bu yazilanlari okuyup ici ciz etmiyosa white typer sahibi ve ppr motorsport tayfasi topunuzun allah belasini versin bu cocuklarin hakkini odeyemeseiniz
Printable View
bu yazilanlari okuyup ici ciz etmiyosa white typer sahibi ve ppr motorsport tayfasi topunuzun allah belasini versin bu cocuklarin hakkini odeyemeseiniz
Rabbim rahmetiyle muamele etsin, geridekilere sabır versin.
Ecel, kader, takdirat vs tartışması için yazıyorum; Allah'ın ilim sıfatına binaen ilminin sonsuz olduğu yani herşeyi önceden bildiği (zaten Kusursuz ilim bunu gerektirir ) ve buna mukabil ilmi ezelinde herşeyi yazmış. Yazmış olması bizim irademizi etkilemesi söz konusu değil. Çünki bize irade de vermiş. Ve bizi bu iradenin yaptıkları ile sorumlu tutmuş. He şu da var; zaten ilmi ezelde belirlenen ömür dediğimiz yaşam süremizde şaşmaz, çünki yine Rabbim'in ilminin sonsuz ve hatasız olması. Evet kemer taksa veya evinde oturup çocukları ile oynasa eceli gelmeyecek miydi yine gelecekti belki kalp krizi belki başka birşeyden, sebebi değişecekti. Ama kendi iradesi yani ihmali ile gerçekleşmeyecekti. Dolayısıyla sonuçtan sorumlu olmayacaktı. Aksini diyen Rabbim ilmi ezelinde şaşırmış demiş olabilir. Yazdıklarım içinde çelişki var gibi gözükebilir, çok ince bir nokta. Yazı dilinde ancak böyle anlatabildim. Tartışma açmak değil amacım...
Sıkıntıdan Sırtından ter aktığı zaman, ayağının taşa çarpıp acı çektiğin zaman günahlarının affolunacağını bildirilen bir dine mensubuz, Rabbim kul hakkı ile gelmeyin herşeyi affederim diyor. Resmen affetmeye bahane arıyor. Enis abimiz inşaAllah ölüm anında çektiği acı günahlarına kefaret olur. Ruhuna hediye göndermeyi ihmal etmeyelim. Yapabileceğimiz tek iyilik bu artık. Ailesine tekrar Rabbim sabır versin.
topragı bol olsun rabbim ailesine sabır versin.
çok üzüldüm mekanı cennet olsun evli 2 tane çocuk ve bir eş insan gaza basarken bile bunları göz önüne getirmeli çocukların fotolarını facebookta gördüm hala içim acıyor :(
Konuyu ecele bağlayanlara:
Diyanet’ten bir skandal fetva daha! – Sozcu Gazetesi
“Ankara saldırısı olmasaydı 28 kişi aynı anda eceliyle ölmüş mü olacaktı?” sorusunu gündeme getirdi.
aynı hatayı bir çoğumuz yapıyoruz bu tenekelere güvenip ,birini daha aldı bu tutku..Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun
Allah rahmet eylesin olayın oldu gün facete sayfasına bakmıştım..geride kalanlara Allah sabır versin.
Allah rahmet eylesin ailesine yakınlarına sabır versin
Kontağı çevirmeden Emniyet kemerini takın, araçtaki herkese de taktırın arkadaşlar
Su testisi su yolunda kırılırmış.. Bile bile lades denmiş..
Allah geride kalanların yardımcısı olsun..
ALINTIDIR !!!
Olayı Tam olmasada yakınen görenlerden
Suan bu yaziyi yazmaya baslamadan once belirtmek istiyorumki icim tekrar tekrar paramparca oldu hala kendime gelemedim olayin etkisindeyim.
Allahim rahmet eylesin yeri mekani cennet olsun insallah.. Ailesine cocuklarini yakinlarina sabir, guc kuvvet ver yarabbim.
