geçmiþ olsun diyelim :) þimdi bize herhangi bi para yatýcak mý yolluk felan
Printable View
bana 160 yatýcakmýþ erzincan uzak die heralde :D
Beyler o sulusteki rakamla yatan genelde farkli oluyor, bende 96tl yazýyordu yatan 75tl oldu
369KD2 olarak kýbrýstan selamlar, acemi Balýkesir usta Kýbrýs olanlara yardýmcý olabilirim,
Ayrýca moral bozmak istemem ama buralar kötü beyler gelmeyin
bugün açýklanacak mý internette yazan dýþýnda bilgisi olan var mý?
Beyler Geçmiþ olsun : Bu gün 19 Ocak 2018 Saat : 10:30 açýklanmasý beklenirken , 24 Ocak 2018 ertelendi :D
Þevki zi kýrmak gibi olmasýn benden 1 dönem önce giden yani 369 Dönem Yedek Subay arkadaþým þuan söyledi tüm bölgelerde kaydýrma var nere dedi , afrin dedi , büyük ihtimalle bizim adreslerdede deðiþiklik söz konusu çünki çok büyük açýk var dedi arkadaþ , yedek subay alýmlarý %90 orarnýnda arttý artýk iþletme ve aöf mezunlarý bile yedek subay yapýyorlarmýþ düþünün durum o derece vahim düne kadar doktor , öðretmen , avukat vs dýþý uzun dönem nadiren alýrken bu gün gelinin durum ..........
Þuan açýklanýcak olan 370 Dönem 98/1 kalan kýsým Kýsa Dönem ve Yedek Subay çoðunu asteq yapýp 1 ay eðitim sonra yalla afrin :D
Bu arada 88 liyim çok sexym :D Yaþ hatti dolmasa daaa gidicem yoktu 29 ocak 1988 tam 30 taþýmda asker olucam a........ k..........
Son Bedelli Yaþ 28 Bedel 18 (1 ocak 1988 ve Öncesi ) Ben 29 ocak 10988 :((((((((((((((
Sivas yok mu beyler ?
359 KD kýbrýs olarak ,kýbrýs'ý paylaþabilirim :)
Beyler Kýsa Dönem er olarak yapan veya hali hazýrda yapmakta olan arkadaþlar giderken yanýmzýda ne götürücez ,
Askere Giderken Alınması Gerekenler Listesi
böyle bir konu buldum fakat liste çok uzun , güncel olarak 378-379 gidenler net bilgi sahibidir cevaplarlarsa sevinirim :D
Acemilik için öneri bekliyorum , usta birliði biraz daha rahatmýþ :D
Çok fazla jilet atlet don vs. almayýn. Gittiðiniz yerde uyguna zaten tedarik edeceðiniz þeyler bunlar. Ýstikak olarak da verilecek zaten.
Þampuan, lif, sabun, kulak temizleme çubuðu, týrnak makasý(bunlarý koymak için askeri malzeme satan yerlerde olur siyah çanta) kýþlýk çorap, havalar soðuk olacak nemlendirici krem alýn, cildiniz hassassa eðer hassa traþ köpüðü ve 2 tane jilet koyun, bot boyasý, benim ayak seçici olduðu için jel taban almýþtým tavsiye ederim o botun içinde bile çok rahattý ayaðým, 2 askýlýk, yara bandý vs.
Gittiðiniz askeri malzeme satan yer bunu da vereyim bunu da vereyim diye doldurur siz belirlediklerinizi isteyin sadece.
Ben kýsa dönemdim bu arada. Aðustos sýcaðýnda(ankara ve kýbrýs) gidip, ocakta bitirdim.
