Eğer "yerse" veya bi ortamı olursa "sanane" de diyebilirsin bence :)
Filme dair düzenleme halen yok. Ceza yerseniz iptal edebilirsiniz.
Printable View
Cam patladığında film olsun, olmasın her halükarda tuz buz olacak. Film ile yapışık kalacak zaten, tam aksine süre kazandırır.
Film olmadığı ve cam patladığı zaman, şöför panik yapmayacak mı? Yada yine film olmadığı zaman, patlayan cam araç içindekilere gelmeyecek mi? Benim pek aklıma yatmadı dediğiniz:)
sadece arka yanlarda ve bagaj camında var.birde ön camda güneşlik şeklinde var.
bu zamanki tüm araçlarım bu şekildedir,hiç sıkıntı yasamadım
dün yiğenime ceza yazmışlar cam filmi var diye, açıklaması ( görüşü engelleyecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak) bunu iptal ettirmemiz mümkünmü. mümkünse nasıl ?
Vallahi bendede yanlar ırx15 ön cam air80, yasaklarda uzun yol da yaptı ama ses eden olmadı. Zaten air80 bi değişik,yağmurlu kapalı havalarda ön cam koyu mavi oluyor güneşli havalarda hafif puslu ve renkli oluyor vs. lati50 yaptıracaktım uğraşırız diye air80 yaptırdım ama takan buna da takar sanırım. Şimdilik ses eden yok
Tam da aynı muhabbet.
Hala bundan ceza kesmeye çalışan mal polis var demek ki... Film buna girmiyor, görüşü engellemiyor. Böyle bi ceza yok film için...
Emsal dava var. Çok rahat iptal edilir.
Bu maddede kasıt, atıyorum arabaya merdiven koydunuz, tahta koydunuz boydan boya, sağ aynayı, dikiz aynasını falan göremiyorsunuz. Böyle kullanmak yasak. Ceza buna ait.
Ayrıca film yüzünden ceza kesen polisin, "gardeşim bu film coh goyu" diyerek kesme yetkisi yok. Kime göre neye göre, tutanak tutması ve derecesini belirtmesi de gerekiyor.
Hem madde uymuyor, hem de "geçerli" bir tespit yapamadığı için iptal ediliyor.
Hatta bu son dediğim tespit mevzusu egzoz için de geçerli.
Polis durdurup "bunda abart egzoz var" diyerek ceza yazamıyor. Yazsa da iptal ediliyor. Bunun da emsal davası vardı yanılmıyorsam. "Tespit yapacaksın, kaç desibel, kime göre neye göre sesli" diye... Adamın kestiği cezada tespit mespit yok.
Bu davaları alan avukatlar çok güzel akıllılık edip, mevzuyu tam anlayıp, yılların mallıklarını kırdılar bu sayede.
Bölük pörçük yazdım ama sonradan aklıma geldi.
Cam filmi mevzusunu da kopartan bu davalar oldu.
Davayı alan ve açan avukat dedi ki ceza kesilen madde yanlış. Oysa polisler yıllarca bunun üzerinden gittiler. Çünkü aslında filme yönelik olarak mevzuatta bir ceza yoktu. Tamamen "keyfi" kesilmiş cezalardı.
Bu davalar haber falan olup emsal de teşkil edince, haber ve düzenleme haberleri tarihlerine bakın, çok yakındır, hemen mevzuat hazırlama işine giriştiler. Millet dükkanını açtı hazırladı, yatırım yaptı etti. Sonra bi ara iptal ettiler, hala da daha çıkaramadılar yanılmıyorsam. Yönetmelikleri, dereceleri şunları bunları her şeyi hazırdı.
Ondan beridir de cam filmi ceza konusu değil.
Polisleri ikna edebilirseniz edin, ama çoğunluğu ben yazarım sen yiyorsa iptal et modunda. Ama öğrenecekler... Keşke daha fazla uğraşan olsa bu davalarla, veya daha hızlı sonuçlansa. O zaman "seve seve" umursayacaklar.
Detaylı cevaplarınız için teşekkür ederim. Peki nasıl iptal ettiriyoruz ? yani emsal olan durumla alakalı nerden bilgi edinebiliriz.
Rica ederim..
Müracaat: Avukat :)
Emsal dava ve kararı ile ilgili sanıyorum bi sorgulama ekranı falan olsa gerek Adalet Bakanlığı veya benzer bir yerlerin sayfasında, millet öyle bulup koyuyor çünkü ama hiç kullanmadığım için bilmiyorum.
