Standart megane 2 rsi bağlattım ben. Araç çekildi üstüne men edildi. Niye? Çift çıkış egzozu var diye. Bunlar devlet millet düşmanı.
Printable View
abicim bende 1 numara filmden men edildim 200 küsür larada ceza yedim o ayrı bişey polisi savunmuyorum ben bu durumda tabi ki lan diyemez demek istediğimi bi atasözü ile özetliyim :) iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır :)
öyle bi yerde öyle bi hareket yapılmasaydı böyle bi muamele ile karşılaşılmıcaktı
Gaza oturmak nedir ya?
kusura bakna dostum senden alıntı yapıyorum :) bak istersen şöyle düşün dün akşam benim yaşadığımın benzeri başka arkadaşlarında başına gelebilir ve hatta gelenlerde var, kendi yaşadıklarından yola çıkarak örneklerde verdiler çok saolsunlar .... bimmer , il emniyet vb gibi
Lan vs gibi kelimeleri küçükmüş , aman işte ne önemi var , büyütme diye geçiştirmek yarın öbürgün daha ciddi sıkıntılarından önünü açmak demek
Tut ki yanında kız arkadaşın , eşin , çocuğun , annen yani sevdiğin insanlar var.. Lan der , üstüne yürür o zamanda sessiz mi kalıcaksınız ? :) Bugün bu tip şeylere sessiz kalmak demek bana göre yarın öbür gün daha ciddi durumlara yol açmak demek. İllaki bazı şeylerin üstüne bıçak kemiğe dayanınca gitmeye gerek yok :) Ortada usule uymayan bir davranış söz konusu ...
Egzoz işinide özellikle tekrar tekrar söylüyorum, yediğim cezada falan değilim zaten lakin onuda şöyle belirteyim etraftaki insanlar benim egzozumdan değil gereksiz yere yapılan polislerin şiddetli anonsundan rahatsız oldu...Bunu da orada dile getirdiler
abicim son kez yazıyorum anlamamakta ısrar ediyosun çünkü. ben polisi savunmuyorum yaptığını (lanlun) haklı bulmuyorum sadece diyorum ki insanların hatta polisin olduğu bi yerde aracınızı deniceğinize daha sakin müsait bi yerde bu hareketi yapsanız başınıza bunların hiç biri gelmicekti bu kadar basit
Öncelikle kimse kusura bakmasın birkaç şey dile getireyim.
Ben tarafsız bir açıdan değerlendirmeye ve sadece anlamaya çalışıyorum. Geçenlerde bir trafik polisi abimizle konuşmamızda egzos konularından dolayı sürekli müdürlerinden çocuk gibi azar işittiklerini şikayet için polis merkezini arayan vatandaşların işinizi adam gibi yapın ile başlayan küfür hakaret ve sonunda telefonu yüzlerine kapatmak ile sonlanan şikayet süreçlerinden bahsettiğine şahit oldum.
Çoğu kimse farkında olmasa da egzos açık olarak yanından geçtiğiniz bir araç bile plakanızı verip sizi şikayet edebiliyorken bende dahil kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı bulunmuyor. Son zamanlarda artan egzos sorunları gerçekten polisler için dayanılmaz bir boyutta. Artık başa çıkamadıkları için her gördüklerini bağlıyorlar.
Polisin "LAN" diye hitap etmesi tabi ki çok yanlış ancak egzos yüzünden hiç alakası olmadığı halde müdürlerinden hakaret duyan şikayet için aranıp en değerli varlıklara küfür işiten polislerin suçu ne oluyor?
Birde sanırım boşluk veya iş stresi gibi bir durum denk gelmiş çünkü bende egzostan men yediğimde "beyfendi aracını bağlamak durumundayım lütfen beni takip edin" gibi bir konuşma olmuştu :)
Şikayetçi olmadan önce elinizi vicdanınıza koyun ve tekrar düşünün
anladığım kadarıyla kimse olayı anlamak istemiyor. Nasıl ki vatandaş, polis görevini yapmadığında, polisi arayıp dümdüz küfür etme hakkına sahip değilse, o polis de vatandaşa hakaret ile anons etme hakkına sahip değil. Elma ile armutu bi ayırın önce. Bu, iş yerinde stresli bir gün geçiren bir erkeğin eve gelip yemek hazır değil diye karısını dövmesini savunmak gibi bir olay.