Yeni gidecekler için yazayým,
Acemi için aldýklarým ve iþinize yarar þeyler,
Mach3 ve týraþ malzemeleri, krem
Dýþ fýrçasý diþ macunu
Bere - boyunluk
Ýçlik
Ýç çamaþýrý - don atlet ( ben 7þer tane aldým kullan at yaptým, acemilikte çamaþýr yikatamazsiniz kantinden alýp giydikten sonra atýlýyor genelde )
Tuþlu telefon ( acemilikte akýllý telefon onermem, zaten fýrsat olmaz )
Askercell ben almadým kimsede sormadý almanýza gerek yok
Soðuk algýnlýðý ilacý, boðaz spreyi, antibiyotik vs bilimum ilacý yanýnýza alýn ama yanýnýzda olduðunu kimseye söylemeyin, askerlige baþladýktan kýsa süre sonra hastalanýnca kullanýrsýnýz. Zira revire çýkmak zor oluyor
Ufak portatif bir el feneri olabilir gece karanlýkta iþinizi görür
Sivil eþya sadece üzerinizdeki olsun baþka ihtiyaç olmucak
Devletin verdikleri, bize Balýkesir'de 3 don 2 atlet 3 çorap, kamuflaj ,eþofman takýmý, havlu,terlik, ayakkabý,bot, file son günde sabun ve þampuan verdiler
Yeniden yazayým, buralar zor ama bý þekilde bitiyor ,
Baþta zorlanicaksiniz ama zamanla alýþýyor insan, saðlýðýnýza dikkat edin
Son olarak benden tüyo olsun tanýdýk rütbeli varsa acemilikte deðil usta birliðinde siz gitmeden yerinizi yaptýrýn, rahat edersiniz,
Þimdiden herkese kolay gelsin
Soðuk yere düþecekler, soðukta nöbet tutanlar varsa þu aleti kesinlikle tavsiye ederim.
Ben aralýk celbiydim, aletten þubat sonu haberim oldu ama yine de çok iþime yaradý.
Özellikle beton zeminli / camsýz kulelerde nöbet tutanlar için mükemmel bir çözüm
Tahmini Teslimat Zamaný
TR'de de bulunabilir, bakýnmak lazým biraz. 9 sene önce ben bulduysam þimdi zor olmasa gerek bulmak
Hayırlısı ile bakalım : 24 Ocak 2018'de açıklıcaklar heyecanlı bekleyiş içerisindeyi m...
Benim aklımda olan soruların çoğuna yaıt buldum yanımızda götürmemiz gereken şeyler hemen hemen hepsi orda mevcut fakat çoğu yetersiz kalması v.s gibi hazırlıklı gitmek fayda var ... Acemilkte sıkıntı çekilecekler ; İç çamaşırı , içlik , Diş macunu + fırça , ayakkabı boyası , Eldiven , boyunluk bere , telefon..
Telefon çözüm bulduk ; acemilikte kısa süreline tuşlu telefon ileticez usta birliğine kdr idaretten :)
İçlik rengi ne olucak merak ettim 2. soru acemlikte doğu harici çoğu yerde verilmiyormuş :D
Ve yanınızda Bere , boyunluk , eldiven götürün deniyor , Hepsi haki yeşili mi olucak :)
Ben biraz titizm herkes o yönden sıkıntı çekersin diyor , ynaıma ekstra çorap , havlu aldımda genel renkleri ne olmaldı ...
Şimdiden deneyimlerini aktaran kişilere çok teşekkür ederim :( Koca bir valiz götürsem çok mu dikkat çeker , Burası tatil yeri v.s değil gibi ...
Üsttek iyazý birbirine girmiþ , özür :(
Hayýrlýsý ile bakalým : 24 Ocak 2018'de açýklýcaklar heyecanlý bekleyiþ içerisindeyi m...
Benim aklýmda olan sorularýn çoðuna yaýt buldum yanýmýzda götürmemiz gereken þeyler hemen hemen hepsi orda mevcut fakat çoðu yetersiz kalmasý v.s gibi hazýrlýklý gitmek fayda var ... Acemilkte sýkýntý çekilecekler ; Ýç çamaþýrý , içlik , Diþ macunu + fýrça , ayakkabý boyasý , Eldiven , boyunluk bere , telefon..
Telefon çözüm bulduk ; acemilikte kýsa süreline tuþlu telefon ileticez usta birliðine kdr idaretten :)
Ýçlik rengi ne olucak merak ettim 2. soru acemlikte doðu harici çoðu yerde verilmiyormuþ :D
Ve yanýnýzda Bere , boyunluk , eldiven götürün deniyor , Hepsi haki yeþili mi olucak :)
Ben biraz titizm herkes o yönden sýkýntý çekersin diyor , ynaýma ekstra çorap , havlu aldýmda genel renkleri ne olmaldý ...
