabiki tavsiyem değil demek istediğim kişiye göre zamana göre çok farklı oluyor herşey çünkü tam anlamıyla şu şekilde oluyor diyebilecek ne kanun var ne de biri.
tabi bu durum bulgar gümrüğünde yaşandı yanlış olmasın :D
arkadaşlar ma-mz plakalar hakkında sorusu olan bana sorabilir, hali hazırda kız kardeşimde ma plakalı 2011 lci e92 320d var, onu satıcaz yabancıdan yabancıya. teminatı 50bin TL civarı, arabayı da 15-20 euro arasında satışa koycam.
bankadan nakit karşılığı teminat mektubu alıyorsanız, o parayı kullanabiliyorsunuz getirisinden yararlanıp, hatta ve hatta onunla da yıllık banka ile anlaştığınız yüzde üzerinden mektubun ücretini de ödüyorsunuz. ben yıllık yüzde 1 veriyorum, bu her müşteriye göre değişiyor. Ekstra gider olarak turing kurumuna da 2 senede bir 500 TL ödüyorsunuz o kadar. Kasko ücretleri yarıyarıya oluyor vs. Yalnız yıllık mtv vergisi yine aynı.
yine nakit değil de gayrimenkul karşılığı da mektup alabilyorsunuz, fakat onun dezavantajı, ödediğiniz yıllık ücret artıyor ve banka expertiz vs yapıyor, paranız zaten karşılıyorsa o meblayı, yine mantıklı olur.
Bu arada bu işle ilgilenen profesiyonel bi ekip var istanbulda, dilerseniz yönlendirebilirim. aracı satın alıp sigortasına kadar yaptırıyorlar, transportunu da saglıyorlar, hazır bir şekilde teslim ediyorlar.
şunun fiyatı biraz düştü, fakat z06'dan sonra tatmin etmez diye düşünüyorum, turbo, gtr, baktım onlar da kesmez herhalde, ya c7 ya da lambo almam lazım bundan sonra, bakalım, önerilerinize de açığım :)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres
7000 Evra, Cena je fiksna (Fiyat sabit değil) Pazarlık araç başında olur.
Audi A6 2,4 V6 150k KM - Kaza Boya yok (kaza yapınca çöpe atıyoruz zaten). Ağır bakımı yapıldı,
Satış vergisi 22.000 dinar (190euro)
https://images3.polovniautomobili.co...54-800x600.jpg
https://images3.polovniautomobili.co...8e-800x600.jpg
https://images3.polovniautomobili.co...3d-800x600.jpg
https://images3.polovniautomobili.co...e6-800x600.jpg
edit gelsin cena nije fiksna olcaktı :D
Bone stock RX7.
133 bin km
Manuel
Touring Edition- (sunroof- leather seats- Bose sound package)
16000 kanada doları-40.000 Lira
Acaba Toronto da günlük olarak kullanılsa nolur :)
http://www.kijiji.ca/v-cars-trucks/o...ationFlag=true
Tecrübeli arkadaşlara sorayım,
Yabancı arkadaşım var.Çift vatandaş falan değil.Yani kanunen Türk değil.Burada öğrenci.
Bu kişinin adına araba alsak,Dünyanın herhangi bir yerinden 2.el alıp,burada MA plaka takabilir miyiz?
Ve bu arabayı ben kullanabilir miyim?
Ve bu yabancı kişi birden fazla otomobil sahibi olabilir mi?
siz kullanamazsınız. kendisi türkiyeden bile vergisiz araç alabilir yabancıdan yabancıya ikinci elde alabilir. ancak siz kullanamazsınız.
ayrıca diğer arkadaşlarada söyliyeyim. 6 ay yurtdışında kalmadan buraya araç geçiremezsiniz. türk vatandaşıda geçiremez, çift vatandaşlarda geçiremez. türk pasaportu olan kimse geçiremez. örneğin ben bu yıl 10 ay yurtdışında yaşadım. şuan 1 araç alıp gelip türkiyede 2 yıl kalıp kullanabilirim. tabi ki bunun bana bir faydası yok çünkü bu yıl en fazla 20 gün tatile gelicem türkiyedeki evime.
ancak dönüş yapsam tek yapabileceğim aracımla gelip 2 yıl kullanıp sonra ya gümrüğe terk etmek yada yurtdışına çıkıp bir galeriye satmak olur anca.
yani ben herkese başkasının adına araç getirme vekaletle kullanma gibi işlerden uzak durmalarını tavsiye ediyorum. şansınıza tecrübesiz memura denk gelip kapıdan geçseniz bile bir gün tecrübeli bir trafik polisine denk gelir mahkeme mahkeme gezer durursunuz kaçakçılık suçlamasıyla. üstünede getirdiğiniz araç altınızdan gider ihalede birine yar olur. üstüne aracın değerinden fazla ceza yeme ihtimalide korkunç.