Bende 200 tl kapora gönderdim ordudan bi 320d vardı güya şase numaralini vs herşeyini atti ama fotoğrafları keserek atmış adını verdi ama mert dedi aldığımız uçak bileti de cabası boşa gitti kansız bunlar kansız..
Printable View
Bende 200 tl kapora gönderdim ordudan bi 320d vardı güya şase numaralini vs herşeyini atti ama fotoğrafları keserek atmış adını verdi ama mert dedi aldığımız uçak bileti de cabası boşa gitti kansız bunlar kansız..
Maalesef bunlara karşı kimse bi şey yapamıyor. ben de fotoğraf makinesi için kapora göndermiştim, sonrasında savcılığa şikayette bulundum. elimde ne bilgi varsa verdim; hesap no, tc kimlik no, tel no, isim vs vs. hiç bir şey çıkmadı. kanun, hukuk, polis vs hiç bir boka yaramayınca millet meslek ediniyor dolandırıcılığı. zaten hepsi şerefsiz , haysiyetsiz, 100 tl için anasını, bacısını, kızını satacak cibiliyetsiz yaratıklar. çaresiz Allah'ından bulsun diyip sineye çekiyorsun...
Kapora neden gönderiyor insanlar anlamıyorum ki.
Arabaya gider bakarsın, düzgündür hoşuna gider. Adamla anlaşırsın. Kredi çekmen gerekiyordur, parayı ayarlaman gerekiyordur bir süre müsaade istersin onun karşılığında bir miktar kapora verirsin, ihtiyaç giderince arabayı alırsın.
Uzaktan mal alacaksındır. Adam malı tıra sarar yola çıkmadan önce bir miktar gönderirsin ki cayma yada aksilik durumunda adam en azından masrafından düşer.
Yapılan kaporanın doğasına aykırı.
Herkes bi şekilde yolunu bulmuş. Kolluk kuvvetlerinin, yargının bir şey yaptığı yok. Bu şekilde namussuz insanları kamçılıyor tabi buda. Kapora tokatçıları türüyor, call center açıp banka hesaplarını boşaltıyorlar, isminiz teröre karıştı az bi para ateşleyin diyorlar. Noterde insanları dolandırıyorlar. Eve giren hırsız oranları tavan yapmış. Oto hırsızlığı zaten *****. Gezmek için araba çalan bir kesim var bu ülkede.
Adam herkese takmış herhalde :D
Ben de aracımı satarken çok fazla insanla muhatap oldum. 2 haftada aracı 5 kişiye sattım. Sözde herkes alıyor arabayı. Hatta biri ile buluştuk arabaya baktı fiyatta pazarlığını yaptı anlaştık 1 hafta sonu gelip ustaya göstereceğim dedi. Kapora istedim beni dolandırıcılıkla suçlamaya başladı bu sefer, otoparkına getirip arabasını gösteren dolandırıcı mı olur dedim bir şey demedi sustu kaldı. Bizim insanımız biraz ayran gönüllü, aldım diyor niyetine giriyor. Sonra arkadaşı 'Lan o kadar para verilir mi ben sana o paraya şöylesini böylesini bulurum nasıl olsa para bağlamadın boşver onu.' diyor soğutuyor. Olan satıcıya oluyor. O yüzden kapora alışverişin adını koyulması açısından mantıklı, ama telefonda değil.
ilan kaldırılmış heralde..
çekmekeöyde benım honda için parca alcaktım parayı yolladım telefonlar kapandıulaşamadım ama yolladıgım hesap no bende duruyor bunun için napbabılırım akbankta çalışan varsa verıyım isim soy isim adresını telını bulalım:)
:) Benim aracı almak isteyen bir arkadaş vardı. Adı konsun diye kapora istedim 100 TL verdi. Emanet para diye ayrı yere koydum.
