sabah girmişler stüdyoya bir kaç söz uydurmuşlar akşam gibi bitmiş gibi albüm..
Printable View
sabah girmişler stüdyoya bir kaç söz uydurmuşlar akşam gibi bitmiş gibi albüm..
edit olmadığı için yazayım ben remixi dinlemişim apaçi derken ama yinede beğenmedim :)
free lınk yokmu ındırsek :D
Gecen sene Emel Sayinin single ini dinlemistim. Sarki calarken 'Tarkan sarkisina benziyor' demistim...
MEger onunmus...
Klasik ritimler, devamli deyim ve atasozu kullanmalar... Tarkan'da biraz sikisti sanki muzikal anlamda...
Tarkan oldugu icin illaki gundemde kalacak ve bizde belki dinleye dinleye sevecegiz yada listemize alacagiz...
Simdi ki sarkilar kotu demiyorum ama 90lardan gelenler olarak ne kadar absurd cikis sarkilarina maruz kalsakta bir o kadar anlamli ve soz butunlugu olan sarkilarida dinlemek firsatini yakaladik... Birde hizli tuketemedik, imkanimiz yoktu...
Ic dokeyim biraz...
Butun parami 'kayitli' walkman ve bos kasetlere yatiran ve kendini sarkilarda bulan bir cocukluk yasadim... sonra radyoculuga kadar gitti o surec...
Gece uyumayip sevdigim bir sarki ciksa da kayda alsam diye beklerdim ve sarkinin girisinde cikisinda konusan DJ lere kufrederdim!
BIr sarki cikmisti.. sozleri ve muzigi bir anda vurmustu... Kagit kalem arayip sozlerini yazmaya kosmustum...
Ellerin ellerimi... Ararken yoklugunda... (Cenk Eroglu sarkisi, Tuzmen Soyluyordu Vokal Sebnem Abla...) Kim bilir bir daha ne zaman calardi Kral TV...
Ates diye ergenlikte kanimi kaynatan bir adam vardi... Cingene Ruhum sarkisi... 3 kere aldim kasetini... Vasatti aslinda :)
Levent Yuksel' in ilk kaseti... Belki de pop muzik tarihinin en iyilerinden...
Tarkanin A Acayipsin ve Olurum sana...
Hakan Peker Atesini yolla albumu...
Sonrasinda Turkce Rock...
Prestij muzik tekeli...
Koray Candemir'in kepce kulaklari... Haluk Levent... Pentagram'in populer olmasi, UNLU, Reflex falan filan...
Aslinda 90lar sadece POP yillari degildi... Turkce Rock ve biraz daha Light Arabasekcilerinde parladigi yillardi 2000lerin ilk yillarinida icine alirsak... Yani herkese gore kofte vardi...
Velhasil... Hizli tuketemiyorduk... O yuzden de degerliydi... Bazi sarkilar Klip cekildikce unlu oluyordu anca...
Neyse
Playlistime doneyim ben... 90lari artik 90lar oldugu icin dinliyorum ben... Ciguli bile dinledigim oluyor saka degil! Muthis bir enstruman hakimiyeti...
Don Bebegimden baslayayim... Arkasina bir kac Umit sayin sarkisi daha atayim... Sonra Rocka baglarim... Sona ciguli falan atarim... Sonra beyin uyusur iftar gelir herhalde :) Acligi hissetmem :)
Keyifli forumlar...
Burası buram buram 90lar kokmuş :D
NALAN-OLUR MUSUN ? OLDURUR MUSUN ? - YouTube
Nalan - Of Aman Şarkısı ( Uyarlama ) - YouTube
of aman nalan 94 albümü tavsiye edilir.
Herşey Fani güzel parça.
Bir de Yaşar Gaga-Tarkan-Sezen Aksu "Ceylan" parçaası hoşuma gitti.
https://www.youtube.com/watch?v=SwxLiuq4b2A
bu sarkı tam bir arabada yuksek sesle dinlenilecek şarkı
Reklam yaptıkları kadar güzel değil.
https://www.youtube.com/watch?v=LJ9FpMXJmwY
Şu şarkıların olduğu yıllar kadar efsane olamayacak hiçbir zaman, sene 2000 lerin başları, babamın temprası vardı, onun 10 lu cd changerli teybinde dinlerdik vay be, daha sonra elime bu şarkının olduğu albümüm kaseti geçmişti, almanyadan akrabamın hediye getirdiği sony kasetçalarımda dinlerdim. :D
Hiç unutmuyorum kral tv nin top20 listesini her hafta takıp ederdim gençken.
Tarkanın kış güneşi parcası 10 hafta boyunca 1. Olan tek parcaydı.
Eskıden deli gibi dinlerdik ama artık azaldı ama severim yinede.
Ne varsa 90 larda var,onları hala cok dinliyorum
Ben albümü hem flac hem mp3 olarak indirdim ama bass lar ve tizler çok ön planda idi.. Cd de öyle mi ? Yoksa cd den ripleyen kişi mi acaba bozuk ripledi..