ODD: Mayıs'ta otomobil ve hafif ticari araç pazarı %14,83 oranında azaldı
Printable View
İnşaat sektörü yavaşlar anında müdahale ederler , KDV düşer , vergileri azaltırlar , kredi sübvanse edilir falan. Akaryakıt fiyatları Coşar , bakarlar millet isyana bağlayacak ötv de ayar çekerler , fiyatı sabitlerler. ( sabitlenmese belki 7 liradan fazlaydı şu an ). Otomotiv sektörü de durma noktasına gelirse daha önce de olduğu gibi hurda yasası , ötv de yarı yarıya kampanyası gibi kampanyalar yapılır. O zamana kadar alan almaya devam eder. Ben şahsen bu rakamlara sıfır araba düşünmem. Yazık yani verilen emeğe. Para kolay kazanılsa dahi verilmez bence.
sırasıyla yazayım,
Polo sedan 9500 USD
Jetta sedan 16.600 USD
Passat sedan 24.500 USD (şuan kampanya var 1000 usd indirim yapıyorlar bu fiyattan daha)
https://i.hizliresim.com/3z1ygO.png
Arkadaşlar kimse yanlış anlamasın,isteyen anlasın anasını satayım çok da umrumda değil. Ticaret hayatı çok çok üst düzeyde ve ekonomik piyasası normal ticaretini etkilediği halde kendi yaşamına çok etkisi olmayan insanları tenzih ederek söylüyorum;
bizim insanımıza her şey müstehak,araba eskiden araba yenileyen bir kredi borcu bitmeden diğer araba için kredi yenileyen,iphone x için kredi çeken insanlarımıza %100 ötv zammı'da az %500'de
adam sıra bekliyor gidip,yılların bomboş motorlu 1.6 civic ve üstüne üstlük göçük sorunlu arabaya bir sürü para bayılıyor. İşin ilginç yanı lpg'li aldım diye de seviniyor.
Bomboş polo'ya 95-100 arası fiyat çekiyorlar,cam tavan vs.. gibi özellikler istersen 120'yi rahat görüyor,ve bizim aracı park ettiğimiz bir otoparkta bugün bomboş polo gördüm,hayırlı olsun falan derken 92 bin liraya aldığını söyledi. Ben 2015'yılının başında vw cc almıştım r-line sadece cam tavanım yok 105.000 liraya.
en çok kendimiz suçluyuz,gerçekten söylüyorum herkes keyfine araba değiştirip araba satıyor,sürekli milyonlarla uğraşan adamlar yapabilir bunu eyvallah;ama adamın evine ayda 4000-5000 zor giriyor,kredi borcu da cabası.. yeni kasası çıksın da alayım diye sıra bekliyor ya.
sen olsan satışları tutturamaz mısın ? Dünyada en kolay bizim ülkemizde tutturursun iddaa ediyorum. Amerikalı adama iphone x 5000 dolar olsa alır mısınız diye soruyorlar,%95'i hayır diye cevap veriyor. Bizim ülkemizde kredi çekip iphone x alıyorlar.
Mayıs ayı
BMW 1.910
AUDI 1.630
MERCEDES-BENZ 2.153
İlk 5 ay
AUDI 6.853
BMW 6.395
MERC. 8.021
Satışlar 900.000'i geçemez bu sene tahminim. Daha zam gelecek vay...
Nisan'da 155k fiyat sabitlediğim araç şu anda 177k opsiyonsuz liste fiyatı. Bakalım nereye kadar çıkacak.
Dediğin herşeye katılıyorum :) Amerika'da 5000 dolar durumu ayrı. Bütün cihazların fiyatları 5000 dolara çıkabiliyorsa küresel anlamda ya alım gücü uçmuştur yada para nın değeri düşmüştür. Sonuçta cihazı satan firmada fiyatları bu etkenlere göre belirliyor :) Bugün adamlar tabiki hayır der. Hayal bile edemiyor bir telefonun 5000 dolar olmasını. Bizde hayal edemezdikte başımıza geliyor...
Eski teknoloji 5 sene sonra çöp olarak arabalara sıfır olarak bu paraları vermem. Hybrid getirsinler, elektrikli getirisnler düşünürüz belki.
iki bayram arası arabayı satacaktım hemen yazarım sıfırından farkı km si ve fiyatı diye güzel reklam olmuş
Resmen arabaya binmek olsun diye almıştım bunu dizel olsun az yaksın vs.
Bu saatten sonra gönlümüzdeki arabalara anca ps4 de bineriz
Biz buna dünyanın bizi kıskanması diyoruz ekonomi bilmiyorsanız yazmayın forumlara lütfen insanlar etkileniyor sonra.
Sen önce dişlerini fırçala!
Şunu merak ediyorum, euro bir şekilde 4 e düştü diyelim. O zaman çekecekler mi fiyatları çok merak ediyorum