Arkadaşımda Panasonic plazma kullandığından ne demek istediğini anlıyorum abi. O yapmacık pastel renk kesinlikle yok. Enerji tüketimi biraz fazla ama değer :)
Özelden mesaj attım
Printable View
loewe ye 5 kuruş vermem .geç açılır adamı kanser eder. adı satar ,diğer tvlerden farkı anlamazsınız.
LG OLED65W7V 4K OLED TV | LG Electronics Turkiye
Hastasıyım bunun
OLEDler en iyisi oalrak lanse ediliyor ancak teknik ve sonuç açısından mevcut sistemler malesef plazmaların yanına bile yaklaşamıyorlar, oyüzden plazma gönlünüzde dursun.
Tavsiye olarak 1 ay önce TV baktım ve aldım Sony XE9005 ve üstü serileri tavsiye ederim, LG ve Samsunga göre fiyatları biraz daha yüksektir ama yanyana görünce bariz kalite farkı arada (benzer model seviyesi için).
Mid-Range olarak Sony XE9005'nin üzerine televizyon yok. Bir üstünde ise LG OLEDB7 ve yine Sony Sony XE9305 var (Sony daha parlak).
Televizyon markaya göre alınmaz. LG'nin ve Samsung'un giriş seviyesi ve orta seviye televizonları çöp. Siyahlar ne siyah renkler ne gerçek renk.
yorumlardan sonra 55XE9005 alınmadı mı hala Murat abi :)
bundan kastını tam olarak anlayamadım kardeşim ama ben sıkıntıyı şöyle anlatayım. film izlerken normal bir ortamda çekilen sahneye göre renk ayarı yaptığında inanılmaz net ve gerçek bir görüntü yakalayabiliyorsun. ama hemen arkasından atıyorum şöyle bi sahne geliyor: kapı açılıyor, açılan kapıdan biri geliyor, arkada da doğal olarak ışık. veya pencere önünde biri konuşuyor arkasındaki pencereden içeri bi ışık yansıyor. böyle bi sahnede ön plandaki görüntü, misal kişinin yüzü sanki önünde sis varmış, buğuluymuş gibi oluyor. renk ayarları arasında bu ışık farklılığına nötrlemeye yönelik ayarlar var. lakin o zaman da normal ışıklı sahnelerdeki netliği ve parlaklığı yakalayamıyorsun ya da ben bugüne kadar yakalayamadım. o yüzden ben ışıklı sahnelerdeki netlikten feragat ettim diyebilirim (zaten pek fazla, dizi, film vs de seyretmiyorum)
LCD tvler ilk çıktığında(2005 mi?) tüplü Sonymiz artık rahmetli olunca HD Ready olarak bir Sony Bravia almıştık, kısa zaman sonra ablamlar da aldılar hemen hemen aynı model Bravia, iki televizyonda da 2-3 senedir belli kısımlarda boydan boya yukarıdan aşağı pixeller öldü yeşil ve kırmızı renge döndüler. Çok film kasılmadığından öyle kullanılıyor TVler ama bir gün değiştirsek tekrar Bravia almayız gibi geliyor. Tamam 10 seneye yakın gittiler ama beklenti 15-20 sene sorun çıkarmamasıydı belki de :) Bilmiyorum ben mi abartıyorum
Murat abi led ve bununla bağlantılı teknolojide malesef yapmacık ve aşırı parlak renklerde geliyor.Çalışma mantığı olarak gelen veri cihazın işlemcisinden geçip o şekilde sana sunuluyor.Bu yüzden de samsungda parlak lg de daha az parlak ve yapmacık renkler görüyorsun.
2013t'en sonra plazma malesef bitti.O yüzden bulamazsın gibi.Fakat görüntü için en doğru seçim bu.
Led' de sharp iyidir.Eskiden market kanalında vardı fakat artık yok gibi.Bulabilirsen sharp al derim.
Samsung lg sony bunların hepsi artık birbirine çok yakın özellik ve görüntü olarak.
http://www.techturkey.com/forum/sohb...ght=televizyon
bu konudan vardığım sonuç doğrultusunda ben LG 55UH850V seçmiştim. Ama işler karışınca alamadık o ayrı gene gündemde dolanıyor böyle bir plan eğer netleşirse kesinlikle bu modeli alırım.
55mu9000 de olabilir samsung da çok iyi bir cihaz , ayrıca lg yerine sony derim tabi maddi durumda en büyük etken :)
Benim istegim renkleri dogala yakin gosteren.
Panasonic plasmadan cok memnunum,cok da para vermistim ama cok memnunum. Ariza kendi kendine gecti ama belki tekrarlar,bilemiyorum.
Butce sikintisi yok diyelim,plazmaya en yakin hangi tv yi almak gerek son tahlilde?
Sony yada sharp alayim,tam model kodu verirseniz alayim.
Bende aynı tvden aldım henüz taşınmadığımız için kurulum olmadı. Tv hakkında ışık süzmesi var yazmışlar hepsinde (Sanırım kanal değişirken ekranın belli yerlerinden ışık vuruyor ekrana ya da kapalı iken oluyor tam bir fikrim yok) hatta Samsung bayiisine gittiğimde Samsung kendi bayilerinden satışını durdular dediler. Sadece Teknoloji mağazalarında satılıyormuş. Ancak çok beğendiğim için değiştirmek içimden gelmedi benim.
