Türkiyedeki çoğu fabrika adamların zaten ahuhahhaha çaykuru bile aldılar çaylarıda var :D
Printable View
şimdi DOĞU dediğin nedir neresidir? Orta Asya'ya hiç gittin mi mesela? oradakiler şunu der 'Türküz ama Türkiyeli değiliz! Ruslara ihanet etmeyiz!'... ya Çin? Türklerden nefret ederler, ticaret yapmak ayrı müttefik olmak ayrı... Hindistan??? orası kaç asırdır Britanya? hmm peki ya Pakistan? o kadar silahı Amerikadan aldı, çok iyi müttefik ama faydası ne? ne kaldı geriye? Araplar en büyük Amerikan uşağı, sen hangi DOĞU dan bahsediyorsun? DOĞU da bizimle ittifak kuran tek ülke seve seve Azerbaycan, peki onun ne faydası var bize? yahu Kadıköyden daha küçük olan Karabağ'ı 20 yıldır geri alamadılar... Rusya'yı mı kastettin yoksa? ya da İraan'ı mı? ya gerçekten merak diyorum şu söylediklerinin iler tutar tarafları nelerdir diye...
şimdi kıbrısa bağlanıyoruz sendeyiz kıbrıs..
Katar'da kaç askerimiz olduğunu nasıl net biliniyor?
Bu konuda bir Genelkurmay basın açıklaması var da ben mi kaçırdım?
3bin asker demek neredeyse bir Tugay asker yapar.
Doğuda, Suriye'de SAT, SAS, Deniz Piyadeleri bile görev yaparken biz hangi tugayı oraya kaydırdık acaba?
zaten tugay seviyesinde
Haber 2015 senesinin yani 2 sene öncesinin sanırım gitmişdir askerler çokdan.
Katar’a 3 bin Turk askeri - Dunya Haberleri
Katar’a askeri us: 3 bin asker gidiyor
Üst tamamlandı ve faaliyete geçti mi acaba ki 3bin asker şu an orada olsun?
Gönderdiğiniz Hürriyet gazetesinin tarihi 10 Haziran 2015.
Hürriyet gazetesi net sayı konusunda kesinlikle ciddiye alınacak bir kaynak olmamakla beraber, illa hürriyet üzerinden gideceksek 29 Nisan 2016 tarihli haber metnini de bakalım.
''Üste halihazırda 150 kişilik öncü Türk birliği bulunuyor.''
Katar'daki Turk ussu tamam - Dunya Haberleri
Tekrardan belirtiyorum, Katar'da 3bin Türk askeri olduğunu söyleyen bir resmi bildiri vardı da ben mi kaçırdım?
Genelkurmay basın açıklaması/duyurusu, Milli Savunma Bakanlığı açıklaması vs...
Bu konu üzerinde neden bu kadar durduğumu sorarsanız da, ben şimdiden açıklayayım.
Herkes dilinde uçuk sayılar ve herkes kendinden emin şekilde bu sayıları telaffuz ediyor.
Ben de merak ediyorum, ben mi kaçırdım diye...
Açık kaynaklar diyor ki 300'ün altında bir askeri güç var şu an Katar'da.
Kimse kanıtlayamacağı için, resmi bir açıklama bekliyorum bende...
Cevap vwrıcektım ama suya yazmaktan beter olucagı ıcın susmak en ıyısı. Yazdıklarım karsımdakının anladıgı kadar...
Ne güzel be İstanbul... Yüzbinlerce liralik arabalara binen sirket sahibi mevki sahibi insanların türkiye de bile yaşamadan kendi vatandaşına kendi okumuş dirsek curutmus gencine sacma sapan hatta sigortsiz isleri yakistirmasina, bunu alttan alttan savunmasina ayar oluyorum... rte nin da dusunce ayni dusunce. İs var canim olmaz olur mu? Tayyip in oglunun gemiciginde mico olabiliriz mesela? Ezilip büzülüp okuyup çalışıp doğru düzgün bi güvencen olmadan kendini bilmez nerden geldigi belli olmayan agzi 5 karış insanlarin altinda çalışmayı kabul ettikten sonra tabii canim is var olmaz olur mu? Ha bir de bi *** bilmeden hayatında iki kitap okuyup bitirmeden üniversite sinavinda baraji bile gecemeden amca dayi es dost sayesinde is mevki sahibi olan insanlar var... Hemde o kadar var ki o okuyup didinip bi baltaya sap olmaya calisan insanlari is görüşmesine cagirabilecek kadar böyle çok var... Elinizi nereye atsaniz cv ye cd diyen iki kelimeyi yanyana getiremeyen yandaslardan geçilmiyor... Bunlarin altinda calismayi kabul ettikten sonra tabii ki iş var... Bu yaziyi taxi sofuru abimizi tenzih ederek soyluyorum. Calisarak didinerek bir yerlere gelmis olabilir. Art niyet aramiyorum ve kimsenin mali mulku beni de baglamaz. Ama zira laflari kanima dokundu. Bu mantalide insanlarin is olmaz olur mu ahanda bak kuryelik var bulaşıkçılık var garsonluk var diye bunlari isitip ısıtip kendi ülkesinin genclerine yakistirmasina dayanamiyorum....
Eşini sekreter atayan rektor, faturayı personele kesti - Cumhuriyet Turkiye Haberleri
Gece gece sinirlerim bozuldu niyetim kimseyi kirmak değil kusurs bakmayın yillardir calisip okuyup ben ve benim gibi dostlarımın bi baltaya sap olmaya calistigi vatana millete faydali birer birey olmaya çalıştığı ama surekli ayagina celme takildigi ve an itibariyle ales sonucunun açıklamasına saatler kalmisken oturup bekleyen biri olarak koydu...
Ne sorunsuz bir ülkeyiz dimi kim zorda olsa asker yolluyoruz. Doğuda o kadar Askerimiz şehit olurken....
Şimdi madde madde yazacaklarımdan sonra seviyeyi bu şekilde korursak çok sevinirim.
- Muhtemelen Arabistanlı Lawrence ı bir söylemden duyduktan sonra araştırmışsın. Ancak detaylı araştırmış olsaydın Kuşçubaşı eşrefle olan IRA nın başlangıcına kadar olan yaşanmışlıkları bilir ve Lawrence ın zaten bir ajan olduğunu bildiğimizi ve ona göre hareket ettiğimizi bilir olurdun. Dolayısıyla çok yanlış bir örnek. Nitekim her ülkenin ajanları, istihbaratçıları vs. yüz yıllardır var. Ülkeler bu bireyler yüzünden birbirine düşman oluyorsa vay haline.
