Kardeşim seninle ölüme giderim bir gece ansızın London 82
Printable View
malı gümrükten çekmeseniz sorun olurdu ama gümrük vergisi ve kdv si ödenmiş mal olduğu için ülkemizin makamlarıyla başın belaya girmez, alacaklı firma ülkemizde sana dava açarsa bildiğin borçlar kanununa göre yürür olay, eğer satış sözleşmen var ise ve de orada XXX mahkemeleri yetkilidir diyorsa, orda açacağı dava da seni bağlar, iade edilen malzemelerin acilen noter tespitlerini yaptırın, elinizde bulunsun... sonuçta sizinki keyfi bir ödememe değil...
abi sen yanlış anlamışsın. ben malı gümrükten çektim ödemesi 2 ay sonraydı ama ürünlerde problem oldu ve bunları bana credit note olarak düşün yerine yenisini verin ben ücretsiz değişim sağlıyorum müşterilerime dedim. daha önce böyle olduğu zaman hemen benim sorunlu olduğunu söylediğim ürünün yerine yenisini (ücretsiz bir şekilde) bir sonra ki siparişime ekliyorlardı. şimdi ise ürünler sorunsuz diyorlar. ben de paranı ödemem o zaman diyorum.
ya benim sorunlu olan değiştirdiğim ürünlerin yerine yenisini bir sonra ki siparişime ekleyin diyorum yada nah öderim paranı diyorum. 2 aylık vade vardı 1 ayı geçti.
sorum şu; şahıs firmasıyım parayı ödemessem yasal yollardan alabilirler mi?
Sen yanlis anladin, mali gumrukten cekip devlete odemelerini yaptigin icin ulyslararasi ticarette sikinti yasamazsin, ama adam yurt icinde sana dava acabilir bu da borclar kanununa gore olur. Senin yerinde olsam bozuk mallara iade faturasi keser mallarla beraber geri gonderirim, yurt ici mahkemeler o iade faturasi islenmis mi diye bakmaz, sadece navlun odersin TR den postalamis olursun, sonrasinda is arap sacina doner zaten mahkeme de cozemez...
Adamlar seni şahsi e-mail adresinle muhatap almış, üzerine herhangi bir imza olmadan vadeli çalışıyorsa bence 2bin lira (onlara göre) peşine düşecek ciddiyette değillerdir diye tahmin ediyorum
Bu üstte yazdığım maddelerin hepsi sırasıyla şok etkisi yarattı bende "nasıl olur?!" dedirterek :D Ben burada 1 aylık arabayı şirket adına kiralayacak adam gmail'inden başvuru yapınca "şirket e-mailinle gel" diyorum; sözleşmeye attığı imza, imza sirküleriyle tıpa tıp aynı olmazsa geri gönderiyorum, adamların yaptığına bak :)