Saniyorumki talihsiz kaza :( 03:30 civarinda oldu. Biz biraz arkada oldugumuz icin malesef kaza anini goremedik, kazadan 2-3 dk sonra olay yerine geldik otoban toz bulutu kapliydi. Arabayi gordugumuzde deliye donduk arabanin ici bos enis abi yoktu saga sola kosup baktik, yol kenarindaki bariyerin kenarinda yatiyodu hemen nabiz kontrolu vs yaptik ama malesefki nabiz yok denecek kadar zayif ve azdi. o arada ambulans arandi 03:35 yetkililer geldiginde carptiktan hemen sonra ex oldugunu belirtti dunyamiz yikildi.. Gelelim yaninda arkadasi dostu vs yokmuydu vardi ama cay corba icmeye gidicez diye konusup ciktigimiz icin yola arkadaydik ve enis abinin gelmesini bekliyoduk megerse bizden once cikip onumuze gecmis bizim haberimiz yok. Yani bir kac dklik arkasindaydik biz arkadaslarindan olay anini goren yok lanet olsun.. hava aydinlanirken umr devlet hast. Gectik savci vs geldi. Abisi deniz abinin hali gozumun onunden gitmiyor yaninda olup teselli etmeye calissak ne fayda.. sabah 8 e kadar hastanedeydim icim kaldirmadi bukadar aciyi nediyim kelimelerin bitti yer. O sokulmeseydi bu boyle olmasaydi la olmuyo bu isler ocak söndü bikere.. keske hic yasanmasaydi.
Ayrica o gece bizimle birlekte olay yerinde olup buraya yazamayan insanlar cenaze ve diger islerle ugrastigi icin buraya yazi yazmaya ne vakitleri olmustur nede icleri kaldirir.
Allah Rahmet eğlesin demekten başka birşey gelmiyor elden.. Kesinlikle sitede bir bölüm oluşturulup yaşı genç kardeşlerimizi bilinçlendirmek için bu ve benzeri kazaları hatırlatmak iyi olur. Pekçok arkadaşımız hayatını kaybetti ki bu işlerin hiç şakası yok. Kamyon devrildikten sonra yol gösteren çok olur o yüzden şimdiden güvenlikle ilgili bir bölümün açılması şart..
Allah rahmet eylesin.
xx
Allah rahmet eylesin geride kalanlara sabır versin. Başka birşey yazmaya gerek yok içerde bitti yatmadan siteye bi bakayım dedim. 1 saat önce dikkatimi çekti topluma nasıl örnek oluyorlar diye söylendim.
Resim anlatıyor insanların bilinç altı ne durumda.
https://i.hizliresim.com/aLknV4.png
Engin abi sana yüzde yüz katılıyorum. Bu konuda acaba benim gibi düşünen var mı diyordum. Aynı düşünen birilerini görmek güzel.
Arkandakilere ettiğin eziyeti geçtim. Doğaya ettikleri eziyet ne olacak abi ? Bu çevreye saldıkları gazlar bir gün değil on gün değil kilometrelerce bu siyah dumanla geziyorlar.
Elalem emisyon değerleri yüksek çıktı diye firmaya 2,2 milyar dolar ceza kessin olayın üstüne bu kadar düşsün bizimkiler ne kadar duman o kadar randuman. Aynen kardeşim Aynen......
Acaba dikip yetiştirdiğin bir tane bile ağaç var mı bu doğada da ? Bu kadar eziyet ediyorsunuz dünyaya... Çok dertliyim cahillikten
kavacığa kadar doğru sonrasında kızıp hadi çay imeye demeside değru lakin dönüş yolunda ub ile yan yana geliyolar bi denemede orda gerçekleişiyor ub geçiyor sonra enis tekrar ub nin yanına yaklaşıyor tekrar denemek istiyor 2 ci denemede ub gene uzayıp gidiyor arkada kalan eg orta şeritte önüne çıkan arabaya çartmamak için manevra yapıyor direksiyon hakimiyetini kaybedip bariyere çarpıyor ve malesefki kemeri takılı değil arabasında çok bişey yok eminimki kemeri takılı olsaydı abartmadan söylüyorum belki burnu bile kanamazdı
fabiadakilerin açıklaması ile söylediklerin çok farklı belli ki hala korktukları birşey var. Ben kavacığa kadar takip etmedim o gün ataşehir çok kalabalık diye geri döndüm ama orada olanların konuştuklarını yazmıştım. Senin birinci ağızdan orada bulunan biri olduğunu da biliyorum. Mobese kayıtları izlenmiş .Ub marmaris büfede yemektemiymiş yoksa dönüş yolunda bi aksilik mi olmuş çıkar yakında. Ben bilmiyordum mesela ub un eg ile kurulduğunu çünkü söylenen kavacıktan sonra yayın kapandı ataşehire geri dönülürken eg i gördük yolda korna basıp devam ettik biz marmarise geldikten sonra kaza gerçekleşmiş diye açıklama yapmışlardı.
bu mevzu bırılerıne fena patlayacak olay derınlemesıne ıncelnırse bence
15 saniyelik adrenalin için gencecik adam gitti ve geride 2 çocuk ile 1 kadın bıraktı.
