300E Nickli Üyeden Alıntı
Ben esnaf değilim, üniversite öğrencisiyim, ufak tefek otomobil parçaları alıp satıyorum, harçlığımı çıkarıyorum. 350 TL ye bi arkadaşa araç telefonu sattım, 2 saat sonra biz buna heryerden elektrik verdik çalıştıramadık dedi, dedim getir yakmadıysan sıkıntı yok geri alırım, ben araçtan sökerken sağlamdı çünkü. Arkadaş getirdi cihaz yanmış, geldi bana hır gür yaptı, satarken arkadaşın hal ve hareketlerini beğenmemiştim zaten bana ders olsun cihazı iade aldım, birdaha da serseri kılıklı, konuşmasını bilmeyen insanlara mal satmamayı vizyonuma ekledim. 350 TL para kaybettim cihaz çöp oldu belki ama kendime çok güzel bir ders çıkardım, hemde kendi gözümde itibarım yükseldi.
Şimdi ben mali olarak esnaf değilim, mali olarak küçük işler yapan bir insan olarak kendime bir ders çıkarabiliyorum, ama siz kocaman esnafsınız size göre küçücük bir parayla kendinize hiçbir ders çıkaramadınız, küçücük bir parayla kocaman bir kitle kaybettiniz, itibar kaybettiniz. Burada herkes o 600 lirayı geri iade eder kendine güzel bi ders çıkarırdı, bundan sonra ticaretini de ona göre şekillendirirdi.
600 lira sizi ticari olarak küçültmez, ama itibar olarak acayip küçülttü, ben böyle birşey yapsam kendime olan saygım bile azalır...