User Tag List

16 sonuçtan 1 ile 16 arası

Konu: Ne olacak bu sterlin (pound) hali?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Ne olacak bu sterlin (pound) hali?

Ve en sonunda ***** konumu açtım. Ne zamandır ha bugün ha yarın açıcam diye söylüyordum kendi kendime.

Bilmeyenler için özet geçeyim: Hali hazırda Jaguar yedek parça ithal ediyorum. Ürünlerimizi İngiltere'den aldığımız için Pound ile ödüyoruz. Para birimi düşük ülkelerden bile almaya kalksak ürünler İngiltere'den çıktığı için fark yok. Hatta daha pahalı oluyor. Kiraliçe Elizabeth'e el mahkum modundayız. Not: Sol el ile takılıyorum.

Bu sene 2. yıla giriyoruz ve ilk başladığımızda ki Pound kuru ile bugün arasında Güçlü Soydemir'in de dediği "uçurumun kenarına getirdi ömrümü" moduna girdik.

Az önce hayatımda gördüğüm en anlayışlı müşteri ile karşılaştım. Bir parça sordu. Torpidonun ön tarafında ki ızgara parça fiyatının 290.00 TL olduğunu söyledim. Çok pahalı geldi haliyle ve Pound kurundan dolayı bunlar hep değil mi diye sordu. Normalde müşteriler bize kazıkçı gözüyle bakar. 'Yooqqq amuha amma pahalıymış kardeşim' derler. Abi bizim para değersiz, bak ben Pound ile alıyorum diye 10 dk. boyunca dil döküyorum öyle anlıyor.

Bugün Pound kuru sanırım Türkiye rekorunu kırarak 4.88TL'ye geldi ve mutluluktan uçuyorum. Düz hesap 5 olursa daha da mutlu olacağım. Böylece cebimden 25 TL çıkmayacak niye hesap makinesine ihtiyacım yok. Hop kafadan 5 ile çarptın mı sonucu bulacam.

Sanayi'de hem tamir için ayrı hemde yedek parça için ayrı dükkanım vardı. Piyasa da ki bu belirsizlik ve kur oynaklığı yüzünden yedek parça dükkanımı devir ediyorum. Bugün adamlarla anlaştım. Hem piyasa da rekabetçi ol, hem bu kurlarla mal getir hem satmaya çalış. Sevgili hürmetlimiz devletimiz her ay SSK, Stopaj ve vergi'yi yazarken ben insanlara daha iyi hizmet verebilmek için niye ayrı dükkan açayım ki? Daha iyi hizmet içinmiş peh peh peh

İnsanlar hem ucuz olsun hem iyi hizmet alayım mantığında ama giderler var. Kira ödemesem, ssk ödemesem, sigara içmesem, elektrik, su, internet ve telefon faturalarını ödemesem %30 kar ile mal satmayan Burak adam değildir. Amma velakin öyle de değildir.

Yayın da ve yapımda emeği geçen, ülkeyi, dövizi bu hale getirenlerin hepsinden Allah razı olsun.
    Senelik 15bin TL okul ücreti ödüyorum ve elin Suriyelisi bedavaya okuyor benim okulumda benim imkanlarımla hemde ücretsiz. Niye onlar müslüman, eee bende harranlıyam!

Parçanın resmi de aha bu evet bu parça 290.00 TL forumdan gelene ikram yaparım

Sonuç olarak dükkanımı kapatıyorum. Geçerim tamir dükkanına hiç değilse tek kira öderim. Beğenen gelir beğenmeyen gelmez. Yok müşteri otursun diye koltuk takımı al, yok müşteri için cam raf yap ne uğraşıcam. Arada ballı kaymaklı iki Aston, bi Rolls Royce işi kopartırsam değme keyfime. Hee bu arada Aston, Ferrari, Maserati ve Lamborghini parçalarını da getiriyorum. Lazım olursa getiririz hallederiz

Yok kardeşim yok. Gelir benim yağlı, paslı, mazot ve benzin kokan dükkanıma malını alır. Hee almadı mı? Toto büyüdü nasıl olsa onu da sokuştururum biyerime.