- "Bugun bile İletişim çağında araplar birbirine düşürülebiliyorken" Bu söylemde bulunup, araplara, doğuya güvenmemizi bekliyorsun. Pek sağlıklı bir fikir olmasa gerek. Ama günümüz siyasetinde kandırılmak moda dimi? Kandırıldık der kurtuluruz.
- Ticaretle müttefikliği aynı kefeye koymak çok büyük bir hata. Biz Hollanda ile ticaret yapıyoruz. Müttefik miyiz? Hele ki Japonya ve Amerikayı müttefik olarak görüyorsan gerçekten siyaset in ne ima ettiğini çok iyi analiz etmen gerekiyor.
- Piyasa nasıl bu fiyatlara entegre oldu? Faizler yerle bir mi oldu? Avrupada, Amerikada 1 birim paraya alınan malı biz 3 birim, 3.5 birim, 4 birim almaya başlayınca entegre mi olmuş oluyoruz yoksa öpülmeye mi alışıyoruz?
Örnek: 1 sene önce 3.21 euro/tl paritesinden araç aldım. Şuan tl bazında 50.000 zarardayım ama aracım 50.000 tl değerlenmedi. Nasıl entegre oldu?
- Geçmiş zamanlarda olan krizleri örnek gösterip "şuan o duruma gelmedik dolayısıyla piyasa iyi gidiyor" mantığı, geçmişte olan krizi çok daha sert yaşatır. Önemli olan o krizlerden ders çıkartmaktır, nemalanmak değil.
- Dövizin 3-5 kuruş artmasıyla öldük mü? Türkiyenin yaklaşık dış brüt borcu 404 milyar dolar. 3-5 kuruşun etkisini bir hesap etmekte fayda var. Milli olarak düşüneceksek bireysel bakmamak lazım olaylara. Bunu yurt dışında döviz kazanıp Türkiyede yaşayan bir ailenin ferdi olarak yazıyorum. Düşün ben bile rahatsızım bu durumdan.
- Ülkede sigortasız işçi var o yüzden işsizlik oranı çok çıkıyor demek hırsızlığı normalleştirmek ve kabul etmektir. Madem böyle, neden sigortasız işçi çalıştırılıyor? bunun araştırılıp önlenmesi gerekmez mi? Bir insan neden sigortasız işçi çalıştırır? Bu sorunun cevabı yazmış olduğun düşüncenin çürütücüsüdür.
- Evet ehliyetli kuryeler 2500-3000 tl maaş alıyorlar. Peki bir ülkenin büyümesine katkı sağlayan ehliyetli kurye midir yoksa mühendis, doktor, ekonomist, hukukçu vs midir? Yeni mezun hatta 5-10 yıllık bir mühendis global bir firmada çalışmadığı taktirde ne kadar maaş alıyor biliyor musun? 1 kişiyi örnek olarak gösterme ama genele göre örneklemek gerekir çünkü toplum 1 kişiden oluşmaz.
- Bist in 100.000 lere gelmesinin sebebi ülkeye fabrikalar yapılması, üretimin artması ve yatırımcıların bu şirketlere real olarak yatırım yapmalarından mı yoksa krizden fırsat çıkartmak mı amaç? İyi analiz yapmak lazım.
- Olur da bir ipek yolu projesi gerçekleşirse emin ol, Türkiye o güzergahtaki en etkisiz eleman olacak. Bunu neye göre söylüyorum; Rusya ile büyük bir kriz yaşadık, adamlar ticareti kesti bizimle, biz ne yaptırımda bulunduk? Vızır vızır gemileri boğazlardan geçmedi mi? hem de silahlarını doğrultarak. Avrupa zaten bizi kıskanıyor sevmiyor ve bize düşman. İnciliği kapattık mı?
Bu yazdıklarım gerçekten seni çürütmek vs. için değil ama olaylara biraz daha detaylı bakmakta fayda var.
45 dakika aradıktan sonra daha elle tutulur bir bir şeyler bekliyordum açıkcası sizden.
2015 yılı resmi gazete dökümanını inceledim ama 2017 Haziran ayı itibari ile şu an Katar'da 3bin asker olduğunu kanıtlayan bir madde göremedim.
Gecenin 2sinde gözümden kaçmış olma ihtimaline karşı, yarın ofiste çıktı alıp tekrar okuyacağım.
Canlar o bu değil de...
Yarından itibaren dolarda zıplamalara, Bist100'de düşmelere, altında atlamara hazır mısınız?
Aşırı derecede yanılmak istiyorum. Allah'ım lütfen yanılayım.
Bahsettiğim Doğu bloğu bildiginiz üzre çin, rusya, iran, diğer şanghay beşlisi ekibini içeriyor. Doğu'dan kastım araplar değil. Çin'in türklerden nefret ettiği kime göre neye göre? Bugun Kankardeş diye bilinen ABD/İngiltere/Almanya nın birbirini sözde İŞİD saldırıları ile terbiye etmeye çalıştığını görebiliyor muyuz? Artık kartlar çok açık oynanıyor. Filipinler başkanı ABD'e 2 laf uzatıyor, Hop, dünyanın öteki ucundaki adalar İŞİD çıkarma yapıyor. Artık kimin kimi sürdüğü çok açık. Anglosakson soylu kardeş ülkeler bile bugun çıkar çatışması yaşıyor ve yeri geliyor birlikte hareket ediyorsa, sen Çinlilerin bizi keyfe keder sevip sevmemesini örnek gösteremessin bence Çin seddi hikayesi tarihte kaldı.
@aybarsdnr
- Muhtemelen Arabistanlı Lawrence ı bir söylemden duyduktan sonra araştırmışsın. Ancak detaylı araştırmış olsaydın Kuşçubaşı eşrefle olan IRA nın başlangıcına kadar olan yaşanmışlıkları bilir ve Lawrence ın zaten bir ajan olduğunu bildiğimizi ve ona göre hareket ettiğimizi bilir olurdun. Dolayısıyla çok yanlış bir örnek. Nitekim her ülkenin ajanları, istihbaratçıları vs. yüz yıllardır var. Ülkeler bu bireyler yüzünden birbirine düşman oluyorsa vay haline.
- Yahu demek istediğim, Osmanlı'nın parçalanma olayları gelişirken, Osmanlı'nın her bir coğrafyasındaki ayrı milletler ayaklanma içersine girdi. Arap isyanı da bunlardan biriydi. Araplar bizi sattı deyimi çok geniş. Kaç tane arap ülkesi var, ve genelledigimiz sadece bizi satan kaç tanesi? Bizi satma kararı alan sadece kaç lider? Arap isyanında; Osmanlı'nın yıllarca sizi sömürdügü, vergilerinizi aldıgı ve bağımsızlık vaadleri ile manipule edildiler. Arap'lar bugun ülkemize ciddi turist olarak geliyor mu? evet. gayrimenkul alıyor mu, evet. Cocugu eğitime gönderiyor mu evet. Gelip yatırım yapıyor mu, para getiriyor mu evet. Günümüze bakmak lazım
- "Bugun bile İletişim çağında araplar birbirine düşürülebiliyorken" Bu söylemde bulunup, araplara, doğuya güvenmemizi bekliyorsun. Pek sağlıklı bir fikir olmasa gerek. Ama günümüz siyasetinde kandırılmak moda dimi? Kandırıldık der kurtuluruz.
