Google Play’de 4 bin uygulamanın gizlice ses kaydı yaptığı tespit edildi – Sozcu Gazetesi
Printable View
Evet burda yaşadığım birseyi paylaşmıştım artık kesinlikle ve kesinlikle eminim bir şekilde ortam dinleniyor. Olay şu yeni müfredattan sonra bu ülkeden tamamen soğudum her geçen gün Atatürk cocuklara biraz daha unutturulmaya çalışılıyor ve dün artık patladım. Esime gel gidelim amerikaya çocuğu orada doğur bu ülkeden hayır yok bakarsın gelmeyiz hatta yaşarız dedim oda kaynanayi arayıp söyledi ama internette amerikada doğum ile ilgili hiçbir arama yapmamamiza rağmen az önce amerikada doğum.com dan mesaj geldi bilgi almak için tıklayın gibi ortamda konuştuğumuz her konunun mesaj olarak düşmesi kesinlikle tesadüf olamaz
Konuyu hortlatacağım kusura bakmayın, Benim kilo sorunum var boyuma ve yaşıma nazaran kilom fazla ama internette özellikle annemin telefonunda hiç google vs yerde arama yapmam. Dün akşam annemin telefonunda bi klinikten mesaj geldi Sayın Meriç..... Size özel hazırlanmış program ile diye gidiyor mesaj. Bunlar hem annemin telefonuna mesaj atıyor hemde kilo sorunu olan benim için. Artık benim için kesinleşti telefonların dinlendiği :D sanırım dinlenmenin engellenmesi için tek yöntem eski telefonlara dönmemiz olacak :D
bu söylentilere eskiden kulak asılmazdı belki ama ben,
person of interest- snowden (edward snowden ın yapmış olduğu itiraflar ile ilgili bir biyogragfi) - fast and furious serisindeki son 2 filmde işlenen yazılım harikası the god's eye temalarından sonra kesinlikle tersi olarak düşünüp, dinlenilmeme ihtimalimizin olmadığını düşünüyorum.
iPhone lar için yazıyorum.. bunlar benim düşüncelerim tabi.
Operatörler vasıtasıyla telefon dinleniyor.
1-Belli keywordler var. O keywordler ile telefon numaraları match ediliyor. Reklam yapmak isteyen firma belli bir ücret karşılığı o keywordleri kullanan(dillendiren) telefon numarası sahiplerine SMS atıyor.
Bu en masum konu. Daha önemlisi var.. Telefon yanınızda iken siyasi muhabbet yapmayın arkadaşlarınızla!!
2- Biz telefonlarımızı kullanarak adamlara parmak izlerimizi de veriyoruz üstelik.
3- Bir kaç ay sonra iphone para gelecek olan yüz tanıma sistemi ile vesikalık fotomuzu da göndereceğiz işte bu benim diye. Android şerde bu konu bir süredir var hatta.
4- Yine iPhone larda Siri yi kullanarak “benim sesim bu başkalarıyla karıştırma sakın!” Şeklinde bir data daha teslim ediyoruz iyice kimliğimiz otursun diye.
5- Üstelik bu casus cihazlarını üstüne para verip kendimiz alıyoruz. Adamlar hem elimize cihazı tutuşturuyor hem de paramızı alıyorlar.
6- bu cihazları neden satın alıyoruz biz? Whatsapp Facebook Twitter instagram kullanmak için. Bu app ler ücretli mi? Free. Kimse kimseye bedava iş yapmaz. Bu kadar büyük platformların neden free olduğunun göstergesidir bu da.
“Bilgi en büyük hazinedir”
7-Çin de, Rusya da Facebook ve Twitter neden yasak?
8- Neden iOS larda yıllar önce yapılan jailbreak olayı birden bıçak gibi kesildi? Artık jb diye bir olay yok.. iOS u kıran, onlara uygulama yazan yazılımcılar şimdi neredeler, ne yapıyorlar?
Bu konu çok uzar.
“Acaba dinleniyor muyuz?” cümlesi yanlış bir cümle.
Çare 3110...
