Güncelleyeyim.
Volvo xc40 2. yıl bakımı. 38.000 km de.
Periyodik bakım + buji değişimi + 4 balata değişimi = 12.000 TL
Güncelleyeyim.
Volvo xc40 2. yıl bakımı. 38.000 km de.
Periyodik bakım + buji değişimi + 4 balata değişimi = 12.000 TL
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Leon 2018 tdi dsg 120.000 km bakımı. En ağır bakımmış. Doğuş otoda.
Triger seti ve tüm filtreler ve ek olarak ön balatalar 12 bin tl fiyat verdiler sonra bir uygulama varmış seat ile ilgili onu indirip aktif edince %20 iskonto yaptılar.
Rakamlar yuvarlak 11 bin küsür den 8 bin küsüre indi.
2021 benzinli otomatik focus rutin yıllık bakım (yağ + filtreler) 2400 tl
Subaru
Technica
InternationaL
PSN: ekduncan
Rakamlara baktım bende 2k civarı balatalar 1k civarı buji yağı filtresi de 2k olsa max 5k gibi bir rakam hesapladım. Ciddi paralar gerçekten.
Külfetli geldi bana açıkçası. Bu rakamlar yetkili servisleri terk etme yönünde bir baskı oluşturuyor mu acaba araç sahiplerinde, böyle bir araştırma yapsa da birileri okusak neticeleri.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Schumi.Projects
PSA'da öyle mi bilmiyorum, ama uzatılmış garanti bazı markalarda normal garanti gibi değil.
Bir sorun oldu mu top çeviren çok, yok o girmiyor yok bu girmiyor.
Misal, fren balatası girmez anlarım, ama akünün girmemesini kabul edemiyorum. Benim aracımın 15 ay daha garantisi var (halis garantisi, uzatma değil) ve haftada 500 km yapıyorum, ama start stop devreye girmiyor, bu bakımda soracağım bakalım garantiye girecek mi.
Geçenlerde bir şikayet okumuştum, birine bir markadan garanti bitmeden garanti uzatma satmışlar, ama uzatılan garanti normal garanti gibi 100K km üst sınırı olduğu için adamcağızın kendinde olan garantiyi tekrar kendine satmışlar kısaca
Ve tabi km 100k geçtiği için arızayı karşılamamış garanti.
Schumi.Projects
Allahtan aracımın bakımlarını kendim yapıyordum ön takımına kadar. Bu ne paralar aman yarabbi. Gerçi onlarda iyi niyet uzatılmış garanti durumları yoktu. Olsa bende mecbur giderim araç değerini korumak için.
Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager
Premium araçlarda garanti süreci güzel ,
Örn: Bizim patronun 2014 911 4s aracı şuan garantiden amfi değişimi için serviste.
Yada kendi eski aracımdan örnek vereyim 2011 Vw Passat Variant vardı, sürekli servis bakımlıydı 2020 yılında kavramada büyük indirim aldım. ( Bayi personeli olmamla bağlantısı yok çünkü garanti yi bayi yapmıyor )
Periyodik yağ bakımlarını serviste yaptırdığınız sürece fren disk balata vb. konuları dışarıda hallettirdiğiniz sürece garantiyi bozmaması lazım. Öyle değil mi sistem?
Amerikada yetkili servise uğramayıp Evoque'a motor yaptırmışlığım vardı dışarıdan yağ bakımını belgelemem yeterli olmuştu
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)