User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
48 sonuçtan 39 ile 48 arası

Konu: Acil Ambulans Çağırma

lethaldoze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun abi. herzamanki gibi bu ülkede en ucuz şey insan hayatı. Önem sıfır.

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Murat abi öncelikle geçmiş olsun.

Ankaradan bir doktor arkadaşım okulu bitirince Niğde'de bir ilçede göreve başladı.
    Sanırım bulunduğu yerin pazarı Perşembe günüydü. Bir köyden her çarşamba akşam üstü ambulans çağırılıyor ve aynı yaşlı amca pazar çantasıyla geliyor, gece hastanede yatıyor sabah çıkıp pazara gidip sonrada köyüne geri gidiyor demişti.

Sistem o kadar suistimal ediliyor ki, suistimal edilmesini önlemek için alınan önlemlerde işi içinden çıkılmaz bir hale getiriyor.

Bunu önlemek için böyle bür sistem getiriyorsun, o an durumu ağır, acil müdahale edilmesi gereken insanı yolda kaybedebiliyorsun.

İstanbulda bir zamanlar iş adamları trafikten etkilenmemek için ambulansı makam aracı olarak kullanılıyorlardı. Böyle acayip durumlarlada karşılaşıyorsun. Hangi ülkede bunun bir örneği vardır ki

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rain man Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İnsan canı yandığı zaman evet mevzuat falan dinlemiyor ama her işin de bir usulu olması lazım. Sonuçta sırtında sivilce için ambulans çağıran insanlar var. Muayene olmak için gün alan, o günün sabahında acilde giriş yaptırır rahat rahat giderim diyen insanlar (!) var.

Bir rahatsızlığa sahipseniz sizi en yakın hastaneye vakit kaybetmemek için götürmesi gerekir 112'nin. Varoluş amacı budur. 112 sizin X hastanesine gitmenizi sorgulamaz. En yakın acil müdahaleyi yapabilecek hastaneye götürür. Sonraki proses acildeki veya icapçı doktorun kararıdır. Hastanın bir başka hastaneye gitmesi gerektiğine karar verirse o zaman nakil olur.

Asıl sorun hastanelerin acil yükünün gereğinden fazla olması, sevk zincirinin bulunmaması, mesai saati sonrası zaman bulamayan insanların tedavi amacıyla acil polikliniklere başvurması. Teknik ve personel açısından hastanelerin yetersiz kalmasıdır.

Her ilde o ilin hastane başhekimler ve 112 komuta başhekiminin bulunduğu il sağlık müdürlüğü nezdinde bir kurul toplanır ve her sene belli kararlar alırlar. Her işte olması gerektiği gibi o kararlar ve mevzuatlar vasıtasıyla da bu iş uygulanır. Zira tek tek üstte yazdığım suistimalleri gerçekleştiren kişilere ceza vermek sorunun çözümünü sağlamaz. Yani 112'nin mevcut ve kullanılabilir olması çok daha önemli olduğu için bu kararlar uygulanıyor....
    Yazdıklarına karşı değilim ben de biliyorsun ki kural kaideyi savunan bir insanım her daim. Kurallar herkes için uygulanır olduğunda daha refah bir dünya olacağına inanıyorum, bu su istimal edenler yüzünden hakkı olanı kullanamıyorsa bu vatandaş 112 sabaha kadar mevzuat çıkarsa ne olur ?

Benim tepkim kurala değil anlatılan olayda ( bu konunun ilk mesajı) adamın canı yanarken kalkıp mevzuat paylaşmaya idi.

Şuursuz bir toplumuz maalesef, sırtında sivilce var diye 112 yi arayan da net haysiyet yoksunudur, kardeşim bile olsa bu böyledir.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı mechanic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    duzgun sigorta? satir aralarinda sunu odemiyoz bunu odemiyoz diyenler haricinde, memnun kalan var mi? onerebileceginiz?
    Sen sigorta yeni adiyla acibadem sigorta.
    Annemin babamin benim burdan (sadece yatarli olarak ayakta tedaviler kapsam disi). Amerikan hastesinde ben kil donmesi ameliyati oldum 1 kurus vermedim annemde 3 ameliyat + 55 60gun kadar o hastenede kaldi oda kurus vermedi. Benle annemin ameliyat tutarlarida soylersem benim 15bin anneminde 300bine yakin tuttu. Bunlar sonucinda benim primim 200lira anneminde 1000lira kadar artti
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar,basımdan gecen bır olay hakkında sızlere bılgı vereyım,emınım lazım olucak ve unutmayın.
    Gecen hafta agır bır hastalık gecirdim ve takıp eden sabaha karsı atak gelmesı sebebıyle bayılmısım.Esim ambulans cagırdı,hemende gelmısler.
    Istedıgımız hastaneye degıl,merkezın yonlendırecegı hastaneye gıdıcegımızı soyledıler.Ben zaten cok kotu oldugum ıcın uzerınde durmadım.Ancak gıttıgımız hastanede bana mudahale edemedıler ve baska hastaneye gıtmek ıcın dırektıf almadıkları ıcın ortada kaldım.O ankı acımı ve acılıyetımı tarıf edemem. Doktor ıle ambulansda kı hemsıre uzun sure tartıstılar. Is cıkmaza gırdıgı ıcın ben esımın yardımıyla kendı ımkanlarımızla baska "adam gıbı" hastaneye gıdebıldık.
    Tabı burada yaklasık 45 dakıka kaybettıgımızı ve her sanıyenın cektıgım acılar yuzunden saatler gıbı gectıgını belırteyım.
    Sız sız olun,112 den kendınız ıcın ambulans cagırmayın cunku yenı cıkan kurala gore merkezın yonlendırdıgı hastaneden baska yere goturmuyorlar.
    Ve eger sıze mudahale edemezlerse,o ambulans dırektıf almadan kıpırdamıyor,ortada kalıyorsunuz.
    Isım cozumu su;eger ozel sıgortanız varsa,dırek o numarayı arayın,zaten hemen "acil ve ambulans ıcın 1'e basın" yada o tarz yonlendırme yapıyor.
    Istedıgınız hastaneye goturuyor. Eger sıgortanız yoksa yada karsılamıyorsa,ortalama 550tl alıyorlar.Anadolu'da emınım daha dusuktur.
    Bu sayede hem hızlı hem guvenlı sekılde ıstedıgınız tam tesekkullu hastaneye gıdebılırsınız.
    Benım basıma geldı ve cıdden acı verıcı,uzucu bır tecrubeydı.
    112 hayat kurtarıyor dogru ama bunu bılmekte fayda var....
    2-3 hafta önce babam evde hipoglisemi krizi geçirdi.
    Ambulansı çağırdık evde hemen müdahele edildi ama hastaneye de götürülmesi gerekiyordu.
    Ambulansa alınınca ben de hemen gitmek istediğimiz hastaneyi söyledim.Sizin dediğiniz gibi
    karşı taraftan onay almadan kontağı bile çevirmiyor.Sonra emekli olduğu kurumu söyleyince
    merkezden istediğimiz hastanenin emekli olunan kurumla anlaşması olup olmadığı,
    sicil bilgileri,kontrolleri falan yapıldı da öyle gittik.Bu süre zarfında kapının önünde bekliyorduk tabi...