Sonra çocuk aradı abi dedi ben vazgeçtim hasar kaydından ötürü. Tamam dedim iban gönder yollayayım paranı.
yok abi dedi, dedim olmaz öyle şey istemem hakkını, yok mok derken istemedi. Dedim senin adına hayır yaparım o zaman tamam dedi.
Vermeyin abi kapora falan, uzaktan da araç alırken önce eş dost baktırın. Çıkmış ş.sizler yoluna kime denk gelirse.
Rakam KELEPİRSE ve ılan verelı bır günü geçmısse boşuna aramayın bile... saatınde satılır gerçekse yoksa sahte ılandır zaten...
Mayıs 1 den mayıs 17 ye adam 22 bin tl dolandırmış milleti.
Bende aracı sattım
Arkadaş 50 tl kapora verdi
Dedim geri vereyim
Benim hikaye aktif
Satışı haftaya vericem
Vazgeçerse 50 tl tekrar ilan açma parasını karşılamıyor
Bende mağdur olabilirim her an :)
Ayda 10 kisiyi dolandırsa 3 binlira para... Devlet hükümet saolsun adalet mekanizmasi o kadar mükemmel çalışıyor ki biz o parayi kazanmak icin canimizi disimize takarken adamlar oturdugun yerden milletin ekmegiyle oynuyor kimsenin de bir sey yaptigi yok. Herşeyden önce şu iban dan kisinin bilgisini vermeli banka emniyete bu kadar kolay bir seyle bile uğraşmıyorlarsa o dolandiricilar kadar buna izin verenler de suçlu... Yazik gunay ya iki hafta da 20 bin lira dolandirmis adam...
Biz de geçen hafta hataydaki bir 99 accorda 100tl kapora gönderelim dedik. Satıcı galeri göndermeyin dedi. Niye dedik. Burda bu arabayı kim gelip alacak bana takastan geldi gelin bakın dedi.
Ticaret böyle olmalı.
sahıbınden comda mustafa çakır ismi ama belkı yalandır parayı yolladıgım isim kezban yavuz isimli biri 10 gün oyaladılar beni yok suruyelı ıscımız yaralandı işyerınde ıvır zıvır hıkaye bı baktım telefonlar kapanmış bana parcanın resmını maılden attı otorem dıye bır yer varmı istanbulda maıl otorem3434gmail.com du
Enişteme Kandillide ikamet eden hayatının yarısını Amerikada geçirmiş bir abiden Suzuki Swift aldık. Evine kadar gittik arabayı inceledik kendi bahçesinde bir şeylerle uğrasıyordu siz arabayı test edebilirsiniz diyip anahtarı verdi kendi işiyle uğraşmaya devam edeceğini belirtti, tabii önce baya bir şaşırdık ama ayıp olmasın diye ben satıcının yanında kaldım. Dönüşte babam ve eniştem arabayı çok beğendiği için günlerden de pazar olduğu için satıcı istemediği halde kapora vermek istedik, alışmısız tabii hep bir şeyler alırken kapora vermeye, satıcı abi tatlı dille biraz bu ülkedeki durumu eleştirmişti kapora bu toprakların getirdiği bir şey böyle bir şey olamaz sizden kaporayı alırım başkasına satarım ne önemi var ki şu paranın, önemli olan karşılıklı anlaşabilmek önemli olan sizin arabayı beğenip yarın bir gün sıkıntı yaşamamanız demişti. Ben hayatımda bu kadar kibar bu kadar anlayışlı bu kadar alıcının memnuniyetini düşünüp mağdur etmemeye çalışan birini görmemiştim. Ayrıca bizim çakal galericiler adamı rahatsız edip sen arabayı ver biz satalım sana istediğin parayı verelim diye rahatsız ettiği içinde baya dert yanmıştı. Bizim ülkede arabanın anahtarını birine versen gelmeyecek diye yerinde duramazsın gerçekten insanlara bakış açısı çok önemli.
Kısacası demem gerekirse eğitim ve kültür bir ülkenin satış şeklini bile değiştirebiliyor maalesef baya gerideyiz bu konularda.