Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Askerden geleli 3 sene olacak nerdeyse,babam mali müşavir hayatta yapmak istemediğim mesleklerden biriydi çünkü kadir kıymet bilinmiyor. Elimden geldiğince bulaşmamak için iş arayışlarına girdim. Girmiş olduğum tüm iş arayışlarında hakkım yendi açık bir şekilde. Devlet bankalarından birinde bire bir mülakata kaldım , m a l u m partiden referansın var mı diye soruldu açık bir şekilde tabii ki elendim.

Bunlar öyle şey yapmaz en azından hak hukuk bilirler dedim işbank yolunu tuttum,grup mülakatına kaldım gayet güzel geçti ve bire bir mülakata kaldım. Toplam 5 kişi kalmıştık ve bayan almayacaklarını biliyordum 3 erkek 2 bayan kalmıştık. 2 erkeği aldılar beni almadılar o 2 erkeğinde grup mülakatında ağzı açılmamıştı nasıl geçtiler meçhul o diğerinin emmisinin oğlu bu başkasının derken kaldık.

Alayına gider dedik baba mesleğine koşturuyoruz,büyük konuşmayım yine bu mesleği devam ettiremezsem bir şeyler yaparım limon satarım su satarım,birilerinin hakkımı yemesine göz yumamam .
Bu zamana kadar kasti olarak kimseyi incitmemeye elimden geliyorsa da yardım etmeye çalıştım. Yüzde 90 dikilen ben oldum. Trabzon'da okul okumaya gidene kadar gayet mutlu her insan gibi iş hayalleri olan planları olan bı insandim. 25 yaşındayım babam askeri personel. Lise hayatım boyunca babamla doğru dürüst konuşmadım. En ufak şeye parlardı sayısız kere haklı veya haksız insan içinde tartıştık. Ben sırf o olaylardan sebep babamla konuşmadım mesafeli durdum. Sonra biri çıkıp geliyor üniversiteye hoşgeldin demeden hakarete başlıyor. Dur diyosun bı tane numunelik her yerde var. Sonra başkası geliyor koca anfinin içinde itin gotune sokup konuyor. Gene sineye cekiyosun dur diyosun ilk sene sonra odalarına gidiyosun kapıdan konuşma koridorun ağzından söyle ordan diyor. Üstüme bakıyorum *** mu var yoksa köpeğe mi benziyorum diye la havle çekip gene sineye çekiyorum. Ben babamla restlesmisim sen kimsin anam mi babam mi zitlasma da zitlasamiyosun çünkü bı kağıt parçası alıp gitmek zorundasin sabır çekip duruyosun. Anlatsam roman olacak şeyler var uzatmiyorum.
Bu kadar sinir stresin içinde ailevi şeyler de üstüne biniyor vücut fire veriyor. Mide ayrı sinyal yakıyor kalp ayrı. Hadi diyoruz buna da şükür gene umudu kaybetmiyoruz koşturmaya devam ediyoruz sertifikaydi oydu buydu. 6 sene oluyor kesin niyetliyiz bitirmeye ilk dönem temiz ikinci döneme geçiyoruz tablo ortada.
İnsan hayatıyla oynamak bu kadar ucuz olmamalı. Ben bazı şeylerden de uzaklaşıp yeni bir başlangıç yaparım dedim. Gerekli prosedürleri araştırmaya başlamışım. Karşından 8 sene gel olsun gel diyip umursamaz bı gülümseme beliriyor sembolik falan değil gayet gülüyor biri karsidan. Siz sakin kalabilir misiniz ? Gerekirse ben de limon satarım Allah Kitap lafını ağzından düşürmeyen öbür yandan da kul hakkı yiyen insanlarla muhattap olmam. Hakkımızda hayırlı buymuş fırsat olursa Şubat'ta basvururuz.