Tabi canım biz mesela ithalatı yoğun firmayız, kur bizi yerden yere vuruyor maalesef bu durumlarda.
Girdi maliyetlerimiz hep artıyor. Hatta kiralık araçlar bile eur üzerinden her ay farklı tutarda ft geliyor.
Printable View
Bunun bir sonra ki aşaması ikinci el alıp satılan araçlardan %18 kdv istenicek.
Şuan da maliye bakanlığı kemer sıkma politikası açıklıyor ama 1 milyon TL'ye masa almışlar.
TMBB'ye alınan tuvalet kağıtlarının tutarı bilgisayarlardan pahalıydı.
Ülke olarak hiç iyiye gitmiyoruz sonumuzu iyi görmüyorum.
Kiralama şirketlerine büyük avantajlar var. Ortalıkta kıyamet kadar kiralık otomobil var. Sen almayacaksın, o almayacak ama kiralama şirketleri alacak. Filoları olanlar almaya devam edecek. Bıçak gibi kesmesi için başka şeylerin olması lazım. Ayrıca, otomobil firmaları veya kiralama şirketleri ne diye bizler kadar seslerini çıkarmıyorlar.
Kiralamasınlar abi salak saçma bi şekilde araba kiralayan o kadar çok şirket varki
Şirketlerde zırt müdürü zart müdürü zort müdürü herkese araba adamlar tüm mesai boyunca asla şirket dışına çıkmaz ama arabası var şirkete servisle gelir araba evde yatar
Araba yok alsana araba masrafını maaşına ekliyorum dese bir çoğu takla atar..
Bu kiralama işi çok saçma noktalara geldi
Az önce radyoda 2018de sıfır araç alacak olanlar 2 katı Mtv ödeyecek dedi. Frekanssiz göstermeyen dükkan radyosu olduğu için hangi radyo bilemedim. acaba var mı böyle birşey?
aracım gün geçtikçe şarap gibi değerleniyor mtv si bile düşmedi asdhahd 12 yasında arabanın mtv sı
2011 de sıfır aldıgımız arcın sıfır mtvsı ıle aynı amınyumnıtrat :D asdhaudahd ulkeye guluyorum salak ettı bızı
%25 zamma ekstra yüzde %20 zam gelecek diyorlar sıfır araç için :)
Kiralama şirketlerinin vergi avantajı falan var mı? Bunları gider olarak gösterip başka vergi üzerinden falan düşebiliyorlar mı acaba?
Geçmiş sayfalarda da konuştuk 0 araba mtv'leri yüzde 50 zamlandı.Buyrunuz...kimsenin bilmemesi çok garip..
http://img1.aksam.com.tr/fotogaleri/...9565679697.jpg
Bem bu son tablodan birsey anlamadim. 16 yas uzeri araclari tasit satis bedeline gore nasil degerlendiriyorlar ?
Anlamadığım bir konu var ? 2018den sonra alınanlara, 2.el de dahil mi ? Taşıt değeri neye göre belirlenecek
Muhtemelen referans noktası olarak kasko değerlerini alacaklar. Oraya göre hesaplama yapılacak ama temelde mantıksız.
Sinekten yağ çıkarma durumu var :S
Kasko Değer Listesi
Kasko Değer Listesi | Gelir İdaresi Başkanlığı
Araba ne ? Buradaki olay aslında tutarın üstü için vergilendirmeyi artırmak. Ve tabi ki yüksek model araçlar için daha geçerli.
Sistem aracın piyasa rayiciyle ilgilenmiyor işin doğrusu, belki araban klasik bir araç ya da satacak olsan 100K edecek nadide bir araç ama kafa kağıdındaki yaş ve motor hacmi bu liste için kriter oluyor.
Listenin olayı şu kardeşim sen 1.6 hacimde araba almışsın ama (Atıyorum) 100K yada 1.6 var 200K ya da.
Demekki sen 200K veriyorsan ben sana bi güzellik yapayım +xxx kadar daha öde. Vergilendirmedeki kırılımı değiştirip gelir yaratma çabası.
Yani yarın 100K üstü coupe araçların mtv si %400 olacak ta denebilir, kalemi tutan istediğini yazıyor *****.
Yeni vergilerde taşıt değerini kaldırdılar diye biliyorum. eski sisteme devam.