Acil durumlarda otoparký terketmek için ciddi hýz kazandýrýr. Sizde burnu çýkýþa bakacak þekilde park edin zahmet olmaz, çýkarken yapacaðýn manevrayi yanasirken yap üstat ne gerek var böyle bir konuda zitlasmaya
Printable View
Birkaç ay önce, alt komþu kapýya alacaklý gibi gelmiþti. Eþim maske takýp kapýyý açtý bir baktý alt komþu karþýsýnda ama maske yok. Kapýyý hafif örterek hayýrdýr minvalinde soru sordu, densiz herif eþin yok mu diye sorunca anlaþýldý sorun var dedim bu sefer ben kapýya gittim. Çocuðunuz top oynuyor dedi. Ben ve eþim ne diyor bu herif bakýþmasý yaptýk. Ne top oynamasý çocuk 2 saattir bizimle film izliyor, ayrýca topu bile yok. Pek inanmayarak bastý gitti. Ama eþim bu yersiz durumdan hoþnut olmadýðý gibi fenalaþtý.
1 ay önce 2.kez geldi. Yine ýsrarla zile basýyor. Ulan bu seferde mi top bahanesi diye bir hýþým kapýya gittim, eþim açma kapýyý ben güvenliði arýyorum diye kolumdan tuttu. Oðlanda korktu, boþver baba açma kapýyý diye ýsrar etti ama herif bir türlü kapýdan gitmedi. Güvenlik geldiðinde kapýda kimse yoktu ama hemen kapýya damladý. Bu seferde çocuk koþuyor dedi.
Bak birader, hem bu yaptýðýn tacize girmeye baþladý, hem bu çocuk evin içinde koþmuyor, koþmadý da dedim ama yok o ýsrarlý. Benim haným yine fenalaþýr gibi olunca, bende açtým aðzýmý, verdim veriþtirdim. Koþmadý da, velevki koþtu. 1 senedir, sen ve senin gibi maske takmayanlar yüzünden bu çocuk ve bu çocuk gibiler eve kapandý. Bu çocuðu biz zorla dýþarý çýkarýyoruz. Evde otur otur 7,5 yaþýndaki çocuk bunalabilir. Ben yapmamasý gereken birþey olursa çocuðu uyarýrým, yapma etme derim ama bu çocuðun bugüne kadar herhangi bir taþkýnlýðý olmadý. Ayrýca, haneler dubleks ve üst katlar çapraz. Her dairede çocuk var, Acaba yanýndaki tepende top sektiriyor veya koþuyor olabilir de sen ses bizden geliyor sanýyor olabilirmisin dedim ne alakasý var dedi. Halen burasý apartman falan diye geveliyor. Madem apartman, sen ne halt etmeye apartman kapýsýnda asýlý duran maske takýn kuralýna uymuyorsun. Senin çocuðun kim var kim yok evde alem yaptýðýnda biz ses ettik mi dedim, sen parke cilalattýðýnda cehennem oldun gittin biz burada ciðerlerimize çektik o zehiri, ses ettik mi . Suratýma boþ boþ bakýyor. Bir daha gelme, gelirsen de bil ki olay bambaþka boyutlara gidecek dedim çarptým kapýyý o gün bugündür ses seda yok.
Our da bir daha kapýda biterse, bende polis, avukat ikilisini devreye sokacaðým, otursun uðraþsýn.
çok geçmiþ olsun abim. ufacýk bir kanýt alabilirsen ses kaydý video v.s tarzý birþey avukat varsa daha iyi taciz,sözlü hakaret, psikolojik baský vs þeklinde güzelce dosya hazýrlanýr. Uðraþýr durur o sana gelir dosyayý kapatalým diye. He ben olsam sonuna kadar giderim en azýndan benden sonrasý rahat etsin. :)
Ya iþin kötüsü adam bugüne kadar hiç kapýmýza gelmemiþti. 10 yýldýr da komþuyuz. Son zamanlarda görenler boþ boþ baktýðýný da söylüyor. Bir sýkýntýsý var herhalde bilemedim. Ama eþinde de iþ yok, eþinde benim eþimin telefon numarasý var. Bir sorun olduysa ya güvenliði arar söylersin ya da 10 yýllýk komþuluða sýðýnarak eþinin arayýp nazikçe söylemesi, sormasý lazýmdý. Gerçi ortada bahsettiði olumsuzluk da yoktu ama insan bir arar bir top sesi geliyor sizin oðlan top oynuyor mu diye sorardý. Bizde yok bizim çocuðun topu bile yok diye cevaplardýk.
