Dolmuş'a nie biniosun çetincüm:DBen seni alırım.Yada sen yan vere vere gel...
Printable View
Dolmuş'a nie biniosun çetincüm:DBen seni alırım.Yada sen yan vere vere gel...
:) bir space-bar nelere kadir..
konu sapmasın aman gençler.. eğitim şart biliyorsunuz :)
Bizim burda hergün kar buz üzerinde yolculuk yapıyoruz .. Bi dünyada kaza oluyo... Eğitim Şart..
Haa bu arada civili kar lastiği de olsa arabada malesef buzda sert frenajlarda araba kayıyo istediğin gibi durmuyo...
işte aslında abs ne demek onu anlamak için en iyi yol bu.. herkes abs si olan arabanın daha iyi frenaja sahip olduğunu sanır oysa böyle bir genel geçer kaide yok.
abs si olan bir araç daha uzun mesafede durabilir !
abs sadece size ani frenlerde sizin dediğiniz kızaklamayı yapmayarak size manevra kabiliyeti veren bir sistemdir. yani hem frene sonuna kadar asılıp hemde önünüzdeki arabanın yanından geçmenizi sağlar . kızaklayıp arabaya arkadan dalmanızı engeller başka bir anlatımla.
açık alanda abs eğitimi de yapmak lazım demekki :) frene sonuna kadar basıp direksiyonu kırıyoruz hacı bakalım ne oluyor..
ABS Fren mesafesını uzatır panık frende kızaklamayı onler. Frenaj anında araca yon verebılmeyı saglar vs. vs.
Ben cıktım dun gece antremanımı yaptım. 1-2 kısıyede ogrettim ufak bişiler karda buzda camurda vs. surus teknıklerı konusunda baya bır zaman harcamıstım ethem genimin projelerinde ileri, profesyonel ve teror surus egitimi sertifikalarını almıstık :)
Dün panoradaydım. Tabi driftçi gençlikte hemen bitmişti orda. Yer bulamadım yukarıdaki geniş caddeye park ettim. Bence bu iş trafiğe açık alanda yapılmamalı. Orada arabalara bir hasar gelmiş olsaydı kadar sakin yazarmıydım bilmiyorum.
Dün gece FRT plakalı bir bmw içinde 5 tane genç arkadaş baktım hacettepe yolunda yanlıyorlar takıldım peşlerine koca arabayla ufak tefek bir kaç yanlama yaptım sonra ışıklarda tanıştık beraber öğütlere gittik ümitköyde herkese tavsiye ediyorum arazi şartları güzel ve yanlamaya elverişli.
şimdi ilk mesaja dönersek bu işi kesinlikle trafiğe kapalı mümkünse önceden futbol sahası olarak kullanılan yada boş ve araç olmayan geniş otopark potansiyelindeki alanlarda yapalım dedik.
ki buradaki arkadaşlarımızın bu yönde hareket edeceğini düşünüyorum...
bu arada bugün yollar erimiş bir kar yığınına sahip ve güneş yerdeki kara inat parıldamakta.. ıslak kar çok tehlikeli aman dikkat
AKM'de kar bırakmamış 4 çekerler saolsun... :D