işte tam da bu sebepten taciz olayını hiç karıştırmadan zevkle dövün.
Printable View
Çok geçmiş olsun, her ne kadar emmeli gömmeli videolu bir karşılık taraftarı olsamda, önce hukuk diyelim. Bu kadar süratli geri bildirimede ayrıca tebrikler vallahi bravo
206nında değişeni yokmuş.Sahibinde kemik arabada değişmeyen parça bırakmamak lazım.
Geçmiş olsun öncelikle. Adminler kusura bakmasin kufur edicem ama bu memleket ne ara bu kadar orossspu cocugu biriktirdi gercekten anlamiyorum bugun kagithane axisin önünden eşim karşıdan karşıya geçerken arabanın camından pet şişeden su boca etmişler üzerine, korkudan eli ayağı titriyordu. Hadi serefsiz karaktersiz kani bozuk bir kahbe evladisindir laf falan atiyorsundur milletin karisina kizina ee be o cocugu neden su dokersin. Ne plaka ne model alamamış tabi etrafta kamera da yok tespit edemedik ama gerçekten bu ülke çok sinirimi bozuyor resmen nefret ediyorum eşim daha 24 yaşında ve ben çalışırken sokağa çıktığında gerçekten tedirgin oluyorum. Bir ülke vatandaşına sokakta özgürce , rahatca yürüme hakkını bile veremiyorsa o ülke zaten bitmiştir. 15 gun los angelasta kaldik gecen eylul ve hayran kaldim oradaki insanların birbirine sevgisine saygısına muhabbetine. Ve en acısı kimseye itiraf edemiyorum ama çok inançlı her türlü ibadetini yerine getirmeye çalışan ben son 1 yıldır bazı şeyleri inanılmaz sorgulamaya anlam vermemeye ve mantıksız bulmaya başladım sonununda nereye varacağını biliyorum ama gerçek bu bazı şeyler sürekli aklımı kurcalıyor ve atamıyorum kafamdan.
Yarından itibaren 3 gün Selçukta olucam. Motive ederiz arkadaşı beraber fena mı olur?
Bu konunun mesajı, senin yazdığın şey, bu nasıl bir durum arkadaş. Bu suyu döken vatan çocuğu yarın içine kezzap koyar döker allah korusun.
Benzer şekilde ben de çok şeyi sorgulamaya başladım ama 3. kişinin eksiği benim inacımı baltalamamalı diye de motive ediyorum kendimi.
Ama 2 sene önceki o manevi haz yok açıkçası. Çünkü dilinden kutsal şeyleri düşürmeyen kim varsa mutlaka altından bir pislik çıkıyor.
Benzeri bir durumu ben de yaşadım ramak kalmıştı başıma iş almaya, 40 yaşında adam sokak ortasında tokat yemeyi içine sindirdi gitti,
Allah razı olsun karşılık verse şu an o nerede ben neredeydim bilmiyorum.
Ne kadar kaçarsan kaç bu tip şeyler insanı buluyor, umarım kimsenin başına gelmez bu tür manyaklıklar bundan sonra.
Anketteki 4 şıkkı da dinlenip dinlenip uygulayın derim lakin karşıdakine öyle bir zarar vermek lazım ki zarar size dokunmasın. Bu şekilde sonuçlandırmanın da pek çok yolu var, sadece hayal gücümüzü kullanmamız lazım. Yüreği intikamdan başka hiçbir şey soğutamaz lakin akilane davranıp (akilane derken akil adam saçmalığında ki gibi değil) en azından yasal süreçten bir sonuç çıkmasını bekleyin. Gerisini forum ahalisi çözer belli ;)
Valla sabırlı olmak lazım. Doğma büyüme İstanbul Bostancı'lıyım. Fakat kiralar ve ev fiyatlarındaki balon nedeniyle üst ilçelerden birine taşınmam gerekti. ***** İstanbul'da sahilden uzaklaştıkça eğitim seviyesi km orantılı olarak düşüyor. Kimseyi küçümsemiyorum ama maalesef böyle durum. Ben hayatım boyunca Bostancı'da düğün vs kutlamalarında silah sesi duymamışımdır. Şuan oturduğumuz sitenin arkasında bir mahalle var resmen Teksas. Eşimle işe gidip gelirken servis kullanıyoruz. 500 mt yürüyoruz servisten inince. Yol boyunca geçen arabaların içindeki ve yolda yürüyen iki ayaklı büyük baş hayvanlar trene bakar gibi bakıyorlar, yanında ben olmama rağmen! Bir laf etsen durduk yere mevzu çıkacak uğraşacaksın. İnkar edecek başın ağrıyacak. Bir ATV'miz var markete falan gidip gelirken pratik olsun diye onu kullanıyor eşim. Her 5 çıkışının 1 tanesinde laf atan, sıkıştıran biri mutlaka oluyor. Zaten etraf fabrika çıkışı opsiyonel seçenekler arasında Osmanlı tuğrası bulunan ve o paketi tercih etmiş olan hafif ticari araçlar ile dolu :D İnsanların bu durumunu gördükçe artık cidden bu ülke ile ilgili ümitlerimi ve umutlarımı yitirdim iyice. 33 yaşındayım. 17 yaşımdan beri araba tepesindeyim. Şimdiye kadar tüm araçlarım basık, ince yanak lastikli araçlardı. Bu yüzden sokak aralarında hep yavaş giden bir insanım. Sahil ilçelerinde 1 kere bile bu yüzden arkadan gelen araç tarafından taciz edilmedim. Hadi bana denk gelmedi diyeceğim ama dile kolay 15 yıl yaşadım o tarafta. Şimdi ise 5 aydır üst bir ilçedeyiz ve her araba ile trafiğe çıkışım benim için resmen işkence. Aynada devamlı sağımdan solumdan geçmeye çalışan o hafif ticariler, sarıda durdum diye arkamdan küfür eden insanlar. İzmir hep benim için bir kaçış planıydı açıkçası. "Ah bir İzmir'de iş bulsak da yerleşsek oraya" idi düşüncemiz eşimle. Fakat orada da bu durumun yaşanması hayallerimizi yıktı resmen.