2. geliþinde güvenliðe haber verdiðimiz için elimizde tutanak var. 3.geliþte ben videoyu çekerken eþim polisi arayabilir. Ýlk geldiðinde eþim ve bende hayret niye geldi ki diye düþünüp kapýyý hazýrlýksýz þekilde açmýþtýk. Nereden bileyim adamýn evde shutter island tadýnda hayat yaþadýðýný :D :D Ses geliyor sizden, yok anam o kafanýn içinden geliyor :D :D
avukat ve polisten pek sonuç cýkmýyor.
biz yandakiyle sorun yaþadýk. suan alttaký yandakiyle sorun yaþýyor. ben ozellýkle karakolluk olup hukuka intikal etmesi için gelen polislere ifademizi alýn dedim.
alttaki yandaki biz bizim çapraz herkes ifade verdi. savcýlýktan gereksiz goruldu konu kapandý.
10.katta kiracı olarak oturuyorum.Tam üstümde yönetici oturuyor.İlk taşındıgımda gürültü sesi yoktu.Zamanla saat akşam 8-11 arası çocuk gürültüsü,koşma sesleri gelmeye başladı.Önceki evimde gürültü sorunu yaşamadıgm için ilk başta bu gelen seslere tahammül etmekte zorlandım.Birkaç defa duvara yumruk vurarak karşılık verdim.Sonrasında yönetici kapıcıyı arayarak,gürültü olayında benım haklı oldugumu, fakat evinde 2i ikiz kız(3 yaşında), 1'i 5 yaşında çocuk oldugu için kontrol etmekte zorlandıgını,gelip evinin içini bir de benım görmemi istedigini ve kendi şahsından kaynaklı bir problem varsa ancak o zaman çözebilecegini söylemiş ve kapıcıda bu şekilde durumu bana söyleyince alışmaya çalıştım ve alıştım.Çünkü en azından üslubu hoşuma gitti adamın.
Şu an saat 23:56 ve 23:10 itibariyle ses kesildi.Aşırı da bir ses yok aslında ama bazen sessizlik istiyor insan.Fakat benimde bir kızım var bir de oğlum olacagı için kimseyi artık kınamıyorum.
Bir de bazen başka eve taşınsam diyorum orda da neyle karşılacagımız belirsiz.Çünkü öyle insanlar var ki gecenin 3'üne kadar gürültü eksik olmuyor diyenler var.O nedenle hergün şükredip yatıyoruz.Hani "ev alma komşu al" diyorlar ya bu laf hakikaten doğru.
Eski bir apartmanda oturuyorum, evler sýklýkla tadilata giriyor doðal olarak.
Alt katta bi vatandaþ çýktý evden, þimdi tadilat ediyorlar o daireyi ama apartman ayaða kalktý resmen. Matkapla saatlerce bir þey kýrýyorlar. Evde çocuk var, tam uyku saatinde çalýþtýrýyorlar, bekledim ama 1 saat abartýsýz herif çalýþtý. Dayanamadým gittim kapýsýna ama açmadý. Biraz sert çaldým heralde sonrasýnda sesler azaldý.
Bugün yine ayný çocuðun tam uyku vakti açtý. Bunun için bir yaptýrým uygulayamaz mýyýz? Bir izin vs alýnmasý gerekmiyor mu?
Yönetmelikte diðer hane sakinlerini rahatsýz etmeden çalýþýlmalýdýr diyor ama bu vatandaþ en hard darbeliye almýþ iþini yapýyor heralde.
