Network Nickli Üyeden Alıntı
İlk yazdığımdan bu yana 6 ay olmuş, hala daha aynı noktadayız. Fabrikada üretim dursun, 30 dk içinde yer gök yıkılır çözüm bulmak için. Ama sıkıntı olduğunu bile bile devletten teşviklerle tıkır tıkır araba basmaya devam ediyorlar.
Sanayi Bakanlığı diye bir kurum var. Çağırır firmanın yöneticilerini, 26 yılda bu ülkede milyonlarca araba yaptınız, milyarlarca lira teşvik alıyorsunuz yerli üretim ayağına ama ilk bize giriyor, çözün! der, işler böyle yürür bence. Bak Amerikalılara, Almanlara neler yaptılar. Yakaladı bir kere yakasını, silkeledi attı, cemiyette rezil rüsva oldular, dünya otomotiv tarihine geçen kepazelikler gördük. Hala daha bunların alayı ibn.... deyip, Audiyi, BMW'yi, Mercedes'i de peşine si...... çalışıyorlar.
Yazık bizim milletimize zar zor para biriktirip araba alıyor, sıfır arabanın sağı solu çöküyor, birde aptal yerine koyuyorlar, yok su tazyiki yok rüzgar şu bu diyorlar. İdari bir merci yok işi çözecek.
Ben ekonomik olarak çok zayıf ve çaresiz oluşumuza bağlıyorum bu işi. İdarenin her ne kadar durumu görse de adamları kasmayalım, marka değeri yüksek, bir yolunu bulurlar diye beklediklerini düşünüyorum. Dünya çapında iş yapan güçlü şirketlerle karşı karşıya geldiğinde hep aynı durum buz gibi karşımıza çıkıyor.
En son Volkswagen'de de bunu gördük. Diğer ülkelerde satışı durduruldu bizde sanki hatayı biz yapmışız gibi büzüldük, aman zorlamayalım çözüm bulurlar.
Çözüm beklemeye devam...