GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı
evet önceki postda yazmışsın.
ben başıma geldiğinden detayını da vereyim. örneğin sofuoğlu, eşi yabancı olarak aracı aldı ve birinci derece yakını olduğundan sofuoğluna kullanma yetkisi verdiği için binebiliyor.
ancak çift 3 5 veya tek vatandaşlık fark etmeden, yurtdışında 181 gün kalan kişiler tr ye gelirken yanlarında 1 araç getirip onu 2 yıl boyunca kullanabilirler. bu 2 yıl içinde arada bir araçsız, uçak tren v.s ile bir yerlere giderseler, aracı ya gümrük otoparkına park etmek zorundalar, yada gümrüğe ben yokken kimse kullanmayacak diye taahhüt vermek zorundalar.
ben durumu bildiğimden ceza yemedim. ancak arkadaşım rusyadan 6,30 ile antalyaya geldi. oradan da uçak ile irana geçti. irandan döndüğünde aracına binip tekrar rusyaya dönmeye kalktı ve gümrüğe haber taahhüt v.s vermediğinden paşa paşa cezasını yedi.
-------------
onun dışında dediğiniz gibi başka olanaklar var kolay değil. örneğin gurbetçiler emekli olanlar için geçerli, tr ye kesin dönüş ve varlıklarını taşıma sözü verdiklerinde 1 adet sıfır veya 3 yaşını doldurmamış araç yanlarında getirip vergi ödemeden ülkeye sokabiliyorlar.
Sonuç olarak, bu ülkede yaşayıp türk pasaportuna sahip olup, yabancı eşinde yok ise, yabancı araç çok ama çok zor. bir arada bir rüzgar esti, gürcüden ucuz ucuz arabalar getirdiler, göstermelik şirket kurup v.s şeklinde gtr gibi pahalı arabalar geldi. Ancak işin sonunda hepsi illegal çıktı.