Yönetmeliði okuduðumda ses insanlarý rahatsýz etmeyecek düzeyde olmasý gerekiyor diyor. Ama bu vatandaþýn yaptýðý ses apartman dýþýndan duyuluyor.
Belediyeye bir þikayet edeyim.
Cuma günü uzun süre çalýþtýlar, artýk baþ aðrýsýndan dayanamadým. Þimdi sesleri kesildi Allah' tan.
Madde 28 iþine yarayabilir ama bu tür tadilatlarda komþularýn anlayýþýna sýðýnýlýyor. Apartman giriþine gürültü olabileceðine dair bir özür notu yazýyor tadilat sahibi.
Sonuçta saat aralýðý önemli. Sabah 9 akþam 17 arasý makul görünüyor bence.
3-4 bilemedin 5 gün olabiliyor ses.
Ben de böyle eski bir ev alýp içini tadil ettirmiþtim. Doðalgaz tesisatý yapýlýrken çok ciddi ses gürültü olmuþtu.
Komþular da haliyle þikayetçi olmuþtu. Adam geldi kapýya, dedim kesinlikle haklýsýn, ama benim bu tadilatý bitirmem lazým.
Firma ile anlaþmýþým ve iþin o ses olmadan yapýlabilirliði de yok. Firma ile görüþtüm belli saatler çalýþmasak olur mu diye, biz takvime göre hareket ediyoruz böyle bir þansýmýz yok maalesef dediler.
Çocuk uyku saati gerçekten önemli, ben de adamlara verdiðim rahatsýzlýktan hoþnut olmamýþtým ama bir þey de gelmedi elimden.
Bi süre anne / baba gitme þansýn yok mu ?
Bu söylediklerinizin hepsi basit tadilata girer ruhsat ve izne tabi deðildir.
Belirli çalýþma saatleri içerisinde yapýlabilir ses olmamasý imkansýz iþlerde de ( seramik sökümü vb ) yapýlamaz diye bi kaide yoktur.
Etraftaki evde komþuda çocuk uyuma saatlerine uymak zordur geçen senelerde ev sahibinin isteðiyle öðlen 12-14 arasý çalýþma yapmayýn denildi elbette karþýlýðý alýnarak buna uyuldu çünkü zaten çalýþýlan sitede çalýþma saatleri 10-17 saatleri serbest bunun 2 saatini de alýrsanýz geriye birþey kalmazdý
Hýzlýca bitirilmesi herkesin yararýna.
Yorumlar için çok teþekkürler, evet yasal hakký ama gerçekten bina ayaða kalkýyor. Hani ses o kadar yüksek ki bina dýþýndan duyulur vaziyette. Rahatsýz da olmuyorlar bundan, çünkü dediðim gibi kapýya gittikten sonra ses azaldý. Demek ki o kadar ses yapmadan da iþini yapabiliyormuþ.
Baþlamadan önce ne bir bilgi, ne bir uyarý hiç bir þey yapmadýlar. Kapýlarýna gittiðimde kapýyý açma zahmetine dahil girmediler. Bu tutum beni uyuz etti zaten.
Gün boyu duruyorlar, çocuðu yataða koyuyoruz matkap baþlýyor sanki anlaþmýþlar gibi :)
Annemlere yakýn oturuyorum, söyleseler biz tadilat yapýyoruz, þu kadar gün ses olabilir þimdiden özür dileriz gibi ona göre gardýmýzý alýrýz ama hiç bir þey demeden baþladýlar.
Bakalým bugün ses yapacaklar mý :)
Ýþin suyu yavaþ yavaþ çýkýyor. Dün gün içinde alt komþu çocuðunu odaya kilitlemiþ. Tam 1,5 saat boyunca çocuk kapýyý tekmeleyerek aðlamýþ haliyle tüm ses olduðu gibi bizde.
Sesi vs geçtim iþin rengi deðiþmeye baþlayacak. Odaya kilitlemek nedir? 4 yaþýnda çocuk 1 kelime bile konuþamýyor.
Bakalým iþin sonu nereye varacak? Sanýrým bir miktar þiddet olacak. Beklemedeyim.