Beyin yoksunu şekilde bu forumda varolmanıza engel olmayan ve yazdığınız şeyi beğenen sizin gibi 5 kişi daha varsa vay bu forumun haline. Umarım yaşınıza göre konuşmayı ve yaşamayı öğrenirsiniz. Saygılarımla...
Printable View
Bana garip gelende bu oldu. Sanki herkes ekmek kavgasındaymış gibi konuşuyor. Tamam ekmek kavgasında olana saygım var Allah kimseyi kuru ekmeğe muhtaç etmesin o duruma düşürmesin ama insanların farklı dertleri sıkıntıları olabiliyor. Karnım tok daha da derdim olmasın diye bir şey yok. Dediğiniz gibi kendime olan güvenimi yenilemem gerekiyor sanırım.
Baskı maskı hikaye sen 22 yaşına gelmişsin kendini ifade edemiyorsun sıkıntın burada. Çıkıp sosyalleşip kendini tanımalı ve kendini ifade etmeyi öğrenmelisin. Gerek üniversite seçerken gerekse araba alırken ben bunu bunu istiyorum diceksin ve kararını kendin vericeksin. Ailenin seçtiği meslek güzel bir meslek olabilir ama onlar o işi yapmayacak hergün sen gidip geliceksin sen çalışacaksın. Ama 4. sınıf olmuşsun bu saatten sonra o bölüm de bırakılmaz önce o bölümü bitir sonra nereye gitmek istiyorsan gidersin yaşın müsait. 60 bin 70 bin ya da arabalarla mutlu olman imkansız. Bunlar mutluluğuna ekstra katkıda bulunur sadece. Çıkacaksın dışarı sosyalleşeceksin belki aşık olacaksın belki bambaşka bişey gelicek başına diceksin ki benimki de dert miymiş buna mı üzülmüşüm.
Son bir nokta 2017'de bu foruma gelmişsin yaşın 22, burda yıllardır forum üyesi olup yorum yazan 30-40 yaşlarında abilerine laga luga yapmaya laf sokmaya çalışmışsın yakışmamış. "Dert sik gibidir yeğen herkes en büyüğünü kendisinin ki zanneder." diyen abinin lafı bile sana bişey anlatmalı bişey katmalı ama sen çok yanlış yollara sapıyorsun.
Haklısınız yaşım 22 ama baba ana sözünden çıkamıyorum kültürel yapı gereği böyle yetişmişim sanırım. Şuan yeni yeni birşeylere kendim karar verme çabasındayım. İnşallah bundan sonrada devam edebilirim.
Diğer taraftan ben 22 yaşındayım yazan abilerim 30-40 yaşında ise onlar bana örnek olmalı diye düşünüyorum. Sik lafını lan lun laflarını babalarının aile büyüklerinin yanında kullanıyorlar ise bu topluma açık 16 17 yaşlarında gençlerinde okuduğu forumda da kullansınlar. O onların ahlak seviyesini gösterir. Ben insanlara saygı sevgi çerçevesinde konuşuyorsam onlarda bana aynı saygıyı zahmet olmazsa göstermeliler. Düşünceleriniz için teşekkür ederim.
Senin derdin merdin yok bence bundan böyle dert sahibi olmaya çalışıyorsun bana 106 gti corsa gsi yeter diyorsun 65 k araba alamıyorum diyorsun ne istediğini bile bilmiyorsun gözünü sevim derdim var diye böyle boş konular açma allah bir dert verir nolduğunu şaşarsın. Ben 18 yaşımdan beri aile işimde çalışıyorum kırtasiye sektörü en riskli sektör piyasada bir daralma oldumu insanların ilk kıstıkları sektör kırtasiye. Bu zamana kadar 2 kere sıfırdan geri çıktık eve gidicek yol parası bulamadığım zamanlar oldu. Lise birden bu yana hiç ayrılmadığım yediğim içtiğim ayrı olmayan adamla konuşmuyorum bazen hatıralara bakıyorum o günleri özlüyorum. Üzerine 9 yılımı verdiğim kızın aslında uğruna bir gün verilicek bile biri olmadığını anladım. Bunları atlatamadan iş yerim batakta. Ben bunları niye yazdım biliyormusun sana dert dediğin hiç bir şekilde çözülemicek olandır ben yazdıklarımdan hiç birini çözemem çözümü yok sen yarın gidersin 65 k ya araba alırsın böyle saçma şeyler için derdim var deme. Oğluna pantolon alamdağı için ölen insanlar var bu ülkede bu adamlara yazık derdim var çok kötüyüm hiç deme.