Doğu'dan kastım araplar değildi. Fakat maalesef araplar çok kafası çalışan bir millet değil
- Ticaretle müttefikliği aynı kefeye koymak çok büyük bir hata. Biz Hollanda ile ticaret yapıyoruz. Müttefik miyiz? Hele ki Japonya ve Amerikayı müttefik olarak görüyorsan gerçekten siyaset in ne ima ettiğini çok iyi analiz etmen gerekiyor.
Konu hollanda ile ticaret değil. 190 ülke ile ticaret yapıyoruz. Ermenistan'la da ticaret yapıyoruz. Önemli olan müttefikliğe bağlı ticari rakamların lider olması. Hollanda ile Sözde nato müttefiğiyiz fakat nato bu ülke de darbelerden başka bişey yapmadı.
- Piyasa nasıl bu fiyatlara entegre oldu? Faizler yerle bir mi oldu? Avrupada, Amerikada 1 birim paraya alınan malı biz 3 birim, 3.5 birim, 4 birim almaya başlayınca entegre mi olmuş oluyoruz yoksa öpülmeye mi alışıyoruz?
Şu an kalkıpda Türk lirası ile DOLAR arasında neden birim farkı olacağını tartışacak değiliz. Arada uçurum var. Biri siyonistin parası. 1700 lerden beri piyasada. Tüm ülkelerin Rezerv para birim haline gelmiş. Dünya'nın 190 ülkesindede kabul görüyor. İŞİD bile sözde ABD'yi en büyük düşman olarak görüyor ama şehirlerinde sadece dolar geçiyor :)
Örnek: 1 sene önce 3.21 euro/tl paritesinden araç aldım. Şuan tl bazında 50.000 zarardayım ama aracım 50.000 tl değerlenmedi. Nasıl entegre oldu?
- Geçmiş zamanlarda olan krizleri örnek gösterip "şuan o duruma gelmedik dolayısıyla piyasa iyi gidiyor" mantığı, geçmişte olan krizi çok daha sert yaşatır. Önemli olan o krizlerden ders çıkartmaktır, nemalanmak değil.
Şu an türkiye cumhuriyeti tarihinin En iyi dönemini yaşamaktadır. İsteyen bunu görmeyebilir. Ülke'nin 81 ilinde her mahallesinde lüx arabalar görebilirsiniz. Şu anda nüfus'a oranla / ev sahibi ortalaması = tarihinin en zirve döneminde. Keza; nüfus'a oranla / araba sahibi ortalaması = tarihinin ev zirve döneminde.
Kezaa; Eğlence harcamaları / seyahat / tatil , nüfus'a oranla tarihinin en açık ara lider zamanlarında. Demek ki arabamız var, evimiz de var, Harcıyoruz da. Bişeyler yavaş yavaş geliştiği için bunu görmek rutin insanlar için çok zor olabilir ama biraz düşünürsek anlayabiliriz. Bu ülke cola/çikolata nın da lüks oldugu dönemlerden geçti.
- Dövizin 3-5 kuruş artmasıyla öldük mü? Türkiyenin yaklaşık dış brüt borcu 404 milyar dolar. 3-5 kuruşun etkisini bir hesap etmekte fayda var. Milli olarak düşüneceksek bireysel bakmamak lazım olaylara. Bunu yurt dışında döviz kazanıp Türkiyede yaşayan bir ailenin ferdi olarak yazıyorum. Düşün ben bile rahatsızım bu durumdan.
Yahu bugun 2.5 trilyon dolar geliri olan İngiltere'nin bile 8-9 trilyon dolar dış borcu var. Keza amerikanın dış borcu 20-30 trilyon dolar arasında. Ülkelerin gelirine oranla 3-5 kat dış borca sahip olması artık normal karşılanır birşey. Nasıl 1300 tl maaşı olan adama, banka 4 katı değerinde kredi kartı veriyor ve asgari ücret faizi ödeyerek dönder diyorsa, ülkeler içinde benzer. Yani kasamızda 105 milyar dolar var evet ama 400 küsür milyar dolar borcumuz var diye de ölmedik. şu an IMF'e borc var mı?
- Ülkede sigortasız işçi var o yüzden işsizlik oranı çok çıkıyor demek hırsızlığı normalleştirmek ve kabul etmektir. Madem böyle, neden sigortasız işçi çalıştırılıyor? bunun araştırılıp önlenmesi gerekmez mi? Bir insan neden sigortasız işçi çalıştırır? Bu sorunun cevabı yazmış olduğun düşüncenin çürütücüsüdür.
Ben sigortasız işçiliği ya da kara para yı doğru buldugumu söylemedim. sadece varlığını hatırlattım. Bu ülkede sadece tefecilik/uyuşturucu/haraç/Kaçakkumar 4 lüsünün yıllık rakamını ortaya cıkarsak acaba ne çıkar, mesela.
- Evet ehliyetli kuryeler 2500-3000 tl maaş alıyorlar. Peki bir ülkenin büyümesine katkı sağlayan ehliyetli kurye midir yoksa mühendis, doktor, ekonomist, hukukçu vs midir? Yeni mezun hatta 5-10 yıllık bir mühendis global bir firmada çalışmadığı taktirde ne kadar maaş alıyor biliyor musun? 1 kişiyi örnek olarak gösterme ama genele göre örneklemek gerekir çünkü toplum 1 kişiden oluşmaz.
- Bist in 100.000 lere gelmesinin sebebi ülkeye fabrikalar yapılması, üretimin artması ve yatırımcıların bu şirketlere real olarak yatırım yapmalarından mı yoksa krizden fırsat çıkartmak mı amaç? İyi analiz yapmak lazım.
- Olur da bir ipek yolu projesi gerçekleşirse emin ol, Türkiye o güzergahtaki en etkisiz eleman olacak. Bunu neye göre söylüyorum; Rusya ile büyük bir kriz yaşadık, adamlar ticareti kesti bizimle, biz ne yaptırımda bulunduk? Vızır vızır gemileri boğazlardan geçmedi mi? hem de silahlarını doğrultarak. Avrupa zaten bizi kıskanıyor sevmiyor ve bize düşman. İnciliği kapattık mı?