Kazanın ulusal basında verilen haberi şöyle
TEM Otoyolu, Kavacık Mevkii, Ümraniye istikametinde meydana gelen kaza iddialara göre şöyle gerçekleşti. Gece saat 04.00 sıralarında Kavacık’tan Ümraniye istikametine seyir halinde olan 35 R 1035 plakalı otomobil sürücüsü Enis Özkan direksiyon hakimiyetini kaybederek bariyerlere çarptı. Çarpmanın şiddetiyle sürücü Enis Özkan, (BURAYA DİKKAT LÜTFEN) kapısı kopan otomobilden dışarıya fırladı. Otomobilden fırlayan Özkan, yol kenarında bulunan trafik levhasına çarparak yere savruldu. Bariyerlere çarpan otomobil ise takla atarak 50 metre sürüklendikten sonra durabildi. Kazayı gören vatandaşlar durumu sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri yerde yatmakta olan yaralı sürücüye ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yapılan müdahale sonucunda Özkan’ın olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi.
Bakın dikkat edin kapısı kopan diyor Aslında kapı kopmadı kaput kopmadı zaten yoktu.
Nasıl yani diyorsunuz demi.
Anlatayım.
Şimdi gençler arasında roll diye bir tutku var. Aslında ismi Rolling , yani "hareketli" halde start verilen bir mücadeledir. Araçlar hareket halinde iken başlanan bir nevi drag (kalkış) denemesidir diyebiliriz.
İşte ister sahip olunan otomobilin gücünü bir şekilde denemek isteği deyin.İster kişinin "farkedilme" ihtiyacı ve "başkalarına üstünlüğünü ispatlama" dürtüsü deyin yada sağolsun televizyon ve sosyal medya sayesinde fenomen olma arzusu deyin bu duygulara esir olan gencecik fidanlar sırf 5 km daha hızlı olabilmek adına arabalarında ağırlık yapacak ne varsa söküyorlar. Evet yanlış duymadınız kapıları söküyorlar fiber den kapı benzeri bir şey bantlıyorlar, Kaputu söküyorlar ya hiç bir şey takmıyorlar yada gene fiber saçma sapan bir kaput yerine bir şeyi montajlıyorlar. Koltukları söküyorlar hatta ister inanın ister inanmayın emniyet kemerlerini bile söküyorlar. Zaten bu durum resimlerden de belli.
Eeee sonuç
İşte sonuç
Bir genç kara toprağa verildi geride 2 çocuk ve bir eş.
Her zaman ki gibi ahlar ve vahlar.
Burda devletimize çok iş düşüyor.
Özellikle cumartesi geceleri yapılıyor bu yarışlar.
Yer genellikle 3 köprüyü güzergahı.
Devletimiz gerekli kontrolleri yapacak müsade etmeyecek.
Bu gençleri yollara değil pistlerde yarışmaları için gerekli önlemleri alacak.
Bu gençlerin yollarda bu tür yarışlar yaparak kendi ve trafikte ki diğer insanların hayatlarını tehlikeye atmalarını önleyecek.
Gerekli destek ve yatırımı yapacak devletimiz bu hız tutkusunu pistlere yönlendirecek.
Söyleyecek söz bulamıyorum.
yazıyı buraya kopyalıyorum bana ait değildir
Bir genç kara toprağa verildi geride 2 çocuk ve bir eş.
Her zaman ki gibi ahlar ve vahlar.
Burda devletimize çok iş düşüyor.
Özellikle cumartesi geceleri yapılıyor bu yarışlar.
Yer genellikle 3 köprüyü güzergahı.
Devletimiz gerekli kontrolleri yapacak müsade etmeyecek.
