Benzer km(68000km), periyodik bakıma ilave fren hidroliği dahil 4200 TL tuttu.
2020 Civic - Bursa İnallar
Ancak hava filtresi hariç bu fiyat. K&n kutu içi filtre vardı.
Printable View
4'lü rakamlar makulmuş
Özel serviste meggy 1.5 dci rutin bakım 3 bine yakın patlıyor zaten :) ben iki bakımın parasını tek seferde verdim geçen hafta, önceki bakımda polen değişmemişti, 5 bin tuttu emenike
önceki ay ön balata mais diğerleri trw vb. aftermarket olcak şekilde 4 disk balata aldım 5 tutmuştu :D işçilik de 700'dü. yetkili servisler ucuz kalmış nerdeyse. Borusan bi tek çizgiyi bozmamış diye anlıyorum :D :D
İlk defa Yetkili servis dışına çıktım.. Benden bu kadar..
Orijinal yağını ve ürünleri tedarik ettim arabamdan anlayan tanıdık ustayla 1700 TL ye hallettim rutin bakım..
Doğuş'tan fiyat bile almadım..
Bi ferahlama geldi resmen psikolojik baskı oluşturmuş yetkili servis bakımı varsın satarken 3-5 aşağısına olsun dedim artık yeter ulan yeter :D
2022 ECO Civic 18k periyodik bakım
Ayışığı 5668
Damla 6500
Cem 6000
Mutluhan 5300 %20 iscilik kampanyasi var
2022 Mercedes CLA 200 FWD - 15.000 KM ilk bakımı - yağ, hava, polen, 5w30 (5,1 L) motor yağı = 8.860 TL
Konuyu açan kişi olarak bu konudan emekli olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Çevremdeki fiyatlar özellikle premium segmentte uçmuş durumda.
Artık yetkisiz servislerde de bakım fiyatları güzel rakamlar tutuyor :)
Elektrikli alıp gruptan ayrılanlar kendini kurtardı :) Onlar artık sadece cam suyu ve lastik için para harcarlar, yazarken bile insanın içi rahatlıyor gerçekten.
***** kendi bakımlarımı kendim yapıyorum, iyi malzeme ile 2005 model D sınıfı bir aracın yağ bakımı filtre ile birlikte 2500 TL işçilik yok.
torsiyon sifer değiştireyim istiyorum 2x sifer + 2 x torsiyon 8k
ahahahahahahahaha bende de aynı durum valla :)
Ama servis bakımlı değil diye satarken 3-5 aşağısına kısmına katılmıyorum :) şahsen servise öküz gibi para harcayıp, servis bakımlı olmayan arabaların benden daha pahalıya sattığına şahit oldum :)
Ben de filtre vs. servisten alıp, yağı Liqui Moly ile devam ediyorum..
Cuma günü VW Mez'de 2016 Golf 1.6 TDİ için;
-Yağ
-Yağ Filtresi
-Polen Filtresi
-Yakıt filtresi
(hava filtresi KN kutu içi olduğu için yok)
7.865,00TL %30 indirimli olarak 5.510,00TL ödedim.
Geçen ay sanayide yağ bakımı yaptım. Şirket Spec 301'im 174.000 e geldi.
Hava - Polen - Yağ - Yağ Filtresi
Yağ olarak Motul 8100 Xclean FE kullandık.
İşçilik dahil 1600 TL :)
Bundan sonra sanayi candır. Yakında Amerika gibi herkes kendi yağını suyunu kendi değiştirecek :)
Geçen hafta Bosch Car serviste opet yağ 4,5lt, yağ filitresi, polen filitresini değiştirdim. Hava filitresine hava tuttuk ;) 1800 TL tuttu.
2011 Honda Civic FD6 Benzin/LPG Otomatik.
Servisten ayrılma Ankara Şaşmaz'da ustam var. Yılmaz Honda - Doğan Yılmaz. Ankara'da dürüstlük, esnaflık, insanlık her konuda tek geçeceğim Honda ustasıdır herkese tavsiye ederim.
10 bin bakımı gelmemişti ama yılı doldu diye 7 bin km olmasına rağmen bakımı yaptırdım. Arka balataların zamanı gelmemişti ama hazır lifte alınmışken değiştirelim dedim. Bir de kronik arka süspansiyonlar özellikle yüklüyken pat küt vuruyor bu kasada. Arka amortisörlere de takoz koydurdum bu vesileyle.
- 10/40 Castrol Magnatec yağ ile hava, yağ, polen filtresi bakımı 1200 TL.
- Arka amortisörlere takoz koyma 1200 TL.
- Arka fren balataları 600 TL.
Forum dışı denk gelenler vs. de olur diye yazayım, şanzıman yağına varana kadar orijinal Honda logolu kullanılıyor serviste. Arızaları nokta atışı çözüyor, arı gibi bir ekibi var Trabzon'dan getirdi. 2018'den beri hep elimde Honda araç oldu ama 1. ama 2. araç olarak. Tüm araçlarımı gözüm kapalı teslim edeceğim yegane ustadır..
Geçen sene aldığım audi q3 35tfsi 1.5tsi motor servise götürdüm 10.100tl istediler inmediler de ilk bakımda iskonto yokmuş :)
Vag grubuna yabancı olduğum için okey dedik zaten aracı çok sürmez satıcam diyerek
Ama liste çok komik
Bakım 16fiyat 170 miktar 2720tlcik
Yağ filtresi 358.42
Hava filtre tertibatı söküldü takıldı? 160tl
Castrol yağ 2726,20
Hava filtre elemanı 681,14
Polen filtre 941,40
Su kanalı kontrol edildi 16fiyat miltar 10 160tl??
Polen filtresi söküldü takıldı 16fiyat 10 miltar 160tl??
Sızdırmaz conta 36.64
Karter tapası(2-3 bakımda bir değişir inş değişmişlerdir :) ) 69tl
Sarf malzeme 400tl
Toplam işçilik 3600
Parça 4812
Kdv dahil 10.095tl (5tl imiş cam suyu istemedim hhhahahahhahh)
Sanayide 3600 e hepsini hallederdik sanırım :)
Bu yine iyi 30bin bakımı için otomatik vites vitomuza araç 500k tl(şuan 1.5m üstü) ederken 30bin tl bakım ücreti istemişlerdi kitapçığında 60-70bin bir değişir yazıyordu şanzıman yağı için
CTH İbiza Cupram var . Yetkili servis triger seti bakımı fiyatını merak ediyorum yakın zamanda giden gelen var mıdır ?