Valla hiçbirine takılmıyorum. Saklım gzilim yok ki korkim. OLurda gzililik önemli olurse değil 3310 a1018 688 hiç telefon kullanmam. Benim boklu facebook hesabimi kim napsın hesabıı :))
Sanal bankaciliktaki sıkıntılarda başlar artmaya
bu her şeyde böyle iki tane led tv bakındım orda burda şimdi hangi siteye girsem her yanda led tv reklamları çıkıyor.. sanırım cookie lerden çekiyor ..
telefonlarda keyword meta tag gibi bir sistem olabilir belli kelimeleri kitleniyor özellikle senin telefonunu dinlemeye alıyor olabilirler mantıklı ama herkesin telini dinleyemezler ona data server dayanmaz .. belli tag kelimelerdede telefon şirketi anlaşmışsa o taglar geçdimi otomarik reklam atıyor olabilir .. tamamen salladım ama mantıklı salladım :D
Teknoloji hiç bir zaman eğlenmek için geliştirilmedi. Dinlenmiyor olmak imkansız bir şey. Konuşulan konular üzerine gelen mesajlar zaten o kadar bariz ki.
hiç bir şey anlamadım .. sana bir şey yazmadımki ne şahsına ne kendine ne seni kast ederek ne ismini yazarak.. yazından alıntıda yapmadım .. neyi alındın üstüne hiç anlamadım ..
senin yazını okumadım bile konunun başlığını gördüm ilk mesajı okudum arkadaş bir deneme yapmış falan filan yazımıda zaten ilk sayfada yani birinci sayfada yazdım sayfaları tıklamadım bile okumadım hiç bir sayfada ne yazdığını bilmiyorum çünkü kimseyi baz alarak yazmadım ... senin neye alındığını hiç ama hiç anlamadım..
ordaki yazımdan senin den sen nasıl kendini çıkarttın senin derken okuyan insanları geneli vatandaşı kast ettim ordan senini çıkar vatandaşı koy "vatandaşın telefonunu dinlemeye alıyor olabilirler" kendine nasıl pay çıkarttın nerden çıkarttın ne alaka hani direk altınada yazmamışım senin yazınla arada 3-4 tane mesaj var direk altına yazsam diyicemki üstüne alınmış .. seninle en ufak bir samimiyetim yok niye böyle bir şey yazıyım ..
zaten belki sadece bana öylesin gergin bir insansın yazılarında dediğim gibi belkide bana karşı farketmez ben bunu bile bile göz göre göre niye senle karşılıklı böyle bir polemiğe girip kendimi o potaya sokıyım..
Kısaca tekrar ediyorum ilk mesajı okudum ve ilk sayfada yazdım yazıyı yolladım.. senin ne yazdığını okumadım bile ve senin neye alındığını anlamadım çünkü ne altına yazmışım ne senin nickini etiketlemişim ne yazından alıntı yapmışım nede başka bir şey zaten yapmamda karşılıklı polemiklere hayatta girmem ona müsade edicek pozisyonada düşmem..
yazdığını zaten hiç anlamadım senin telini niye dinlesinler ben niye böyle bir şey sana yazıyım sen nerden nasıl böyle bir anlam çıkarıp üstüne alınıyorsun .. seni niye bir şeyle itham ediyim heleki ben banane beni ne ilgilendirir..
Valla bir keresinde hatırı sayılır derecede yetkili bir abimiz şey demişti mesaj vs programlarında bazı özel kelimelerimoz var o kelimeler geçtiği an bize otomatik olarak yönleniyor demişti ve Evren abinin dediği gibi telefonda be konuşursak onunla ilgili reklam mesajları geliyor.
Suç teşkil etmemesi için isim vererek yazmıyorum;
Öyle bir ülke var ki; vatandaşların her birinin internette yaptığı her hareket servis sağlayıcılar üzerinden 3 harfli bir birime mirrorlanıyor ve bu hareketler storage'lere kaydedilip mühürleniyordu bir dönem. Sonra o 3 harfli kurum kapandı yakın zamanda..
Her konuda bir fikir beyan ediyorsun, bilmeden fikir beyanı kadar yanlış bir hareket yok. Öncelikle ses dosyalarının uzun süreli saklanmasında mevzu data server değil, data storage'dır. Zira bir kaç TB üzeri veriler serverlar üzerinde değil, storagelar üzerinde depolanır. Bankalar bile onlarca Petabyte boyutunda Storage alabilir iken koskoca bir ülkenin Exabyte boyutunda bir Storage alması hiç zor değildir. Hele IOPS ihtiyacı olmayan sadece saklama amaçlı bir Storage için 1 Petabyte'lık alan bir kaç on bin USD'nin çok çok altına ( Örnek olarak Brüt 3PB 7.200 RPM NL SAS Read/write = %40/60 yaklaşık 200K USD ) alınabilir. Tüm ses dosyaları saklanmak istenmiyor ise; big Data analizi üzerinde veriler ve keywordler üzerinden analiz yapıp bunu reklam olarak geri döndürmek çok ütopik bir teknoloji değildir. Bunun için günümüz teknolojisinin network bandwithleri ve compute için gerekecek cpu'lar yeterli seviyededir.
