Az önce telefondan yazıyordum aslında tek örnekle anlatmak istediğim çok kritik bir durum anlaşılmadı kopukluk nedeniyle .
Daha net ve yalın şekilde devam edersek .
Ben AK Parti'ye oy veriyorum evet ve hadi çoğunluğa uyalım ilk gününden bugününe kadar tamamen zararlı bir partidir diyelim ortak görüşümüz bu olsun .
Madem böyleydi bende körü körüne savunmuyordum neden oy verdim ?
Öncelikle çok tanışıklığım olmayanlarında bildiği üzere zaten iktidara geldiği dönemden itibaren dedem Akp'de hem siyasi hem de dış işlerinde aktif rol aldı , şuan resmi olarak devamlılığını yaşı gereği bırakmış olsa da R.Tayyip Erdoğan'la belediye başkanlığı dönemi öncesi dostluğu olması sebebiyle de bilgi alışverişi ve çeşitli süreçlerin içerisindeki etkin rolü devam ediyor .
Bu sebeple iktidar partisine doğrusuyla yanlışıyla yakınlığım var ( izahını yapcağım sadece ailevi olmasından ziyade ) .
Fakat diyelim ki es kaza CHP veya MHP'ye oy verecek olayım ( hdp harici partiler de olabilir fakat karışmaması adına örnekleri bu 2 partimizden vereyim )
Yakın döneme bakalım CHP/MHP koalisyonu ile aday Ekmeleddin vardı hatırlarsınız ? Vasıflı mıydı ? Siyasetçi miydi ? Mevcut durumdan daha iyi olabilir miydi ?
Bunların cevabı her seçmene göre olumlu-olumsuz farklıdır evet ama asıl dikkat çekmemiz gereken noktaya gelelim kimin adamıydı? CHP/MHP , o dönem AKP ile kanlı bıçaklıydı bu koalisyon yanlış mıyım?
Şimdiye dönelim birlikteliklere bakalım halkın gördüğü , bildiği AKP/MHP değil mi ? Bu yarın isimler değişse de aynı şahıslarla devam edecek değil mi ? Evet . Istikrar var mı şimdi siyasetçilerde ? Hayır .
Bu birlikteliğin yanı sıra televizyonlarda , kürsülerde bas bas bağıran bir de CHP var .
Devam edelim . Parti isimler farklı , görüşleri farklı , kuruluş amaçları farklı değil mi ?
Sorun Logo veya Parti değil tamamen içerideki şahıslar demeye getiriyorum oy pusulasında farklı logoya basmanın bu memlekete bir yararı olmayacak ŞAHISLAR aynı olduğu sürece .
Şahıslara neden mi bu kadar takıldık ?
Şimdi TV'yi açıyorsun MHP'lisin örnek veriyorum x vekil konuşuyor vatan,millet,sakarya, yedirmeyiz vs vs lan ne güzel diyorsun adamların ideolojisi benim kafa yapıma uyuyor yolsuz akp değil de MHP oranlarda varlığını belli etsin diyorsun basıyorsun oy'u MHP'ye
Ya da M.Kemal'in partisi CHP diyorsun mantık,akıl,ulusal kimlik,laiklik diyorsun vekillerimiz de öyle konuşuyor hepsi aklı başında nasılsa bizim hakkımızı yedirmezler diyorsun basıyorsun CHP'ye
E Meclis dışı durum öyle mi sorsana,araştırsana bu kadar partini görüşünü savunuyorsun icraat var mı yok mu bir takip etsene
Halk da bu yok ama , yukarıdaki X vekil napıyor halk dili ile anlatayım ;
AKP'li CHP'li veya MHP'li aslında herşeyleri SÖZDE birbirine zıt görünen ve seçmen kitlesine bu şekilde lanse edilen diğer vekillerimiz mevcut iktidar ve tamamen sana ters görüşün vekilleri ile ortak ticari faaliyetleri adına sırf cebi ve koltuğu sallanmasın diye İHALELERE GİRİYOR senin hakkını yiyor ?
Akp seçmeni çomar , cahil , onları sorgulayamazsın yargılayamazsın denesen de elle tutulur sonuç elde edemezsin zaten bilgi yok fikri var ( ne yazıkki eğitim ana sebep defalarca yazdım )
E sen çok akıllısın hiç AKP'ye oy vermedin , verdirmedin , savunmadın değil mi ?
Hani senin görüşünü savunan memleket çıkarlarını savunan şans verdiğiniz TV'lerde kürsülerde cayır cayır şov yapan siyasetçileriniz nerede ?
Ana Muhalefet yan partilerin AKP bu kadar ipi yargı , yasama , yürütme , hukuk düzenini ele alırken çok AKTİF VEKİLLERİ neredeydi siz oy vermediniz mi neden müsaade ettiler de bugünlere getirdiler ?
Tek cevap basit bence ; Partisi ne olursa olsun siyaset camiasi seçmenini değil cebini,makamının düşündü bugün de karakterini makam ve mevki için sattı geçti .
Burada bu kadar uzun yazıyorum çünkü en azından kapasitemizi ve örneklerimizi mantıklı olarak savunabiliyoruz . Sadece bizim şu forumda klavyede konuşabildiğimiz ya da sokakta beyan edebildiğimiz kadar mantıklı görüşlere sahip olan bir iktidar , muhalefet ile dolu / donanımlı bir meclis olsaydı emin olun durum bu da olmazdı .
* Yazılarımda örneklendirme ve empati yapılsın diye karşıtlı terimler kullandım kimsenin üzerine alınmasına gerek yok
@
Schumi