Geçen domates yasağı 3-4 firma için kaldırıldı. Türkiye'de buğday yasagını kaldırdı. İpek yolu projesi için Türkiye'ye etkisiz elaman demek çoğrafya haritasından bir haber olmak demektir. Rusya ile uçak krizi ve ardından Büyükelçinin suikastı ile başta putin olmak üzere birilerinin rusya ile TR arasını bozmaya çalıştığını gayet iyi anladı. Ruslar, gazını avrupaya ihracı için Türk akımına muhtaç. Bizde o gazdan alacagımız komisyona bakacagız. Maglum onların ukrayna krizi aşılabilecek bir süreç değil. Onlar ukrayna'lılara küçük rus diye aşağılıyorlar. Sovyetler döneminde Ukranları azaltma amacı ile Holodomor kıtlığı adı altında açlık soykırımı uygulanmıştır
Bu yazdıklarım gerçekten seni çürütmek vs. için değil ama olaylara biraz daha detaylı bakmakta fayda var.
kimsenin kimseyi net çürütebilecegi konular değil bunlar.
Genel olarak doğu bloğundan bize hayır gelmez diyorsun eyvallah. Peki olmamız gereken yer neresi? Nato/AB/ABD mi? bu ülkedeki 5-10 tane çeşitli darbeyi yapmış/yaptırmış olanlar bu ülkelerin gizli servisleri değil mi? Batı, bu ülkede darbe yapmaktan, kaos çıkarmaktan, istedigini indirip istedigini getirmekten başka ne yaptı? Bizim için hayırlı taraf olmadığı aşikar.
[/QUOTE]
[/QUOTE]
sen ticaretle müttefikliği baya bir karıştırmışsın... şu anda G.Kıbrıstan bile dolaylı mal alımı yok mu? var, adamlar başka bayrakla limanlarımızı kullanıyor mu? evet... Şangay 5 lisine girdiğinde ne olacak ABD ye karşı bizim yanımızda savaşa mı girecek Rusya ve Çin? Dünyada 2 tane büyük savaş paktı vardı biri NATO diğeri Varşova paktı, bu müttefiklik tamamen savaş durumlarında herkesi kapsayan bir yapıydı, Şangay5 lisi ile bunları mı kıyaslıyoruz yani şimdi??? ekonomik işbirliğini gider Kolombiya ile de yaparsın, Suriye saldırsa Kolombiya gelip bizime mi savaşacak, gerçekten çok boş yazıyorsun kusura bakma, uzun uzun yazman içeriği değiştirmiyor...
Eyyyyy dedikçe kaybetmeye mahkûm olacağız
Haddini bilen çakal felsefesi var
Bizim bunu uygulamamız gerek her sohbete maydonoz olunmaz
https://www.youtube.com/watch?v=Bic0...&feature=share
İcerde 24. Bolum - Haddini Bilen Cakal Felsefesi - YouTube
Sonuna kadar izleyin ;)
Birincisi dolan tek ben değilim, yalnızca dolmasına rağmen size cevap veren tek benim.
İkincisi çok şükür bilgiliyim, her ne kadar siz kinaye yapmaya çalışmış olsanız da öyleyim ancak ben genelde kitabı yazan değil okuyan tarafım, bir gün yazarsam söz ilk kitabımı size gönderirim, hem de imzalı.
Arap ihanetini de biliyorum, detayını da biliyorum. Bu konuda neyin ne olduğunu bilip yorum yapabilecek kadar iyi biliyorum öyle söyleyeyim.
Aslında siz cevabı vermişsiniz, bugün bile araplar birbirine düşebiliyorken ile. Sorun şu, arap ırkı gerçekten elle tutulur yanı olmayan bir ırk.
Ve bakın, bugün yine para uğruna birbirlerine düştüler. Suudi'ye vaad edilenler nedir bilmiyorum ama Trump'ın Suudi ziyareti sonrasında olanları gözlemlerseniz zaten bu adamların hiçbiriyle dost olunmayacağını çözümleyebilirsiniz.
Ben demiyorum ki batıyla çok iyi olup araplara düşman, doğuyla çok iyi olup batıya düşman olalım. Devlet uzunca bir süredir dış politika dengesini kuramıyor, kurmuyor.
Çünkü devletin politikası gerek içte gerekse dışta "taraf olmayan bertaraf olur" bu politikayla bir adım ileri gidemeyiz.
Artık düşman değil, dost kazanmamız gerekiyor.
Ekonomi hususunda bilginiz olmadığı ortada, ilginiz yoktur bilmezsiniz ancak bu şekilde yorumlayamazsınız.
Biz Emerging Market yani gelişmekte olan ülkeler sepetine dahil bir ülkeyiz. Ve son dönemde USD'ye karşı en büyük değeri kaybeden ülkeyiz.
Bu döviz neden çıkıyor, neden durduramıyoruz diye sorulacağına "ne olmuş üç beş kuruş çıktıysa" mantığıyla hareket edemezsiniz!
3-5 kuruş dediğiniz dolar 4 senede 1.74-.1.90 bandından 3.55-3.65 bandına geldi, dalga mı geçiyorsunuz?
2013 1. dönemde 773,01 TL asgari ücret alan birinin eline en düşük kur olan 1.74 USD/TRY'den hesaplıyorum 444,25 USD geçiyordu, 2017'nin 1. döneminde ise 1.404,06 TL asgari ücret alınan birinin eline en düşür kur olan 3.50 USD/TRY'den hesaplarsak 401 USD geçiyor.
Ülkede üretimin neredeyse yok seviyesinde olduğunu, artık yediğimiz yemeklere kadar her şeyi ithalat yaptığımızı düşünürseniz dövizin yükselmesi her bir bireyin alım gücünün gerilemesi demek.
Ve evet siz aç ya da açıkta kalmadıysanız bu başka insanların aç ya da açıkta kalmadığı anlamına gelmiyor. Allah size fazlasını versin ama bu ülkede açlıkla boğuşan, işini ekmek teknesini kapatan binlerce insan var.
Diğer taraftan döviz 1.70'lerden 3.90'lara gelirken hükümetin başarısızlığı diyemeyen insanlar, 3.90'dan 3.50'ye gevşerken hükümetin başarısı diyor. Sanılıyor ki dolar 3.50-3.55 bandına sabitlendi, hayır. Yalnızca dolar endeksi global anlamda gevşedi, bu gevşeme de Dolar/TL'yi kısmen rahatlattı. Ancak kötü günler uzak değil, malesef.
İnşaat yapıp, Araplara satmak, inşaatları ihracat kalemine dahil etmek sevdalarından vazgeçip sanayiye ve üretime dönmediğimiz sürece Türk varlıklarını kalıcı olacak parlatmamız mümkün değil.
İşsizlik oranı ile alakalı olarak; işsizliğin genel tanımı çalışmak isteyen ancak iş bulamayan işsizlerin ekonomideki oranıdır.
