İyide neden güney afrika sadece? neyin ambargosu bu ? yoksa bişeylermi yapıldı anlaşma filan? oradan gelen araç mı olacak ? markalara bakarsak tamam binek araçlar ama ana menşeinden geliyor araçların çoğu türkiyeye !
Printable View
İyide neden güney afrika sadece? neyin ambargosu bu ? yoksa bişeylermi yapıldı anlaşma filan? oradan gelen araç mı olacak ? markalara bakarsak tamam binek araçlar ama ana menşeinden geliyor araçların çoğu türkiyeye !
yakında evlere dükkanlara yani elinde taşınmaz tapusu olanlara MTV bağlarlarsa şaşırmayın... 6 ayda 1 :D
Var mı öyle bedava yanlamak.M serilerine de ek vergi isteriz..
Alenen Mercedes c200d'nin vergisini artırıyoruz diyemiyorlar, diyemezler de gümrük birliği vb. anlaşmalardan ötürü. Ama böyle dolambaçlı yollardan kitleyebilirler. Geçmişte yanılmıyorsam Meksika üretimi Jetta için benzer bir hamlede bulunmuşlardı, yasalaştı mı hatırlamıyorum.
Bu arada bu aptal verginin bir müsebbibi de ben sayılırım. Geçen otobanda ilerliyoruz. Art arda 3 tane c200d solladı. Babam aracı beğendiğini söyledi. Vergiden ötürü çok satıyor, f30'dan daha fazla tercih ediliyor kiralamada dedim. Demez olaydım :)
Allah, bu kararları alanların oturdukları makamlardan gidişlerini bize göstersin inşallah.
Bıktırdılar.
zaten almanyada üretilen araçların çoğu iç piyasa yada birlik içindeki ülkelere satılıyor.. dünyanın diğer ülkelerine çoğunukla afrika brezilya türkiye çin gibi pazarlardan araçlar yollanıyor.. ucuz işçilik hammaddeye ulaşımın daha kolay kestirme olması maliyet değerlerinin düşmesi v.b ..
yazıldımı bilmiyorum vw ninde güney afrikada üretimi var golf ve polo yu orda üretiyorlar bazı ülkelere..
Ben hep 50 tl lik alıyorum.
Pardon yanlış konu olmuş
Ömrümüz geldi geçiyor. Şu ülkede adam gibi araba almayı, binmeyi insanlara fazla gördüler. Zehir ettiler.
hayır yani toki vergisi ne ? beyler biz sizden vergi alacağız ama ismi yok deseler sanki itiraz edeceğiz de :D
Ülkenin içine sıçtılar,sıvama kısmına geçiyorlar .
2009 Senesinde Corolla almıştım Güney Afrika üretimiydi.. Emeklilik yaşıda 70 Küsür oluyor.. Hehe
burda istediğinizi yazın gene insanlar koşa koşa alırlar.. yarın öbürgün haberlerde gene izleriz araba satışlarında patlama tarihi rekor falan filan.. kandırmayalım kendimizi..
Ben hep arabayı Tuğraya yapıştırılmış Doblo, benzini de 50 tl alıyorum. Beyin bedava...
Yakında az yakan taşıt vergisi bekliyorum.
Milletin sanki neyden ne vergisi alındığından haberi var da... Faturayı bakmadan ödeyen, hâlâ telefondan dolandırılan, gerçekten yerli uçak yerli araba yapıldığına inanan, pc oyun videolarından devşirme terörist haberlerine kanan bir millet var... Jetta 200 bin olsun yine alırlar...
Robin hood reis iş başında zenginden alıp fakire ev yapacak.harika !
Şimdi mesela golf hem afrikada hem ispanya da üretiliyor diye salliyim
Afrikadan gelene %10
İspanyadan gelene yok mu ?
Error verdirdiler
İkinci zenci?
Almanya ile bu aralar aramız fena bozuk akıllarınca diplomatik bir ceza kesiyorlar.. Ama ceza Alman'a mı bizim halka mı belli değil..