Ellamdüllihlah ehonomi çoqq iyi

streetracer_nos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gerçekten birileri ekmek teknesini kaybedince üzülüyorum hakkında hayırlısı olsun kardeşim..Gerçekten gidiş hayır değil.Döviz uzmanı vs. değilim haşa fakat gördüğüm ülkenin ithalat ihracatına göre $ ve € kuru olması gerekenden az bile eskiden iyi kötü turizm vardı tarım ürünleri vardı para getiren şimdi ne turist geliyor ne bişey ithal ediyoruz etttiğimizim 10 milyon katı alıyoruz nerden geliyo değirmenin suyu diye sorarlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı streetracer_nos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gerçekten birileri ekmek teknesini kaybedince üzülüyorum hakkında hayırlısı olsun kardeşim..Gerçekten gidiş hayır değil.Döviz uzmanı vs. değilim haşa fakat gördüğüm ülkenin ithalat ihracatına göre $ ve € kuru olması gerekenden az bile eskiden iyi kötü turizm vardı tarım ürünleri vardı para getiren şimdi ne turist geliyor ne bişey ithal ediyoruz etttiğimizim 10 milyon katı alıyoruz nerden geliyo değirmenin suyu diye sorarlar
    Çok şükür batmadım ama insanlar daha rahat etsin diye açtığım 2. dükkanımı kapatıyorum.
    Arayan bulur mantığında gidicem. Yok dükkana gelsin malları görsün vs. gibi sıcak satış yaptığım yer kapanıyor.
    Zaten ilgilendiğim piyasa da zebille yok. O yüzden sıcak satış yerin benim için bu kurlarla anlamı da yok. İsyanım kur ve devlete. Suriyeli olarak dükkan açsam stopaj yok, ssk yok mis çiçek

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Oh içini döktüğün iyi olmuş az rahatlamışındır. Her sektörde aynı durum benim geçen sene rafta sattığım fiyattan bu sene toptancıdan alıyorum. Gelen müşteri bunu dinlemeden kafama atar gibi önüme atıp gidiyor vallah çok ağrıma gidiyor benimde çalışmak ele ele esnaflık çok zorlaştı allah herkese kolaylık versin kimle konuşsam ayakta kalabilmek için bir şeyleri elden çıkarıyor. Umarım şu uyuyanlar biran önce uyanırda bizde kurtuluruz. Dipnot Kanka ferrari alırsam söz sana getircem
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

serkanokan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2016 yılının eylül ayında İngiltere'ye giderken pound 3.60 civarlarındaydı.
    1-2 ay sonra telefon aldığımda 3.80den almıştım.
    Master bitip 2017 yılı eylül ayında Türkiye'ye döndüğümde, orada biriktirdiğim parayı 4.82'den bozdurdum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı serkanokan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2016 yılının eylül ayında İngiltere'ye giderken pound 3.60 civarlarındaydı.
    1-2 ay sonra telefon aldığımda 3.80den almıştım.
    Master bitip 2017 yılı eylül ayında Türkiye'ye döndüğümde, orada biriktirdiğim parayı 4.82'den bozdurdum.
    Adamların parası bile bizim cüzdanlara sığmıyor. Oradan anlamalıydık aslında verdikleri mesajı.

4,89 ile günü kapattı.

Rabia işaretini de geçicek az kaldı.

Allah yardımcımız olsun. Çalıştığım markanın yan sanayi ürün oranı araba başına %2!

srknzfr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    madem fiziksel olarak mağazanızı kapatıyorsun. bence kesinlikle arayan bulur mantığına dayanarak internete ağırlık vermelisin. insanlar her şeyi önce internette arıyor. uygun maliyetle bir internet sitesi kurup oradan yürüyebilirsin. yahut websiten var ise daha da ağırlık verebilirsin.

hayırlısı olsun.

ehonomi uçuyo uçuyo

streetracer_nos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok şükür batmadım ama insanlar daha rahat etsin diye açtığım 2. dükkanımı kapatıyorum.
    Arayan bulur mantığında gidicem. Yok dükkana gelsin malları görsün vs. gibi sıcak satış yaptığım yer kapanıyor.
    Zaten ilgilendiğim piyasa da zebille yok. O yüzden sıcak satış yerin benim için bu kurlarla anlamı da yok. İsyanım kur ve devlete. Suriyeli olarak dükkan açsam stopaj yok, ssk yok mis çiçek
    Kardeşim varolan bişey korunamayan paramız yüzünden yok oluyor.Bizde $ tarafındayız işin aynı durumla bizde karşı karşıyayız adam 3 ay önce almış $ bazında sabit fiyatla alıyor 3 ay sonra mal artınca zam mı geldi diyor.Ulan dövizi ben mi artırıyorum afralar tafralar.