ışık süzmesi kenardan aydınlatmalı tüm led tv lerde var olan birşey..Tv boyutu büyüdükçe daha fazla göze batar.
https://mobile.donanimhaber.com/stor...a28fdcd512.JPG
Bilgilendirme için teşekkürler
eğer tv ust seri ise local diming vardır haliyle bu sorunla karşılaşmazsınız görüntü nerdeyse sadece ordaki ışık yanar diğer yerler siyah gozukur
Yeni konu açmayayım, burada konuşulmuştu. Giriş seviyesi fhd Lg 32 inç televizyonum var. Aslında gayet tatminkar ama yeni eve geçerken salona daha iyi uyacağını düşündüğümüz için 40 43 inç ölçülerinde televizyon bakıyorum. Smart tv zımbırtısı genelde çok hızlı olmadığı için şart değil. Harici uydum falan da var, en kötü onu kullanırım. Özellikle istediğim güzel görüntü, kaliteli renkler vs vs. Fiyat olarak limitim 3000 tl civarı. Aklımda memnun kaldığım için Lg var henüz piyasa araştırması yapmadım. Tavsiyelerinize açığım.
Samsung UE43MU7000 43" MU7000 7 Serisi Flat 4K UHD TV Fiyatı
iş görür gibi bu boyutlarda.
Salon 16 17 m2. Zaten kısa duvarlar arası mesafe tv'ye uzak olan duvar olacağı için (koltuktan konsola tahmini 3 metre civarı olur herhalde) haliyle 50 ve üstü ölçüler fazla olacaktır. Ama 43 ve 40 " tam aradığımız ölçü gibi. Bir teknoloji firmasına gidip canlı şekilde görmeye çalışacağım yine de. Üstte yazılan yorumdaki ürünle beraber şu var kafamda;
LG 43UJ651V 43" 109 Ekran 4K Uydu Alıcılı Smart Wi-Fi LED TV Fiyatı
Benim için az da olsa önemli olan her yönden görülebilmesi, gün ışığından çok etkilenmemesi ve renklerin doğallığı. Her ne kadar teknoloji şans işi olsa da nokta atışı bir ürün almak istiyorum.
LG 55UJ651V 55'' (139 CM) 4K UHD webOS 3.5 SMART TV,DAHİLİ UYDU ALICI - Vatan Bilgisayar
arkadaşlar fiyat performans olarak nasıldır önerebilir misiniz ? Harman kardon olanlar ile çok fark var mı arasında
Konuya yazdıktan sonra bir kaç yerde araştırma yaptım. Bildiğim kadarıyla yanıtlayayım. Tv'lerde en sık iki tip panel kullanılıyor. Ips ve va panel diye. Ips panelde renkler biraz daha cıvıl cıvıl gibi daha geniş bir açıdan görünülme imkanı sunuyor ancak karanlık ekranlarda siyahların kalitesi beğenilmiyor ve ışık sızmasından bahsediliyor.
Va panel ise daha karşıdan bakmayı gerektiriyor, yanlardan bakınca görüntü kararıyor. Ancak siyah ve renk kalitesi daha gerçekçi. Genelde iyi tv'lerin bu sebeple Va panel olması gerektiği savunuluyor benim gördüğüm.
Ayrıca 50 inç altında markalar en iyi teknolojilerini pek kullanmıyor. Üstünde ise oled qled nanocell Vs gibi teknolojiler dahil oluyor ve ürünler birbirinden ayrılıyor.
Benim gördüğüm kadarıyla gerçekten iyi bir ürün isteniyorsa va panel olması şart, 50 inç üstü ise 100 hz yenilenme hızı olmalı. Onun haricinde ses kalitesi-smart fonksiyonun kalitesi arza göre değişiyor.
Aynı banttaki ürünler kıyaslandığında sıralama şöyle oluyor
Görüntü
Sony>samsung>lg
Smart tv fonksiyonu
Lg>samsung>sony
Bu sebeple fp ürünleri genelde samsungdan çıkıyor. Samsung mu8000 serisi özellikle tavsiye ediliyor. Benim araştırmalarım sonucu çıkarımlarım bunlar.
Yine de canlı olarak görmeden karşılaştırmadan almayın...
Ben lg 49 sj800 isimli ürünü almaya karar verdim. Benim en çok o hoşuma gitti aldığım fiyat bandında.
Hem bu konuyu takip ediyordum hem de internette çok araştırdım. Sony 55 inç KD 9005 aldım ben. Doğubanktan 5600 tl ye hallettim. Tv nin görüntü kalitesi gerçekten harika, renkler gerçek herhangi bir yapaylık yok ve ışık sızması çok az. Fiyat samsung ve lg ye göre yüksek yalnız bu cihaz oled tv performansı sunuyor... O yüzden fp ürünü olarak geçiyor piyasada. Tavsiye ediyorum.
Samsung 55MU8000 55" 139 Ekran 8 Serisi Premium Smart 4K Ultra HD LED TV | Teknosa
Sony Bravia KD-55XE9005 55" 140 Ekran [4K] Uydu Alıcılı Fiyatı
Sony 55XE8577 55" 139 Cm 4K HDR Android Smart LED TV Fiyatı
samsung ve sony arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz ?
Philips e karşı hep on yargım vardı ancak aldırmadan aldım 55pus6581 cok guzel tv gerçek 100hz ve ambiyant ışığı tercih etmek icin yeterli sebeb