Þimdiden deneyimlerini aktaran kiþilere çok teþekkür ederim :( Koca bir valiz götürsem çok mu dikkat çeker , Burasý tatil yeri v.s deðil gibi ...
Büyük valiz götürme, titizsen al giy at yaparsýn zaten, ek bir tane havlu götürebilirsin kendi tercihin, sivil eþyayý dolaba koymak yasak bilgin olsun, yakalarsa atýyorlar
Bu arada ýþýklý saat unutma, Casio alýyor millet genelde ama ben Decathlon dan en ucuz ýþýklý saati aldým çok memnunum öneririm
Bere boyunluk eldiven çorap herþeyin haki olmasý gerekiyor, içlik benimki siyahtý kimse biþey demedi, gömlek altýndan gözükmesin yeterli
Termal içlik alýn. Daðda kayakta vs kullanýlanlardan. Çakma deðil gercekten outdoor olarak kullanýlanlardan. Faydasý cok olur.
Siyah da olsa problem olmaz
Fazla eþya götürmeye gerek yok. 1 ay idare edecek kadar esya olsun yeter. Sonra zaten çarþýya cikip alýrsýnýz. Her gün duþ alýp kýyafet degistirme imkaniniz olmayacak nasil olsa. Dolayisiyla max 10 takim don atlet corap alsaniz yeter
Havluyu verecekler zaten.. belirli bir boyu rengi olmalý. Kafaya gore havluya izin vermezler zaten
369.kd olarak hepinize þimdiden hayýrlý teskereler arkadaþlar. Balýkesir 19. motorlu piyade tugayýna düþen olursa yardýmcý olmaya çalýþýrým
Balýkesir - Gönende Ýkame Ediyorum .......... Kastamonu / Tosyalýyým .
Askerlik Yerim : Kastamonu 5. Eðt ve Araþtýrma Komutanlýðý / Kastamonu :) Adamlar beni memleketime attý 31.01.2018 teslim Tarihi ....
Sýnýf : Jandarma :)
Þuan açýklanan acemi birlikleri , ustalar ne zaman açýklanacak acaba ?
Arkadaslar bende hakkýnýzda sýnýflandýrma sonucu bulunmamaktadýr dýyor böyle bir hata alan var mý
Açýklanmayan çok kiþi var , kimisi uzun dönem yedek subaylarý ilerleyen vakitlerde açýklýcaklar diyor :)
Hakkýnýzda hayýrlýsý þans askerlikten yana yüzümüze güldü umarým usta birliðin'dede güler :)
Gönlümden kar olan memleket geçiyordu , tutup kendi memleketime verdiler þuan acayip bir kar yaðýþý tahmin ediyorum :D
Az önce sistemden baktým þuan açýklanmýþ amq usta birliði gaziantep gözüküyor ! asdfe :D
Ýzmirden yine kurtulamadýk :)
Foça , jandarma :D
Benýmde acemi BKM.OKL. VE EÐT.MRK.K.LIÐI/BALIKESÝR MERKEZ -
Usta 28 ÝNCÝ MKNZ.P.TÜM. 230 UNCU MKNZ.P.A. 1 ÝNCÝ MKNZ.P.TB. KH. VE KH.BL. / LEFKOÞA / LEFKOÞA
Þirkette ki arkadaþýmýzda acemisi Samsun / Usta birliði Kýbrýs- Lefkoþa
ULÞ. PER. OKL. VE EÐT.MRK.K.LIÐI ÝZMÝR - GAZÝEMÝR'de, Personel Yedek Subay adayý olduk. Allah kavuþtursun, hayýrlý teskereler arkadaþlar
Acemi-Usta Birliði Adana Bölge Jandarma kýsa dönem er herkese selam. Biraz deðiþik olmuþ benimkisi herkese Manisa-Balýkesir-Kýbrýs bana Adana :D sebebi nedir bilen var mý :D Kütük Konya'da bu arada
Herkes için hayýrlý olsun arkadaþlar. Havacý yok galiba
cümleten hayýrlý teskereler benimde acemi mamak mesb usta çorlu 105.topçu alayý.
Balýkesir daðýtým yeri olduðu için erken teslim etmekte fayda var, yoksa kayýt iþlemleri bitmiyor, ýzdýrap oluyor, imkaný olan erken teslim olsun :)