Vergi şartlarına bak afrikadan gelicek ve 1.5-1.6 motor hacmi olucak. Görüntüde BMW, Mercedes ve VW etkilenicekmiş gibi görünüyor çünkü afrikdaki bmw fabrikası f30 üretiyor vw fabrikası polo üretiyor merco fabrikası c 200 dizel üretiyor ama türkiyeye gelen f30 lar almanyadan geliyor pololarda öyle o yüzden vergiden etkilenmiyecek. Tek etkilenen mercedesin en çok satan modeli c200 d. Mercedes bu vergiden kurtulmak için ne yapar c200 leride Almanyadan gönderir. Ben komple teorilerini severim bence yandaşın biri almanyadan gelen mercedeslerde bir rant sağlıyor ve baştakilerde bir şekilde araçların almanyadan gelmesini sağlamak için böyle birşey koymuş olabilirler. Artık öyle bir hale geldimki alınan her kararın altında bişeyler arıyorum kafayı yedim valla :)
Bunun kaçışı başka ülkenin gümrüğünden araç çıkışı olmaz mı? Atr nin düzenlendiği yerden bahsetmişler.
Firmalar bununla uğraşır mı ayrı konu
Neden Güney Afrika?
Fetö destek verdiği için almanların incirlik konusu için yapmışlar
Sadece mercedes etkileniyor
Türkiye müdürü biz o işi çözer müşterimize yansıtmayız demiş
Konumun bmw ile alakası yok
mercedes türkiyenin fiyatlarında bi acayiplik vardı zaten, mesela benim gördüğüm vergi avantajı olan ve tercih edilecek dizel versiyonların vergisiz fiyatı benzinli modellerden yüksek (%5-10), ama vergi avantajı olmayanlarda dizel ve benzinli versiyonlar vergisiz fiyatı hemen hemen aynı hatta bazen dizeller daha ucuz. ha burdan vergi olayını savunduğum sanılmasın, böyle birşey yüzünden firmaya ceza vermeleri gerekir, alıcıya değil.
Tüm firmalar ve alıcılar 1 yıl sıfır araba alıp satmasın
Bi izleyelim ya şu hükümeti
almanya ya boykot vs. saçma geldi sonuçta güney afrika ithalatından bahsediliyor. Bize ordan bu tanıma uyan ne kadar araç giriyor ki ve almanya ya ders vermek isteyen vw ile uğraşır.
Arkadaşlar herkese merhaba,
Ben kazancımın 100%'ünü vergi olarak vermek istiyorum, ne yapmam gerekiyor?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Beyfendi talebiniz alınmıştır,en yakın zamanda genel müdürlüğümüzden size karşı dönüş yapılacaktır.
İlginiz için teşekkür eder,aydınlık Türkiyemiz'de 2023'ü beklemenizi temenni ederiz.
dırırırrırırırırırırıırırırır halkın adamı hakkın aşığı o milletlerin gerçek rüyası dırırrırırırırırrırırırı
Alman menşeli araç sahiplerine sesleniyorum;
Aracınızın logosunu siyah bantla kapatın, tepkinizi gösterin....
Şimdi ver mehteri......
Büyük güçlü türkiye için
Her sabah kahvaltıdan önce dombbbbbraaaa
Kahvaltıdan sonra mehter
2023 de nasılsa biz müşteci olucağız çok düşünmeyin
Zevk alın son 6 senemiz kaldı
TOKİ TR nin en büyük müteahhitidir, kar amaçlı kurumdur (aksi yazsa da), taşeron batırır, parasını keser yeri gelir ödemez, şimdi şirket olarak çalışan bu kurum için ayrıca vergi bütçesi mi kondu???
Ne istiyorlar bu Mercedesten yahu?
Zaten sıfırı 160bin olan arabaları 220bin yaptılar.
Bence bu pay tokiye gittiğine göre biri demiştir yasa çıkartalım Almanya'yı protesto ediyoruz diye. Ordan toplanan paralar da bizim cebimize girsin. Amaç esasında Almanya'yı protesto etmek filan değil. Eğer öyleyse cidden çok acizmişiz diye düşünürüm çok kırılırım yani :) Toki = Dolandırıcılık olduğu için bakanda açıklama yapmış kentsel dönüşüm diye yandaş inşaat firması ordan yürü işte. Karadenizli olup ta zengin olmayan müteahhit mi kaldı :)
Bakanlar Kurulu kararı ile Güney Afrika’dan ithal edilen 1.5 ve 1.6 litre otomobillere ek yüzde 10’luk TOKİ fonu konulmasından tek etkilenen marka olan Mercedes’ten ‘zam yansımayacak’ açıklaması geldi.
Mercedes'ten TOKİ fonu acıklaması... C Serisi’ne Afrika zammı olmayacak - Ekonomi Haberleri