10yıl kadar önce senelerdir İstanbul'da eğilmeyen jantlarım Ankara'da eğilmişti.. Değişen bir şey yok demek ki..
Printable View
10yıl kadar önce senelerdir İstanbul'da eğilmeyen jantlarım Ankara'da eğilmişti.. Değişen bir şey yok demek ki..
1 sene önce ön düzeni yapılan arabanın ön düzeni darma duman oldu. 50 günde toprak üzerine asvalt serip yol yaparsan böyle olur.
ctesi mi pazar mı ne giro d italy izliyorum
millet asırlık şehrin içinde tarihin parçası olarak yaşıyor
sokaklar falan çiçek gibi roma etabında adam sürekli tarihi meydanları yapıları gösteriyor helikopterle
biz amk başkentinde yağmur yağdımı eve 45 dakika daha geç gidiyoruz
ve bu şehirde bize 8. kat üstü bol bol beton bina gören yerleri manzara diye 50-100 daha pahalıya satıyorlar
Aynı durum İzmir dede mevcut. Malesef biz alt yapı çalışmasını okulda okutamıyoruz heralde
Yazdıklarınıza katılıyorum. Ankara gecekondu zamanında iken daha düzenli tertipli idi. M.gökçek denen lüzumsuz ankarayi bitirdi yandasa rant kapsamında eski ankarayi halen arar dururum. Turkiyeye bir temsilci gelse şu başkenti bir görse utanir yerin dibine girer.
arabalara şnorkel şart sanırım
bence tamamen devletsel bir durum, benim öz kardeşim gibi iyi mühendisler iskide daha işe başlar başlamaz istifa edebiliyor. Adamın istifa sebebi şu, abi adama bilgisayarda animasyonlu şekilde gösteriyorum sistemin 10 seneye çökeceğini bilgisayar programı bile hesap edebiliyor iken adam kağıt üstünde çizim yapıp bana salak muamelesi yaparak hakaret ediyor şeklinde anlattı bana.
maalesef eski kafalar ölmeden yeniliğe açık olamayacağız sanırım.
ayrıca gidip test yapmadığı bir araziye onay için imza istendiğinde delikanlılığını gösterdi ve istifasını bastı benim kardeşim. yoksa sürgün yiyecekti zaten.
ayrıca 3ncü köprü projesinde de işe girdi ve iş güvenliği yeterli olmadığı halde yeterlidir diye evrak imzalaması istendiğinde yine istifa etti garibim.
sonuç istifasından günler sonrasında insanlar öldü ve tüm suç onun gibi dik duramadığı için imzayı atan çömezine yıkıldı.
burda bir sürü mühendis dostlarımız var, siz siz olun dik durun. patronlar ve siyasiler merak etme be olum arkanda biz varız der attırıverirler imzayı, ama işler boka sardımı mühendisler hapse, siyasiler ve ali ağaoğlu gibi acemiydik deniz kumu kullandık depremde çok insanın ölmesine sebep olduk allah affetsin bizi derler ve hiçbiri yargılanmazlar.
Ülkenin dört bir tarafında olduğu gibi yönetim kaynaklı arkadaşlar bu yaşadığımız sıkıntılar, omurgalı insan sayımız da az arkadaşın verdiği örnek gibi, müstehak bize. Ankara'nın göbeği Çankaya'da oturuyorum, her yağmurda lahım patlar-taşar, ASKİ arabaları geçici çözüm için gelip temzilerler. Asfalt atılır çöker ya da 2 gün sonra kazılır. Biz ülkecek büyük bir savaş daha geçirmedikçe akıllanmayacağız.
Bazı şeyler söylemek istiyorum.
Küresel ısınma, atmosferdeki azot oranı, tektonik faaliyetler, okyanus akıntılarının değişimi, yanı başımızdaki sürekli savaşlar sebebiyle, ülkemiz artık sub tropic-meditteranean iklim kuşağından tropic-sub tropic'e geçmiş bulunmakta.
Bu kuşakların en bariz ve bilinen özellikleri belirli mevsimlerdeki muson yağmurlarıdır. Bizim son iki üç haftadır yaşadığımız gibi.
Artık eskiden yapıldığı gibi altyapı çalışmaları ve dizaynları değil, yeni iklimimize göre işin uzmanları tarafından çalışmalar yapılıp buna göre adımlar atılmalıdır. Çünkü bundan sonra malesef böyle gidecektir.
Yani son birkaç senedir yaşadığımız yağışlar gerçekten bizim alıştığımıza göre normal değildir, fakat yeni iklim kuşağımıza göre son derece normaldir.
Bu yazdıklarımı, ve bu işin uzmanları tarafından daha doğru ve bilinçli şekilde yapılacak çalışmaları ise mevcut hükümette umursayacak, hatta böyle şeyler olduğunun farkına varacak kimseler ise malesef bulunmamaktadır.
Allah'ın takdiri deyip geçilecektir.
Allah Allah ama kul kul değil ki...
Sadece Ankara ve altyapı değil ki Türkiye tamamen çöktü
iklim değişikliği vb değil olay.senelerdir ankara'da bu zamanlarda kırkikindi(gün dönümü) , teknik olarakta konveksiyonel yağmurlar olur ve bunların%90ı şiddetli dolu vb ile geçer.Bu zamanda dikkat edilmelidir her zaman.Ben şahsen günler önceden bunlar olacak önlem vb desemde maalesef çöp çöp.Koskoca Türkiye'nin başkentisin bu ilin bir iklim skalasını analiz edip alt yapı yenileme zihniyeti rezillik boyutunda zaten..Çık sokağa bak suyu tahliye edecek herhangi bir argüman bi mazgal yok..şaka gibi cidden..
O son dinazor heykelini sökmeyecekler di , Melih'in laneti bu.
Suçu hic iklime atmayin. Hadi yagmurlwr artmaya basladi ve tahmin edilemedi. Bunun sonucu ufak su birikintileri olur. Her yer gole donusuyorsa bariz alt yapi YOKTUR.
Ankara da altyapı olmadığı gibi üstyapı da yok :-) aslında Ankara da hiçbir yapı yok
beyler akp gelmeden önce susuzluk vardı yine o günlere dönmek mi istiyorsunuz çık çık çık
Ben çok iyi hatırlarım Gökçek öncesi dönemi sokaklarda çöplerrrrr, kuyruklarr, yollar çukur heryer tek şerittt, otobüslerde klima yokk, şehirde ağır bir kokuu, avm yokk, fişkiyee yok, dinazorlar yokk çok götüydü o döneme döndürmek istiyor bu zihniyet dış mihraplar mihraklar mihroplarrrğğğğ
Transformers ların arasında yokmuymus bir dalgıç pompa çeksin suyu lıkırlıkır..