Egzoz pulu Ocak 2017 ye aitti, cezayı 2 Ocak 2018 de yedim. Bakanlıktan herhangi bir şey gelmedi, sadece trafik çevirmede ceza yemedim. Arkadan yazıp yolladılar cezayı bana. Çevirmeden kaçma vb durumu da yok.
Printable View
edit yok,
benimki belki şans olabilir, poloya yazıp adrese yollamışlardı arkadan kısacası. haziranda da arabayı sattım borç harç çıkmadı. eve de gelen giden olmadı :)
benım bıldıgım tam olarak Şubat da yururluge gırdı :) bu saaten sonrada gelmez zaten ama arkadan yazılan ceza da zaten oyle bır cevre cezası gelmes durumu yok
Memur arabayı cevırdıkten sonra kendısı onlıne kontrolu yaptıktan sonra ceza tutanagında bı yere tik koyuyor ozaman o ceza da yollanıyor
Herkese yeniden merhaba. Konunun sahibi benim, haziran 2018'de egsoz cezası yemiştim. Bugün baba tarafından arandık, hayırlı olsun çevre ve şehircilikten ceza tebligatı gelmiş kapıya diye.
Şimdi size sorum şu, ben bu cezayı yiyeli 16-17 ay kadar oldu. Böyle bir şeye hakları var mı? Cezayı ödemeyi düşünmüyorum zaten de, itiraz edeceğim bir buçuk yıl sonra ceza mı tebliğ edilir diye. Bu durumda haklı mıyım şimdi?
Arabasının da, cezasının da, ülkesinin de, polisinin de...
bizim işyerinin araçlarına 1 sene öncesinin cezaları yağıyor şu an öyle diyim
Ne yazkki paşa paşa ödeyeceksiniz
Banada geldi paşa paşa taksitlendirdim vergi dairesinden ödedim bu ay son taksidi var
itraz ile uğraşmayın eksozdan yedi iseniz hic bir sekilde iptal olmaz.
zaten itiraz icin ödemek gerek
ödemeden itiraz ederseniz faiz yersiniz
tc nize yazılıyor vergi borcuna dusuyor e haciz bile koyabılıyorlar
en mantıklı yontemı taksıtlendırmek
geçmiş olsun
Bir buçuk sene sonra ceza yollamışlar ölmüş müyüm kalmış mı belli değil bir de haciz koyuyorlar ha o da iyiymiş. Kyk'dan başka bir gelirim de mal varlığım da yok tek korkum faize binmesi.
Bu ceza 6 ay içinde geliyor diyorlardı size de mi benimki gibi bir sene sonra geldi ceza?
Teşekkür ediyorum. Pazartesi gidip cezayı alayım madem, sonra doğru vergi dairesine. Yapacak bir şey yok alıştım artık zaten öpülmeye, artık bir sene de bunu öderim..
Çok teşekkür ediyorum. Ben yine de itiraz edeceğim ama hiç umudum yok açıkçası.
Eylul 2018'de yazılan ceza Haziran 2019'da geldi ödedim ve itiraz ettim. İtiraz edeli 4 ay oldu ses seda yok birsey cıkacagını sanmıyorum.
2016da memlekete giderken karadeniz sahil yolundaki meşhur TEDESlerden ceza yedim. 2017 ocakta itiraz ettim. Geçen hafta itirazı yaptığım sulh ceza hakimliğini aradım itirazın durumu için. TC numaramı verdiğimde 2 seneye ancak sizin dosyaya sıra gelir dedi. Suratına kapadım. İtiraz neticelenmesi, tebliğ edilmesi en iyi ihtimal 4.5-5 sene
2018 haziranda yediğim ceza'dan tekrar ceza geldi.
egzozdan bi yazdılar
otoparka çektiler
muayene yenilettiler
şimdi de çevre ve şehircilik bakanlığından geldi.
1 suça 4 ceza, oh ne güezl dünya.
Çevre ve şehircilik bakanlığı egzoz muayenesi yok ise online olarak takip edip ceza mı yazıyor yoksa ben mi öyle anladım.
Geçe ay egzoz muayenesinin bitmesine 2 gün kala TÜVe girdim süre dolunca yaptırabilirsin dediler ve üşengeçlik yaptırmadım hala.
Vazelinleyip yapmadıkları kaldı, bu bütçe açığı ile yakındır...
Benim bildigim bunun iki sebebi var. Birinicisi egzoz cezasının yazıldıgı ceza kodu. 32/3 den yazarlarsa bakanlıktan ek bir ceza gelmiyor. Ama birde baska bir kod vardı ondan yazarlarsa bakanlıktan ceza geliyor.