Bu gençleri yollara değil pistlerde yarışmaları için gerekli önlemleri alacak.
Bu gençlerin yollarda bu tür yarışlar yaparak kendi ve trafikte ki diğer insanların hayatlarını tehlikeye atmalarını önleyecek.
Gerekli destek ve yatırımı yapacak devletimiz bu hız tutkusunu pistlere yönlendirecek.
Söyleyecek söz bulamıyorum.
yazıyı buraya kopyalıyorum bana ait değildir[/QUOTE]
yazmıs. sen once bı okudugunu anla
yazmıs. sen once bı okudugunu anla[/QUOTE]
selçuk cumartesi olayın oldugu geceden beri takip ediyorum 10 sayfadır zaten tartışılıyor buraya 50 satır yazıpta haberi kopyalayıp millet bilmiyormuş gibi kapılar kopmadı fiberdi falan bunu herkes biliyor orda yarışılmaması gerektiğini yarışan herkez biliyor ama ne fayda kimin umrunda 10 100 bin kere yazıldı bunlar yoksa ölen kardeşimize cok üzüldüm allah rahmet eylesin
selçuk cumartesi olayın oldugu geceden beri takip ediyorum 10 sayfadır zaten tartışılıyor buraya 50 satır yazıpta haberi kopyalayıp millet bilmiyormuş gibi kapılar kopmadı fiberdi falan bunu herkes biliyor orda yarışılmaması gerektiğini yarışan herkez biliyor ama ne fayda kimin umrunda 10 100 bin kere yazıldı bunlar yoksa ölen kardeşimize cok üzüldüm allah rahmet eylesin[/QUOTE]
kardesım herkes bırsey yazıyor, saygı duymak lazım. zaten *** bır mevzu oldu, ortalık karısık. gerılmeye gerek yok
kardesım herkes bırsey yazıyor, saygı duymak lazım. zaten *** bır mevzu oldu, ortalık karısık. gerılmeye gerek yok[/QUOTE]
yok gerilecek bi durum yokta insan üzülüyor gencecik kardeşimiz gitti kızdıgım nokta sana fk2 typer tb vtec i anlatmak gibi bişe arkadaşın yazdıkları
@asmisinsan yorumun bana ait olmadığını belirttim yazılanları okumadan yorum atmamanı öneririm günlerdir takip ediyo olabilirsin ben takip etmek zorunda değilim ben buraya ne yazı kopyalayıp kopyalamayacağımı sana mı soracam ben onu anlamadım?
Allah rahmet eylesin geride kalanlara sabır versn.
Allah rahmet eylesin, geride kalanlara sabır versin.
Allah Rahmet etsin kalanlara sabır versin.
Allah Rahmet Eylesin, Mekanı Cennet Olsun. Rabbim geride kalanlara sabır versin.
Allah rahmet eğlesin, mekanı cennet olsun. Bu saatten sonra tartışmak ne kadar gerekli onu da bi düşünmek lazım bence...
Değmezdi. Allah rahmet eylesin. Ailesine özellikle 2 küçük çocuğa ve eşine çok üzüldüm. Allah sabır ve dayanma gücü versin. İnşaAllah son olur.
Allah rahmet eylesin.Geride kalanlara sabır versin.
Arabalari oyle bir hale getiriyorlarki 4 teker direksiyon şasi tmm gazla.
Ya ne anliyorsunuz o isten.Sonra civic le m3 gectim ya civic civiclikde cikmis artik civic degil
Allah rahmet eylesin
Ben anlamakta güçlük çekiyorum biri açıklasın bana.. 2 küçük bebe ve bir eş evde bekliyor .. Araba kapılar fiber hafifletilmiş turbo swap vs araç , araç zaten 30 yaşında allahlık olmuş artık ve roll vs yapıyorsun kemer yok ???? Nasıl oluyor abi nasıl mantıklı düşünmekten bu kadar uzak oluyoruz.
Konuyu gunlerdir okuyorum hep aynisini yazacagim ama yanlis anlasilacak diye vazgeciyorum. 18-19 yaslarinda bizimde yapmadigimiz aptallik kalmadi ama vefat eden arkadas anladigim kadari ile yasini basini almis . Allah rahmet eylesin, ailesine esine cocuguna sabirlar versin.