18 yaş değil, 15 yaştır. Tüm detaylara şuradan ulaşabilirsiniz; http://www.tuik.gov.tr/HbGetirHTML.do?id=24941
Sigortasız işçi çalıştıran şirketlerin denetimini yapmakla mükellef olan siz ya da biz değil devlettir. Ben demiyorum ki sigortasız işçi çalıştırılsın?
Devlet gerekli tespitlerini yapsın, gerekli cezaları kessin.
Bu ülkede bu kadar gelir beyan etmeyen var, kendiniz söylüyorsunuz ve bu ülkenin sahip olduğu dini değerlerin temeli kul hakkına dayanıyor.
Gelirini beyan etmeyen, sigortasız işçi çalıştıran, vergi kaçıran kim var ise hepsinin cezasını kessin devlet, o zaman alkışlarım.
Ama ben aldığım brüt maaş üstünden dünya kadar doğrudan vergi verirken, kalan net maaşımla günlük hayatımı idame ettirmeye çalıştığımda insani olmayan boyutlarda ÖTV-KDV ödeyerek dolaylı vergi verirken, devlet gidip de koca koca firmaların vergi borçlarını tek kalemde siliyorsa orada hakkımı aramak isterim.
Ülke yatırımcı kaybediyorsa, bist puanı nisandan bu yana 90.000 lerden nası 100.000 lere yaklaşı peki üst üste tarihi rekorlarla?
Bunun cevabını kendiniz verdiniz, Arap sermayesi.
92.000'lerden 70.000'lere inerken de neden indiğini sorguladınız mı? Katar, yarın parasını çektiğinde ne yapacağız?
Katar, bu boykotlar devam ettiğinde satın aldığı kurumlardan çıkmak istediğinde, ne yapacağız?
Borsa, yatırımcı için risk iştahıdır. Bir risk/fayda hesabı yapar, sonucunda da kar ya da zararla çıkar. BIST'e yatırım gelmesi elbette güzel ancak kalıcı değil.
Peki ben size sorayım, ekonomide her yıl git gide büyüyen net hata noksandan haberdar mısınız? Neden büyüdüğünü sorguladınız mı?
Son olarak ben Atatürk'ten sonra bu ülkenin başına faydalı bir insan geldiğini düşünmüyorum.
O yüzden 60-2000 dönemi için methiyeler düzemem. Ancak bu, bugünü yüceltmemi de gerektirmez.
Ben dünle değil, yarınla ilgileniyorum.
Saygılar.
Katar'dan para nasıl geliyor? hani yukarıda da yazılmış ya adamlar hep yanımızda olmuşlar, ne yapmışlar peki nasıl yanımızda olmuşlar?
denmiş ki elimizde 70 tane rezidans, 2 tane plaza, 1 tane AVM, 3 tane otel var... ee bunların sahibi devlet değil ki??? olsun... peki devlet nasıl pazarlıyor bunları? orasına bizim aklımız ermez!!! Katar'lı gönderiyordu 30 milyar usd lik bu mala karşılık parayı, ekonomi de inşaat üzerinden yürüyor zaten bunu %15-20 si piyasaya girdi mi gelsin haftalık rekorlar, döviz düşüşleri, peki ya sonra? ne yaptı bu adam otomobil fabrikası mı açtı 5bin kişiye iş imkanı veren? dağın başında hiç bir şeye uygun olmayan bir arazide dünyanın en ileri süt ürünleri tesisini mi kurdu? Konya'yı yanlış tarımdan mı kurtardı ? ne yaptı bu adamlar? sen elindekini bunlara sattın o kadar, eh elindekiler bitince Katar para göndermeye devam mı edecek? komik olmayın...
o değilde ne oldu sonuç? orta doğuyu kurtardık mı? Barış geldi mi? Green peace, siyah oldu mu?
takmayın bu kadar. bin sayfa yazsanız da olacağına varır.
@TaxiDriver
Öncelikle seviye bozulmadığı için teşekkür ederim.
Fakat verdiğin cevaplar bana çok tanıdık geliyor. Her gün yandaş medyada duyduğum sözler. Sanki bir metin dağıtılıyor ve herkes aynı dilden konuşuyor.
"Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları". Eğer okumadıysan bu kitabı okumanı tavsiye ederim. Ondan sonra lüks ev, araba vs. tekrar konuşalım.
Şu 3bin asker için kaynak bulunamadı mı halen?
Bana kaynak olarak gösterilen hürriyet diyor ki;
130 kişi vardı --> 94'e düştü 3bin kişilik kapasiteli üstte.
Son dakika: İşte Turkiye'nin Katar'daki askeri ussu - Son Dakika Haberleri
Amerika'nın hangi üste ne kadar askeri olduğunu gösteren bir belge var mı? sadece üs kapasitesi yazılır tahmini personel sayısı çıkarımı yapılır... Türkiye'nin böyle bir anlaşma yaptığını bile bilen yoktu 3 gün önceye kadar, üssün kapasitesi 3bin olunca da çoğu haber ajansı 3bin asker var yazmaya başladı...
niye bu kadar takıldın 3 bin askere.. resmi gazetedeki teskereyi yolluyoruz sizden daha iyisini beklerdim diyorsun .. ulusal gazeteleri yolluyorsuz onada tukaka .. o yok bu yok. ben sizin ne istediğinizi anlamadım ki.. cumhurbaşkanından yazılı size özel belgemi istiyorsunuz..
resmi gazetede rakam sayı olmaz bu gibi tezkerelerde bilerek ucunu açık bırakırlar bu hep böyledir.. bizim askerimiz sınır ötesine geçerkende benzer tezkereler çıkar rakam sayı konulmaz limitleme olmasın diye.. 3 bin siyasi erkanın aldığı bir karar olabilir bunu bean etmişlerdir bu gazetelere düşmüşdür.. haberlere konu olmuşdur buda siz kesmiyorsa yapıcak bir şey yok ..
Yok siz şunu bekliyorsanız 3 bin asker katarda diye resmi belge o belgeyi öyle uluorta göremessiniz.. siz türk ordusunun doğudaki envanterini bilebilirmisiniz bilemessiniz resmi olarak. ama kaba olarak genel olarak ortalama bilgilere sahip olabilirsiniz.. şu kadar asker şu kadar zpt şu kadar tank şu kada ruçak şu kadar silah bu bilgiler öyle vatandaşa verilmesi gerekli bilgiler değil..
heryerde 3 bin asker yazıyor işte resmi gazetede izinde çıkmış eğitim ,taktiksel ıvır zıvır kamuflesinde o zaman gitmemesi için bir neden yok.. ben gerisini neden kovalıyımki izin çıkmış meclisden gerisi teferruat var yada yok.. 2 sene öncede çıkmışsa illaki vardır belki 3 bin yoktur bin asker vardır ama vardır..
birde şuda var dün facede bir paylaşım yapdım 2-3 arkadaşım muhalefet olmuş ki çok sevdiğim insanlardır.. zaten kalplerini kırmamak için cevap bile vermedim.. sonra düşününce bu arkadaşlarımın kökenin yada kökenlerde araplık olan arkadaşlarım olduğunu fark ettim.. yani belki bilerek belki iç güdüsel bir savunma hissinde bulunmuş olabilirler diye düşündüm..