İkincisi arabayı bagladıkları sırada egzoz muayenen yoksa bakanlıktan ceza banko:)
Bugün bakanlığa gidip konuştum. Emniyet egzoz cezalarının hepsini çevre ve sehirciliğe yollamış. Egzoz cezası yiyen herkes 3000 liralık cezayı da yiyecekmis lamı cimi yok.
Adam yerine koyulup da bilgi alamadım. Bu ülkenin beni en çok gerek şeyi de bu zaten adam yerine koyulamadik bir türlü.
30/1-b den egzoz cezası yemiştim. Memurla zıtlaşma neticesinde egzoz ucuna yazılmıştı ceza. Abart egzoz yazıyor ama cezada. Otoparkta ucu kesip yollamislardi fotoğrafı da duruyor orijinal susturucucunun ucu kesilmiş halinin. Çevre ve şehirciligin cezası aracı susturucuz şekilde trafiğe çıkarmaktan. Şimdi fotoğraflarla vesaire bir dilekçe yazıp itiraz edeceğim. Hiç ama hiç umudum yok ama en azından elimden geleni yaptım derim.
https://i.hizliresim.com/bv7YAm.jpg
Ulan maddeye bak uygulamaya bak :D Farı yanmayan adam trafikte gezer bir şey olmaz he, egzoza özel "gürültü sebepli" bir ceza olsa tamam da tehlike yaratmak nedir ya. Güzel ülkem :)Alıntı:
Tehlike yaratacak şekilde eksilkiği, bozukluğu olan araçları kullanma
İlgili Kanun: Madde - 30/1-b
İlgili Mevzuat: Trafik Kanunu
Ceza Fiili Adı: Madde - 30/1-b | Tehlike yaratacak şekilde eksilkiği, bozukluğu olan araçları kullanma | Trafik Kanunu
Cezası: 206 TL Ceza puanı: 20
Ceza Kime Verilir: Sürücü
araç trafikten men edilir
Ankarada egzoz cezası 30 1B den yazılıyor ve bu maddeden ceza yiyenlere bakanlık cezası banko gibi. İstanbulda 32/3 den yazılıyor bu maddeye bakanlık cezası gelen görmedim. Aralarında ne fark var dersen bilmiyorum. Sadece biri 200 küsür lira biri 1002 lira. Bakanlık cezasını yemektense en basta 1002 yi yemeyi tercih ederim :D
Yalnız bu 30/1-b de güzel davalık olur. İtiraz edin bence...
Cam filmi de böyle emsal oldu yıllar sonra.
Egzoz'suz araç tehlike yaratmaz, gürültü yapar sadece. Gürültü için bir madde var mı bizde bilmiyorum ama...
Ne güzel anasını satayım, keyfiliğe bak ya. Polis kafasına göre maddeyi bi tarafından uydurup kesiyor, bir de Bakanlıktan ceza geliyor. İşe bak.
http://www.trafik.gov.tr/kurumlar/tr...za_rehberi.pdf
emniyetin sayfasındaki cezalarda gürültü olarak da belirtilmiş ama kime göre neye göre gürültü belirsiz
30uncu madde araçta eksiklik varsa; 32inci madde uygunsuz modifiyeden kesiliyormuş.
30/1-b
Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan
araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza
halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek
süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları
kullanmak, karayolunu kullananlar için
tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü
engelleyecek ve çevredekileri rahatsız
edecek derecede duman veya gürültü çıkaran
araçları kullanmak,
32/3
Mevzuata uygun olarak yapıldığı
belgelenemeyen teknik değişikliğin
çevredekileri rahatsız edecek derecede
gürültü çıkaracak özellikte olması,
peki bu işin standardı nedir? örenegin ferrari lamborgini gibi araçlar da ses çıkarıyor onlara da yazılıyormu bu cezalar?
Standardı yok, polis amcaların keyfine göre.
Yalnız bir egzoz cezasının sanıyorum böyle bir iptali var. Cezayı yazan polisin tutanak tutmamış olması ve tutanak tutsa bile, bahsettiğiniz şekilde "neye göre kime göre" gürültülü olduğunu tespit edecek donanımın elinde olmayışına ilişkin...
Buralardan yürünebilir gibi.
Filmde bu tip davalar artınca geri vites yapmak zorunda kaldılar. Yeni yönetmelik de gelemedi, serbest bıraktılar resmen :)
Egzoz işinde de bu şekilde bir ilerleme kaydedilebilir, belki ileride ciddi ciddi desibel ölçümü yapılan işler ortaya çıkabilir.