Böyle bir konuda kişi mühim değildir. En basit örnek olarak terör şüphesi için bile 70 milyonu kapsayacak böyle bir yatırım yapılabilir. Hat almanın son derece kolay halde olduğu günümüzde kimin ne olduğu bilinemeyeceğinden, kimin ne hattı ne zaman aldığı bilinemeyeceğinden tüm trafiği izlemek ve keywordleri analiz etmek teknolojik olarak mümkündür. Hal bu iken, yani teknoloji buna fazlasıyla yeter durumda iken özel firmaların yüklenen applicationlar vasıtası ile ortam dinlemesi ve keyword analizi yapması da gerçekçilikten uzak bir maliyet değildir.
Bilmeyenler için
1024 GB = 1 TB
1024 TB = 1 PB
1024 PB = 1 EB
3 saatlik 1 DVD =5 GB
3 saatlik 1 Blueray = 30 GB
bak ne güzel bilgilendirici düzeltici açıklayıcı yazmışsın .. teşekkürler .. burda sorun ben niye birini kast alarak yazıyım heleki zaten genelde bana çok gergin negatif olan en azından bana karşı negatif olan birine .. samimiyetim yok dostluğum yok arkadaşlığım yok nickini yazmamışım yazısının altına denk gelse diyicemki tamam herhalde üstüne alındı direk altına yazdığım için oda yok.. alıntı yapmamışım yazısından .. okumamışım ne yazdığını ilk sayfada arkadaşın açdığı mesajı okudum ve ilk sayfada yazdım cevabı yolladım kim ne yazmış diğer sayfalara bakmadım bile..
öyle bir cevap gelince anlamadım şaşırdım ..
insanın pek çok konuda fikride olur zikride olur yanlışı varsada doğru bilen biri gelir şu konuda yanlışsın doğrusu şudur der düzeltir işki bu doğruyu tatlı güzel bir dillemi düzelticeksin yoksa kibir ve öfkeylemi düzelticeksin bu kısmı mühim..
aman bu seferde sen üstüne alınma düzelticeksin derken seni kast etmiyorum geneli insanları :D :D Teşşekür edilir bitti gitti ..
en azından o yanlış bilgide doğru bilginin ortaya çıkmasına vesile olmuşdur oda güzel bir şeydir tabii hangi açıdan bakdığına bağlı ..
zaten dikkat edersen yazılarım çok azaldı en keyif aldığım kıskanma favori sensin külüstür gibi konularda bile paylaşmıyorum tek tük girip yazıp çıkıyorum yakındada temelli bırakıcam forumu az kaldı sabredin.. :) kurtuluyorsunuz benden :)
forumla ilgili değil bütün face dışında sosyal platformdaki hesaplarımın hepsini kapattım bir iki şey bekliyorum alıcağım var ebay dan onlarıda alıyım gelsin komple internetle ilişiğimi alış veriş seviyesine düşürücem zaten şu andada o seviyede nerdeyse.. az sabredin az kaldı :D
oltayı aldık açılır kapanır sandalyeyide aldık ufak boy nargilede tamam :D bir iki parça kaldı merell vibram bot ile çadır onlarda gelsin tamamdır :)
kimseylede sohbetimi burda tatsız tuzsuz kavgalı tartışmalı bitirmek istemiyorum zaten tarzım değil susarım en fazla cevap vermem..
Kıvırmakta da üzerine yok.. Neyin ne olduğunu çok iyi biliyorsun.. Direkt benim yazdıklarıma yazdın sen onları ama şimdi geri vites yapıyorsun.. İnsanları saçma sapan şekilde itham etmekten vazgeç..
Herşeyi bildiğini düşünüyorsun ama aslında hiç de bişey bilmiyorsun.. Bilgisi olmayan fikri olanlardansın kısaca..
İnsanların kim olduğunu bilip bilmeden "senin telefonun dinleniyor olabilir" muhabbeti yapma, o yazdıkların bir yerlere gider, saçma sapan konuşman sebepli insanların başı belaya girer.. Sebep? Birisinin boşboğazlık yapması!.. Tut artık şu çeneni!
Akıllı telefonlar (!)
küfürbaz metin gibi adamım dinlesinler mk telefonunu