Uygar,benım daha umıdım kalmadı,dıbe vuracagız artık. Baska turlu akıllanmayacak bu belli kesım:mad:
Printable View
Gurbetci olmak zor, insanin akli tr de :)
aksine çok az kazanıyorum. burada bu rakama kimseye zengin muamelesi yapamazsın. ancak az kazanmama fakir olmama rağmen başka ülkede bu ürünü 1 haftada alırken ülkemizde 3 ay da alabilmemizin acı durumumuzu gösterdiğine işaret etmeye çalıştım. ancak yine de haklısın demek ki yanlış anlaşılabiliyor. bir haltmışım gibi görünmeye çalıştığımı zannetmene sebep olmuş. ancak dediğim gibi aksine ben burada fakirim. sen orada 700 tl kira ödersen ben 700 usd öderim. sen 1 tl domates alırsın ben 1 usd alırım.
yani türkiye de ki fakir, ne ise burada ki ben aynı şey. tek fark ben a4 için yüzlerce ay taksit ödemek zorunda değilim, diyorsan ki devletimiz haklı, bunları dillendirmeyelim. haklısın.
Memlekette Polo luks arac oldu
Sene 2013 diye paylaşmışlar :)
http://i.hizliresim.com/NDoMRX.jpg
Edit : link gözükmüyor
https://resmim.net/f/O6YqtD.jpeg
civici alali 2 ay olmadi 136500 den 161500 e geldi rakam
Fabrikadan 0 binek araç almak istiyorumcular,
En ucuzu 75 bin tl ile micra
Nissan / Micra / 1.2 / Match / 2018 MODEL 0 KM OTOMATİK NİSSAN MİCRA MATCH PAKET sahibinden.comda - 599433835
50bin tl kredi ile 48 ayda 1750 taksitle 35bin tl faiz ödüyorsunuz.
75 + 50 = 125bin tl ye micra sahibi oldunuz tebrikler :)
0 en ucuz jipimtırak bişey almak istiyorum diyenler
133bin tl.
2018 Seat Arona 1.0 EcoTSI 132.500 TL Galeriden satılık sıfır - 598538846
100 bin tl kredi çekip 48 ayda 3900 tl aylık ödeme ile 87 bin tl faiz ödeyerek 133 + 87 = 220 bin tl (eskiden fabrikadan m3 alıyoduk la bu paraya.) ye şu yukarıdaki ilginç arabaya sahip oluyorsunuz.
Bu bağlamda en ucuz micra için aylık eve giren para 3bin+ olması zorunluyken, jipimtırak araç için eve giren aulık paranın 7bin+ olması gerekiyor.
Anlamadığım olay her sene vooov yine çok arttı araba fiyatları denirken nasıl oluyorda her yıl rekor üzerine rekor satış rakamları oluşuyor? 2011 den beri bayiler bu fiyata n^h satar kesin batıcaklar dedikçe nasıl oluyorda bayiler 1 kat daha yükseliyor? Kim alıyor la bunları..
Filo diyecem onlarda bir bir batiyor
Micra için,
25bin peşin 50bin kredi diyorsun.
50bin kredinin toplam geri ödemesi 84bin diyorsun.
25bin peşin verdin + 84bin toplam kredi geri ödeme eder 109bin TL.
Rakamı küçültmek için yazmıyorum, hesap yanlış sanırım onun için yazıyorum.
4 yıl içinde kredi taksidi de aile bütçesi içinde giderek daha az yer kaplayacak, arabaya da biniyor olacaksın zaten. Çare yoksa alınacak malesef.
https://i.hizliresim.com/8zrGYV.jpg
https://i.hizliresim.com/lZDo3l.jpg
https://i.hizliresim.com/Z3qrM0.jpg
https://i.hizliresim.com/g6GN2Q.jpg
Lafa geldimi Türkiye *** , Rusya cennet. Lafa geldimi Vatansever Rs .
Bende domates üzüm be zamandır yemiyorum , hayvansal protein ağırlıklı besleniyorum hep steak çok şüküt 😀😀😀😀
ironi ve ciddi yazdığım şeyler birbirine karışmış ama böyle tek mesajda birleştirince bende yanlış anladım bak şimdi kendimi :)
neyse afiyet olsun umarım sofrandan bolluk eksik olmaz. ancak emin ol yeterince seviyorum memleketimi. sadece bizlerde memleketimizde ucuza düzgün araçlara binelim diliyorum.
bayramda balıkesir edremitte bir dostum vw çalışan bir dostumu gördüm.ağustos satışı 1 oda transportermış :)
ötv indirimi gelir yakinda
şoförler cemiyetine gidiyoruz sürekli plaka bastırmaya , geçen gün sohbet ettik , bayilerden hiç kimse gelmiyor dedi.
