Ankara'da egzoz takmak yazılanlara bakılınca baya bi döt ister artık :D
Egzoz takana çekici seyahati bedava
Printable View
Ankara'da egzoz takmak yazılanlara bakılınca baya bi döt ister artık :D
Egzoz takana çekici seyahati bedava
Abi valla sistemi çözmeye çalışıyorum iu an için tam hakim değilim. Forumlarda okuduğum ve insanların yorumları böyleydi. Eüer senin dediğin gibiyse iş okadar anlatıldığı kadar zor değil. Sadece bu durumda çokta abuk subuk bilinmeyen bir araba olmaması lazım. Baktığım parçaların Tüv onayı vardı ama tabi taktıktan sonra mutlaka ama mutlaka Tüv veya Dekra ya gitmemiz gerekiyormuş.
Gecen sene ben ceza yemiştim aracı cekiciyle otoparka cektiler, dedilerki egzozu burda sokuceksin orjinalini takmasanda olur fotolarda görünmesin yeter dediler. otoparkta ki genç cocuklar yardımcı oldu 2 sokak öteyetamirciye götürdük arabayı orda söktürdük bunlar fotolarını çekti arabanın polise yoladı bende egzozu aldım göztepeye gittim göstermeye, girişte polis bu ne? dedi bende egzoz dedim onu içeri almayız git ağacın altına bırak dediler, bende teslim edicem dediğimde ne yapcaz biz senin egzozunu diyip saldılar. içerdeki polis tekrar otoparkı aradı söküldümü vs sordu onlarda evet diyince saldılar beni.
Saçma, artık modifiyeli araba dert sattım cztyi suzuki jimny aldım cadde de yanlıyarak cevirmeye girim 2 kere dönüp bakmadılar bile. doğru arabayı seçmek lazım.
tüv onayı falan hikaye..memurun insafına kalmışın...standart a45 amg ye egzosttan ceza yazıp trafikten men ettiler..araba tüvün anavatanından gelme hadi buyrun anlatın,memurda dinliyo emin olun..ülkede 600bin polis var beyler..600bin...bunların %75 inin iq ortalamanın altında..bunlarında %50 si ezik... yetki verirsen öttürür adamı..
Ben bugün bizzat aracını egzosdan baglatan baska bir arkadasla gidip görüp ögrendim güncel prosedürü. Tek tek yazayım bilmeyene referans olsun
- Aracın egzosdan baglandı. İlgili uygulama noktasındaki en yakın trafik sube otoparkına arac cekiliyor.
- Yazılan ceza tutanagını alıp PTT yada Vergi Dairesine gidip cezayı ödüyosun( erken ödemede 751 lira)
- Ödeme makbuzunu alıp aracı nerde cektirdiysen o ilcenin emniyet müdürlügüne gidip makbuzu gösteriyosun
- Memur sana bir kagıt veriyor o kagıt ile aracın hangi otoparktaysa oraya gidip aracını alıyosun ve egzosunu yaptırmak icin en yakın sanayiye gidiyosun(prosedürde sanayiye cekici ile götürülecegi yazıyor ama cekici ve otopark parasını ödeyip arabayı otoparktan kendin alabiliyosun)
- Egzosunu standart spec yaptıktan sonra ister tuvturk ister yetkili özel egzos emisyoncusuna gidip emisyon ölcümü yaptırıyosun
- Egzos emisyonundan gectikten sonra gene aynı ilce emniyete gidip emisyon testi kagıdını memura gösterip meni kaldırtıyosun.
Benim Başıma gelenide anlatayım
Geçen sene eylül ayında kızılayda aracım çekiciye yüklenip trafikten men edildi. Otoparka çekildi.
208 TL cezası vardı geçen sene aracı otoparktan çektirmeye gittim ceza kağıdıyla çekici parası ve otopark parası ödedim. Aracımı çekiciye yükleyip kendi egsozcularına götürüp 50 tlye kestiler aracı o şekilde aldım. Yeni egsoz taktırmaya gittim.
Tekrar egsoz emisyon ölçümü yapılması gerektiği için tüvtürke gidip emisyon yaptırdım. trafik şubeye gidip onaylattım.
Yeni saçma birşey çıkartmışlar egsozdan ceza yediğinde çevre ve şehircilik bakanlığından da 2543 TL ceza tebligatı geldi yaklaşık 3-4 ay sonra. Dikkat etmenizi öneririm acımıyorlar.
106 yı sattığımdan beri polis hiç durdurmuyor.
2500 den kastettiğin çevre bakanlığı cezası ise Hızlı ve Kolay Resim Paylaşımı - resim yukle - resim paylaş - Hızlı Resim
boyutta hata varsa admin ler başta olmak üzere herkes ten özür dilerim