Araba tesadüf çalınır ve bulunursa polis arabayı kriminale çeker inceletir motor değişikliği ortaya çıkar . İşler çok karışır .itiraf ederseniz size hukuki sorun olur . Etmezsenizde araba bu iş aydinlanmaz ve araba otopark ta sonsuza kadar kalır
Printable View
Araba tesadüf çalınır ve bulunursa polis arabayı kriminale çeker inceletir motor değişikliği ortaya çıkar . İşler çok karışır .itiraf ederseniz size hukuki sorun olur . Etmezsenizde araba bu iş aydinlanmaz ve araba otopark ta sonsuza kadar kalır
pekı 2.0 motor bı arabaya aynı motoru yurtdısından sıfır olarak getırıp taktık dıyelım faturası gumruk beyanı herseyı var.Hacım de aynı vergısel bı sorunda yok.Ama ısletmedık faturayı ruhsata koyup bınıyoruz yıne aynı sıkıntılar yasanırmı?
Silivri soğuktur haberiniz olsun
Cuma günü babamın araba blok patlattı, faturalı aynı motordan alırsak prosedür nasıl işleyecek bilgisi olan var mı ?
Motor numarası çaktırdığınız anlaşılırsa
Çok büyük ihale kalacaktır
Motorun kaynağının ne olduğu önemli. Hurdacıdan mı alındı? Gürcistan'dan yada başka bir ülkeden mi bir şekilde geldi? Hurda belgesi çıkarılmadan sökülmüş bir araçtan mı alındı?
İşletilemeyecek motoru araca takanlar genellikle aracın kendi motorunu depoya koyar, bu sayede ileride yakalanırsa bile aracını elinde eski motoru olduğu için geri alabilir.
Fakat eski motor yoksa ve aracın üzerindeki motorun kaynağı belli değilse uzak durun. Çalıntı yada yasa dışı şekilde sökülmüş bir araçtan çıkma değil, yurt dışı kaynaklı bile olsa kaçakçılıktan başınız derde girer. Ayrıca aracı ilerde satma konusunda da sıkıntı yaşarsınız.
@Kocaeliorganizeşube
İnsanların çok mu rutin/monoton bir hayatı var da kendisine aksiyon arar? Niye durduk yere kaşınır hiç bir zaman anlamayacağım.. Bu kadar mı bezdiniz bu hayattan anlamıyorum ki..
Ya da böyle kaşınmanın tanımı bizim Türk insanının genlerinde kodlu olan;
"En iyisini, en uygun fiyata aldım.. Ben aldım.. Tek başıma aldım.. Kendim aldım.. Hepinizden daha uyanığım hepinizden daha zekiyim allaaan enayileri!.. Ayık olun layn!" içgüdüsü mü..
Anlamıyorum, vallahi billahi anlamıyorum bunu..