arka cama osmanlı turası yapıştırana totalden %5 indirim :D
p.tesiden beri işe git gelde motorada binmiyorum,arabayada.toplu taşımaya geçiş yaptım günde 5tl.zaman kaybım toplamda 1 saat
Printable View
arka cama osmanlı turası yapıştırana totalden %5 indirim :D
p.tesiden beri işe git gelde motorada binmiyorum,arabayada.toplu taşımaya geçiş yaptım günde 5tl.zaman kaybım toplamda 1 saat
Dün gittim yine 50 liralık aldım 10 lt mazot bile alamadım 9.82 lt de kaldı
Mazotun litresi 5.09 tl olur mu dedim oluyormuş 4 sene önce 3.80 di hey gidi günler heey
herkes hak ettiği gibi yönetiliyor. sandıkta görmek isteriz eylemleri. hiç acımıyorum artık. hatta 10 tl ne zaman gelecek diye tahminler yürütmeye başlayalım.
mesela 2019 - 2020 - 2022 v.s diye oyun oynama konusu açalım. bakalım kimler tutturacak.
Babamların bi komşusu var adam tır şöförü, karısı geçen gün keşke reyizz bir geceliğine benim kocam olsa demiş çay sohbetinde. Haberi yok ki kayın validesi ile çoktan karı koca oldu bizimki.
BaĞzı kesim ile aynı havayı solumaktan tiksiniyorum artık.
Benzin 5 TL olacakmı acaba diyorduk fazla değil bu dediğim. Az bir zaman geçti şimdi motorin 5 lira oldu benzin 6 liraya doğru gidiyor.
Bu eylemler 2 Tl olduğunda da 3 Tl olduğunda da 4 Tl olduğunda da yapıldı. Şimdi ne oldu oldu 5 TL dizel 5,5 TL benzin. Açıkcası cidden diyorum artık UMURUMDA DEĞİL. Bunca taksici, kamyoncu, taşımacı, çiftçi varken, ben sade vatandaş olarak aracıma pahalıya benzin alıyorum diye eylem yaparsam bir yere ulaşamam, bana git toplu taşımaya bin git gideceğin yere derler.
Keşke teknem olsada 1 tl ye mazot alsam yada her e kadar sa sonuçta yazık tekne sahiplerine.
Diyelim. Hatta bak diyorum DDDDUUUURRRRRRRR!!!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=1rXATWb0By0
https://www.youtube.com/watch?v=YoO0gLyC214
Ünlülerde bize katılıp, dur dedi.
Ekonomi bakanımız :" Zamları biz yapmıyoruz,otomatik oluyor." Diye açıklama yaptı.
Kendi seçmeni düşünsün bu lafın üzerine. Biz zaten neyin ne olduğunu biliyoruz. Anamı babamı hastaneye götürebilecek kadar benzinim olsa yeter . Kontağı kapatır benzin almam geri kalan zamanda.
Sesimizi çıkartıp,kendimizi yırttığımız da düşünseydi herkes. Temmuz'da gösterdiğimiz tepkiyi, her haksızlığa gösterseydik şu an dünyanın en iyi sayılı ülkeleri arasındaydık.
Bu saatten sonra umrumda değil,su tutan itfaiyenin hortumunu...
Bu bence bizim değilde üretici kesimin tepkisiyle veya baskısıyla olabilir.Neticede biz çoğunlukla keyfimiz için ya da okula işe gidip gelmek için yakıt alıyoruz.Üretici kesim ise üretebilmek için yakıta muhtaç.Biz ayda 400-500 lira yakıt alırken koskoca bir firma servet ödüyo tırlarının arabalarının yakıtına.Bunlardan gelecek herhangi bir protesto,tepki üretimi aksatacağından ekonomiyi tehdit eder böylece devlet geri adım atmak zorunda kalabilir
Yapılan benzin zamları a-z herşeyi etkiliyor.. Meyve sebze fiyatlarından don lastiğine kadar.. Sonra alım gücü düşüyor enflasyon yükseliyor.. Enflafyon yükselince direkt olarak faiz ve döviz yükseliyor.. Faiz ve döviz yükselince üreticinin-sanayicinin-ithalatçının hem döviz kuru sebebi ile hemde finansman giderinin artmasına sebep oluyor.. Böyle olunca fiyatlar tekrar artıyor aynı kısır döngü .. Böyle yönetilmek bizim insanımızın tercihi ... Ama herşeyi de siyasete bağlamak istemiyorum çünki alternatif olarak sunulan siyasetçilerin hepsi dede oldu .. Tepki olmayınca normal bu yaşadıklarımız.
Ne guzel konu.
Arka sislerı yakanlara karsıda orgutlenelım. Egsozu hayvan gıbı bagırtan hayvanlar yuzunden modlu arabalara vebalı bakıyorlar,onlara karsıda orgutlenelım...
Bence sonuc alırız,akaryakıt zammına sonuc alamayız...
Tek sart otv nın dusmesıdır,artar ama dusmez...
Buarada Mtv zammı %25'e falan dusmedı,bıraz okuyun neolur.
En dusuk dılım %25 oldu,hacım arttıkca zam yukselıyor yanı ortalaması %35'lerde.
kıçımız sol koltuğa alışkın olduğu sürece kucağa otururuz. ben dahil hiçbirimiz toplu taşımanın "t" sini bilmiyoruz. 44 yıldır bursa'da yaşıyorum birisi otobüs yada dolmuş hattı sorsa bilemem.
Konuyu okudum ve gittim 150 tllik yakıt aldım önümüzdeki 1 hafta almayacağım protesto ediyorum
yavaş ciğerimi söktün.
50 cc lik skuter aldım depo 19tl 'ye doluyor vergisi yok kafam mis hava soğuk :D ankara'dan selamlar severek izliyoruz değişik kafalar lazım bu ülkeye dur demeyin artık geç babam geç diyin geçsin bu devirde
Bugün Eskişehir'de Shell VPower Dizel aldım sanırım hesaplamam daha kolay olsun diye 5 TL yapmışlar. İstanbul'da bile 5 TL olmamış en azından sınırda kalmış. Şahsen ve üzülerek böyle bir eylemin parçası olamam. Şu an oğlan hasta, sabah apar topar hastaneye gittik. Evden hastaneye otomobilsiz gitmem çünkü takside çocuk koltuğu yok. Velevki taksi ile gittim, bilmem kaç günlük yakıt parasını taksiye gömerim.
İş icabıda otomobilsiz olmuyor. Gün içerisinde birbirinden alakasız yerlere gitmek durumunda kalabiliyorum. Al mesela bugün Alpu'ya gittim, yarın ofiste olacağımın garantisi yok.
Hadi yakıtı protesto ettin, dövizi ne edeceksin. Yanlış anlamayın, kızmıyorum ama forumda sabit bir konu var, alalım mı, satalım mı diye herkes birbirine soruyor. Yakıttan önce dövizden başlamak lazım. Sonrası çorap söküğü gibi gelir. Ama aha buraya yazıyorum, bunların hepsi lafta kalır.