Hayatımda bu kadar saçma trafik ceza sistemine sahip ülke görmedim..
Araban ne? 106, 206, civic yada tofaş. Cezanın sebebi = Abart egzoz, gürültü çıkartıyor(muş).
Gerçekte olan ne ? = Kendi zevkine göre takılmış, tenekeden yapılma bir EGZOZ UCU.
Gecenin köründe patır patır giden her fırsatta devri 5000 den düşürmeyen 300 tl lik varex takmış olan apaçilere bu cezalar az gelir asla VAREX EGZOZLARI SAVUNMIYORUM. Fakat gariban adamın hiçbir işlevi olmayan görüntü amaçlı koyduğu 50 TL lik EGZOZ UCU kimi, nasıl rahatsız edebiliyor? Yukarıdaki arkadaş desibel demişken ölçümü yapıldımı araca? Ceza tutanağına yazdığın ABART egzoz arabada takılı mı? Fotoğraflar çekildi mi? Egzoz sistemi komple incelendi mi? Yasalara aykırı ceza uygulanabilecek bir kusur rapor ile ispat edildi mi ?
Olaya şöyle bir örnek verebilirim = Sen fakir bir adamsın, elinde bıçak tutuyorsun, polis görüyor ve seni cinayete teşebbüs'den içeri alıyorlar. Kesinlikle bu kadar saçma bu yasaklar.
Peki bir başka bakış açısı ile bakalım olaya...
Araban ne ? = Lamborghini ye binecek kadar zenginim. V12 motorum var. Rolantide çalıştırsam 5 blok öteden sesimi duyarsınız.
Seni neyle suçlayabilirler ? = AÇIK VE NET HİÇBİR ŞEY.
Çünkü sen milyonluk arabaya binen zengin bir insansın moruk. Sana herşey serbest. Ben doğma büyüme İstanbul avrupa yakalıyım. Haftasonu aracıma atlayıp beşiktaş, bebek, ortaköy gezmeyi de severim. Oraları bilen bilir deli dehşet araçlar var. Hiçbir çevirmede egzozdan ceza yiyen Aston, Lambo, Ferrari yada Bentley görmedim. Sen tofaşının kıçınıda yırtsan başınada çalsan o aracın sesinin 1 desibel yakınına yaklaşamazsın fakat aynı yere zevkine sefa tek kapı 106,206 veya tofaş ile girersen 7 ceddine kadar gbt ye şase numarana kadar da aramaya tabi tutulursun.
Ben ülkemin polisini kötülemem hiçbir zaman. Yasaları koyan devlettir fakat devlet, kurunun yanında yaşı da yakıyorsa bir vatandaş olarak buna dur demek benim hakkım. Kimse kusuruma bakmasın anadan babadan doğma trilyoner biri de değilim. Alın terimle çalışıp 20 yaşında Focus'a binen bir vatandaşım. Aracımı ''etiket'' görüp bana ceza yazarlar ise her türlü yasal yoldan hakkımı ararım. Sonuç iyi veya kötü yolun sonuna kadar da o cezaya 1 kuruş ödemem.
Şu konuyu gördükçe sinirlerim hopluyor. Ben bu cezaya itiraza gittiğim zaman 300 küsür lira ücret istediler itiraz için. Yahu nasıl olur zaten canım yandı bir sene sonra gelen cezadan, öğrenci adamım ben cebimdeki para belli dedim ama nafile. 14 sayfa dilekçe yazmıştım bir de yahu. İtiraz da edemedim. Sinirimden ağlayacak hale geldim öderken cezayı. En azından indirimli ödedik :D
Bence bu cezanın bir kesinliği vesaire yok. Bakanlığın bana dediğine göre emniyet elindeki tüm egzoz cezalarını biriktirmiş. Paraya ihtiyac olduğu zaman da bakanlığa toplu şekilde yollayıp ceza kesilmesini talep etmiş (bakanlıkta çalışan ünvanını unuttuğum birinin yalancısıyım). Belki sizin de egzoz cezalarınız bir yerde birikiyordur, zamanı gelince size de ceza yazacaklardır. Muamma.
Elimizde iyi kötü bir araba vardı, cezalarla onla bunla yıldırıp sattırdılar. Şimdi araba da alamaz hale geldik fiyatlar ikiye katlamış. Bisiklet sürüyorum artık, bisiklet forumlarında falan takılmaya başladım. Öyle yani. Hala çok doluyum bu konuda.