Gıdadaki çöküş piyasanın gerçek göstergesidir.Ben buna inanıyorum. Kızılay' da tarihi geçmişi olan bi çok yer kapatıp gitti etraf kiralık satılık dükkanla dolu meşrutiyet cad. burgen king kapattı gitti .He bişeyler gerçekten tersooo.İsteyen görmezden gelsin isteyen farklı yorum yapsın gerçek bu .

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaslar pound yulseliyorun turkcesi TL deger kaybediyor. bu acidan bakalim. her taraftan deger kaybediyor/ eskiden olsa devaluasyon derdik simdi duzenleme diyoruz.
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı streetracer_nos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşim varolan bişey korunamayan paramız yüzünden yok oluyor.Bizde $ tarafındayız işin aynı durumla bizde karşı karşıyayız adam 3 ay önce almış $ bazında sabit fiyatla alıyor 3 ay sonra mal artınca zam mı geldi diyor.Ulan dövizi ben mi artırıyorum afralar tafralar.

Gıdadaki çöküş piyasanın gerçek göstergesidir.Ben buna inanıyorum. Kızılay' da tarihi geçmişi olan bi çok yer kapatıp gitti etraf kiralık satılık dükkanla dolu meşrutiyet cad. burgen king kapattı gitti .He bişeyler gerçekten tersooo.İsteyen görmezden gelsin isteyen farklı yorum yapsın gerçek bu .
    Ben mal ithal ederken tedarikçim bana 45 günlük ödeme süresi sunuyordu. Mal gümrük'e gelir gelmez devlet kardeş sen vadeli almışsın %8 kkdf alırım diyor. Böyle saçma sistem.
    Ulan %18 kdv aldın hakkındır eyv da %8 kkdf ne?

Bugün sanayi'den araba geçmedi desem yeridir. Kosgeb'e de gittim, diğer kuruluşlara da hepsine ben TL kazanıyorum Sterlin ödüyorum bana düşük'den döviz verin diye. Kimse sallamadı bile.
    Kosgeb zaten destek vermedi üretim yok diye.

2018 zorlu geçecek. Hiç değilse masraf kısarak kendimizi korumaya almak aklıma gelen tek çözümdü onu da bugün yaptım.

Allah yardımcımız olsun

yucelebeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2,5 aydır ingilteredeyim bu kur yüzünden evden çıkarken 3 kere düşünüyoruz, birde kasım atında 100 bin pound ev ödemesi yapıcam haybeden iki ayda 40/50 bin zarara sokacak beni

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu devirde bu iş için sabit bir dükkan tutman bu zamana kadar ciddi başarı zaten , fiziksel showroom yerine interneti kullanmalısın bence , zaten piyasada çok uğraşan yok en azından farklı illerdende 3-4 gelen olur diye düşünüyorum

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu devirde bu iş için sabit bir dükkan tutman bu zamana kadar ciddi başarı zaten , fiziksel showroom yerine interneti kullanmalısın bence , zaten piyasada çok uğraşan yok en azından farklı illerdende 3-4 gelen olur diye düşünüyorum
    Benim de kafamda ki iş planı öyle.
    2 haftaya kadar başka düzen kurucam artık.

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yuuuhhh amuuyiyim o parça 290 lira mı olur bırak şimdi para değersiz falan paund 5 liraysa ingilizler düşünşün bizi bağlamaz heheh

Allah yardımcın /yardımcımız olsun hocam bu iyi günlerimiz bi gece ansızın çekip gidicekler kendilerini kurtarıcaklar ekonomi b.k durumda bizlerde debelenip durucaz ...

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üzüldüm, kur herkesi mahvediyor. Neticede ithali çok olan ülkeyiz.

Ama durum zaten konu başlığında açıklanmış. Sokağa çıksan sterlin ile pound'un aynı şeyler olduğunu bilmeyen ekonomi profesörlerinden "ekonomi çok iyi" "yol yaptık" "köprü yaptık" diyen binlercesini göreceksin.

Niş bir pazara hizmet ediyorsun, o klasmanda bir parça arayan adam zaten dükkan dolaşmaz, netten ulaşır varsa gider alır.

O yüzden nete odaklan uğraşma hiç, hayırlı işler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pound resmen parçaladı bizi. 1.5 senedir londradayım, türkiyeden gelen paranın burdaki değeri çok komik. kirası cartı curtu derken elde bişey kalmıyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler