Ve en sonunda ***** konumu açtım. Ne zamandır ha bugün ha yarın açıcam diye söylüyordum kendi kendime.
Bilmeyenler için özet geçeyim: Hali hazırda Jaguar yedek parça ithal ediyorum. Ürünlerimizi İngiltere'den aldığımız için Pound ile ödüyoruz. Para birimi düşük ülkelerden bile almaya kalksak ürünler İngiltere'den çıktığı için fark yok. Hatta daha pahalı oluyor. Kiraliçe Elizabeth'e el mahkum modundayız. Not: Sol el ile takılıyorum.
Bu sene 2. yıla giriyoruz ve ilk başladığımızda ki Pound kuru ile bugün arasında Güçlü Soydemir'in de dediği "uçurumun kenarına getirdi ömrümü" moduna girdik.
Az önce hayatımda gördüğüm en anlayışlı müşteri ile karşılaştım. Bir parça sordu. Torpidonun ön tarafında ki ızgara parça fiyatının 290.00 TL olduğunu söyledim. Çok pahalı geldi haliyle ve Pound kurundan dolayı bunlar hep değil mi diye sordu. Normalde müşteriler bize kazıkçı gözüyle bakar. 'Yooqqq amuha amma pahalıymış kardeşim' derler. Abi bizim para değersiz, bak ben Pound ile alıyorum diye 10 dk. boyunca dil döküyorum öyle anlıyor.
Bugün Pound kuru sanırım Türkiye rekorunu kırarak 4.88TL'ye geldi ve mutluluktan uçuyorum. Düz hesap 5 olursa daha da mutlu olacağım. Böylece cebimden 25 TL çıkmayacak niye hesap makinesine ihtiyacım yok. Hop kafadan 5 ile çarptın mı sonucu bulacam.
Sanayi'de hem tamir için ayrı hemde yedek parça için ayrı dükkanım vardı. Piyasa da ki bu belirsizlik ve kur oynaklığı yüzünden yedek parça dükkanımı devir ediyorum. Bugün adamlarla anlaştım. Hem piyasa da rekabetçi ol, hem bu kurlarla mal getir hem satmaya çalış. Sevgili hürmetlimiz devletimiz her ay SSK, Stopaj ve vergi'yi yazarken ben insanlara daha iyi hizmet verebilmek için niye ayrı dükkan açayım ki? Daha iyi hizmet içinmiş peh peh peh
İnsanlar hem ucuz olsun hem iyi hizmet alayım mantığında ama giderler var. Kira ödemesem, ssk ödemesem, sigara içmesem, elektrik, su, internet ve telefon faturalarını ödemesem %30 kar ile mal satmayan Burak adam değildir. Amma velakin öyle de değildir.
Yayın da ve yapımda emeği geçen, ülkeyi, dövizi bu hale getirenlerin hepsinden Allah razı olsun.
Senelik 15bin TL okul ücreti ödüyorum ve elin Suriyelisi bedavaya okuyor benim okulumda benim imkanlarımla hemde ücretsiz. Niye onlar müslüman, eee bende harranlıyam!
Parçanın resmi de aha bu evet bu parça 290.00 TL forumdan gelene ikram yaparım![]()
Sonuç olarak dükkanımı kapatıyorum. Geçerim tamir dükkanına hiç değilse tek kira öderim. Beğenen gelir beğenmeyen gelmez. Yok müşteri otursun diye koltuk takımı al, yok müşteri için cam raf yap ne uğraşıcam. Arada ballı kaymaklı iki Aston, bi Rolls Royce işi kopartırsam değme keyfime. Hee bu arada Aston, Ferrari, Maserati ve Lamborghini parçalarını da getiriyorum. Lazım olursa getiririz hallederiz
Yok kardeşim yok. Gelir benim yağlı, paslı, mazot ve benzin kokan dükkanıma malını alır. Hee almadı mı? Toto büyüdü nasıl olsa onu da sokuştururum biyerime.
Ellamdüllihlah ehonomi çoqq iyi