O yüzden çok iyi anlıyorum senin o "çok şeyi sorgulamaya başladım" demeni.
artık heryerdeler ve bitmezler.kimse beni yanlış anlamasın.
k.köy-göztepe-bostancı-k.yalı-maltepe gene iyi.karşı yaka daha berbat durumda.
valla ben de bostancı da oturdum ailem ile sonra evlendim gene bostancı da oturdum.
Sonra iş için tekirdağa taşındık şimdi istanbula geri döndük(malesef para). Yani tekirdağ küçücük yer ama(istanbuldan sonra) hiçbiryeri bu kadar özlemiyorum,cidden ruhum sıkılıyor artık istanbulda. İzmir için iyi diyorlar ama kuzenlerim izmir de yaşıyor, orasıda eskisi gibi değil dediler,belki de beni sevmiyorlardır. :)
Darp raporu marp raporu hiç bişey çıkmaz. bu gibi durumlarda yapanın yaptığı yanına kar kalır hukuki olarak.
Bu iyi aile evladı hala kendi taharetini kendisi yapabiliyormu? kırın parmaklarını k ı ç ı boklu gezsin.
Axis'in vardır ya da bauhaus-BP fln.. -da görüntüleri alsan ne olacak.. Acaba sivil bir tim mi kursak yarı illegal kol bacak timi...
Artık insanlarımız dini istedikleri gibi kullanıyorlar.Benim için ağzında dinle ilgili çok kelime olanla olmayan hep bir olmuştur.
Ülkenin her yeri ne yazık ki aynı.Küçücük ilçede de yaşanıyor bu olanlar.Ben Cumhuriyet kelimesini çok severim.
Herkes bu kelimenin ne demek olduğunu bilmez.Bayan arkadaşlarımız,kardeşlerimiz,sevdiğimiz kadınlar,annelerimiz sokakta ne kadar rahat yürüyebiliyorsa işte o kadar iyi durumdayız demektir.
Benim de takıntılarım var mesela bu konuyla ilgili.
Gece sokakta bir kadının arkasından yürümek zorunda kalırsam hızlanıp önüne geçerim,kırmızı ışıkta yanımda kız arkadaşım veya bir kız varsa tam kapı hizasında değil biraz önde veya geride dururum,şarküteri işletiyoruz.Bayanlara para üstü verirken genelde bozuk para konulan tabaklara parayı koyarım,kimse kimseye temas etmek zorunda değil sonuçta.
Bu biraz eğitimle ve kalple ilgili sanırım.Hep kız arkadaşımın yerine koyarım karşıdaki bayanı.Aynı şey ona yapılsa nasıl olur,ben ne hissederim,kız arkadaşım ne hisseder diye...
4 gundur Bodrum Turgutreisteyim. Insanlar burada mutlu, sarikli din tacirleri yok, rest,bar, bakkal, kucuk dukkan heryerde Atamizin resimleri Turk bayraklari var. Sokakta herhangibiriyle konusabilirsiniz, guleryuz var vs... yarin ist a donecegim ama zerre gidesim yok.
25 yaşındayım İstanbul şirinevlerde copy center'da çalışıyorum. Bakın 25 yıldır bu bölgede yaşıyorum. Evim bahçelievler tarafında. Ortalık çok çirkin insanlar çok cahil, ve anlaşılmaz durumdalar. Anlaşamıyorsunuz insanlarla. Kimse kusura bakmasın ama etraf davar dolu. Artık bıktım 25 yaşında yoruldum. Bir insan fotokopi bile çektirmek istediğini söyleyemez mi abilerim? Bu kadar bitik durumdayız. Ve arkadan gelen gençler daha kötü durumdalar. Türkiyemin cennet vatanımın geleceği çok karanlık. Cahil, bilgisiz, meraksız, kütük gibi bir nesil geliyor arkadan. ÖSYM sınav çıktısı aldık 100 lerce inanın bir tane adam gibi devlet üniversitesi kazanan genç yok...