Daha geçen hafta dükkandaki arkadaşın oem egzozlu 106sını bağladılar. İşin enteresan tarafı da aracı çıkartmaya gittiğimizde bunu söyledik; siz bu egzozu kesseniz dahi biz yine aynı susturucuyu; oem susturucuyu takacağız saçma değil mi bize yol gösterin diye. Onlar da ikna oldu, egzoz ucunu kestiler gönderdiler komediye bak. Yediği cezayla park parasıyla kaldı çocuk.
Mazdayı çıkarıyorum arada, geceleri falan. Evim atestaşın dibinde, gazlıyom çevrelerinde gün boyu, nasıl olsa ev de yok çevrelerinde, egzoz nasıl olurmuş ne demekmiş iyice bir öğrensinler. Yolda falan da çekici görünce yol falan vermiyorum, mesela bahçeli tarafına dönecekse sağına geçip döndürmüyorum, bağırıp sövüyorlar ama bana ne.
Bakın birçok yerde dile getirdim ama yinede tekrardan dile getireyim :)
Benimde annem yaklaşık 30 yıllık kamuda kurumunda çalışan mimar , yol yordam bilmiyen birisi değilim. Polislere ne egzozdan nede başka bişeyden dolayı ters bir hareketim yada sözüm olmadı. Zaten olay egzoz değil , ceza yazdı bende itiraz edeceği düzgün bir şekilde belirttim . Unuttuğum es geçtiğim bir kısım var lütfen kusura bakmayın. Memur en son ceza yazarken egzozdan dolayı değil etrafta gürültü yapmak çevreyi rahatsız etmekten dolayı yazdım dedi. Ceza makbuzunda da bu şekilde yazıyor ki ne etrafı rahatsız ettim nede bağırta bağırta egzoz açtım. Hatta emniyet e gittiğimde o bölgeden geçen çok daha gürültü yapan araçlar vardı , memur beye bunlara neden ceza yazmıyorsunuz dediğimde de ''herkese ceza yazıcak halimiz yok''şeklinde cevapla bile karşılaştım ...
Benim zaten üstünde durduğum , çevredeki insanlarında esas rahatsız olduğu sert bi şekilde yapılan Lan lı anons zaten .
Bugüne kadar ilk defa anons görmüyorum ama ''çek sağa'' demek var, sert ve sesli bir şekilde ''çek LAN sağa'' demek var... Çevredeki insanlar bile ''Terörist mi kovalıyorsunuz'' diye olayı dile getirdi zaten...
Duyarlı davranışınız için tebrik ediyorum.
e-devletten bildirim yapmanız size hiç bir şey kaybettirmez birkaç konuda denemişliğim var bir şekilde ilgili makamlara iletilip dönüş yapılıyor.
Lütfen bildirim yapın gelişmeleri bu konuda paylaşın.En büyük problemimiz düzene yapılana bol bol eleştiri yapıp üzerine gitmemek.
ilk cezaya itiraz edip mahkemeden bilirkisi istiyorunuz egsozu desibel testi yaptırıyorsunuz,normal düzeyde degerlerin altında cıkıyorsa,sikayetci oluyorsunuz sonra hakaretten sikayetci olucaksınız,Ugrasın babacım ugrasın yok ögle yagma,madem egsoz a kızıyorlar sattırmıcaklar
*** ÖNEMLİ NOKTA ***
Egzos sisteminiz ne şekilde olursa olsun 74dba'yı geçmezse yasal sınırlar içerisindesiniz demektir.
Ve bu da ceza yazılamaz anlamına gelir.
Teknik değişiklik kısmı ile ilgili değildir bu karar ve ceza.
Silencer ile kullanılan egzostan ceza yemezsiniz, yasal sınırlar içerisinde kalır.
fakat teknik değişiklik sebebiyle ceza veya yaptırım uygulanabilir.
DipNot: Resimleri yedekleyin, işi mahkemeye taşırsanız süreci ve lehinize sonuçlandırmasını hızlandırır.
https://i.hizliresim.com/1gopdG.jpg
Teşekkür ederim, peki bu itiraz trafik şubeye gidip mi yapılıyor; yoksa direkt dava mı açılıyor? İzlenmesi gereken yol nedir?