Bursa'da ev kendine ait ama ankara'da kiralık eve çıkacaksan değmez. Bekar adam değilsin ki eski üskü önemsiz bir eve çıkasın ama evlisin 1000 liranın üstünde olacaktır kira bedelin.
Printable View
Bursa'da ev kendine ait ama ankara'da kiralık eve çıkacaksan değmez. Bekar adam değilsin ki eski üskü önemsiz bir eve çıkasın ama evlisin 1000 liranın üstünde olacaktır kira bedelin.
Herkes belirtmiş ama düz mantık bakarak, öncelikle kira ve ulaşım bedellerin aşağı yukarı ne kadar değişecek, alışveriş ve gezme sıklığınız nedir bunları da kabaca hesapla. Maaş farkına değer ben her türlü rahat ederim diyorsan gel. Ankaram renksiz falandır ama ruhu güzeldir :)
Siz Ankara'dan beklentilerinizi yazin ona gore cevap vereyim... Ben butun hayatimi Ankara'da gecirdim, olnedim cok sukur :)
+1700 lira için ankaraya gidilmez (ankaralılar kızmasın :) )
eşim ankaralı sıksık ankaraya gidip geliriz bu akşamda gidiyoruz :(
eşimin iş imkanıda vardı şuankinden daha iyi bir para alabilecegi işler ben bi ara işsiz kaldıgım dönemde kayınpederim gel iş buluruz demişti ama hiç sıcak bakmadım
ankaraya seveni cok seviyor bana cok kaotik geliyor eskişehire göre cok büyük oluşundandır belkide
cok şükür 3/5 yıldır düzenimi eskişehirde kurdum eşimde burda çalısıyor bi ev sahibi degiliz daha ama ankarada ev sahibi olmakta zor semtler arası cok ucurum var
ankarada aktivite (kamp,deniz,diğer şehirlere gezi) yapabilecegin hiç birsey yok gri bir kent bursa gibi yeşil degil
insan konfor alanından çıkmakda zorlanır, ama her bir yenilik yeni bir tecrübe bence.
daha fazla maaş alıcaksınız, hem ankarada küçük bir şehir değil. evet eş dost insan bazen arıyor ama. zaten hafta içi ne kadar çok çıkabiliyoruzki dışarı. Haftasonları eşi dostu ziyarete bursaya gitmek zor olmasa gerek.
giderseniz çok zorlancağınızı düşünmüyorum. fırsatları değerlendirmek lazım
Eskişehir'e deniz geldi sanırım :D Nasıl bir aktivite aradınız da bulamadınız acaba merak ediyorum. Yıllardır herkesin ağzında; gri şehir gri şehir boğucu şehir, memur kenti vs. Şu klişe lafları bırakın artık :)
Konu sahibi arkadaş, yaşam mücadelesinin çok zor olduğu ülkemizde %80'lik maaş artışı olan bir işe geçmek için şehir değiştirmek bence mantıklı. Tabi bu şartlarınıza, hayat standartlarınıza da bağlı. Bence gelin, daha yaşınız da genç. Pişman olsanız bile telafi edebilirsiniz.
Şirketim taşındığı için 25 yılımı geçirdiğim İstanbul Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçmek zorunda kaldım. 2-3 Yıldır neredeyse Anadolu yakasında iş yerime trafiksiz 25 dk mesafe de oturuyorum. Akrabalarımın çoğu Anadolu yakasında olmasına rağmen ilk zamanlar zorlanmıştım. Fakat alışınca iyi ki gelmişim diyorum. Bu kritik noktada karar mercisi tamamen eşin ve sensin. Hesabını iyi yaparak olumlu olumsuz yönlerini karşılaştırarak hareket etmekte fayda var. Ben yılda 2-3 kez sınavlarım için Ankara' ya gidiyorum. Nedense bana hep soğuk geliyor. Orada yaşayanlardan daha iyi fikirler alabilirsin.
Bİraz durup düşününce X bir serviste araç bakımcısı olarak çalışıyorsun kayda değerde bi gelirin var Ankara da bu iş için hiç eleman yokmu ki başvurmuyorlar nasıl bir yer boş vaatler veren servis çok bu maaşlar güzel paralar bak bende sakaryalıyım ama ist evim olduğu için İst çalışıyorum bende X bir firmada yetkili servis çalışanıyım ( otomotiv ) önemli olan bence maaşını düzenli alman ve maaş diliminden sgk yatması 3800 tl yi 2 ayda bir 2 aylık maaşını vericek zora sokucaksa gerek yok
zor bir durum.iki katını veriyoruz derler gidersin 2-3 ay düzgün maaş alırsın sonra düzensiz ödemeler başlarsa kusura bakma yollarımızı ayırıyoruz diyebilirlerde.
garanti bir durum yok şirket'den garanti iste diyecem vermezler.