İşte sorun paranın olması değil alacak heves ve cesaretin kalmaması. Özgüven eksikliği gibi bir şey.
Sizin yaşadıklarınıza sözüm yok. İş konusunda yaşadıklarınıza saygı duyuyorum lakin arkadaş çevremde yaşadığım problemler ya da yaşadığım ilişkilerde karşıma çıkan problemler beni pek etkilemedi. Bana göre de özellikle karşı cinsle yaşanan problemler kafaya takılmamalı ki bende takmıyorum zaten. Sorunlar sıkıntılar, insanların hayattan beklentileri kişiden kişiye göre değişiyor sanırım.
Bir araba al arabana yurt dışından parçalar al sticker bile olur emin ol onları bekleyip taktığın zaman öyle bir hevesin olurki mini cooperları hayatım boyunca hiç beğenmedim babamın zoru ile R53 almıştım arabaya ilgi duymuyordum sonra masraf yapmaya başlamıştım öyle bir heves oluştu ki araba için videolar izleyip aracıma alıcağım parçaların listesini oluşturdum satmasaydım yurt dışından parça alıp pist günlerine hazırlıcaktım aracımı. Hevesinin olmaması bundan kaynaklı alıyorsun kullanıyorsun sıkılıyorsun heran gibi bir değişiklik yapmadığın için. Heran gibi bir araba al bak onla uğraş gerek sen kendi kapının önünde yap gerek parça sipariş et bak nasıl bağlanıcaksın arabaya nasıl hevesli olucaksın o her değiştikçe senin şevkin artıcak.
Kültür örf adet falan hikaye artık sene 2018 oldu. Ben bunu istiyorum bunu yapacağım diyip kendi ayakların üstünde durmalısın gerekirse rest bile çekeceksin bu hayat senin hayatın. Ben de doğuda büyüdüm benim ailem de sürekli birşeyler söylemeye yaptırmaya itti beni ama karşılarına oturup kendimi kanıtladığım sürece yaptıklarıma ettiklerime bişey demediler. Mesela ilk sene üniversite sınavından gayet yüksek aldım, yerleşmicem dedim, seneye tekrar hazırlandım daha düşük yaptım ama benim kararımdı ve bu karardan gram pişmanlık duymadım. Ama ilk sene yerleşseydim belki daha mutsuz olacaktım belki de daha mutlu olacaktım ama kendi kararımı verip uyguladığım için şuan daha mutluyum. Sen de ailene dişini göstermeli ve onlar olmadan da yaşayabileceğini kendi kararlarını verebileceğini göstermelisin çünkü dünya hali bugün yarın ailenden birine bişey olsa nasıl bir boşluğa düşersin hayal bile edemiyorum. Ben bu aileden birini kaybedebilme ihtimalini çok erken yaşadığım için belki daha çabuk olgunlaştım ve birşeylerin farkına vardım ama sen de 22 yaşındasın bunun farkına varmalısın bir an önce.
Kısacası yanlışıyla doğrusuyla karar senin kararın ve bunu sadece sen verebilirsin, ne ailen ne arkadaşların değil. Bir de son olarak derdin arabalarla falan da değil gibi ama uğraş olabilecekse ve maddi durumun da el veriyorsa al uğraş kafanı dağıtırsın.