Teskere geçmiş yine meclisten bu gün. Katara tekrar asker yolluyorlar. Ancak olaya bakar mısın? Biz katar askerini eğiteceğiz, yarın öbür gün onlar haması ve müslüman kardeşleri eğitecek, günün birinde bir bakmışsın olmuşlar daeş gibi ve biz eğittiklerimizin eğittikleri yüzünden şehit vericez v.s
acayip bir kısır döngüdür gidiyor 100 yıla yakın oldu. amerika artık kendi askerini bile yollamaz olmaya başladı, nato müttefiki türkiyeye rica eder kendi teroristini kendin yarat der biz de alkışlarız. Hani mal satcaktık gıda vercektik ihracat yapıcaktık, hepsi göz boyama, orta doğuluları eğitmek nereden çıktı şimdi diye soruyorum kendime, kendim de fikir yürütemiyorum.
bence boşverelim gittiği yere kadar diyelim, önümüzde belki 10 sene daha idare eder bir yaşantımız olucak, bu sürede bence 3-5 dil öğrenelim ne olur ne olmaz.
ALINTIDIR
VE KATAR ABD’Yİ SATAR !
Bakmayın öyle olup bitenin bize… uluslararası terörizm, mezhep savaşları, etnik grup çatışmaları, özgürlükçüler, muhalifler ıvır kıvır üzerinden seyrettirildiğine… Neymiş ? ABD başkanı Ortadoğu’ya ziyarete gitmişâ€¦ ziyaret ettiği ülkelere “radikal terörü†sormuşâ€¦ onlar da Katar’ı işaret etmiş !!! Ba ba ba nasıl da olayı tam yerinde tespit etmiş ve… ABD başkanının bunu tespit ettiğini gören ülkeler nasıl da bir anda utanıp… hep birlikte Katar’ı izole etmişler… İyi ki ABD var ! Yoksa şu dünyada halimiz ne olurdu ? Eğer bunu yerseniz ! yazının bundan sonrasını okumak için zahmet etmeyin ve… size izlettirilen bu üçüncü sınıf filmin gerçek olduğu zannıyla gördüğünüz her şeye inanmaya devam edin… Ben… yemeyenler için devam edeceğim ! Yaşadığımız coğrafyadaki tüm olaylar… tamamen ABD ile Rusya arasında süren ve… birbirlerinin ekonomilerine petrol – doğalgaz rekabeti üzerinden yıkıcı darbe vurma amacı güden savaşla ilgilidir ! Açacağım… Çok kabaca… ABD EKONOMİSİ, doların varlığına… doların varlığı, dünyadaki parasal sistemin dolara endeksli olmasına… sistemin dolara endeksli olması ise… bir numaralı vazgeçilmez enerji kaynağı olan petrolün dolarla satılma zorunluluğuna bağlıdır… Yani… dolar günümüzde artık kağıt para değil “petrodolarâ€dır ! Dünyada petrolün dolarla satılmasını tehdit edecek en küçük bir ihtimalin varlığı ABD için derhal tedbir alınması gereken çok büyük bir tehdittir ! Dünyada petrolün yerine kullanılabilecek ikame bir enerji kaynağının (örn doğalgaz) ABD kontrolü dışına çıkması ABD için derhal tedbir alınması gereken çok büyük bir tehdittir ! RUSYA EKONOMİSİ, dünyanın en büyük rezervine sahip olduğu doğalgazın satışından elde edeceği gelirin fazlalığına… bu gelirin fazlalığı, neredeyse tekel konumunda olduğu doğalgazın fiyatını istediği şekilde belirlemesine… fiyatı istediği şekilde belirlemesi ise dünya pazarında kendisine rakip olacak diğer büyük rezerv sahiplerinin (İran ve KATAR !) kendi kontrolü dışında olmamasına bağlıdır ! Doğalgazın kendi kontrolü dışına çıkması Rusya için derhal tedbir alınması gereken çok büyük bir tehdittir ! Başlayalım ! Katar ! Hem yüzölçümü hem de nüfusu üç aşağı beş yukarı bizim Bursa kadar bir ülke… Ancak Katarlıların Bursalılardan küçük bir farkı var… Milli gelirleri 70.000 dolar civarında ! Sebep… bu küçük ülkenin dünyanın üçüncü büyük doğalgaz rezervine sahip olması… İlk iki sırada ise Rusya ve İran var ! İran yıllardır ambargo altında olduğu için… Katar, Rusya’dan sonra dünyanın ikinci büyük doğalgaz tedarikçisi konumunda ! Rusya + İran + Katar rezerv toplamı dünya toplamının % 55’i iken ABD’nin kendine ait doğalgaz rezervi % 5 bile değil ! Ayrıca ABD… enerji talebinin yüksek, yani müşterinin çok olduğu, Avrupa ve Asya gibi kıtalara okyanus aşırı mesafede ! Yani… ABD’nin kendi kaynaklarına güvenerek dünya doğalgaz pazarında söz sahibi olması mümkün değil ! Ancak… petrodolar sisteminin çökmemesi için bir şekilde… Rusya, İran ve Katar’ın başrol oynadığı bu oyunun içinde olması hayati önem taşıyor ! Peki ama nasıl ? Yukarıda yazdım… Dünyada petrol dolarla satılıyor… Başka bir yolu yok… Aksini denemek isteyene ABD hemen “demokrasi†getiriyor… Çünkü “petrodolar†denilen kavram ABD ekonomisinin bel kemiğini oluşturuyor ve tüm dünyada bunun savaşı acımasızca veriliyor… Petrol üreten ülkelerin nerdeyse tamamı ABD’nin mecburen (!) yakın dostu, müttefiki, savunma partneri vs… ABD bu ülkelerle yaptığı savunma anlaşmalarıyla onları olası tehditlerden… Yani aslında… kendinden (!) koruma sözü veriyor… Aksini denemek isteyen mutlaka “demokrasi†ile tanışıyor… Sonuç… petrolde sıkıntı yok… dünya petrol pazarı ABD’yi yani petrodoları ayakta tutmaya devam ediyor ! Ancak ! Enerji temininde talebi çığ gibi büyüyen “doğalgazın†hem pazara arz miktarı hem de fiyatlaması ABD için hayati önem taşıyor ! Elinde, pazarda söz sahibi olacak kadar yeterli doğalgaz rezervi olmayan ve… zamanında petrolde yaptığı gibi büyük doğalgaz üreticileri (Rusya İran Katar) üzerinde tam hegemonya kurup tabir caizse henüz üzerlerine “çökemeyen†ABD için… doğalgaz