Geçmiş olsun abi. herzamanki gibi bu ülkede en ucuz şey insan hayatı. Önem sıfır.
Murat abi öncelikle geçmiş olsun.
Ankaradan bir doktor arkadaşım okulu bitirince Niğde'de bir ilçede göreve başladı.
Sanırım bulunduğu yerin pazarı Perşembe günüydü. Bir köyden her çarşamba akşam üstü ambulans çağırılıyor ve aynı yaşlı amca pazar çantasıyla geliyor, gece hastanede yatıyor sabah çıkıp pazara gidip sonrada köyüne geri gidiyor demişti.
Sistem o kadar suistimal ediliyor ki, suistimal edilmesini önlemek için alınan önlemlerde işi içinden çıkılmaz bir hale getiriyor.
Bunu önlemek için böyle bür sistem getiriyorsun, o an durumu ağır, acil müdahale edilmesi gereken insanı yolda kaybedebiliyorsun.
İstanbulda bir zamanlar iş adamları trafikten etkilenmemek için ambulansı makam aracı olarak kullanılıyorlardı. Böyle acayip durumlarlada karşılaşıyorsun. Hangi ülkede bunun bir örneği vardır ki
Yazdıklarına karşı değilim ben de biliyorsun ki kural kaideyi savunan bir insanım her daim. Kurallar herkes için uygulanır olduğunda daha refah bir dünya olacağına inanıyorum, bu su istimal edenler yüzünden hakkı olanı kullanamıyorsa bu vatandaş 112 sabaha kadar mevzuat çıkarsa ne olur ?
Benim tepkim kurala değil anlatılan olayda ( bu konunun ilk mesajı) adamın canı yanarken kalkıp mevzuat paylaşmaya idi.
Şuursuz bir toplumuz maalesef, sırtında sivilce var diye 112 yi arayan da net haysiyet yoksunudur, kardeşim bile olsa bu böyledir.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Sen sigorta yeni adiyla acibadem sigorta.
Annemin babamin benim burdan (sadece yatarli olarak ayakta tedaviler kapsam disi). Amerikan hastesinde ben kil donmesi ameliyati oldum 1 kurus vermedim annemde 3 ameliyat + 55 60gun kadar o hastenede kaldi oda kurus vermedi. Benle annemin ameliyat tutarlarida soylersem benim 15bin anneminde 300bine yakin tuttu. Bunlar sonucinda benim primim 200lira anneminde 1000lira kadar artti
1881 - 193∞
2-3 hafta önce babam evde hipoglisemi krizi geçirdi.
Ambulansı çağırdık evde hemen müdahele edildi ama hastaneye de götürülmesi gerekiyordu.
Ambulansa alınınca ben de hemen gitmek istediğimiz hastaneyi söyledim.Sizin dediğiniz gibi
karşı taraftan onay almadan kontağı bile çevirmiyor.Sonra emekli olduğu kurumu söyleyince
merkezden istediğimiz hastanenin emekli olunan kurumla anlaşması olup olmadığı,
sicil bilgileri,kontrolleri falan yapıldı da öyle gittik.Bu süre zarfında kapının önünde bekliyorduk tabi...
Bende aynı sıkıntıyı yasamıstım. 112 ambulansı en yakın devlet yada universite hastanesine merkezin yönlendirmesi ile gidiyor. Yani gidiyormuş. Emboli yüzünden az kalsın ölūyordu kardeşim. Bu olaydan sonra acıbadem , medicalpark ve konak hastanelerinin acil ambulans hizmeti numaralarini aldım. Acil bir durumda hangisine daha yakınsam onu arıyorum hızlı bir sekilde gelip müdahele ediyorlar. Ayrıca , hastayı ambulansa taşıma ile alakalı yardimcı da oluyorlar ki 112 yada belediye ambulansı geldiginde komsularınızdan yardım almanız gerekiyor genelde.
Geçmiş olaun abi öncelikle
Geçtiğimiz yaz araba ile bir ara sokaktan geçerken birinin yerde yattığını gördüm bende hemen yardıma koştum sonra mahalleli indi aşşağıya, kriz geçiriyor sandık ama aort diyebiliyordu sadece. Ambulansı aradık bir kaç farklı kişi (ambulans merkezine uzaklığımız en fazla 10dk) herkesin aldığı cevap Hastayı telefona verin biz konuşalım ona gçre geleceğiz! Adam yerde canı ile cebelleşirken bu cevabı aldık defalarca. Aradan 10-15 dakka geçtikten sonra arabaya koyalım dedik o sıra kucağımda nefesi kesildi abimizin ömrümden ömür gitti resmen. Kalp masajına başladık bir yandan 112 yi arıyoruz yaklaşık 30-35 dakikalık bir zamanda geldi. Binerken bilinci yerinde idi çok şükür. O adam oracıkta canından olsaydı hesabını kim verecekti
T Y P E R T U R K E Y
Öncelikle geçmiş olsun.
Buradaki sorun standartların aynı olmaması ambulans komuta merkezinin yönlendirilmesiyle boş durumdaki en yakın hastaneye yönlendirilir. Fakat sorun olan merkezde her hastanenin standartlarının aynı olduğu varsayımı olduğu için ortaya çıkıyor.
bir prof.'un babası inme geçiriyor ambulansı istediği hastaneye yönlendiremiyor mecbur kendi olanakları ile naklini sağlıyor bu sırada zaman geçiyor ve bir miktar problem kalıyor hastada. İşte burdaki sorun inme merkezi olan izmir'de 3-4 hastane var sadece buradakiler acil müdahale yapabiliyor ama bunu gel gör ki anlatabil.
Birde hasta başka hastane istediği için yolda veya gidilen merkezde sorun yaşanınca dava açan hasta yakınları nedeniyle en yakın merkeze gidiyorlar. ayrıca tv.'lerde bolca hastane hastane dolaştık videoları nedeniyle önce hastane boş mu onayı alınıp hastaneye haber veriliyor.
Çok geçmiş olsun.
Ülkenin bir başka özeti gibi. Gerçekten Türkiye sınırları içerisinde doğru yapılan HİÇBİR şey yok.
psn: DAGHAN26
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)