Uzun uzadıya yazıp kendimi yoramıcam ikili tartışmaya da girmeye hiç niyetim yok relax ol anlamaya çalış yazdığı mı tekrar oku trajikomik bir gerçek bu malesef herkes en büyük derdi kendinin ki sanıyor insan psikolojisi böyledir '' Senin benim acı,dert dediğimiz şeylere kıçı silmeyecek bir sürü dert,tasa sahibi insan var'' asgari ücretle 2 çocuk okutan bir baba gibi babası bırakıp gitmiş ailesine bakmaya çalışan 16 yaşında bir çocuk gibi örnekler çoğaltılabilir. Böyle saçma konular açana kadar otur etrafına bir bak herkesin bir derdi var ama hayat herşeye rağmen yaşamaya değer ve güzel, sana tek tavsiyem silkelen ve kendine gel ya da en başta ki arkadaşın dediği gibi psikolojik yardım al bu cevaplarını forumlarda bulabileceğin bir sorun değil
Uzun uzadıya yazıp kendimi yoramıcam ikili tartışmaya da girmeye hiç niyetim yok relax ol anlamaya çalış yazdığı mı tekrar oku trajikomik bir gerçek bu malesef herkes en büyük derdi kendinin ki sanıyor insan psikolojisi böyledir '' Senin benim acı,dert dediğimiz şeylere kıçı silmeyecek bir sürü dert,tasa sahibi insan var'' asgari ücretle 2 çocuk okutan bir baba gibi babası bırakıp gitmiş ailesine bakmaya çalışan 16 yaşında bir çocuk gibi örnekler çoğaltılabilir. Böyle saçma konular açana kadar otur etrafına bir bak herkesin bir derdi var ama hayat herşeye rağmen yaşamaya değer ve güzel, sana tek tavsiyem silkelen ve kendine gel ya da en başta ki arkadaşın dediği gibi psikolojik yardım al bu cevaplarını forumlarda bulabileceğin bir sorun değil
(Beyin yoksunluğundan ziyade dikkat çekmeye çalışan ergen gibi davranırsan alacağın cevap bu olur)
Bu şekilde olumlu ve yapıcı yorumlar almak için illa yıkıcı şekilde konuşmak mı gerekiyor anlamıyorum. En baştan bu tavırla yaklaşabilirdiniz bende size o şekilde itham etmezdim. Şuan ki dşünceleriniz için teşekkür ederim. Haklısınız insanların bir sürü sıkıntısı var ve benim problemlerim sizlere biraz şımarıkça, lüks ya da önemsiz gelebilir. Toplumun genel problemlerine göre devede kulak kalabilir. Ama insanların maddi durumlarının manevi durumlarının hayattan beklentilerinin amaçlarının hayallerinin farklı olduğunu unutmamamız gerek. Ekmek bulamayan var. Benim gibi istediği bölümü okuyamayıp üzülen var. Ferrarisi eskidi diye ağlayanda var. Şuan toparlanma sürecindeyim inşallah her şey daha güzel olacak.
o 5 kişiden biri de benim. Yorumu okuyunca gerçekten güldüm ve beğendim. Komik geldi ama bu senin bizleri beyin yoksunu olarak adlandıracağın anlamına gelmez. Durumuna üzüldüm bir kaç tavsiye vereyim dedim ama arkadaşların bir çoğu gerekenleri söylemiş zaten. Yine de profesyonel destek alarak, kitap okuyarak başlayabilirsin ve elindeki birikim ile gayet güzel spor bir araç alabilirsin. Psikolojik durumun ne olursa olsun kimseyi burada yazdığı ya da beğendiği bir iki cümle ile sakın yargılama. Umarım sorunun kısa sürede çözülür. Geçmiş olsun.
Babam tek kapı gti yasak dedi, bende 4 kapı vti aldım. ilk yıl anlamadı, 1yılın sonunda akıllı uslu sürdüğümü ve arabama aşık olduğumu görünce laf etmedi.
Eski araba yasak dedi, 1 yıl sitenin dışında sökük bir mirafior'i gördüğünde senin mi die sormadı bile çünkü bastırılmış duyguların dizginlenemeyeceğini biliyordu.