pazarının kontrolü dışında genişlemesi ve bu pazarın dolarize sistemden çıkma olasılığı… büyük bir kabus ! Peki zavallı ABD ne yapmalı ? Nereden başlamalı ? İran ! Hem Rusya ile ittifak içerisinde olduğu… hem sahip olduğu petrolü dolar dışı para birimi ile satma özgürlüğünde ısrar ettiği… hem de elinde ciddi miktarda doğalgaz rezervi (dünyanın ikinci büyük rezervi) bulunduğu için… büyük tehdit oluşturuyor ! Yola gelmiyorsa… uluslararası sistemden izole edilmeli ! Yaşanılanların en azından yakın tarihçesini biliyorsunuz… detayları geçiyorum ! Rusya ! ABD için taşıdığı tehditler bu yazıya sığmaz, hiç sıralamıyorum… Ancak, Rusya’nın ekonomik yönden zarar görmesi için elbette gelirlerinin düşürülmesi gerekiyor… bunun için petrolün fiyatının düşürülmesi gerekli… dünyada petrol fiyatı düşerse, onunla rekabet etmek için doğalgazın da fiyatı düşecektir… ve dolayısıyla Rusya’nın en önemli gelir kalemi de ciddi oranda eksilecektir ! Petrol fiyatlarındaki inanılmaz düşüşü biliyorsunuz… detayları geçiyorum ! Petrol fiyatlarındaki bu düşüş aynı zamanda… Rusya’yla uzun dönem doğalgaz alım anlaşması yapan ülkeleri de etkileyecek ve… Başta AB ve Türkiye gibi ülkeler yaptıkları bu uzun dönem anlaşmalardaki yüksek fiyattan ötürü alternatif aramaya başlayacaktır ! Katar ! Doğalgazda tekel haline gelen Rusya’ya alternatif olarak dünyanın üçüncü büyük rezervine sahip Katar’ın yıldızı parlayacaktır… Katar doğalgazı hem AB hem de Türkiye pazarı için alternatif olacak… Hem de pazara girdiğinde Rusya’nın fiyat ve miktar belirleme konusundaki alanlarını ciddi şekilde sınırlayacaktır. Ne var ki… Katar doğalgazının alternatif olabilmesi için gemilerle değil de bir boru hattıyla taşınmasına ihtiyaç vardır ! Sanırım resim çoktan ortaya çıkmaya başladı ama siz… alıcınızın ayarlarıyla hemen oynamayın… az sonra daha da netleştireceğim görüntüyü ! Doğalgazın boru hattıyla taşınmasında birkaç önemli başlık var… Birincisi proje maliyeti… elbette bu maliyet hattın uzunluğuna ve geçtiği güzergahın zorluğuna göre değişiyor ama… genellikle milyarlarca dolar tutuyor… Hattın geçtiği ülkelerdeki kamulaştırma çalışmaları, yatırımlar, ihaleler, inşaatlar vs derken… siyasetçiler ve bürokratlar başta olmak üzere bal tutan herkes parmağını yalıyor ! Diğer önemli başlık ise arz güvenliği… yani projenin tamamlanıp devreye alınmasından sonra güvenli bir şekilde işlemesi… Hattın geçtiği devletlerin bu güvenceyi sağlaması gerekiyor… Tabii ki… eğer orada hala bir devlet varsa ! Petrol fiyatlarındaki düşüşe ilave olarak… Rus doğalgazına alternatif olmak üzere Katar’dan bir doğalgaz boru hattı planlanır… Hat mecburen Suriye – Türkiye üzerinden geçecek ve Avrupa’ya ulaşacaktır… Doğalgazı satacak olan, alacak olan, boruyu döşeyecek olan, döşetecek olan herkes memnun… ancak ekonomisi ciddi tehdit altında olan Rusya tedirgindir ! Gelecek olan borunun estirdiği kardeşlik rüzgarları Suriye ile Türkiye arasındaki eski anıları silmiş, tüm kötülükler geçmişte kalmıştır ! Kardeş Esat, dost ve komşu Suriye’nin demokratik lideridir ! Ancak bir anda rüzgar terse döner… Rusya yine sahneye çıkar… Suriye Katar’dan gelecek boru hattını kabul etmediğini… bunun yerine İran doğalgazının ülkesinden geçip Akdeniz üzerinden Avrupa’ya ulaşması için anlaşma yaptığını bildirir ! Suriye… Rusya + İran ittifakına katılmış ve Katar doğalgazının yolunu kesmiştir… boru hayalleri suya düşer… Kardeş Esat’ın maskesi düşmüş ardındaki katil Eset yüzü ortaya çıkmıştır… Artık… Şam’da Cuma namazı kılmak daha bir farz olmuştur… ABD, ABD dostları, Katar, Türkiye, AB öfkeli… Rusya gülümsemektedir ! Rusya için hayati önem taşıyan risk… bir anda ABD için hayati riske dönüşür… İran – Suriye doğalgaz hattının “arz güvenliğini†acilen ortadan kaldırmaktan başka çare yoktur… Ve Suriye patlatılır… Çünkü eğer orada hala bir devlet varsa… hattın arz güvenliği de olacaktır ! Ama devlet yoksa… güvenlik de yoktur ! Suriye’de toz duman birbirine karışır… ABD hem İran’dan gelecek borunun yolunu kesecek hem de Katar’dan gelecek boruya yer açacaktır. İşte bize seyrettirilen film burada başlar… Yani dünyada kirli paranın hüküm sürdüğü her yerde farklı birçok isimle ortaya çıkan bildik… teröristler, radikal örgütler, mezhepçiler, özgürlükçüler, milliyetçiler, muhalifler vs vs vs… ve tüm bunlardan zarar gören ama gerçekte kimden zarar gördüğü bilinmeyen masum halk kitleleri ! Yukarıdaki ekonomik savaşın görünmemesi için hakikatin önüne gerilen perdeden seyrettirilerek… o andan itibaren yapılacak olan eylemleri, katliamları, göçleri falan dünya kamuoyu nezdinde meşrulaştıracak olan filmin oyuncularıdır… Ve taş uzaktan gelmez… Tüm bu örgütlerin arkasında mutlaka… ya o projenin güzergahına ya da “arz güvenliğine†yön vermek isteyen ülkeler vardır ! Ancak ! Bizim gibi gerek iktidar gerekse de muhalefetteki kasaba politikacılarına mahkum kalmışâ€¦ yıllardır sürdürülen dış politika doktrinini “artık dünya değişti†diye eleştirip bir