lucky Jackal Nickli Üyeden Alıntı
benim hesabıma X kişisinden havale/eft geldi atıyorum 70bin TL. Bende satışı verdim, daha sonra bu paranın benim hesabımdan geri çekilmesi vs söz konusu mu? Yani benim hesabıma geçen bir parayı banka bana sormadan geri gönderebilir mi? Geçende de burada mı başka forumda mı yerde gördüm, bir arkadaş birisinden bir şey almış. Sonra adam ürünü göndermemiş bende aradım bankayı havaleyi iptal ettim yazmış.
Bankacı arkadaşlarım yok öyle bir şey diyorlar. senin hesabına gelen parayı mahkeme emri veya senin rızan olmadıkça kimse geri gönderemez/bloke koyamaz diyorlar. Misal para geldi, birisi aradı bankayı , yanlışlıkla yaptım havaleyi dedi. o anlık bloke koyar. Banka beni aradı bu para size mi geldi yanlışlık var mı dedi, bende yok dedim. Direkt hesabına geçer daha sonra o kişi mahkeme kanalı ile çözmek zorunda diyorlar.
Sağda solda forumlarda, aradım eft/havaleyi iptal ettirdim, yok dondurdum, yok hesaba bloke koydurdum lafları havada uçuşuyor. araba alıp satmaya korkar olduk iyice, 9 tane araba aldım sattım ben bile tedirgin oluyorum artık. Son satışımda bu durumlardan dolayı,para gelir gelmez eşimin hesabına gönderdim. Satışı öyle verdim.
Aramızda pek çok avukat,bankacı,finans uzmanı var, prosedürleri bilen birisi tam olarak açıklayabilir mi?