Araç hararet yapıp siz onarttıktan sonra aracı toplamda kaç kilometre yada süre kullandınız?
Printable View
Araç hararet yapıp siz onarttıktan sonra aracı toplamda kaç kilometre yada süre kullandınız?
Alırken ister ustaya göstersin ister göstermesin satış sözleşmesine alıcı aracı hali hazır durumda görüp ve beğenerek aldım ibaresinin altına imzasını atıyor
Hukuki olarak hiç birşey yapamaz. Bundan sonraki satışlarlarda eksper raporu ve garanti belgesi zorunlu olacak zaten
Aracı ustaya baktırdysa, usta ok dediyse, araç motor yedi ise siz sadece şanssızlık diyebilirsiniz, varsa avukatınızla görüşün yoksa yardımcı olmaya çalışayım
Arkadaşlar şimdi olanları yazıyorum sizlere sabah buluştuk saatışı yaptığımız kişiyle motora ne yapılmış ne olmuş silindir kapağının durumu. Gittiğimde aractan cıkan silindir kapak contasını görünce adamlara hak verdim benden önceki sahibi silindir kapağını olması gerekenden fazla taşlatmış, contanin üzerine silikon conta sürmüş çok kötü bir işçilik yapmış. Silindir kapağında oldukça fazla çatlak var ve değişimi gerekmiş.(Kendimde kontrol ettim) Yeni kapak ve contalar alınmış. Aracın benden önceki sahini sağolsun *** gibi bir tamirat yaptırmış. Bende de o hararet durumu olunca daha da kötüye gitmiş belliki. Satışı yaptığım abimizde durumu bana göstermek istediği ne yapıcağını bilemediğini ve durumun bu şekilde telefonda gereksiz çıkıştığını söyledi. Hak geçmemesi adına temiz kapak ve torna işlemlerini ben karşıladım(2000tl). İşçilik kısmı ve diğer kısımları kendi halledecek. Bi yandan kendi ustam bu arabanın contası yanık değil diyip beni zor duruma sokması ayrıca üzdü. Kacaklar ve yağ siglonundan sonra 2000 küsür km yaptım bir arkadaş sormuştu. Hararetten sıkıntı yaşamadım bunun nedeni muhtemelen sakin kullanmamdan ötürü. Anlayacağınız yarı yarıya tamiratını yaptırmış olduk. Karşı taraf madur olmadı benimde bu şekilde vicdanım rahat . Maddi olarak zarara girsekte işin doğrusu bunun olduğuna karar kıldık. Aracın benden önceki sahibine dava açsam belki kazanırım belki kazanmam anlayacağınız esas suçlu olana gene bişey olmadı.
İşin mahkemelik durumunda ise gene bilgi edinmek amaçlı sorduğumda şu noktalara öne çıkıyor aracın 19 yaşında bir arac olmasından dolayı mahkeme müşteriye pozitif bakamıyor.Aracı ucuza sattığımda sahibindendeki datalarda mevcut(noter kağıdıda var), ilanda pert kaydı olduğunuda yazmıştım(Sms ile sorgulayınca çıkmıyordu). Aractaki m52 motorun genel hastalığı hararet yaygın yani ondan da hak iddaa etme şansları yok karşı tarafın. Anlayacağınız yeni arabaysa evet karşı taraf haklı çıkabiliyor onun dışında çok zor.
Sen kendi bildiğini yapmışsın abi, 2bin lira belki çok üzmez ama gece vicdanen rahat uyursun, ayrıca araba alıp satarken kılı kırk dokumak gerektiğinin önemini görmüş olduk tekrar
Allah senin gibi satıcıya denk getirsin. hacı hocalardan alsan böyle yardımcı olmazlar. sıfır araba mı bu zorla mı sattık olayına çevirirlerdi.
Bence eğer dediğin gibi arabayı çok uyguna verdiysen ve maliyet de yarı yarıya kırışılacaksa eski ve yeni sahibinden; aracı geri al.
Bir daha dediğin kadar ekstralı ve dediğin gibi ucuz, üzerine bir de huyunu suyunu bildiğin sıfır motorlu 528 çok zor bulursun. Bakımlı bir 528 ise hemen satılır.
İmkanım olsa hiç satmazdım motoruda komple yaptırır uzun süre binerdim. Gene birşey çıksa maddi olarak olmasada manevi ve parça tedariğinde elimden geldiğince yardımcı olurum. Arabadan mutlu olsunda bu saaten sonra kimseden bir istediğim yok. Belki ilerde bir tane 530 e39 alıp baştan sona toplarım maddi şartlar el verirse
Şahsi fikrim alıcıya yardımcı olmak vicdanınızı rahatlatıcaktır.. Sonuçta hararet yapmış arabanız ve kapağın çatlamış olma ihtimali azımsanmayacak derece yüksek... 7 Bin masraf olmaz da 5 olur bölersiniz 2'ye ... Orası da sizin bileceğiniz bir iş önemli olan karşı tarafın nispeten de olsa mağduriyetini gidermek ve sizin huzurlu olmanız.
zararın 2 bin tl olmuş
ama ömür boyu kafan rahat olacak...
2bin tl bi vakit sonra yerine gelir cannı sıkma hiç
geçmiş olsun.
Siz bunları söylemişsiniz ve şahıs aracı göstermiş, arabanın 1 dk sonra ne olacağının garantisi yokki, kaç yaşında araba 400km boyunca ne olduğunu nasıl kullanıldığını bilmiyorsunuz, bence bunda vicdanen rahatsız olunacak bir şey de yok, sonuçta her şey ortada. Hukuki süreçte uzun sürecektir ve sonuç alınması bence zor.
isin vicdani yönü bi tarafa noterde satıs bitmis adam aracı düzgün sekilde aldım diye imza atmıs. Oldu o zaman ikinci el alan herkes 3000-5000 bin km sonra gelsin bu arabayı sorunlu satmıssın bana desin. noterde devir yapıldıktan sonra is biter. hicbir itirazda bulunabilecegini sanmıyorum
Piyasanin altina ver araci extralar olsun aracta bide 400 km bin o arabaya sonra patladi de para iste.kusura bakmayin burdaki vicdan yazan arkadaslar cebinizden 2000 lira cikmayinca rahat rahat yaptir vicdanli ol gibisinden laflar kolay olur o para sizden istense çoğunuz vermez ama uzaktan davulun sesi hoş gelir misali sizde o misal.ben 400km o arabayi yan yan kullanmadigini yada surekli kesici yapmadigini bu sicaklarda nerden bilicem yada bi yigin arabaya iskençe sayarim.yada soyle soyleyim bu olayin düzmece olabileceği sadece benimmi aklima geliyor nasil guveniceksin o adam bunlari sana ispatlayabilecekmi o kapagin bu oldugunu filan falan.ben bes kurus vermem vicdanimda rahat olur hem piyasanin altina ver hem ustune motor yaptir satan arkadasa vicdan yokmu hem satarken zarar etmis hem sattiktan sonra birazda vicdan ona lazim