Malesef gerçek kardeşim ben 3 ay önce bu sektördeydim. Çoğu firmada tanıdık arkadaşlarım vs var.
Antalya vw de ticari sıfır çekmiş, binek de 4-5 tane vardı geçen ay ama giderek düşüyo.
Sadece şuan satış diğerlere göre biraz iyi olan fiat ve renault grubu. Onlarda eski satışlarına göre kötü tabi. Ama taksi müşterileri günü kurtarıyo.
Arkadaşlar bende FIATta sıfır satıştayım, yukarda yazılanlar maalesef doğru ve diğer sektörlerde olduğu gibi artık sıfır otomobil bayiilerinde de şirket kapatmalar başladı maalesef :(
Bu aynen şuna benzemiş;
Kanada'ya yerleşen İzmir linin yazdığı gunluk.( lutfen okuyu - bloghaberci - Blogcu.com
Bu acımasız kapitalist sistemin dibine kadar yaşandığı ülkemizde bu şartlarda 200.000 tl üstü otomobile bağlayan arkadaşlar tekrardan düşünmeli
Hayır olay o değilde
Hem benzin pahalı,
hem araba
hem bakımı
hemde vergisi pahalı,
hemde bankadan aldığın kredi çok çok pahalı.
Bu arabaları bu halk nasıl çalıştırabiliyor. Almak en basiti bu arabalar nasıl işlemeye devam ediyor arkadaş çıldırıcam.
Sanarsın herkes muhendis herkes bilmem kaç bin maaş alıyor.
Şizofreniye bağladım belki ama;
SANKİ ÜLKEYE BOT ATMIŞLAR. REFAH VARMIŞ GİBİ GÖZÜKSÜN DİYE!
ülkeye 100 lük bot atmışlar hımınaa. Zamlanan tek şey araç değil ki, 2 ay sonra daha net görücez herşeyi.
Herkes ağlıyor ama kimse kıçındaki dondan bile taviz vermiyor.
baba mesleğinden ötürü tabiri caizse doğuştan beri bu işlerin içerisindeyim. Bayilerin çoğusuyla 2.el ticaretimiz oluyor, elbette eskisi gibi değil sallantılar, çalkalanmalar olduğu bariz çünkü bizzat etkileniyoruz biz ancak Erzurum da yazın piyasa durgundur yarı yarıya düşer kışın ayda 30-35-40 araç satan Renault bayisi'nin üşenmedim instagram hesabına baktım şimdi ağustos ayında tam 15 araç fotoğrafı paylaşmışlar sattık diye. 1-2 tane fire olduğunu düşünsek(instagram a atmadıkları) bence normal.
İnanın benim garibime gidiyordu bu durumda zira krizdeyiz, akaryakıt almış başını keza sıfır araç fiyatları ortada felan derken bayiler nasıl ayakta duruyor anlam veremiyordum. Ben bunları baz alarak böyle bi cevap verme ihtiyacı duydum. Ya bizim Erzurum zengin ya da millet ne yaptığının farkında değil buralarda :D :D
Merak etme bankalar yakinda donlarini da almaya baslayinca vermek zorunda kalacaklar:-)
Zamlanack dıye agustosda tum stok bıttı.
Bende aldım 1 tane,sırf eskı kur dıye....
Bu paralara araba mı olur ne öyle fakir gibi... Ekonomi çok iyi olduğu için fiyatların artması normal.
Yoksa herkesin altında merso,bmw ve audi olurdu.
04 Eylül 2018 Salı, 10:15 Güncelleme: 04 Eylül 2018 Salı, 10:16
Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından Salı günü açıklanan veriye göre,Otomobil satışları Ağustos ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 50.9 düşüş kaydederek 26,976'ya indi.
Sanırım ayda 1 araç satabildik diyen temsilciler haklı.
ODD: Otomobil ve hafif ticari araç satışları Ağustos'ta yıllık % 53 düştü - Herkeş bizi kıskanıyor vol. bilmemkaç
ODD: Otomobil ve hafif ticari arac satışları Ağustos'ta yıllık % 53 duştu - Bloomberg HT
Ötv artışı geldikçe mest olup ''1 milyon adet satış'' hedefi açıklayanlara müstahak. Beter olsunlar.