yana atan… bataklığın içerisine balıklama dalıp boka batmayı “artık daha aktif ve öncü rol almalıyız†stratejisi sayıp… aslında başından beri var olan bu durumu yeni bir şey sanan… ve her daim salaklıklarını “farklı bir okuma yapmalıyız†gibi cümlelerle süsleyen medya maymunlarının… anlattıkları hikayelere kanan ülkelerde bu film nefessiz seyredilmektedir ! Sanki savaş teröre ve radikal gruplara karşı verilen son derece insani bir savaştır ! Ve düzenli olarak her gün terör lanetlenip hava tokatlanmalıdır ! Yerseniz ! Zaten… buraya kadar geldiyseniz yemediniz demektir ! Sona geliyoruz… Suriye’de çarşının karşımasından sonra… hamle sırası yine Rusya’ya geçer ! Konuyla ilgili tüm ülkelerle inanılmaz bir diplomasi trafiği yapılır… Bu arada aklı hala Katar’dan gelecek boruda kalan ve takıldığı yerden bir türlü kurtulamayan Türkiye’yi kendine getirmek gerekir… Ancak Türbeyi sırtlayıp kaçırmaktan başka bir şey düşünemeyen Türkiye’ye diplomasi fayda etmez… Bir Rus savaş uçağı piyon olarak feda edilir… Türkiye yemi yutar ve uçağı Suriye sınırında düşürür ! İlişkiler buz keser, tüm ticaret, alış veriş, gidiş geliş durur… Türkiye ekonomisi kazık fren yapar, milyarlarca dolar zarar oluşur… Rusya’nın doğalgazına bağımlı olduğu için kendisine alternatifler aramaya başlar, bulamaz ! Bu arada… uçağı düşürülen Rusya, Suriye’de ciddi tehdit altında olduğunu açıklayarak oraya inanılmaz bir askeri yığınak yapar ve Suriye’deki yerini alır ! Boğazdan geçen bir Rus askeri gemisinden bize boru gibi bir şey gösterilir… Sonrasını biliyorsunuz… Özür mektupları ve güç de olsa domates hariç onarılan ilişkiler… Sonrasında ise… Rıza Zarrab’ın ABD’de tutuklanması… İlişkileri yeniden bozmak için Rus Büyükelçisinin öldürülmesi… Türkiye’deki darbe girişimi… Ama artık her şeye rağmen Rusya’yla çıkılan ve şimdilik geri dönüşü olmayan yol ! Gelelim Katar’ın en son yaşadıklarına… Yani… Katar’ın komşuları tarafından tüm diplomatik ilişkilerinin kesilip izole edilmesine ! Rusya… boru hattı projesi ortadan kalkan Katar’ı ihmal etmez… Doğalgaz pazarında sürekli rekabet etmektense Katar’la ortak olmayı seçer… 2016 yılının Aralık ayında Rusya’nın devlet kontrolündeki en büyük petrol şirketi olan Rosneft’in %19,5’lik hissesi… içinde Katar devlet fonunun da olduğu bir konsorsiyuma 10,5 milyar Euro bedelle satılır… Katar artık Rusya’nın sektördeki ortağıdır ! Yani Katar ABD’yi satar… Ne yapsaydı zavallı ABD ? Bildiği tek metodu uygulayıp… Katar’ın terörist yüzünü ortaya çıkarmaktan başka çaresi mi vardı ? ERDEN ÜÇÜNCÜOĞLU
Alın size Müslüman araplar. Arap kçı yalayanlara selam olsun :)
https://scontent.fada1-7.fna.fbcdn.n...df&oe=59D86D09
https://scontent.fada1-7.fna.fbcdn.n...56&oe=599F1896
İşsizlik sanıldığı kadar yüksek değil..
Ekonomi tarihin zirvesinde!!! Bakın hersokakta lüks araba var..
Neyi nasıl anlatacaksın bu cümlelere..
İçicen şarabı....
A l i n t i
Alıntı:
bugÜn katar'a asker gÖndermeyİn dİyoruz, bİze sÖvÜyorlar
10 yıl önce fetullah gülen ''hain cia ajanı''dediğimiz için bize sövüyorlardı,
9 yıl önce ''ergenekon,balyoz,kumpas davaları tsk'yı bitirmek için yapılıyor''dediğimiz için bize sövüyorlardı,
7 yıl önce ''cemaat yargıya çökecek hayır verin referandumda'' dedik diye biz sövüyorlardı,
6 yıl önce ''habur'dan girenleri görmediniz mi ? Bunlar pişman değil, böyle barış olmaz ülkeye ihanet ediyorlar'' dedik diye sövüyorlardı,
5 yıl önce '' çözüm süreci yanlış, pkk devlete diz çöktürdü ,devlet baş eğerek barış gelmez'' dedik diye sövüyorlardı,
4 yıl önce ''17 25 aralıktan önce toz kondurmadıklarınız foyalarını ortaya çıkardı hem bunların hem cemaatin ne olduğunu görmüyormusunuz''dedik diye sövüyorlardı,
3 yıl önce''pkk ile hani barış gelecekti? O kadar paralar verilen akiller hani çözecekti? Hani akp herşeyi çözüyordu? Bakın her yer bombalarla dolmuş biliyorlarmış ama ses etmemişler, yazık değil mi bunca şehide?'' dedik diye sövüyorlardı,
2 yıl önce suudlarla ''islam ordusu''kurulunca merkezi riyad olan''zaten bir islam ordusu var bunu amerika istiyor diye iran'a karşı kuran suudların peşine takılmak zorundamıyız? Bu arapların ihanetleri bitmez biz bunlardan uzak durmalıyız''dediğimizde bize sövüyorlardı,
1 yıl önce suud kralına nişan verildiğinde''osmanlıya ihanet eden suud'lara nişan vermeye utanmadınız mı? Ki bizden hala nefret ederler'' dediğimizde bize sövüyorlardı,
15 temmuz yaşanınca'' ne oldu? Vatan haini dediğiniz askerler bu darbenin yapılmasını engelledi utandınız mı? Yaptıklarınızdan ,attığınız iftiralardan?beraber yürütükleriniz 200 küsür insanı öldürdü''dedik diye bize sövüyorlardı.,
ve bugün katara asker gönderilmesin dedik diye bize sövüyorlar...
Geçmişten günümüze baktığımızda biz hep haklı çıktık bunlar sadece sövdü..ama o kadar istikrarlılar ki hep yanılıp yine de ısrar ediyorlar..bir yıl önce biz suudlara hain desek''İslam müslüman düşmanı kafir şerefsiz kemalistler''diye ne ana bırakıyorlardı sövmedik ne de bacı..
Sinan meydan