Motul yağ+hava filtresi+mazot filtresi+yağ filtresi+polen filtresi=1400 TL - Subaru Outback
Printable View
Motul yağ+hava filtresi+mazot filtresi+yağ filtresi+polen filtresi=1400 TL - Subaru Outback
Ha eyvallah :) Doğru, şanzıman kısmını unuttum :)
Ya işte güya böyle devam ediyoruz-ediyorsunuz ama servis bu işte. Adamlar yeri geliyor, köşe başı bakkal muhabbeti yapıyorlar insanı çileden çıkarıyorlar. Bazen de bakıyorsunuz acayip yaklaşımlarla müşteriyi mağdur olmaktan kurtarıyorlar. Yine de hiç bir şekilde güvenemiyorum valla :) Arkadaşlarım var "iyi niyet" diye diye DSG için VW'leri 5-6 yaşında hala servise götüren. Hiç güvenemiyorum valla iyi niyet falan. Adamlar genelde iyi niyetli değiller ki iyi niyet garantisi olsun :)
Dışarıda da farklı değildir. Maslak'da Doğan usta var, o da gidip parçaları yetkili servisten alıyor. Kaç kere cadde motors'da karşılaşmıştık. Maslak bana çok ters. Periyodik bakım için oralarda vakit öldürmek bana cazip gelmiyor. Bostancı sanayide de 1-2 yer var ama ben malesef üst üste olan o yerleri sevmiyorum.
Yetkili servis benim tüm arızalarımı biliyor, sormadan etmeden parça değiştirmiyorlar, otomobili sormadan etmeden yıkamıyorlar, otomobile binerken neredeyse her yerini örtüyorlar, ne değişti ne takıldı hepsini görüyorum.
Subaru konusunda özel servise gitmem ama pahallı bir parça var ise örneğin silecekler, gider başka yerden alırım. Yağ pahallı gelirse gider aynı yağı başka yerden alırım.
Dışarı gideceğim, adam orijinal mi taktı ne taktı bilemeyeceğim, kredi kartı gösterecem adam mırın kırın edecek.
Yarı yarıya farklar ancak Bmw, Mercedes gibi markalarda oluyor, çünkü bireysel parça getiren de çok var, otobüs durağı gibi her köşe balında serviste var. Subaru'da, Bmw gibi her adımına para yazmıyor. Teknisyen otomobile şöyle bir baktı yaz oraya 30 TL, teknisyen kapıyı açtı yaz 30 TL...vs Zaten, Subaru servisinden paralar kazanıp plaza diken adamlarda yok ortada :)
Doğru, Subaru için birilerinden daha benzer şeyler duymuştum sanıyorum. Kafamdaki tek "yetkili" servis algısını Türkiye'de yıkan servis Subaru'nun galiba :)
Diğerlerinin hepsini al, vur ötekilere... Sıfır fark yok. Duyduğum, gördüğüm, okuduğum hep o yönde oldu.
Bugün dedemin arabasını bıraktım bende. VW jetta 2014 1.4 tsi 122 manuel. 4. yıl bakımı, normalde 12. yada 1. ay gibi götürmem gerekiyordu, dedim erken olsun dahada zam gelmeden. Tüm filtreler+yağ+buji+fren hidroliği 1510 TL 6 taksit yapıyorlar Allahtan... İşler nasıl dedim satış oturuyor, bizdede tektük dedi. Bu arada zubizu indirimi varmış 4 yaş üstüne, biz faydalanamadık 1. ay çıkışlı olduğu için, 4 yai üstü olanlar faydalansın.
toyota servisleri ilk bakim olan 10bin km bakimi icin 800 ile 1000 tl arasi fiyat veriyorlar.
bakimda yapilanlar 4lt yag. yag filtresi. yakit filtresi. karter tapa contasi. motor ici temizleyici. enjektor temizleyici. camsuyu. 40 nokta kontrolu.
Silecek sordum 207 lira dedi, internetten Bosch aerotwin plus sipariş verdim 120 tl.
Ben geçen sene zubizu indirimi almak için birkaç ay ertelemiştim bakım ve bir iki parça değişecekti. Aracım 2013 modeldi tam 4 seneyi tamamlaması için beklemiştim.
Bu arada ekstra akü de değiştirdim start stoplu OEM Fiat 410TL de ona verdik :)
Borusan sever arkadaşlar burada mı?
Geçen sene 13.000 km'de F55 Mini D aracımın yağı ve yağ filtresi değişti, gerekli kontroller yapıldı: 630 TL
5ay kadar önce 24.500 km'de yağ, yağ filtresi, polen & hava filtresi değişti, gerekli kontroller yapıldı: 1200 TL
28 Eylül'de, 33.000 km'de yağ ve yağ filtresi değişti, klima ozon dezenfektesi ve kontroller: 1360 TL
işte size kur'un gücü.
Dacia Duster 90 lık euro 5 standard bakımına 1150 yanlış duymadınız 1150 lira diyorlar sonrada %20 indirim var diyip 975 lira diyorlar. :) Yedek parçaya bağlanıyorum yağ 37 hava 72 mazot 108 polen 77 lira diyor 4 litrede yağ. Cidden çok yetkili bir şekilde geçiriyorlar o kadar yetkili yani. Çalışltım bir ara yetkili serviste Allah affetsin nelere alet olmuşuz 1 sene durmadım zaten vicdanım elvermedi ben sosyalist bir insanım. Orjinal morjinal bir çok parçayıda yan sanayi diye nitelendirilen firmalar üretiyor. Haa kutusu farklı birtek.
servis yaştan dolayı indirimle 950 dedi, dışarda 350 liraya GM yağ + motocar filtreler ile değiştirdim. altı üstü 1.3cdti euro 5 motordan bahsediyoruz