2017 725 Ld 90.000 km bakım 6.500 tl
Borusan oto, fiyat doğru![]()
Ankara 2015 i20 1.2 Benzinli
Yetkili: 4300, Sanayi: 2500
Hanım klimayı kapat sollamaya çıkıyorum...
Kizginlikla kendi ustama herseyi hallettirdim ustelik bi kaç bakimdir soyledigim sıkıntımi ( ara ara tekleme ) servis hep gecistirmisti yok biz bisey bulamadik cihazda ariza gozukmuyo bla bla.. bobinlermis sıkınti ..orjinalleri ile degistirdim bujilerle beraber meger arabam ucuyomus te ben unutmusum muazzam bi performans farki ve rahatlama oldu
Bodruma bunla gideyim bari dedim yuzum gule gule gittim.
O gazla heyecanla geleni geceni elek ettim hehe![]()
Skoda Seat VW Audi CUPRA yetkili servise giden arkadaşlar bir sorum var.
1.5 eTSI 150HP DSG bakımda hangi marka yağ ve Viskozite değerlerini yazabilirmisiniz ?
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
Aslında öğrenmek istediğim konu bu değil ama bakıma gidenler olduğu için buraya yazdım.
castrol sitesinde ve yurt dışında Castrol EDGE 0W-20 LL IV kullanın yazıyor ama bizim servisler sanki 5-30 koyuyor yada tam tersiydi 5-30 ile araba geliyor sıfır ama servis 0-20 ilk bakımda değiştiyor gibi bir durum vardı diye hatırlıyorum.
yedek 1 litre yağ alıcam servis'i aradım ama danışmana ulaşamadım.servis bakalım ne diyecek.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
Evet arkadaşlar Seat AVEK Yetkili servis'den benimle ilgilenen arkadaşa ulaştım usta ile görüşüp teyit aldı.
https://www.castrol.com/tr_tr/turkey...gine-oils.html
Castrol EDGE 0W-20 LL IV
cupra leon 1.5 eTSI DSG motor'da servis bu yağı koyuyormuş.Belki başkasınında işine yarar yazılı kalsın.
diğer servislerde aynı marka model kullanıyorlarmı bilmiyorum ama telefondaki danışman ve yanındaki usta 5-30 sakın alıp koymayın diye belirtti.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
focus st 1.5 var. kaputta kocaman 0/20 yazıyor. ford servisi kendi opet yağını 5/30 koyuyordu. şansa gördüm. yağ şart nağmesine bakmadan rastgele opet yağlarını doldurdular.
o zaman beri servisin önünden geçmem. yazın 0/30 kışın 0/20 koyar geçerim.
ford tepretoğulları adamlardan ruhsatlık istiyorum. müşterimiz değilsiniz. yanlış yere çekerseniz plakalıktan bizi arıyorlar diyor. servis dedin mi midem bulanıyor. Sıfır aldım gene gitmedim.
bu etsi150hp yeni geldiğin dediğim gibi araba 5-30 la geliyordu 0-20 servismi değiştirdi yoksa 0-20 geliyor 5-30 koydular diye yazanlar vardı yanlışda hatırlıyor olabilirim.
mesela doğuş shell koyuyordu bildiğim kullanma kılavuzunda yazan marka modele tek sadık kalan avek'di.
servis 0-20 diyor.castrol sitesindede aynısını söylüyor aracın üstündeki etikete bakmadım daha ama 5-30 koydular diyenlerde vardı.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
Daha 2 ay önce 4 yıldır kullandığım Audi A3 35 TFSI aracım değişti. Tüm bakımlarda VW erel servisi 5-30 koydu. Aracı verirken bu belgeleri de vermiştim.
https://www.techturkey.com/forum/asi...otor_yagi.html
Okumadan imzalamam.....
2020 Ford Focus için 60 bin bakımına Çetaş Ford 16 bin tl fiyat verdi. Yapılan işlemleri sorduk periyodik bakım dışında sadece fren hidroliği değişecek dediler. Bosch car da periyodik bakım için 6250 fiyat aldık orda yaptırdık. Fren hidroliğini kontrol edip şimdilik gerek yok dediler o da değişse +1500 tl ekstra alacaklardı.
'14 Seat Leon TDI
Şu an 2 kullanıcı var. (1 üye ve 1 konuk)