Ancak o dönem haberlere falan da çok konu oldu, belki öyle de bulunabilir. Ancak iptal için zaten dava açılması gerek. Avukat da bu emsal davayı gösteriyor, orada verilmiş kararı içtihat olarak uygulanmasını istiyor yanlış bilmiyorsam.
Ön cam yan camlar gibi darbe alınca tuzla buz olmaz. Cam filmi kaza anında ön camı içeriden kırarak arabadan çıkmanızı zorlaştırabilir/engelleyebilir sadece.
Öyle güzel yazıyolar ki, özellikle Ankara'da... Üstüne çevre ve şehircilik bakanlığından ceza geliyor. Yazılan 100 kişiyse iptal ettiren 5tir muhtemelen. :)
İstediğiniz kadar itiraz edin, adam "ben keserim, sen itiraz edersin" diyor. "Çevreyi rahatsız edici derecede gürültülü araç" maddesinden yazıyorlar. Egzoz patlak olsa da düz borulu olsa da farketmiyor. Egzoz ucundan bile ceza yazdılar bir ara.
Sonuçta paşa paşa ödeniyor. Normalde desibel ölçerle yapılması gerekiyor ama nerdeeeeeeee...
Arkadaşım 2 sene önce egzozdan ceza yedi, üstüne 3 bin lira mıydı tam hatırlamıyorum, yüklü miktarda ceza geldi. Ödeyip itiraz etti, hiç birşey çıkmadı. Geriye Yaşanan stres, arabanın otoparka çekilmesi, vs vs maceralar kaldı :D
Otoparka çektikten sonra yaşananlar tam komedi, sanayiden usta çağırıp jet taşıyla egzozu kestiler. Git yaptır gel dediler, egzozu da vermediler. (düz boru + hks susturucu vardı)
Susturucusuz gezdi tüm Ankara'yı, üstüne bir polis daha çevirdi, yine ceza yazmaya kalktı. :D Ceza kağıdını görünce ikna olmuştu.
Trajikomik gerçekten.
Olayın saçmalığı burada başlıyor zaten, aynen öyle maalesef.
İşte o noktada ya polise bi şekilde bi destekle atar gider ayar vermek lazım, ya da bi şekilde muhabbetle falan yazdırmamak :D
Ülke ülke, adalet de adalet olmadığı için, dallamalarla uğraş dur işte. "Normali" bu ama işte... Dediğin gibi bir de işin "itiraz edilme" boyutu var, uğraşmıyor kimse.
Mevzuyu bilmediğiniz veya canlı olarak yaşamadığınız için hayal edemiyor olmanız normal. Cam parçalanıyor derken evinizdeki camın kırılıp parçalanmasından bahsetmiyoruz :) Otomobil camları özel havalı cam olarak üretiliyor. 300km hızla da gitseniz cam patladığında 5-6 mm parçalar halinde ufalanarak sağa sola saçılıyor. illa ki üzerinize de geliyor ama ne zarar veriyor, ne de canınızı yakıyor. Hatta size şöyle izah edeyim; o havalı cam parçalarını avucunuza alıp tüm gücünüzle sıksanız bile elinizi kesmez. O kadar zararsız hale geliyor. Ama siz o ön cama film takarsanız camın ufalanarak dağılmasına engel olacaksınız. Otobüs/kamyon camı gibi kırıldığı halde önünüzde durmaya devam edecek. Allah korusun o esnada hızınız çok yüksek ise o anki basınç ile o cam olanca ağırlığıyla üzerinize abanacak. İnanın bana bu hiç hoş olmayacaktır :)
kozyatağı metronun orda çevirme vardı arabayı ben kullanıyordum babam yolcu koltuğunda telefon ile konuşuyordu zaten benim telefonum şarja bağlıydı polis ben seni gördüm diye bana ceza yazdı git itiraz et dedi büyük ihtimal daha yeni polis olmuş benim yaşlarımdaydı ego tatmini yaptı galiba
Dün cezamı ödedim meni kaldırmaya gittim memur arkadaş daha yandaki filmlere de laflanıyodu karartılmış cam falan dedim yemedi tırnakladı mırnakladı biraz uğraştı bunları da sök öyle gel dese bölge trafiğin önünde yakacaktım arabayı kaldırdı sonra meni. Araba da stoklar stoğu beyaz renk 308 pejo imzamda yazan alfa falan değil öyle jant yay dikkat çeken bir araba değil app bile yok.