Motosikleti yasakladı en son, ona da evden ayrılıp kendi hayatımı elime aldıktan sonra hiç bir şey demedi. belkide artık hayatımda sevgiden ve saygıdan başka hiç bir söz hakkı olmadığını düşündü.
Her zaman iyi örnekler iş yapmıyor. git bildiğini oku en fazla altında gördüklerinde sattırırlar ama hevesini alırsın. git yap ya bu kadar kafayı bozacağına.
Neden ilk olarak o kelimeleri kullanan kişiye değilde bana tepki gösterdiğinizi merak ettim. Bir modaretör olarak o tarz konuşmaların forumunuzda yer almasından hoşnut musunuz ? Zira hoşnutsanız biz de kullanalım. Ya da kötüye karşı tepki gösteren insanı neden boş konuşan sayıyorsunuz ?
Bu konuya yazmayacağım demiştim ama dayanamadım.
Sen kabul etsen de etmesen de o kullanılan cümle halk arasında çok fazla kullanılır. Hatta "El s..kini görmeyen kendi kini piyade tüfeği zanneder" diye türevleri de vardır. Google a küfürlü atasözleri yazman yeterli...
Bu konuda verdiğin cevapları görünce "Babası az bile yapmış" dedim
1- Okulunu bitir sonra git ne okumak istiyorsan oku
2- Kendi paranı kazandığında istediğin arabayı alabilirsin , babanın parasıyla onun istediği / izin verdiği arabayı alabilirsin.
3- Aile baskısı seni rahatsız ediyorsa çek restini kendi hayatını kur (yerse)
4- Herkesin sorunu derdi var bunların çözümü insanın kendinde saklı
5- böyle bir yerden yardım istiyorsan gelen her cevaba hazır olman gerekir agresif cevaplar vererek bir yere varamazsın.
Halk arasında hangi sözlerin kullanıldığının farkındayım. Önerileriniz içinde tekrar teşekkür ederim. Babamı ya da beni zerre tanımıyorken nasıl babamın iyi yaptığına karar verdiniz ona şaşırdım ama yinede düşüncenize saygı duyuyorum. Amacım agresif cevaplar vermek değil, yazarken gayet sakinim agresif cevaplar sergilediğimi de düşünmüyorum. Sevgi saygı çerçevesinde konuşmak istiyorum. Buraya bir konu açıp derdimi paylaştıysam hakaret içeren kelimelere göğüs germek zorunda değilim. Geçmiş postlarda yardımcı olmaya çalışıp düzgün bir tavırla fikir beyan edenlere zaten gerekli şekilde cevap verdim.
Arkadaşın üzerine çok gitmişsiniz bence. Bu foruma ne konular açıldı, "Eğlenceye gidicem ne giyim" den tut " kuşum ötmüyor napayım" a kadar.
Büyüyorsun kardeşim. Canını sıkma. Günler geçtikçe bakış açın isteklerin beklentilerin değişecek. Mutlu olmayi öğrenmek gerek. Ve mutluluğu hic bir zaman şartlara bağlama. Olmazsa olmaz deme. Umudunu kaybedersen mutluluğa ulaşamazsin. Atandiktan sonra turbo 106 al kendine. Hatta wrx sti al. Ama atandiktan sonra
Tek derdiniz araba olsa keşke :D
ya ama çok sıkıcısınız daha cevap veremeden adam banlanmış olmazki..
Gençlikte günler kısa,yıllar uzun;ihtiyarlıkta günler uzun,yıllar kısa gelirmiş.Heba ettiğiniz bu yaşları bir daha bulamazsınız,aklınızı başınıza alın.
arkadaşa biraz haksız yüklenilmemiş mi? evet yaşadığı mesele gerçekten bahsi geçen s.k meselesi gibi herkes kendininkini en büyük zannediyor ama bence gayet seviyeli cevaplar vermiş ama genede taktir büyüklerimizin
naber lan keto
https://www.youtube.com/watch?v=t7hP4FDc3zU
Baytar geldiii vurdu
Veeee gol oldu
Hakem maçı bitiriyor
Baytar baytar baytar adam bir harika dostum