2025 Peugeot Rifter 14000km'de ilk bakımına götürdüm, tanıdık selamı ile 13749.90 TL normalde 17500.00 TL (Bursa)
Printable View
2025 Peugeot Rifter 14000km'de ilk bakımına götürdüm, tanıdık selamı ile 13749.90 TL normalde 17500.00 TL (Bursa)
Geçtiğimiz cumartesi günü 2022 model olan Renault Megane 1.3 tCe aracımın 5. yıl/100.000km bakımını, 96.000 km'de iken Düzce Renault Vizyon yetkili servisinde yaptırdım. Bu bakım için 21.500 TL ödedim. Bu bakım periyodunda rutin bakım içeriğine artı olarak V kayışı değişmi de vardı, o da yapılmış oldu. Bu araçlarda kronik arıza olan devirdaim/termostat arızası için 3. yıl bakımından beri özellikle bu parçaların kontrol edilmesini isterim, bu bakımda devirdaim üzerinde korozyon tespit ettiklerini belirttiler bu yüzden parçayı değiştirmeye karar verdiler. Garanti kapsamında devirdaimimiz de değişmiş oldu. Eğer ücretli değişim yapılmış olsaydı, onun da 24 bin küsür TL'lik bir fiyatı vardı. Ömrümde ilk defa bu bakımla birlikte 1 takvim yılında 2 bakım yaptırmış oldum.
İstanbul Oto borusan - Filtreler, motor yağı, fren hidroliği 24.090 TL
Garantiden direksiyon Airbag yenilendi.
Araç Bmw 1.16D
2022 model Megane 1.3 TCe, 85.000 km bakımı.
Denizli, Renault yetkili servisi.
Periyodik bakım yağ/filtre değişimleri 16.436,51 TL
Soğutma suyu değişimi 7.143,69 TL
Toplam 23.580,20TL
Aracı sıfır km olarak almıştık şirkete, ilk 2 yıl az kullanıldı senede 10 bin km civarı. Bakımları km değil de yıldan sebep yapıldı. Antifrizin de ölçümleri doğru çıktıysa belki bu zamana bıraktılar, tam olarak nedenine emin değilim. Araç bana 21 bin km'de 2024 yılı Ağustos ayında geldi. O zamandan bu yana 65 bin km ben yaptım. Her bakımda özellikle devirdaim ve antifriz kontrolü yaptırıyorum (***** 1.3 TCe hikayelerinden sebep). Sizin aracınızda mesela devirdaim değişmiş, yukarıda gördüm. Ben de bir yokladım ama benimkine henüz bir sıkıntısı yok dediler, değiştirmediler. Ki, bu bakım aslında 20 bin km'de bir hesabından yola çıkarsak 90 bin km'de yapılacaktı ama ben artık 15'te bire döndüm kilometre biraz yükselmeye başladığı için.
Aracın garantisi de bitti aslında ama bir süre daha yetkiliye devam edeceğim. Garantiden EDC'nin komple baskı balatası değişti 55 bin km'ler civarında. Tekrarı yaşanırsa belki bir yardımı olur ne bileyim.