R21TURBO 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende aynı sıkıntıyı yasamıstım. 112 ambulansı en yakın devlet yada universite hastanesine merkezin yönlendirmesi ile gidiyor. Yani gidiyormuş. Emboli yüzünden az kalsın ölūyordu kardeşim. Bu olaydan sonra acıbadem , medicalpark ve konak hastanelerinin acil ambulans hizmeti numaralarini aldım. Acil bir durumda hangisine daha yakınsam onu arıyorum hızlı bir sekilde gelip müdahele ediyorlar. Ayrıca , hastayı ambulansa taşıma ile alakalı yardimcı da oluyorlar ki 112 yada belediye ambulansı geldiginde komsularınızdan yardım almanız gerekiyor genelde.

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı R21TURBO 41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende aynı sıkıntıyı yasamıstım. 112 ambulansı en yakın devlet yada universite hastanesine merkezin yönlendirmesi ile gidiyor. Yani gidiyormuş. Emboli yüzünden az kalsın ölÅ«yordu kardeşim. Bu olaydan sonra acıbadem , medicalpark ve konak hastanelerinin acil ambulans hizmeti numaralarini aldım. Acil bir durumda hangisine daha yakınsam onu arıyorum hızlı bir sekilde gelip müdahele ediyorlar. Ayrıca , hastayı ambulansa taşıma ile alakalı yardimcı da oluyorlar ki 112 yada belediye ambulansı geldiginde komsularınızdan yardım almanız gerekiyor genelde.
    Tam da anlatmak ıstedıgım....

egemenerenk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olaun abi öncelikle

Geçtiğimiz yaz araba ile bir ara sokaktan geçerken birinin yerde yattığını gördüm bende hemen yardıma koştum sonra mahalleli indi aşşağıya, kriz geçiriyor sandık ama aort diyebiliyordu sadece. Ambulansı aradık bir kaç farklı kişi (ambulans merkezine uzaklığımız en fazla 10dk) herkesin aldığı cevap Hastayı telefona verin biz konuşalım ona gçre geleceğiz! Adam yerde canı ile cebelleşirken bu cevabı aldık defalarca. Aradan 10-15 dakka geçtikten sonra arabaya koyalım dedik o sıra kucağımda nefesi kesildi abimizin ömrümden ömür gitti resmen. Kalp masajına başladık bir yandan 112 yi arıyoruz yaklaşık 30-35 dakikalık bir zamanda geldi. Binerken bilinci yerinde idi çok şükür. O adam oracıkta canından olsaydı hesabını kim verecekti
    T Y P E R T U R K E Y

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle geçmiş olsun.
    Buradaki sorun standartların aynı olmaması ambulans komuta merkezinin yönlendirilmesiyle boş durumdaki en yakın hastaneye yönlendirilir. Fakat sorun olan merkezde her hastanenin standartlarının aynı olduğu varsayımı olduğu için ortaya çıkıyor.
    bir prof.'un babası inme geçiriyor ambulansı istediği hastaneye yönlendiremiyor mecbur kendi olanakları ile naklini sağlıyor bu sırada zaman geçiyor ve bir miktar problem kalıyor hastada. İşte burdaki sorun inme merkezi olan izmir'de 3-4 hastane var sadece buradakiler acil müdahale yapabiliyor ama bunu gel gör ki anlatabil.
    Birde hasta başka hastane istediği için yolda veya gidilen merkezde sorun yaşanınca dava açan hasta yakınları nedeniyle en yakın merkeze gidiyorlar. ayrıca tv.'lerde bolca hastane hastane dolaştık videoları nedeniyle önce hastane boş mu onayı alınıp hastaneye haber veriliyor.

Dağhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok geçmiş olsun.
    Ülkenin bir başka özeti gibi. Gerçekten Türkiye sınırları içerisinde doğru yapılan HİÇBİR şey yok.
    psn: DAGHAN26

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler