MK8800 Nickli Üyeden Alıntı
Aynen öyle , yurtdışında kaldığım her dönemde gözlemlediğim kadarıyla gittiğimiz her yerde huzuru ve toplum düzenini bozma konularında üstümüze yok , gerçi Asya geneli ve Afrika'dan göçmen statüsünde gelen her vatandaş zaten Avrupa'da sorun ama neyse .
Şimdi yorumum biraz ters görülebilir ya da Batı aşığı olarak algılanabilir ama problem değil yine de yazayım , ülkemi de çok severim aslında ama içindekiler soğuttu :D .
En başta eğitim olarak NET 100 yıl gerideyiz . Sorun tam da burada başlıyor
Herşeyin başı eğitim olduğu için de ne toplumsal yaşama , ne kamu düzenine dair gram saygı yok .
En basit örnek ; Ingiltere'de çevre kirliliği yaratırsan ağır cezaları var evet ama insanlar ağır cezalardan dolayı caymıyor , zamanında hem aile hem okulundan çevre bilinci edindiği için zaten ne yere tükürüyor , ne de yiyip içtiği park alanında ateş yakıp sonra '' belediye temizlesin amuğa goyikim hehehe '' diyip kalkıp gidiyor . Adam cezasını geçmiş , sağlıklı yaşama adapte olmuş , kamusal alana saygısı var , karşı tarafındaki adamın o alan üzerindeki kullanım eşitliğinden haberi var vsvs
Bir de bize bakalım ?
Sözde çok elit kesimiz oturduğumuz yerde daireler bile milyon liralarla satılıyor ( hani para refah getiriyor ya sözde )
Komşunun p,ç bebeleri 15.kattan kardeşinin bezlerini atıyor aq al işte bu adama 5.000 lira ceza versen n'olur?
Kendi eğitim,düzen görmemiş ki çocuğuna öğretsin.