1993 yılından beri her yıl Turgutreis'teyim. Ailemin yazlığı var. Yazlık dediysem 3 katlı bir binada 1 tane daire. Her sene giderim ve dönerken asla ve asla dönmek istemem.
İş imkanım olsa zerre durmam İstanbul'da yerleşirim Turgutreis'e ama işte hayat. Ne babamlar ne de eşimle ben işte o imkanı bulup yerleşemiyoruz oraya.
İstanbulun en iyi denilen semtlerinden birinde oturup çalıştığım halde bu sene yazlıktan dönerken istanbula yaklaştıkça içim karardı seneye nasıl oraya yerleşirim ne iş yaparımın hesaplarını yapıyorum her gün.. istanbulda nefes alınmıyor tatilden gelenler aradaki farkı çok net anlar istanbula girince gaz bulutu soluyoruz
O kadar saçma sapan bir ülke olduk ki anlatamam. Anlayış sıfır, eğitim sıfır, kibarlık sıfır.. Toplum taşımayı kullandığım zaman sinir küpü olup geliyorum.
Özellikle yeni nesil çok kötü geliyor bence. Artık iyilik edene enayi muamelesi yapılıyor. Geçenlerde yaşlı bir teyzeye yer vermek için kalktım, kadının ayakta duracak hali yoktu. Yanımdakilerin hiç biri istifini bile bozmadı. Çoğunun da yaşı 15-16 yani. Kimisi uyuyor numarası yapıyor, kimisi kitap okuyor ( yersen )
Kız arkadaşımı işten her akşam ben alıyorum, dolmuşa otobüse bindiği zaman bile tedirgin oluyorum artık. Bildiğiniz üzere Ankara aynı zamanda öküzlüğün ve magandalığın da başkentidir. Herkes över Ankara'yı, yok şöyledir yok böyledir diye ama benim gözümde Türkiye'nin en büyük köyüdür Ankara.
Gün geçtikçe de daha kötüye gidiyor bu ülke. Hırsızlık, gasp, tecavüz ve diğer suçlar meşrulaştırılıyor. Kimse doğru düzgün ceza almıyor çünkü.
İmkan olsa tüm sevdiğim insanları fanusa kapatırım, dış dünyadan izole ederim ama o şekilde de hayat mümkün gözükmüyor..
Sevdiği için istanbulda duran yok sanırım. İstanbulda şile ağva tarafında yaşanır ama ya emekli olacaksın yada patron olacaksın.
Karambole yaşadığımız şehirdir İstanbul. Ömrüm olursa önümüzdeki 10 yıl içerisinde 31 yıldır yaşadığım İstanbuldan başka bir şehre yerleşme planım var. Bu şehirlerin başında Balıkesir geliyor.
Konu ile ilgili bir gelişme var mıdır?
Yıllarca izmirde yaşamış birisi olarak söylüyorum artık izmirde karışmaya başlamış hemde çok 3 yıldır istanbuldayım ara ara gidiyorum böyle olunca daha net gözlemleme şansınız oluyor eski izmirden eser yok kargaşa curcuna eski kültürlü,edepli insanlar kabuğuna çekilmiş sanki sanırım son yıllarda fazlasıyla göç almasından kaynaklanıyor hep hayalimdi izmire geri dönmek sanırım ilerliyen yıllarda dahada geriye gidecek
İzmir genel olarak fena değil de, sanki trafikte çok daha dikkatli olmak gerekiyor.. İstanbul'dan zorlu, kimin nereden çıkacağı belli olmuyor, raylı sistem inşaatı ayrı bir sıkıntı katmış..
bence techturkey ailesi olarak kooperatif şirket kurup ege de bir bölgede iş alanı yaratabiliriz hem istanbuldan kaçmak isteyenlere iş imkanı doğar hem de bu büyüklükte bir forum güzel bir şirket olabilir.
Saadet Zincirine ne dersiniz :)
zor cidden ama kooperatifler güzel yönetilince başarılı oluyor. tekirdağ da birkaç kursa gitmiştim malkara da.başaran köyler baya iyi durumda idi.
En kötü burada durumu iyi abilerimiz kardeşlerimiz var onlar alsın bizleri işe. gerçi evet izmirliler bizi istemiyor. :)
Bu arkadaş Izmir'de mi ? Yani öyleyse eğer , insan ilişkileri konusunda referansları bulunan bizim arkadaşlara yönlendirelim .
Taciz eden vatandaşı şiddetle kınasınlar ve elleri ile kendi vucüduna bile neler yapabileceği konusunda yaratıcı fikirlere sahip olmasını sağlasınlar . Yepyeni bir hayata kavuşur kendisi de , temiz bir sayfa