3.8k ya Ankarada yaşanır kira ortalama 700-900 arası diyebiliriz keçiören aydınlık etlik eryaman batıkent semtlerinde ulaşım sıkıntısı yaşamazsın. Ankara hızlıdır bir İstanbul kadar olmasa da bar'ı pub'ı club'ı vardır kendi çapına göre iş imkanı da fazla aslında çoğu şehir'e bakarak. Ankara'nın sadece tek dezavantajı yeşillik için biraz gitmek gerekiyor kızılcahamam çankırı tarafında var güzel yerler. Yaşam zor değil Ankara'da ve severek yaşıyorum, bekleriz ama iyi ölç tart biç yinede...
Önemli olan alacağın maaş değil bence. Aylık giderlerin, aylık gelirinin yüzde kaçına denk geliyor.
2100 TL kazanıyorsun kira, faturalar, ulaşım, doğalgaz vb aylık sabit giderlerin şu an ne kadar Ankara'da ne kadar olacak ?
Bu hesabı yaparak karar vermeni öneririm.
iyi düşünmek gerekli..sadece kazanç olarak değilde işin uzun vade kalıcılığı,ailenin size yakınlığı ve onlara ne sıklıkla ihtiyaç duyulabileği vs vs gibi sorulara cevaplar verilebiliyorsa neden olmasın
800-1000 civarına Eryaman veya Batıkentten güzel bir ev bulabilirsiniz. İşininiz metroyla gidilebilecek bir güzergahtaysa trafikte çekmezsiniz. Aracınızın yakıt parası da cebinize kalır. Şayet şartlar uyuyorsa buyrun, bekleriz :) Gördüğüm kadarıyla Ankara'yı bir tek burada doğup büyüyenler seviyor :D
Bir ankarali olarak ankarayi cok seviyorum. K.oren etlikte kaliyorum. Bursa ve ankaranin arti ve eksilerini yazarak deneyin bence nerenin ne artisi var nerenin ne eksisi var arti ve eksilerin cokluk azlik durumuna kararinizi verebilirsiniz. Ben son 2.5 3 yildir yurt disindayim. Dilini bilmedigim hayatimda görmedigim bir ortama ciktim geldim. Cok sukur dilide az cok kendimi kurtaracak kadar cozdum zamanla daha iyi olur. Ama adedigim gibi arti ve eksileri iyi tartmak gerekli. Hakinizda hayirlisi olur ins.
Doğma büyüme Samsun'luyum, üniversite için Ankara'ya geldim. İlk geldiğim zamanlarda ne insanlarına alışabilmiştim ne de şehre, tabi ön yargıyla geliyorsun en başta. Fakat 4 sene oldu insanını da sevdim, şehri de sevdim. Kaliteli, keyifli vakit geçirmek istedikten sonra her türlü imkan var istersen doğayı yeşili görüyorsun, istersen eğlenceyi istersen keyfi huzuru. Yaşamak da bence sunduğu imkanlara göre kolay Bursa'yı bilmiyorum ama bence ağır bir trafiği yok mesela. Ayrıca Türkiye'nin ortasında bulunduğu için hafta sonu canın sıkıldı Ankara'da yapacak hiç bişey bulamadın etrafında bir sürü şehir var günü birlik gezer gezer gelirsin. Sosyal yaşam olarak sıkıntı çekeceğinizi sanmam fakat ekonomik boyut olarak Bursa'yı bilmediğim için karşılaştırma yapamam.
Ailemi arkadaşlarımı bıraktım eskişehirde görev yapıyorum. Yalnızlık zor evet, ama hayat arkadaşımla agustosta bir olacagız. İnsan başta bir yadırgıyor. Sizin yadırgayacak bi durumunuz yok, ailenizde yanınızda olacak ne güzel işte.
İnsanın memleketi doydugu yerdir
Erkekler için öyle belki. Ama kadınlar için bu durum farklı. Her ne kadar konu sahibi arkadaş daha büyük bir şehire geçsem mi diye düşünüyor olsa da sonuçta bir gurbet olacak eşiniz için. Ve siz aramasanız da o her gün arayacak özleyecek. Ki bunun iyi günü kötü günü olabilecek...
Biraz maddi biraz da rahatlık biraz da mecburi sebeplerden dolayı üç yıldır adıyamandayım. Ben nerede rahat çalışıyorsam, mobbing yoksa, kavga dövüş yoksa, kazandığım da iyiyse orada rahatım. Sırf bu sebeple istanbuldan kaçtım. Ama şimdi düşünmediğim branşları düşünür hale geldim sadece eşimin yaşadığı şehre geri dönebilmiş olması için :) sizin artış olarak bahsettiğiniz tutar bende azalma olarak yansıyacak. Ama olsun en azından huzurlu olalım diyorum.
Biz her şeye mantık ölçüsünde bakıyoruz, iki kefeye de koyup tartıyoruz ama hesaplamadığımız şeyler çıkıyor. Bunları da göz önünde bulundurun.
benim duyduğum bildiğim bursa daha makul bir şehirdir gıdası,kirası daha uygundur diye hatırlıyorum ankarada bu avantajı kaybediceksen gitme abi ama bursada 1000lira kira veriyorsan ankarada aynı şartlarda ev de 1000 liraysa tabi ki git o zaman 1700lira maaş alamayan insanlar var bu ülkede he bide bursa babaocağı ev kirasıda yoksa bence hiç gitme abi