bes bizim şirkette maaştan kesiliyor
atıyorum 2000tl maaş alıyorken bes kesintisi ile 1920 alıyorsun eğer iptal ettirirsen tekrar 2000 almaya devam ediyorsun
Printable View
bes bizim şirkette maaştan kesiliyor
atıyorum 2000tl maaş alıyorken bes kesintisi ile 1920 alıyorsun eğer iptal ettirirsen tekrar 2000 almaya devam ediyorsun
Doğru noktaya temas ettiniz. Tüm ayların brüt gelirleri sabit olmalı. Çalıştığınız şirketi bilemiyorum ancak uygulama yeni olduğu için bunu bonus gibi şirket karşılamış veya hata yapmış olabilir. Kaldı ki böyle bir şeyi yapmamalıydı.
Bes sisteminde personel adına ödeme yapıldığı için elde ettiği net gelir içinden önce bes ödemesi, sonra kalanı maaş ödemesi olarak yapılıyor. İptalinde de doğal olarak kağıt üzeri net gelir sabit kalmakla beraber bes e giden tutar sizin banka hesabınıza gidiyor.
Size ilk zam öncesi % kaç zam aldığınız tebliğ edilmiş olsa işin içinden çıkmak çok daha kolay olabilirdi. Şuan bu hesabın hatalı olduğunu söylemek için elinize bir enstrüman malesef yok.
işte zam geldiği zaman sorduğumda 154TL bes yazınca ve hesaplayınca "aa iyiymiş %17 zam geldi" diye sevinmiştim. iptal ettirince de %17 zamlı gelmesi gerekir diye düşündüm sonra aldığım bilgiye bağlı %12 zam almışım. yalnız bunun belli bir mevzuatı var mı hakkı yenmiş gibi hissettirdi beni.
Bilgiler için teşekkürler arkadaşlar.
5 adet besim var. Bankalar sağolsun. Bunlarda güzel paralar birikti, hepsini iptal etsem bunların bana hesabıma geçmesi nekadar zaman alır